Protected: Video test

Še zadnji podcasting test, tokrat kratek video (kar pograbil sem enega z diska, pa je kar hecen). Me zanima, kako se bo kaj izkazal strežnik… Morda velja še omeniti, tisti ki še uporabljate telefonski klicni dostop se boste morali podcastingu odpovedati, saj so datoteke ponavadi zajetne, še posebej kadar gre za video.

-Zoki in Vili-

V iTunes boste ob imenu epizode opazili sličico kamere (ki označuje, da gre za slikovni material), video pa igral v spodnjem levem kotu (tam kjer je ponavadi prostor za CD ovitke). Ob dvokliku se bo posnetek odprl v samostojnem oknu.

Ja, našel sem tudi slovenski izraz za podcast: poddaja. Kako se vam zdi?

-Jonas

P.S. Pojavile so se prve težave (glej komentarje). Če gonite iTunes na Windowsih, bo treba inštalirati še najnovejši (alpha) QuickTime 7!!

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Jest, - 27.7.05 | 22:33

  Ja, Jonas, sem si ze ogledal, se preden ste tole objavili.

  Samo video mi sploh ne dela. QuickTime oz. iTunes mi javita, da mi manjka dolocen odkodirnik. Kao nekaj za odkompresirati. Ne vem, kje bi ga dobil. Če uporabljate kake neznane kodirnike, bi bilo super, če bi bil na tej strani tudi link.

 2. Jest, - 27.7.05 | 22:34

  Aja, pa še to. Kaj je sploh fora podcastinga? Pa saj to je isto, kot da bi navaden filmcek dol povlekel. Kar en XML pa to.. A da se u iTunes lepo organizirano vse vidi?

 3. mathjazz, - 28.7.05 | 22:54

  Tudi to je prednost. Poleg tega pa še, da je na voljo ogromno raznoraznih vsebin, ki so zdaj organizirane na kupu.

  In kar je glavno – vse se avtomagično osvežuje.