Klinika kaput

V Mestnem gledališču ljubljanskem so se na začetku sezone odločili, da razpustijo Kliniko Tivoli. Nenavadna odločitev, ki je ne razumem prav dobro. Prav vse predstave (kakšnih sto dvajset) so bile razprodane in še bi jih bilo.

Mogoče bomo spet kdaj zbobnali ekipo skupaj in naredili novo predstavo. Če bi Marko, Lučka in Boštjan spet kaj napisali, pa če bi imel Djuro čas, pa Mirjam… Pa še kakšen nov igralec bi moral biti zraven, recimo Bakovič, ali pa mladi Šugman, ta je smešen do onemoglosti….

Popoldne sva se dobila z Vladom Kreslinom. Spet snema novo ploščo, pa kaj govorim, kakšno novo ploščo, tega zdaj več ni, zdaj so samo še kasete ali pa CD-ji. Torej, zdaj snema novo kaseto in CD v Mariboru. Odkar je pogorel studio Tivoli, se ne da več nikjer tako dobro snemati, v studiu mariborskega radia je še najbolj prijetno. Konec tedna bova končno posnela tisto priredbo Only You (Samo ti), ki sva jo enkrat zapela v Trefaltovi Videonoči. Tisti posnetek se je potem na televiziji že neštetokrat zavrtel, ljudje pa stalno sprašujejo, zakaj ga ni na nobeni kaseti, kje bi se ga dalo kupiti…

Meni je štiklc ful smešen, posebej takrat, ko Vlado poje v prekmurščini “…samo tij, pobokšaš lejko svejt…”. Je pa v redu tip, ni kaj. O njem niti pri najboljši volji ne najdem slabe besede. Krasen pesnik, super pevec. O ja, nekaj se pa najde, slaba beseda, mislim: Martinov Krpanov mu pa res ne bi bilo treba razpustiti, jaz jih pogrešam. Pa Pankrte tudi. Pa Buldožerje z Brecljem. Pa Na Lepem Prijazne z Andrejem Trobentarjem (a se jih kdo spominja?). Pa Predmestje. Pa Sončno pot.

-Jonas

  • Share/Bookmark