Siromaki

Smili se mi nacionalka. Tako nizko še nismo bili nikoli.

Med polčasom (lep fuzbal, ni kaj, škoda da morajo Angleži domov) z odprtim gobcem gledam pijane navijače z nekega kopališča, otroke ki se spakujejo za Udovičevim hrbtom, dve amaterski češplji z mikrofonom gnjavita z neko nagradno igro, potem nekakšno žrebanje, voditelj blodi po pesku z in rine mikrofon nekem iks-ipsilonu v žnable. In potem nekdo iz publike ki še lahko stoji na nogah, strelja na prazen gol za nekakšno nagrado. Zakaj je bilo treba TV studio prestaviti na kopališče na Ježici, mi ni jasno. Lahko upamo da bodo nekega poletnega večera prestavili tudi Dnevnik na bazen? Ratingi garantirani, pokaži svoje tanga kopalke, Lajovic (saj vsi vemo da pod mizo med oddajo sploh nimaš hlač, samo delaš se…)

Scenografije nobene, zdi se da je za nas butaste gledalce dovolj ena pleksi šipa in par plakatov na njej. Mogoče mora biti šipa zato, da se vidijo v ozadju sponzorji? Komaj da smo bili deležni ponovljenih posnetkov in nekaj suhoparnega komentarja, je pa bilo dosti vzklikanja, da je nocoj zmagal nogomet (mogoče res, so pa definitivno popušili Angleži). Hvala bogu, da vsaj Milovanovič ni razočaral, tekmo je komentiral kot je treba.

V nekem trenutku (ko so iz akvarija žrebali lističe – kot da koga pred sprejemniki to zanima) se mi je zazdelo, da gledam TV Papriko, ampak ne, glej hudiča, v desnem zgornjem kotu se jasno sveti nacionalkin znak: “II”

Ne bi verjel, če ne bi videl na svoje oči.

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Staš, - 25.6.04 | 02:53

  Meni je to na Ježici že boljše kot pa prej ko smo lahko brali samo tiste SMS-e.

 2. Andrej, - 25.6.04 | 05:04

  ma meni je tud blo bendo vse skupaj. mogoce sama ideja ni slaba, samo izvedba pa je bla bedna.

 3. feferon, - 25.6.04 | 11:41

  ja to je pa psihološka finta rtvslo, najprej ti ponudijo kup dreka in seveda nisi zadovoljen nato pa preidejo na en zam drekec je pa seveda proti prejšnemu kupu zelo dobra alternativa. ampak drek je še vedno drek. muhe so pa še vedno muhe!

 4. feferon, - 25.6.04 | 11:43

  P.S.: no važno pa je da je hrana dobra

 5. BoB, - 26.6.04 | 02:44

  Lame !!

 6. GreasyGranny, - 28.6.04 | 09:59

  Jaz imam upanje, da bo Vanja Vardjan malo prevetril to “sceno” (Ali-N).

  -GreasyGranny

 7. mrFREUD, - 1.7.04 | 01:56

  Komentar glede nacionalke sploh ni potreben – Kam gredo vsi ti davkoplačevalski milijoni… sicer pa je itaq cirkus okoli fussballa pretiran – znano je, da imajo dobri nogometasi nizek IQ…

 8. d., - 6.7.04 | 11:46

  No ja, saj se scena nakako ujema z dodanim komentatorjem, kvaziznanim umetnikom nogometa Zahovićem, ki je dokazala demokratičnost nacionalke in poudarila, da ni potrebno znati slovensko, če siželiš biti v kulturni srenji RTV.