WSOP

Danes ponoči se je končalo vsakoletno svetovno prvenstvo v pokru, The World Series Of Poker. Letos se je na turnir prijavilo rekordnih 2576 igralcev (prijavnina $10.000.-), zato je tudi letošnja prva nagrada rekordna: zajetnih $5.000.000.-!

Ja. Pet milijonov dolarjev za prvo mesto. Mislim da na svetu ni tekmovanja z večjo denarno nagrado.

Morda dogodka tule ne bi niti omenjal, če ne bi bil letošnji zmagovalec znanec Greg Raymer, zato izkoriščam priložnost da mu pošljem čestitke tudi iz oddaljene Slovenije.

Bravo Greg! 5 mega bucksov! Vsaka čast!

Greg je eden tistih igralcev, ki se igre lotevajo sistematično. Je eden izmed rednih piscev in mislecev v Internetni Usenet skupini rec.gambling.poker, najuglednejši in najširši debatni skupini pokerašev na svetu. Je eden izmed tistih, ki je preštudiral vse knjige, preračunal vse možne kartaške situacije in predebatiral vse, kar se je predebatirati dalo. Skratka, tip ve za kaj pri pokru gre (v nasprotju z drugimi odličnimi igralci, ki se igre lotevajo intuitivno, ne matematično). Greg je brihten kot se brihten biti da.

Predstavil mi ga je pred kakšnim letom David Sklansky (avtor nekaj odličnih pokeraških knjig), pri nekem fancy kosilu v starem centru Vegasa nas je v njegovem stilu spet utrujal s svojimi matematičnimi ugankami (David je izreden matematik), prav natančno se spomnim prve, ki nam jo je serviral tistega dne. Še bolj natančno pa se spomnim, da sem uganko (in seveda pravilni odgovor) že poznal, a vseeno je odgovor prvi zinil Greg, ravno ko sem začel premikati žnable in nameraval vehementno postreči z nonšalantno natančnim odgovorom…

Pa to še ni vse. Na odličnem devetem mestu se je znašel tudi prijatelj Mike McClain, eden vrhunskih teoretikov pokra, gotovo med dvajsetimi najboljšimi na svetu. Odnesel je solidnih $470.400.-, odlično opravljeno, Mike!

Podrobnosti in rezultati tule: http://www.pokerpages.com/tournament/result9187.htm

Fekali Lepore Sklansky Raymer

(fotka je lanskoletna, Greg je prvi z desne)

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. liza, - 29.5.04 | 03:39

  Zivjo!!!

  A si Ti tudi tekmoval Jonas?

  Če si katero mesto si dosegel??? pa čestitke zmagovalcu tega pokra!!!!

  =)

 2. eva, - 2.6.04 | 10:41

  Dan,

  sem občasna obiskovalka, pa vendar mi ni jasno, zakaj objavljaš svoje zapise ter daješ možnost in upam, da tudi želiš prejeti komentarje – če pa dosedaj še nisi odgovoril na nobeno vprašanje, niti na komentar.

  V zvezi s tem zadnjim zapisom bi zelo rada, da pokomentiraš ti ali pa mogoče obiskovalci te strani, ki kaj vedo o tem!

  Torej : lansko leto sem na TV ( Slovenija 1 se mi zdi ) gledala prispevek o igranju pokra v Vegasu. Intervju je bil narejen z nekim američanom, ki se s tem preživlja in je večkratni milijonar. Novinarka ga je našla v Nemčiji, ker je bil organiziran nek turnir, na katerega so ga povabili, kot igralca. Torej tip je na koncu povedal, da imamo tudi v Sloveniji zelo dobrega igralca, ki mu je enakovreden partner in, da je to medijsko znana osebnost.

  S prijatelji smo si takrat delili mnenje, da si to mogoče ti ali pa Sašo Peče.

  Prav res bi me zanimal četudi skromen komentarček na moje razmišljanje

 3. Joh_Bravo, - 3.6.04 | 03:15

  Jonas, napiš kej o biljardu. Sam pripravljam poslovni načrt za biljard klub v svoji regiji in bi rabu kup informacij – od proizvajalcev opreme, stroškov nakupa do registracije kluba itd. Firme ne bi sam odprl (ni keša) – zadevo bi predstavu na razpisu GZS za razvoj regije in če bi mi ratalo bi mogoče čez neki časa (po diplomi) zadevo celo realiziru… Če se ti da, mi tvoje izkušnje iz prej navedenih stvari pošl na mejl… Sej sem optimist po naravi :)

 4. GreasyGranny, - 5.6.04 | 09:47

  Jonas, a mogoče veš, a je Izmet letos tekmoval?

  LP, GreasyGranny

 5. Pomije, - 30.8.04 | 04:44

  Skoda, Jonas, ker tudi nisi na seznamu najboljsih 225 pokerasov. Bolje se bos moral potruditi. Sicer pa, koliko moras biti star, da se lahko sploh zacnes uciti poker? 15 let? Z leti genialnost upada… Pa saj si tudi ti dober matematik… No, ker Jonasa ni na tisti tabeli (vsaj pod tem imenom ne), ga najdete tukaj: http://www.dmfa.si/Mat_SS-A/rezultatiDT/DT1977N.html

  ;) Napiši še kaj o tem.

 6. Jonas - Zapisi » WSOP 2006, - 30.12.06 | 23:42

  [...] V petek se prične finale letošnjega svetovnega prvenstva v pokru, World Series of Poker (WSOP 2006). Heh, predlani sem pisal o rekordnem številu prijavljenih (okoli dva tisoč in pol), no, letos jih pričakujejo vsaj osem tisoč!1 Prijavnina je še vedno $10.000,- (prijavi se lahko vsak), nagrada za prvo mesto bo torej tam nekje okoli $10.000.000,-. Deset milijonov in zlata WSOP (zelo debela) zapestnica. Takšne nagrade ni nikjer (Wimbledonski zmagovalec recimo dobi 655.000,- funtov, torej nekaj malega čez ubog milijon dolarjev)! [...]

 7. Lenart, - 27.10.08 | 18:21

  alo Jonas še igraš poker? zaka si nehu? Online si meu baje svinjski zasluzek… pa dj mi pojasn tto Fakali family… Pod vse to ti spadas right?

  Lp

 8. jonas, - 27.10.08 | 18:45

  Right.

 9. Lenart, - 27.10.08 | 19:02

  :) zakaj si pa odnehu? al še igraš? pa če še igraš.. kaj igraš, kje igraš, na kirih limitih raje igras FL (glede na to da si baje super matematik…), al NL hvala za odgovore :D

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !