EP, Portugalska

Bojim se, dekleta, da bo pogovor naslednje tri tedne potekal o nogometu. Heh, zdi se mi, da je monstrumski tv ekran, ki sem si ga pred časom omislil, šele včeraj prav zaživel. Zbrala se nas je družba prijateljev in smo se šest ur zadevali s hrano, pivom in fuzbalom…

Me pa tole zanima:

Kako se vam kaj zdijo komentatorji? Bo letos nacionalka kaj bolje opravila z nalogo kot Pop TV predlani? Jasno, naših na Portugalskem ni in je že to cela jeba…

Zakaj me je najboljši slovenski športni novinar zadnje generacije (duhovit, razgledan, podkovan, predan, priden, dobrovoljen, skratka rad imam ta mlajšega Berganta…) ob otvoritveni tekmi v soboto do konca razjezil? Manj nakladaj, ZABOGA, POVEJ KDO JE PRI ŽOGI!!!

Prašnikarju vsaka čast, kljub zadnjemu neuspehu je možakar za naš fuzbal dosti naredil, ampak a se vam zdi, da ga potrebujemo v komentatorski loži? Zlata vreden bi bil takle strokovnjak, če bi mu jezik tekel in bi znal stvari jasno in kratko razložiti…

Kako je mogoče, da v studiju izgubijo zvezo s komentatorjem, kot se jim je zalomilo ob prvi tekmi Hrvatov? A je res tako tehnično zahtevno poklicat z mobitela in ga TAKOJ butnit v program (jebeš slabo kvaliteto zvoka, važno da se NEKAJ dogaja, tišina je smrt!)???

Kje so studijski komentarji tekem med polčasi? Pogovor z gosti v studiu? Komentar najboljših akcij? Intervjuji, ankete, mnenja? Okej, očitno so ves denar zagonili bogve kje, razumem. Izgovor je dober, Slovenčkov pač ni v igri in se nam ne da. Nekaj vzporednih oddaj so pripravili, ampak se mi zdi premalo… No, bomo videli, saj se je komaj začelo. Upam da bo nacionalka pospešila začetni tempo.

Kaj pa reklame? Nekam malo se mi jih zdi med polčasi. Če nacionalka ne zmore zapolniti premorov osrednjega evropskega športnega dogodka (tisti butasti SMS kviz je, no, hmm… butast.), naj mi potem nikoli več ne prekine nobene nadaljevanke z reklamo. No ja, mogoče se mi samo zdi, najbrž bojo tiste bolj tazadnje tekme povsem razprodali. Saj, če bojo pa v finalu prekinjali tekmo ob vsakem golu, se mi bo pa spet zmešalo…

-Jonas

P.S. No, in se mi je res skoraj zmešalo ob koncu današnje (fantastične) tekme med Angleži in Francozi. Še pet minut po koncu francoske zmage sem na ekranu začudeno buljil v posnetke ponorelih navijačev (ki me prav nič ne zanimajo), ko se je pa začel intervju z Zidanom, so ga pa takoj presekale reklame. AAAAARRRRRGHH!

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Dekadenca morskih prašičkov, - 13.6.04 | 08:27

  Mnogi Berganta ne marajo, ker je bojda premalo strokovno podkovan, ampak nič ne de, meni je velik užitek poslušati tipa, ki pozna rojstni kraj tretjega Azarbajdžansekga vratarja, v katerem pa je po možnosti svoj prvi politični govor izvedel kakšen sovjetski partijski veljak.

  Tip se zaveda svojih slabosti, jih pa na drugačen način lepo nadomešča. NE morem poslušat pa kakšnih samoklicanih nogometnih strokovnjakov kot sta S&M, katera samo komentirata tekmo in odkrivata toplo vodo.

  Mislim, da je Bergant brez konkurence. Primerjava med Berganotm in kakšnim Staretom prosto ni izvedljiva. Na eni strani imaš enciklopedijo postranih stvari, na drugi pa bleferja. Strokovnosti naš prostor še ne premore. To imajo rezervirano balkanci… “Je li to gol ili nije? Kurac moj, ništa nije:))” ali pa Evo igrači Partizana dolaze na igralište.. ee evo i NAŠIH(Cervena zvezda)”

  p.s. Jonas zanimiva stran. Morda napišeš kakšno o filmih?

 2. liza, - 13.6.04 | 09:22

  Ojla

  Prašnikar res ne spada več med naše nogometaše spadal bi edino med komentatorje vendar imamo tam že enega boljšega Berganta!

  Men je fuzbal gledat čist kul tut če sem punca morm pripomnt še to da je šport zame ena najboljša stvar če ga gledam al pa če ga igram!!(predvsem se osredotočam na plavanje ki ga v Tivoliju treniram-MEGA JE TM)

  Skratka rada gledam šport ne glede kakšen šport je pa če je fuzbal al pa tenis!!!

  Vedno bolj sem pa razočarana nad komentatorji saj sploh ne znajo nč pametnga povedat Bergant vsaj kej zna !!!!1

  Čaw lepo se (s)mejte

 3. liza, - 14.6.04 | 02:55

  ZIDANE!!!!

  Ste gledali včerajšnjo tekmo med Francijo in Anglijo??

  Ko je že kazalo da bo Francija izgubila srečanje se v 91 minuti zgodi “čudež”.ZINEDINE ZIDANE je bil pooblaščen za prosti strel in to ne moreš verjet z 20 metrov je dal GOL!!!

  NE MOREŠ VERJET DOKLER TEGA NE VIDIŠ!!

  Kasneje ne dolgo za golom Francije pa se zgodi grozen prekršek!!!To je terjalo tak davek, najhujši davek v nogometu ENAJSTMETROVKA in evo tu je bil Zidane in GOL!!

  Čestitke njemu in njegovi reprezentanci!!

 4. Andrej Budja, - 14.6.04 | 10:59

  Vcerajsnji zakljucek je bil res infarkten. Ampak, danasnja tekma med Svedsko in Bulgarijo pa je bla najboljsa do sedaj. Zal mi je malo za Bulgare, ker si po igri niso zasluzili tako visokega poraza… Ampak kaj cemo, taksen je fuzla ;)

 5. feferon, - 15.6.04 | 01:58

  draga liza,res lepa obnova zaključka tekme vendar mislim da je večina gledala tekmo. aja pa napiši čestitke v francoščini ker dvomim da zna kdo od njih slovensko, ker najbrž,v to pa ne dvomim, redno obiskujejo to stran (zidane s kolegi seveda))!?:)

 6. sašo, - 15.6.04 | 06:07

  Ja kletvice morajo biti zraven potem je to profesionalno komentiranje…Bravo ! To so strokovnjaki ja !!! Ene stvari je potrebno ločiti od drugih in potem ocenjevati Berganta in Stareta, ki sta najboljša komentatorj pri nas. Blatiti je pač najlažje !

 7. s1e, - 15.6.04 | 06:39

  Diskusije na internetu je vedno treba jemati z rezervo. V končni fazi nikoli ne veš, če D.M.P. ni tudi sam profesionalni komentator.. No ja, tale seznam komentarjev sicer ne poteka najbolj dobro, kajti opazno zahajamo s teme, tako kot g. Bergant (drugače dober komentator). Nažalost ga včasih dodobra odnese, da mora celo povedat kakšen stavek ali dva za nazaj.. Mi, razvajena kopica plačnikov mesečnih položnic za rtvslo pač pričakujemo v povrat temu primerno kvaliteto broadcasta, ter si pridržujemo pravico nerganja zoper spodrsljaje tam zaposlenih profesionalcev.

 8. liza, - 16.6.04 | 01:26

  Tudi nizozemcem se je obrestovalo z zelo lepim golom!!!!

 9. liza, - 16.6.04 | 01:35

  Dokaj znosna igra predvsem povprečna igra Nemcev!

  Včeraj sem gledala tekmo med Nemci in Nizozemci in vam povem da nisem občutila kake napetosti kake izkušene vrste-s tem mislim na odigrano igro!!

  Nemci so z zelo povprečnim golom povedli in vodili vse do približno 80.minute!!

  Nizozemci so si(čeprav navijam za Nemce)zasluženo pridobili en gol in tako izenačili!!

  Tudi več so tekli kot Nemci!!!

  pa še naprej vsem užitke ob nogometu=)

  čaw

 10. freezer, - 16.6.04 | 05:03

  Offtopic: Jonas, a si kaj premišljeval, da bi na tole stran vključil kaj o biljardu, snookerju? A se s tem sploh še kaj ukvarjaš?

 11. Joh_Bravo, - 17.6.04 | 02:11

  Bergant je edini dober komentator. Za mene je dober komentator tisti, ki ne teži nonstop kdo ma žogo ampak pove še kej zraven. Če te fuzbal zanima, že itak sam veš kdo je pri žogi. Stare je uredu, sam dela včasih kake čudne kikse, ponavadi jezikoslovne narave. Prašnikarja bi s prvim avionom domov pred TV poslal skupi z Đefro pri formuli in ostalimi “strokovnimi” sogovorniki. Oni nej pišejo v cajteng, med tekmo pa nej bojo tih! Seveda je prenose bolj gledat na nacionalki ko pa na popu in kanalu a. Iz dveh preprostih razlogov: a) ni treba poslušat Klemenčičevih izpadov b) Bergant zna izgovarjat imena igralcev c) manj reklam

 12. Joh_Bravo, - 17.6.04 | 02:13

  …pardon – treh preprostih razlogov :)

 13. Grgolo, - 17.6.04 | 10:06

  http://www.dmfa.si/Mat_SS-A/rezultatiDT/DT1977N.html

  Evo, na tej strani pa najdete Jonasa :). Ko je bil še mulc.

 14. liza, - 17.6.04 | 12:28

  Nič posebnega

  Če ste gledali tekmo Portugalci proti Rusom ste se večino časa izredno dolgočasili-vsaj jz sem se! Že zelo na začetku so dali prvi gol ok ampak igrali so dobro le prvih par minut potem pa so zaspali kljub še enemu golu ki so ga dali!!Pa še neki,golman se (v počasnem posnetku se je zelo dobro videlo)sploh ni dotaknil žoge z roko!!

  Med Španijo in Grčijo pa takole komentiram: gol Špancev je bil sicer lep vendar niso pokazali svojih pravih”zob” ki so ponavadi že pokazali nasprotnikom.Grčija je po mojem mnenju dobro ustavljala tekmo,čeprav so dali zelo povprečen gol.So se pa izkazali bolje kot Španci!No ja sicer so se Španci zbudili po grškem golu a niso imeli šans saj so imeli ogromno lepih šans za lep gol pa žal te priložnosti niso izkoristili!!

  lepo se imejte in uživejte v nogometu!!

 15. liza, - 17.6.04 | 12:29

  Nič posebnega

  Če ste gledali tekmo Portugalci proti Rusom ste se večino časa izredno dolgočasili-vsaj jz sem se! Že zelo na začetku so dali prvi gol ok ampak igrali so dobro le prvih par minut potem pa so zaspali kljub še enemu golu ki so ga dali!!Pa še neki,golman se (v počasnem posnetku se je zelo dobro videlo)sploh ni dotaknil žoge z roko!!

  Med Španijo in Grčijo pa takole komentiram: gol Špancev je bil sicer lep vendar niso pokazali svojih pravih”zob” ki so ponavadi že pokazali nasprotnikom.Grčija je po mojem mnenju dobro ustavljala tekmo,čeprav so dali zelo povprečen gol.So se pa izkazali bolje kot Španci!No ja sicer so se Španci zbudili po grškem golu a niso imeli šans saj so imeli ogromno lepih šans za lep gol pa žal te priložnosti niso izkoristili!!

  lepo se imejte in uživejte v nogometu!!

 16. liza, - 18.6.04 | 05:02

  Zopet Zidane!!!

  Ste gledali včerajšnjo tekmo med Francijo in Hrvaško!!Jaz sem in vam povem sem prav uživala v tekmi ker sem vedela da Hrvatje ne bodo kos Francozem,a sem se malo uštela.Uspeli so dati dva gola -en gol če odštejemo enajstmetrovko ki je bila po mojem mnenju nepotrebna.Ste videli prvi gol Francozev!!!Napisali so avtogol Tudorja vendar če ste videli počasni posnetek se nihče RAZEN ZIDANA ni dotaknil žoge in tako je ta zatresla mrežo naših(slovenskih)Južnih sosedov. V prvem polčasu po svojem golu ste videli Zidana ki je ponovno mojstrsko upravljal z žogo.Njegov soigralec mu je podal žogo iz kota Zidane pa nesebično in MOJSTRSKO podal(s peto) soigralcu,ki pa je ta žal ni ujel. V drugem polčasu smo lahko videli dva gola Hrvatov zame čisto brezvezna gola a kasneje Trezeguet!!!Tudi ta je mojster svoje kvalitete po mojem mnenju je dal zelo lep gol čeprav je igral z roko in začuda sodnik tega ni opazil!!

  Tako to je moje osebno mnenje kakšno pa je vaše pa hitro napišite in ga pošljite na to stran!!

  Uživajte v Evro2004 kise je sijajno začel z zelo lepimi goli(predvsem Zidanovimi:)

  čaw

 17. stas, - 19.6.04 | 09:34

  Liza kva tok hvališ te Francoze. Un gol k ga je dal Trezeguet sploh ni bil nč posebnga ker je igral z roko. Uživite še naprej ob evru 2004 na Portugalskem.

 18. stas, - 19.6.04 | 09:37

  Ja mene pa še zanima kdo bo po vašem mnenju na tem prvenstvu osvojil naslov Evropskega prvaka. Ajde.

 19. liza, - 19.6.04 | 12:03

  stas takole ti povem Francozi so vrhunski igralci in gol Trezegueta je bil zanič ampak s tem sem hotla poudart da je Zidane mojster vseh mojstrov!!!

  Zmagal pa bodo FRANCOZI al pa Angleži!!

  Včerajšnja tekma med Italijo in Švedsko je pa bila hvale vredna! Obe strani sta se na vso moč potrudili kajti če ste videli so imeli ogromno,veliko lepih a neuspelih akcij.Pa po mojem mnenju so doslej največ tekli.Vprvem polčasu gol Italijanov-nič posebnega!A gol Švedov pa je bil zelo zanimiv saj so premagali golmana(ki se je Juventusu prodal za 46 miljonov evrov-od kod jim denar??)in ga ujeli nepripravljenega in tako zadeli! Ja dobre tekme se kar vrstijo!

  Uživajte še naprej v evro 2004!!

 20. V.I.P., - 19.6.04 | 12:53

  Zdravo! Ker pač nisma vedle kam bi pisale, ti boma pa kr tu neki povedale oz. te vprašale! A veš, stvar je v tem, da pač nimama kaj za delat, ker se naj bi za izpite pripravljale pa nekak nimama te sreče, da bi kaj volje imele!No in sma razmišlale, kaj pa če bi Jonasa povable na eno pivičko.In zdaj naju zanima, če bi bilo izvedljivo, da se enkrat povabiš v Šiško na eno pivičko(lahk dobiš tud kaj drugega…ne ne moreš, nimama nič,ja lahk pa s sabo prineseš)! No sporoč,če bi pač se ti dalo neki dve lenčki obiskat! LP, Petra in Valerija

 21. stas, - 20.6.04 | 09:38

  Czech Republic => A ste vidl kva so Čehi dobri. Nizozemci so vodili z 2:0 pol pa tak preobrat. Czech Republic => Evropski prvaki (upajmo).

 22. s1e, - 20.6.04 | 09:55

  Tale thread se vse bolj in bolj spreobrača v SMS-e, ki jih je možno prebirat med polčasom tekem EP.

 23. liza, - 20.6.04 | 12:25

  Sras sem gledala tekmo Nizozemcev proti Čehom!Nizozemci so se v prvem polčasu res izkazali,a potem pa totalni preobrat Čehi so po prvem polčasu zgubljali za en gol ko je blo 2:1 in potem v drugem polčasu dali dva zelo lepa mojstrska gola!!!!

  Ta zadnji gol mi je bil najbolj všeč predvsem zato,ker so si nesebično pomagali med seboj!Podajali so žogo drug drugemu in glejte izkupiček 2:3 za Čehe!!

  Bravo obema reprezentancama ker sta se na vso moč potrudile dale veliko golov(pet golov na eni tekmi hudo a ne )

          Zares zanimiv razplet euro 2004 v skupini D!!
  

  Uživajte še naprej v euro 2004 ki se je začel zelo dobro!!

 24. Stas, - 20.6.04 | 12:43

  Czech Republic => Liza za koga si navijala za Čehe al za Nizozemce? Čehi bodo zdaj mirno igrali z Nemci (upam da bo tudi tokrat sreča na strani Čehov). Nizozemci pa bodo imeli zdaj zelo malo možnosti da se uvrstijo v četrtfinale. Uživite ob spremljenju Evra 2004 na Portugalskem.

 25. Marko, - 23.6.04 | 05:56

  “Tale thread se vse bolj in bolj spreobrača v SMS-e, ki jih je možno prebirat med polčasom tekem EP.

  Posted by: s1e at 20.06.04 21:55″

  Se popolnoma strinjam, samo da tuki ne moreš zadet žoge s cimerotičevim podpisom. :>

 26. [Bernii], - 25.6.04 | 12:10

  KAj si nor kaj je blo pa to danes. RAKETA Ronaldo je pa car. Študiram da bi si priimek spremenil… :)

 27. Jorne, - 15.7.04 | 12:53

  Meni je žal da Bergant ne komentira večine nogometnih tekem (in smučanja in še kej ), ker ima edinstven pristop do podajanja vsebine…Bergant je !