Uboga Ana Liza

Ravno sem ujel ponovitev Mariove oddaje in me je spomnilo dodati še nekaj opazk k debati o humorju…

Uboga Ana Liza. Niti rekvizita ji ne dajo, kaj šele soigralcev za kakšen skeč, kaj šele kaj scenografije,… Ko Mariu zmanjka štrene (ali ko je po scenariju pač čas za humor) s tistega fotelja pomiga Ani Lizi in se ona pohlevno približa prizorišču, se nekako zgnete med goste in ima pet minut humornega vložka. Ponavadi kar stoje. Nekaj pripoveduje. Nekaj odblebeta in se smejemo (kadar je smešno). Ali pa jo pošljejo na hodnike televizije, naj tam kaj smešnega izsesa iz prsta.

Danes (v ponovitvi) jo gledam, kako si je pripravila nek štos in si ga je zabeležila na nek papirček, kar pomeni da mora bit njen honorar strašno mizeren, če od nje nihče ne zahteva, naj se vsaj tistih pet minut nastopa nauči na pamet.

Dajte prosim punci dnar, dajte ji soigralce, dajte ji scenografijo, dajte ji ekipo na teren, dajte ji za božjo voljo kaj rekvizitov, vsaj morda en kotiček na sceni, vsaj en blue-screen mamuvam. Zakaj hudiča je ne bi kdaj videli v kakšnem POŠTENO ODIGRANEM SKEČU? Ja, koncept je drugačen, bojo rekli. Jaz pa pravim, vaš koncept humorja je za en kurec in cenen.

Da bo jasno, Nataša svojo nalogo vedno dobro opravi glede na revščino v kateri se je znašla. Lahko bi pa res zablestela, če bi kakšnih pet AGRFT brucev zanjo pisalo in še kakšnih pet z njo kaj odigralo. In če bi se jim dober motiv in veliko svobode dalo.

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Saso, - 16.5.04 | 02:00

  Halo, se ti ne zdi, da

 2. Betonko, - 16.5.04 | 06:56

  Ja pa dej pust ze tega Mariota sej res da je tip bedn sam sej nis ti dost bol

 3. natasha, - 16.5.04 | 07:29

  ok, tudi js mam že skoraj poln kufer tega mariota… ma to kar si ti betonko napisal, pa niti ni najlepše… jonas je ta večja legenda vseh časov in tko pač je.. če si ljubosumen al kej tazga… povej.. sicer pa.. zakaj hodiš sem na njegovo stran, če ti ni všeč?? glej pol kej druzga..

  smo pa nekateri, ki bomo jonasu vedno zvesti…(sej folk ve kaj čem rečt s tem)

  uživajte!!

 4. Betonko, - 16.5.04 | 08:01

  Dejstvo je da se tip duva ceprou men ni niti najmn smesn(tm na Miljonarju se je zadn let kr naprej ponaulu), kaj sele da bi biu intiligentn( ceprov kr naprej poudarja inteligentn humor s cemr najbrz hoce povedat da je sam inteligentn- zlo ocitno)…skratka Jonas brez zamere sam zame si en kvazi frajer k bi biu na vsak nacin rd opazen(to dokazujejo teli smesni zapisi hehe jao teb se mal strgal da se tko nizko spustu) in na njegovo stran sm naletu čist ponesrec…lepo se mejte sej me nau vec sm, mam se useen kej pametnejsga za delat k da Jonasove dnevnike berm

 5. Kekec, - 16.5.04 | 10:19

  Zakaj je scena pri Miljonarju tako kurčeva?

  Mislim, da imamo najbolj bedno sceno kar jih obstaja. Vse dr

 6. natasha, - 17.5.04 | 07:29

  james, strinjam se s tabo…

  ok, betonko, lepo da si napisal končno svoje mnenje… sej ne s e bat, ne bomo te pogrešali-vsaj js ne…

  milionar pa je tko brezzvezen.. prej ko ga je vodu jonas sm ga vedno rada gledala-prav vsak vikend.. zdej pa me 1x na leto ni volja pogledat te oddaje.. ko je zgubila tebe, jonas, je zgubila svojo vrednost…

 7. James, - 17.5.04 | 11:12

  Jaz se pa strinjam z Jonasom. RTV bi rad pridobil čimveč gledalcev, za čim manj denarja. Namesto, da bi naredu eno po

 8. liza, - 18.5.04 | 08:42

  Zivjo!!!

  Z vecino se ne strinjam (to s komentarji) Koncno je moje ime na tv =) :)

       lepo se (S)mejte se
  
 9. PentiuMan, - 19.5.04 | 03:16

  Problem je da v Sloveniji sploh nimamo vec nobene, kvalitetne humorne oddaje, odkar so teater paradiznik skenslal. Res je da je bil svoj cas v Jonasovi oddaji, humor najboljsi v sloveniji, vendar se vseeno 70% for in skecev ni blo tut mal smesno. In tut ne primerljivo z podobnimi tujimi oddajami, ne bom primerjal. Sprijaznit se mormo s tem da je trenutno v Sloveniji smesen le Đuro, pa se ta je bosanec, torej smesnih slovencev sploh ni. Ali pa se morda skrivajo po zakotnih televizijah? Iz tega lahko vsak kreten ugotovi, da bi morali angazirati precej tujih komedijantov, da bi lahko prisli v evropsko povprecje.

 10. AndroH, - 19.5.04 | 05:58

  ….pozabu si na Sa

 11. James, - 20.5.04 | 01:38

  Pa Matja

 12. Petrasa, - 22.5.04 | 08:35

  Betonko,

  daj prilimaj se enkrat na tisti stol.Me prav zanima hahaha kako lepo je kritizirat tkole izza monitorja.

 13. Petrasa, - 22.5.04 | 08:37

  Sploh ne gledam.Me ne mika….Mariooo hahaha… mam rada fante tud jest in mi v zelje hodi :))

 14. Surfko, - 22.5.04 | 11:05

  Jonas….dej naslednic res kej napis o kartah in pa tema, ki bo mogoce zanimala vecino bralcev tegale dnevnika…

  Tvoje mnenje o Misi Molk!

  G

 15. nuky, - 22.5.04 | 12:26

  Betonko:”skratka Jonas brez zamere sam zame si en kvazi frajer k bi biu na vsak nacin rd opazen”

  Betonko… Jonas je ze opazen! :D

 16. nuky, - 22.5.04 | 12:49

  Aja pa to se… Ko o jonasovih forah govorite… njemu se jih ni treba ucit, tak ko drugim… ko se pr mariotu vid da se drka tisto oddajo ze cel tedn prej.. pr jonasu vse zgleda bolj sproscujoce in naravn. Ka mors.. on je zabavn clovek ze po naravi. Heh, se ga spomnem v miljonarju… (izven kamer) med odmorom ko si je odprl zadrgo na hlacah in si sel jajce na ventilator hladit.. jonas, vsaka ti cast :) in takih manka na TV. se pa strinjam s Sasotom da ma vsak svoj humor… sam se pa ne s tem ko si reko da ce ma folk rad humor za 3, zakaj bi ga potem delal za 5. Tak ko da bi sel ti avto kupovat pa bi ti povsod prodajal samo Renault 5ko ko pele sam 130km/h ko vec se ti itak ni treba nikjer pelat oz. se ne smes. Bi bil s tem zadovoljen? Zakaj bi rad “avto za 5″ ko pa ga lahk mas za “3″.. konc koncev a ni vazno samo da se pelje? (po tvoji logiki) ce ma folk rad mariota, naj ga ma… mene ne bo nic moto, dokler me ne bojo na RTV prisilil da ga bom gledo.

  Lp

  -Nejc

 17. eva, - 24.5.04 | 03:28

  Dan!

  Veš, Jonas, sem gledala Videošpon pred 17, ali pa je že 18 leti in ko sin pripelje domov hudo potentne sošolce – jim z veseljem serviram tvoj nasvet za odraščajoče fante, ko se jim približa osebek ženskega spola – ponavadi v šoli. Ti si v eni od oddaj pogruntal, da je najboljše in najbolj učinkovito zdravilo odpet hlače na dolgem šolskem hodniku z radiatorji in potem po eni strani do konca, če ne pomaga pa še po drugi in zadeva v hlačah se zagotovo umiri.

  Tudi kasneje v drugih oddajah ti je lepo uspevalo, v milijonarju si res blestel s svojim znanjem, tako, da večkrat pomislim, da bi bil res hec in tudi VELIKO DARILO, za nas, ki pogrešamo tvoj humor, da bi se prijavil na miljonarja, kot tekmovalec – se mi zdi, da če bi ti tekmoval, se druge televizijske hiše tisto uro lahko obrišejo pod nosom za tekmovalce.

  Maria ne bi komentirala, se mi pa Nataša zdi precej originalna in mogoče zato, ker sem tudi sama primorka včasih pomislim, da našega humorja ne razumete!!! – ostala Slovenija ?!

  Se ti ne zdi, če poskusiš biti zelo objektiven, da je najboljše na tej oddaji prav ona.

  Mislim, da starejša generacija potrebuje prav tako vrsto humorja z malček erotičnega naboja Nataše in za mojega očeta je ona v opravi Mone Lize prav privlačno bitje. Pa tudi sama mislim, da je to še vseeno boljše od oddaj tega tipa na recimo TV 3 ali pa PIKI, in jih vodi kakšen Marjan Roblek Matevž alias Podokničar – poskusi gledat tisto je šele res neprebavljivo!!!

  Pojavi se že kje in lep dan tebi in vsem na tej strani

 18. razor, - 24.5.04 | 08:03

  Ja, strinjam se z Evo! Prjavi se, da bomo vidl se tvoje (ne)znanje ;) Pa zaden 15 milijonov :>

 19. naty, - 25.5.04 | 05:01

  oi..

  vem, da bo malo smešno moje vprašanje.. ma mam 18 let in ko sm zvedla da si vodu videošpon me je takoj prijela volja da bi pogledala vsaj košček ene izmed teh oddaj.. bi blo kje mžno jo dobit? ki brez zapor sm gledala vse, miljonarja tudi, rada bi pa še vidla kako je zgledal videošpon in to…

  uživajte, pa se beremo..

  čaw-aw;)

 20. nuky, - 26.5.04 | 05:31

  eva:”Maria ne bi komentirala, se mi pa Nataša zdi precej originalna in mogoče zato, ker sem tudi sama primorka včasih pomislim, da našega humorja ne razumete!!! – ostala Slovenija ?!”

  Ce smo pa v danasnjem casu tak nespecializirani pa naj vodi zenska potem kako oddajo na primorski televiziji…. zakaj bi jst gledal film v kitajskem jeziku ce ga ne razumem?

 21. nuky, - 26.5.04 | 05:37

  pa preberi si se enkrat dobr o cem je Jonas sploh kritiziral… Al nisi prebrala vsega al pa sploh ne razumes ka beres, ker ni blo nic cez Nataso recen, ampak “okolje” v katerem dela.

 22. eva, - 27.5.04 | 01:44

  JONAS V SVOJEM ZAPISU PRAVI: ” in se ona pohlevno približa prizorišču, se nekako zgnete med goste in ima pet minut humornega vložka….. Nekaj odblebeta…..naj tam kaj smešnega izsesa iz prsta…..Jaz pa pravim, vaš koncept humorja je za en k. in cenen…

  Draga NUKY ali mogoče ROMANA ali mogoče NEJC ( sorry, če sem odkrila tvoje pravo ime,ali pa vsi pišete iz istega e – mail naslova. Res je tudi, da enkrat po štajersko, drugič splošno pogovorno ..)

  Torej draga deklica – ker Jonasa tako vneto zagovarjaš se mi zdi, da si deklica, sicer pa oprosti.

  Ker se mi Jonas res zdi car že kar nekaj let, se trudim gledat TV, ko se pojavi na njej in o njem prebiram vse vestičke v dnevnem časopisju, tudi v rumenem tisku.

  Če pogledaš zgoraj navedene misli, ki so vzete iz njegovih zapisov – boš videla, kaj me je zmotilo.

  Sicer pa bi rada, da bi se vsi SLOVENCELJNI (po Svetlani Makarovič)imeli radi in se trudili razumeti med seboj, tudi humor po TV.

  LEP DAN ŽELIM TEBI IN TUDI OSTALIM BRALCEM NA TEJ STRANI, ČE PA ŽELIŠ POVEDATI ŠE KAKŠNO KREPKO O MOJEM NERAZUMEVANJU TEKSTA MI PA RAJE PIŠI NA MOJ E-MAIL.

  Zunaj je sonček in bodite sijoče razpoloženi vsi skupaj

 23. Petrasa, - 28.5.04 | 04:18

  počakej,da Jonas ugotovi kako in kaj bo z RTV hišo in njim…potem pa …mogoče,morda ali…seveda:))

 24. Petrasa, - 28.5.04 | 04:33

  kterga ,ziher,ne boš dočakala…vsaj v zvezi z evrosongom ne :))

 25. liza, - 28.5.04 | 11:36

  Živjo vsi

  po dolgem času spet pišem!!! Predlagala bi da bi Ti Jonas napisal komentar o letošnjem evrosongu!!!=)

  Čakam na kakšen Tvoj mail!!;)

 26. Joh_Bravo, - 29.5.04 | 09:40

  Js se sam sprasujem zakaj more bit humor na RTV Slo vedno v primorscini? A se jim zdi to smesno al kaj?

 27. jaka, - 29.5.04 | 09:47

  Mal prevec ste zadel v kamen,zato pa pisete take traparije.Vsak zemljan nekaj pove ,pa ce je to nekomu vsec nekomu pa ne.Iskazat se moras sam ne pa kritizirat vsvprek, pojdi na sceno pa bomo videli kako se omo TEBI smejali.Potem bomo videli ali imamo talente ki so vredni.Najlazje je nekoga popljuvat in ga dati v 0(nič).Same brez smiselne debate kdo je boljsi ali slsbsi,to UTRUJA.Zato prosim ne UTRUJAJTE!!!!!!!!!!!!!!!

 28. eva, - 2.6.04 | 03:47

  To : JOH BRAVO

  Sorry, malo pozno – kaj je Velenje tudi Štajerska?! ali samo simpatiziraš z njimi?

  Veš na RTV SLO je tudi Mario – se mi dozdeva, da je štajerc – torej čeprav se trudi govoriti knjižni ali splošno pogovorni slovenski jezik je njegov humor po tvoje štajerski in ne sodi na RTV SLO, halo?!

  te lepo pozdravljam in dragi Jaka – obljubim, da se na to temo ne oglasim več. – Je bil že čas, kajne?

 29. miki, - 3.6.04 | 08:24

  ma ste prou smotani…..ker primorci in štajerci so edini še inteligentni in civilizirani v tej sloveniji..ne pagorenci kot škotje,dolenci pa pijanci….pa brez zamere,saj ste vi prvi načeli to temo :-)))))

 30. bLoNdI, - 8.6.04 | 12:48

  ooo folk kok ste neumni vi k kritizirate jonasa! on je JONAS, on je unikat! pa je opazen, čeprou se ne trud kej dost za to! pa ce mate ksne probleme z nemu se pa poberte dol s kle! mislm… JONAS you’re the maN!;)

 31. pepi, - 12.9.04 | 21:51

  tista ki hitro da dvakrat da