Humar doma

Stopil je z letala in takoj je bilo jasno, zakaj je Humar navkljub spodletelem plezanju vseeno pravi slovenski junak. Zato: ker si nisem mogel kaj, da se mi usta ne bi raztegnila v nasmeh, da se mi oko ne bi zarosilo.

Ko so ga objemali, ko je objel otroka (žene Pop TV ni kazal), ko je oče jecljal v mikrofon, ko se godci raztegovali meh, ko so se ljudje trli na Brniku. Luštno mi je bilo in toplo, čeprav sem ta teden marsikatero smešno in pikro siknil na njegov račun. Čeprav se je v pogovoru v studiu Pop TV po šolsko zajecljal in zapletel, ko se je hotel izmazati ob vprašanju “Zakaj si pa rinu gor v slabo vreme, pa menda ne zaradi pritiska medijev?”.

Eh, odmahnem z roko, pa kaj če ni zlezel gor, uspelo mu je nekaj drugega. Ko se je vrnil živ, se je razvedrila, oči orosila in usta raztegnila vsa Slovenija.

To se pa ne zgodi vsak dan.

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. CypherBit, - 18.8.05 | 14:25

  Tocno tako! Ponosen sem, da ga imamo.

 2. kajč, - 19.8.05 | 10:53

  ha-jz humarja še vedla nism sam sm usak dan poslušala novice o njem na radiu pa tv-bad ne morm verjet da me je to tok pritegnil-sam verjetn je use.k so ga rešl sm prou na glas rekla YES!!haha:wink: sam upam da no še enkrat lezu ke gor kr pol pa…:shock:

 3. tina, - 20.8.05 | 14:44

  ja,jasno da je kul ker je ziv amapk men se vedno ne potegne zakaj je bil tak pomp okoli tega.1.je ze v naprej vedu kaksno bo vreme.2.kolk extremnih sportnikov vsak dan leze v gore pa noben niti ne ve za to. sploh pa mi ni jasno to——ce ti kot posameznik hoces doseci svojo zmago in svoj rekord-lahko da je hkrati tud svetovni rekord’-zakaj moras to vnovciti se predno to zmago sploh dosezes….ce jo…. sej bos kreditacije za svoj trud kasneje pobral…al se mogoce motm. v cem je fora…:roll:

 4. had, - 22.8.05 | 19:23

  a ni tista zena.. ex zena?

 5. madpixel, - 2.9.05 | 00:44

  Osebno se mi zdi alpinizem nekako intimen sport, ki ga je on na nek nacin razdevicil. Mogoce je to dobro za prihodnje generacije alpinistov, ki bodo zdaj lazje prisli do sponzorjev? Kaj pa vem…

  Je dobro ali slabo, da nas je tako lepo potrdil kot narod samomorilcev? Je kul, da je Pakistancem podrzal zaslombo z vrhunskim PR-jem, medtem ko ti sraufajo GPS-je na svoje pokalice? Tudi na to ne vem odgovora.

  Pravzaprav me do skrajnosti boli k…c, ker je zame pac zilav bedak, ki je zaradi ponesrecene lastne realizacije ogrozil se zivljenja drugih. Nikakor junak! Se zdaj sem se pripravljen srednje ostro skregat z vsakim, ki trdi nasprotno.

  Ampak na koncu je tudi mene je ganil tisti povratek. Celo koticki ustnic so mi rahlo zadrhteli. In rekel sem si: zlomka, se je cuteca dusa v meni :> To se pa RES ne zgodi vsak dan.