Demanti

V tako kočljivih situacijah se je bolje pogovarjati preko odvetnikov, zato tule navajam demanti gospoda Andreja Turka:

 • Zadeva:

  Demanti članka objavljenega v »Direkt« dne 28.9.2005

  Kot pooblaščenec g. Jonasa Žnidaršiča in družbe Desetka, d. o. o., podajam kratek demanti vsebine članka objavljenega v časopisu Direkt dne 28.9.2005.

  Neresnična je navedba, da bi g. Žnidaršič oziroma družba Desetka, d. o. o., s pomočjo mojih pravnih trikov tri leta ostajal v prostoru. Kot pooblaščenec družbe Desetka, d. o. o., sem takoj, ko sem prevzel zastopanje družbe na sodišču podal priznanje zahtevka najemodajalca MOL za odpoved najemne pogodbe. Ta je bila tako v letošnjem letu preko sodišča tudi odpovedana.

  Najemnina, ki jo je bila dolžna družba Desetka, d. o. o., plačevati pa je bila nekaj več kot 200.000,00 Sit. Za ta znesek je najemodajalec MOL družbi Desetka, d. o. o., tudi izstavljal račun in je družba ves čas račune tudi redno plačevala.

  Tisto, kar danes terja najemodajalec od najemnika družbe Desetka, d. o. o., pa je najemnina za ta isti poslovni prostor v višini več kot 600.000,00 Sit, ki jo je MOL določil, ne na podlagi tržno oblikovanih cen, temveč na podlagi internega pravilnika, pri tem pa upošteva, kot da gre pri predmetnem prostoru za elitni prostor na elitni lokaciji. Vsem tistim, ki so kdaj bili v tem prostoru verjetno ni potrebno posebej razlagati kako smešna in nerealna je zahtevana najemnina. Naj še poudarim, da je v predmetnem prostoru možno opravljati le klubsko dejavnost, da šank ni mogoč (ne more se pridobiti dovoljenje za točenje pijač), ob tem dejstvu pa se postavlja vprašanje kakšen klub bi svojo dejavnost še lahko opravljal v teh prostorih, predvsem pa od kje naj se s klubsko dejavnostjo (ali katerokoli drugo dejavnostjo, ki bi se v teh prostorih lahko izvajala) zasluži zahtevana najemnina.

  Ker je članek naperjen napram g. Žnidaršiču pa moram pojasniti še, da je g. Žnidaršič le lastnik družbe Desetka, d. o. o., in da gre s pravnega stališča za dva povsem ločena pravna subjekta (dve osebi) in je zato trditev, da se je z neplačevanjem okoriščal g. Žnidaršič neutemeljena. Še zlasti ob dejstvu kakšna dejavnost se je vršila v predmetnih prostorih in kakšno najemnino je Desetka, d. o. o., plačevala, pa je povsem neresna trditev v članku, da se je kdorkoli z neplačevanjem razlike v zahtevani najemnini okoristil, kar je mogoče tudi nadzorno dokazati z vpogledom v bilanco družbe.

  Ljubljana, dne 29.9.2005

Andrej Turk, odvetnik

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Jest, - 30.9.05 | 19:45
 2. Pavle, - 1.10.05 | 00:28

  Vsaka reklama je dobra, feeling je pa najbrž čuden, ko te dajo na prangelj…

 3. Aco, - 1.10.05 | 10:17

  Tvojemu odvetniku bi morali za rojstni dan podariti košarico vejic.

 4. luka, - 1.10.05 | 12:59

  sam so pa dobro reklamo nardil za tvoj blog. upam da jonas.fekali.com linka sem – me prav zanima kakšna je kej statistika obiska po članku.

 5. luka, - 1.10.05 | 13:00

  preveril pravkar – pravzaprav kaže na napačen naslov, mene preusmeri na http://www.jonas.si/zapisi/index.html ki seveda ne obstaja.

 6. Puba, - 1.10.05 | 15:57

  ce se bodo zadeve odvijale se naprej v tej smeri, potem se lahko v najblizji bodocnosti nadejamo novic ala kolkokrat je Jonas na dan kakal in kolko ga je na dan nakakal…. a ne bi JOnas rajsi sproduciral se kaksen filmcek, naprimer kako se zinstalira in skonfigurira mysql? Da mi ne bo slo na kuzlane, k tale sajt browsam…

 7. had, - 1.10.05 | 19:21

  ja.. tko je to, ce oznacis direkt za gnoj.. potem pa se zacne gonja..

  me zanima, ce bodo to, kar je napisal tvoj odvetnik tudi objavili v direktu :)

  matr.. sam da mas tolk denarja.. pa da nic ne delas.. pa sam mal sraufas racunalnike.. pa mal poker igras.. hm.. kam gre svet :lol:

 8. Klemen, - 1.10.05 | 23:21

  Aco, bereš mi misli, heh. Upam, da demanti v Direktu ne bo objavljen v izvirniku, ker potem si bo g. Andrej Turk naredil majčkeno sramoto. Sicer pa se nima smila preveč razburjati, kajti jasno je, da to ni prvi (in gotovo ne zadnji) primer, ko so se pisale laži o JŽ. Začnemo lahko že samo z urljem strani, heh.

 9. Bobi, - 3.10.05 | 00:12

  Jonas!

  Lepo prosim: Kakšen nov podcast posnami!

  Saj Direkt verjetno nima veze s tem, da ne oddajaš več… (Če pa slučajno ima, si pa Požarja privošči…)

  Saj to si ga boš tako ali tako, a ne:twisted:?

 10. TROL, - 3.10.05 | 09:46

  Ne morem verjet, da Direkt res kdo bere…

  Glede na to, da se na dnu te strani bohoti napis, da so pravice pridrzane, pa upam, Jonas, da jih bos stozil, kolikor so dolgi in siroki…

 11. Jest, - 4.10.05 | 19:20

  Jonas je denar zaslužil kot TV voditelj…

 12. Dean, - 5.10.05 | 20:19

  O tem raje sploh ne bi izgubljal besed. Ampak kaj, ko folku takšno (škodoželjno, žaljivo, izkrivljeno, …) “tabloidno” pisanje (kot kaže) paše. Med najbolj prodajanimi revijami (nekoč AS, zdaj Nova, delno tudi Lady) in gledanimi TV oddajami (E+) je vse samo ŽUTO! In vsi samo čakajo, kdo bo koga (samo da je znan) bolj namočil!

  Mimogre, malo sem brskal po tvojem sajtu pa našel to: August 24th, 1995, Šverc čez Ljubelj, Posted by Jonas in Objavljeno, Vsakdanjik, Lady, On the road.

  ZAKOOOOOON! :smile:

  Me pa vseeno zanima, kaj hudiča se je zgodilo s tistim računalnikom, ki je ostal v carinikovi pisarni?! :mrgreen:

  Drži se!

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !