O Viktorjih, sproti…

Pop TV, revija Stop, Viktorji 2005.1

Tri četrt na osmo, rdeča preproga s statisti. Ženske čebljajo o toaletah, jaz bi pa raje videl, če bi se začele lasati. Morda kdaj drugič, ko bom imel svojo televizijo, jaz vem, kaj je dober program: Pirševa naj raje poči Hegeduševo takoj čez žnable, naprej pa lahko improvizirata, nihče me ne bi odtrgal od ekrana.

Ob osmih, začetek. Ruski avion sredi oblakov, skušam se privaditi. Na, spet se afnajo, ampak bolje kot lani.

Cirkus. Nekdo pleza po špagi, kaj če pade? Takole se poskrbi za dramo.

Prvega dobi Činč, sicer kul tipček, a se zblamira, ker ga ne spravijo z odra. Ne more in ne more se najesti aplavza.

Drugega faše E+. Sonja Javornik (urednica oddaje v letu 2005) ne reče nič, oziroma, v njenem imenu nagrado sprejme Barbara Drnač2 . No, vsaj tako se mi je zdelo.

Vlado Kreslin in Neža, lep štiklc… na playback! No, lepo. Češka TV. Katerega leta smo?

Voditelja debatirata o binglju, čarata s punco iz občinstva. Trik sem zamudil, pozornost mi je zmotil madež na naslanjaču. Nisem bil dovolj skoncentriram, mea culpa.

Tretji gre Neži, za glasbeno osebnost. Fejst punca, fejst pevka, strup v mali flaški.

Radijska osebnost: Robert Pečnik. Ne poznam, ne poslušam, naj kolega oprosti, čestitam vseeno.

Viktor za radijsko postajo dobi radio Hit, končno priložnost na odru za enega direktorčka (in ta jo je tudi izkoristil). Odmahnem z roko in preženem misel, ki se mi za trenutek vsili v možgane (“Na zgornjem balkonu me ne bi nihče opazil z ostrostrelsko puško, oder je pa imenitno razsvetljen. Podrem ga v enem šusu.”)

Obetavna medijska osebnost je Maja Roš, na oder je povabljena v japonščini. Mega.

Spet cirkus. Pajaci plezajo po drogih, ki jim simbolno štrlijo iz naročja. Gre najbrž za metaforo stanja v slovenskih medijih, se bom še pozanimal pri ustvarjalcih, kaj so hoteli povedati. Mogoče pa niso drogi, mogoče so samo orjaške pletilke. Zahtevno točko (Saj ste kot otrok že kdaj balansirali metlo na prstu? No, to je bilo to.) prekinejo reklame. Skorajda zajočem od sreče.

Najboljša mladinska in otroška oddaja: Knjiga me ne briga. Nagrade niso pričakovali (ooo, kako simpatično!), so nas pa malo spet osvestili in poučili o nevarnostih, ki prežijo na knjige. Takoj sem svojo zaklenil v predal.

O! Komični element! En eden od voditeljev je brcnil drugega v rit. Če ne bi bila publika v dvorani tako prekleto zategnjena, bi se gotovo vsi smejali. Tipično, čas je že da se kaj stori v tem smislu, prekleti špilferderberji. Zamenjajte že to publiko, prosim vas, današnja si te odrske kvalitete ne zasluži.

Joco Ž. pokasira kipec za dokumentarno oddajo. Čakte mal, kaj je zdaj to, zakaj se zahvaljuje Maja Weiss? Aja, režirala je. Ups.

Aha, pet minut za glavnega sponzorja. Besedo “Renault” slišimo štiridesetkrat, pravi tour de force. Upam, da bo zaleglo, v ponedeljek takoj vsak po svojega megana, jaz bom vzel dva, če se eden slučajno pokvari.

Za igrano TV oddajo: Naša mala klinika. Pokorn ugotovi, da dobro delajo in da je za to zaslužna vsa ekipa. Največja nagrada zanje pa so seveda gledalci in zanje se trudijo, zaradi njih ne popuščajo. Živijo in garajo za svojo publiko, kot se slovenskim umetnikom spodobi. Obrisal sem si solzo, prekleti Mare, kako zna povedati…

Jadranka Juras in Šukarji nam v nekajminutnem nastopu pričarajo pravo, ne-zlagano romsko kulturo. Kulturo ne popolnoma ukročenih konjev, bohemov, pevcev, pesnikov, črnolasih divjih deklet, viharnih nomadskih duš. Okoli Novega mesta gledalci vstanejo pred sprejemniki in zaploskajo (si predstavljam).

Spet cirkus. Šele zdaj se počim po glavi, vsaj uro sem vmes razmišljal o nocojšnjem konceptu prireditve, odgovor se mi je vztrajno, vztrajno izmikal, končno me razsvetli: Jasno, koncept je že star, kako le ga nisem takoj skužil, imenuje se “šparovec”. Da ne bom zdajle zašel v podrobnosti, na kratko: najameš nekoga, ki ima na lagerju vsaj tri-štiri točke in ga serviraš kot rdečo nit, naj intelektualci doma gruntajo za kaj gre, medtem ko se smeješ v pest. Pa, recimo, znebiš se plesnih točk (te so vedno proračunsko neprijetne, ker je plesalcev zmeraj preveč na odru, z enim ali dvema pa nisi nič naredil, plačat je treba pa vsakega). Na ponedeljkovem sestanku pa si car, ker nisi presegel budžeta.

Opa! Dogodek! Marcel faše viktorja, ponj pa ne pride on, ampak tisti tip v majici iz oddaje. Reče ne nič, niti hvala. Škandal. Novinarji so veseli, bo vsaj kaj za pisat. Jaz pa takoj zapišem tole: zaslužil si ga je. Tisto je dobra oddaja.

Najboljša informativna oddaja je 24 ur. Darja in Vine prideta na oder in najprej malo kažeta hrbet gledalcem (dobra poteza, Darjo vedno gledamo samo od spredaj).

Za voditelja zabavne TV oddaje gre viktor Sašu Hribarju. Ponj je poslal nekoga drugega, bistro originalna ideja (tako kot Štefančičeva).

Najbolj zabavna TV oddaja je TLP. Afnanja še ni bilo dovolj, zdaj so na vrsti Žrebci. Spet me neznosno zamika, da bi bil tam, ležé na zadnjem balkonu, s kopitom ob bradi, zazrt čez Zeissov okular s križcem… Paf! Paf! Paf! “Žrebci down, roger and out.” Občinstvo v dvorani bi izbruhnilo v aplavz. Kdaj bo že nekdo tega Krajnca pošteno našeškal? TLP mu tako lepo ratuje, le zakaj ga do konca ne očisti neumnosti.

Godčeva in Radolfi, usklajen par. Do popolnosti naštudirana sinhronizacija ustnic z zvokom, lepo sta se potrudila. Res, bilo je vrhunsko, kot da bi res pela! Znova se prepričam, da je sodobna tehnologija zmožna malone vsega. Naj se mlajši malo zgledujejo, kako se pripravi profesionalen nastop na najpomembnejši medijski prireditvi leta. Da je Radolfi star maček, pa je dokazal z vživeto priprtimi očmi, s katerimi je okusno popestril svojo interpretacijo, za dodatni učinek pa je ob drugi kitici občuteno zarezal z roko v zrak in jo stisnil v pest ravno ob glasbenem akcentu. Vrhunec večera.

In kdo je lansko leto posebno dosegel? Bar in Info TV. OK, ziher je kul.

“Dobro jutro vsem, ki ste še v dvorani,” realistično oceni situacijo Jurij Souček. Ura je pol enajstih, občinstvo tišči scat, samo še viktorja za življenjsko delo čakamo. Zaslužil si ga je Tone Vogrinec, človek medijev. Jebeš smučarijo, nocoj slavimo medije, nocoj slavimo Tonetovo nepopustno medijsko dejavnost, s katero je neizbrisljivo obogatil slovenski medijski prostor. Brez Toneja ne bi preživeli Delo, Dnevnik, kaj šele Pop TV ali nacionalka, da o Stopu niti ne govorim. Morda ste navijali za Bernardo Jeklin, a njen (sicer, priznajmo, znatni) prispevek se s Tonetovim kosati ne more. Vseeno moram priznati, nekoliko sem razočaran, moja favorita sta bila Gianni Rijavec in Martin Strel.

V zaključni špici spet iščem kikse (ti so v poptevejevskih odjavah, prepričan sem, nalašč podtaknjeni, nikjer pa ne najdem telefonske, kjer lahko zahtevaš nagrado) in najdem dva: “Mič Stayling” (pravilno je “styling”) in “Alenka Virk Erdin” (pravilno “Žerdin”). Opa! Mogoče dobim Pop TV T-shirt!

-Jonas

P.S. Vse čestitke Jerneju in Janezu, zelo sta se potrudila. Učinka pa je bilo malo, kajti za tistega, ki je pisal scenarij in si ta občinstvo podcenjujoči cirkus izmislil, predlagam svojo standardno razjezil-me-je proceduro: obešenega za nozdrvi potunkati v smolo, povaljati v perju in na kozlovem hrbtu nagnati iz mesta.

-Jonas

 1. Vse tole pišem sproti, kot se dogaja, doma iz naslanjača. Vstopnice imam, a me je v zadnjem trenutku presenetila družinska kriza. #@$?#!
 2. Vem, da si je numerološko spremenila ime v “Barbra”, se opravičujem, da nisem zapisal prav, a pri najboljši volji se ne zmorem prisiliti v to neumnost. Če se mi zdita smešna Drago Gajo (nekoč Dragan Gajić) ali Mile Vilar (nekoč Mile Vilarovski), pa ju vsaj malo razumem.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Markdown, - 18.3.06 | 20:48

  Jonas je šel ven! pa ravno zdaj ko bi moral ukrenit nekaj v zvezi z res počasnim nalaganjem te strani.

 2. jebžo, - 18.3.06 | 21:09

  Pa kaj se una dva voditelja neki spakujeta?? mislim da sta uporabla humor ki je smešn sam 5 letnim otrokom – pa še tist se naveliča stalno iste fore sploh ne vem zakaj puskušajo bit smešni, ko prav banalno izpade..:) glede une punce ki je kritizirala na začetku obleke – grow up bijatch – to ni amerika…

 3. mArkedzani, - 18.3.06 | 21:11

  Iskreno sem privscil viktorja Cincu. ni pozabil od kje je in kaj je. Cloveku su narisali na ocetov grob hitlerski kriz, ceprav je njegov oce bil na pravi strani. pa ne zaradi tega, temvec ker je rodeta v eni izmed svojih oddaj oblekel v roza/vijolcne pajkice. za namencek pa so mu se ukinili oddajo.

  sramota, da se to dogaja pri nas. sicer je pa prireditev popolna bedarija. blamirajo se vsi, zacensi z voditelji.

 4. jebžo, - 18.3.06 | 21:11

  aja, jonas, zakaj te ni tam? oz. kaj bi oblekel če bi šel :)

  menda ja nimaš laptopa zravn pa komentarje pišeš – hehe

 5. mArkedzani, - 18.3.06 | 21:16

  ne verjamem, da je tam. ce dobro prebiras zapise, pravi, da ga je zmotil madez na naslanjacu. v hramu slovenske kulture namrec ni naslanjacev. so le neudobni stoli, kot vsepovsod drugod v teh “gledalisce” zgradbah.

 6. mArkedzani, - 18.3.06 | 21:44

  Marcel je dobil Viktorja. Na nacionalki velja “pravilo”, vsak ki dobi viktorja ga ukinejo. Studiu city grozi ukinitev. Stavimo v kolikem casu jih bodo “izbrisali”???

 7. jebžo, - 18.3.06 | 21:51

  jebo jih..ne zdržim več…sm pršalto na ORF – Panic room – 10000x bolš :)

 8. mArkedzani, - 18.3.06 | 21:57

  Sašo je “presenetil”. Bodo tudi njega “izbrisali”?

 9. Ime, - 18.3.06 | 22:16

  Tako pa očitno zgleda zadeva, če jo namesto Amerike ‘uvozijo’ iz Rusije.

  Slabo.

 10. maja, - 18.3.06 | 22:50

  katastrofalna prireditev!!!

  edina svetla točka: jure košir… fant je res lep, je pa mel mal treme se mi zdi … :-)

 11. cedevita, - 18.3.06 | 22:57

  Edin trenutek, ko se mi je obraz raztegnil v nasmeh je bil takrat, ko je Souček voščil dobro jutro in dobil zaslužen in zgovoren aplavz. Po mojem bi blo bolj smešno, če bi prireditev vodila Niko Mihelič in Sandi Čolnik. Še vedno mi ni jasno zakaj je nujno, da voditelji vedno igrajo neke neumne vloge… Edini, ki vloge ni igral je bil Zrnec in tisti viktorji so za osebni arhiv. Naši se poskušajo zgledovat po Američanih, ampak oni na oder postavijo stand-up komika, ki se v uvodni špici mal ponorčuje iz zvezdnikov, potem pa še vmes pripomni kako pikro. Naši pa na oder dajo dva kekca, ki se jima zdi smešno, da se opotekata naokrog in se grozno dereta v mikrofon. Najprej sem njune “šale” ocenil za otročje, potem pa sem svojo 7-letno sestrico vprašal, če se ji zdi smešno in mi je odgovorila: “Ne. Zakaj bi mi pa bilo?”

 12. Laly, - 19.3.06 | 00:03

  Oh, te viktorji… Res zakon. zaspi

 13. had, - 19.3.06 | 00:54

  dobro si tole komentiral.. v bistvu cista reportaza, ki jo bo mogoce celo kdo kopiral v kaksnem casopisu :evil: sicer pa skoda, ker se stvar ponavlja in je po mojem mnenju malce passe..

  marcel pa cinc sta zakon :)

 14. mArkedzani, - 19.3.06 | 02:55

  1) Sugmanu in Skofu mora iti resnicno slabo (ali pa je bilo res dobro placano, v kar dvomim), da sprejmeta tak scenarij za totalno blamazo. Skof je to letos storil ze drugic (prvic Ema). Ne vem ali sta na odru predstavljala Laurela & Hardyja??? v glavnem bila sta bedna in niti malo smesna.

  2) Komu sem privoscil kipce? V bistvu le Cincu. Pa se to bolj kot ne, zaradi tega, da je vesoljni Sloveniji lahko povedal, da je demokracija z RKC botri hujsa kot pa zlovesc komunizem.

  3) Kaj mi gre na jetra? V bistvu slovenski high class vonabiji, ki si mislijo da so nekaj, v bistvu pa niso nic. in neki kvazi pomembnezi v prvih vrstah. Od nagrajencev (ok, cestitam vsem za “zmago”), a na kurec so mi sli – Drnac (Ognjenega letos ni bilo zraven?), Pokorn (ce je to kar on pocne kvaliteta, potem res ne vem kje zivim.. Prodaja nam namrec ze 324324-krat prodane fore, pa se to bedne), Vogrinec (stavimo, da gre h hrvatom?), oni na spagah so gnjavili ze na Big Foot Mama obletnici, playback in scena, ki ni za nikamor. Kaj pri hudicu so hoteli povedat s tistimi NLP-ji?

  Recept za zmago: narocis si preko ponudnikov SMS storitev (ce se zelis dobro spromovirat), nekaj sto tisoc glasov, pa je to najboljsa reklama zate, da dokazes da si naj.

  zal mi je le, da nacionalka izgublja s to “mascevalno” politiko dobre oddaje. cakaj, a ni vsak vladar imel ravno dvorska ludila, da je skozi njih dobival odsev ljudstva?

  fakof pa taka demokracija!

 15. mArkedzani, - 19.3.06 | 03:01

  pripis:

  kako je lahko nagrajen BAR? Infonet (kvazi novodobni slovenski CNN) se nekako razumem, vendar bar?!

  aja mimogrede, ko govoris ravno o drnacki in javornikovi. a ni tudi romih vzel kipca na tvoj racun?

 16. Jonas, - 19.3.06 | 03:33

  Ni.

 17. Peter, - 19.3.06 | 03:53

  bedarija. totalna. voditelja si nikakor ne zaslužita pohvale, zakaj? ker sta sprejela scenarij. takega scenarija ne sprejme dober igralec PIKA! jih nikakor ne spoštujem (več?). rajš bi prodala moped, pa bi pokasirala teh 20 jurčov.

 18. Vilko, - 19.3.06 | 12:23

  Ej, če si ti letos dobil vstopnice, si jih zgolj prek partnerke ali kot spoštovanje organizatorja do ostarelih in pozabljenih dobitnikov.

  Ko si nazadnje koristil vstopnico, si bil po prireditvi tako obupan, da si naskočil čudovito damo v belem plašču (pri spodnjem izhodu iz Cankarja)! Te spomnim podrobnosti: očitno si naju zasledoval ob odhajanju, ker ko sem jo le za hip pustil samo (ko se stopil par korakov nazaj in bil obrnjen stran od nje), si planil pred njo izza hrbta, jo ZAGRABIL za plašč z obema rokama in JI GA SAM ODPRL, jo ocenjevalno pogledal od glave do pete in komentiral, da “je dobra mrha” in že naslednji trenutek tudi spizdil (v smeri WC-ja)! Še danes mi je žal, da mi ni tega povedala takoj, ampak je bila tako frapirana, da nekaj minut sploh ni govorila!!

  Kaj si z leti postal manijak, ker se ne polniš več s slavo ali si zgolj nevede pokazal, kako obupno si želiš tako dobre ženske?!! Saj se mi pravzaprav smiliš – kot vsak, ki ga je življenje postavilo na trdna tla!

  Očitno si ženske nisi mogel dobiti na spodoben način in to kljub vsej množici fint, ki si nam jih vehementno delil prek TV, ko si bil še mlad!! Očitno težko prenašaš staranje in spoznanje, da ti ni uspelo dobit željene.

  V razmislek, dragi moj Jonas, kako se obnašaš – kako bi ti danes odreagiral, če bi kdo tako naredil tvoji partnerki (če se že novinarskih fotoapartov tako bojiš, pa se je sploh ne dotikajo)?!!!

  PS: …in to nezaslišano metodo vzbujanja pozornosti si uporabljal v času, ko si že pričakoval al celo že imel otroka!!!!! Pravi si macho – za na smetišče zgodovine!!

 19. Jonas, - 19.3.06 | 12:45

  ali kot spoštovanje organizatorja do ostarelih in pozabljenih dobitnikov

  Tolaži me dejstvo, da me ti še nisi pozabil. Dobrodošel na mojem blogu, me veseli, da te zanima.

  Še danes mi je žal, da mi ni tega povedala takoj,

  Dogodka se ne spomnim in se v njem ne prepoznam. Ker pa te očitno ni bilo zraven (oziroma si bil obrnjen stran), bom vse skupaj pometel pod rubriko “trač”.

  Ne bi pa bilo prvič, če bi kakšni ženski zinil kompliment, s fantom ali brez.

 20. hahaha, - 19.3.06 | 13:04

  noro! kdo je ta človek ki obtožuje jonasa? kera carska zgodbica, jonas priznaj da je resnična! vilko… hmmm če prebereš nazaj dobiš okiliv. al je pa to vili resnik?

 21. had, - 19.3.06 | 14:02

  vilko.. vau.. zavetje anonimnosti interneta ti je pa dalo zagona.. pa vendar.. ce bi se kaj taksnega zgodilo, bi to zgodbico lahko zelo dobro prodal “osmojencu”, ki bi jo z veseljem objavil..

  a ja.. pa se to.. ce bi se to resnicno zgodilo, te je pa lahko sram, da se ne znas postaviti za svojo zensko! :bonk:

 22. Miha, - 19.3.06 | 18:56

  … ponvadi se tukaj zadržujejo Jonasovi lizuni …

 23. Vijolica, - 19.3.06 | 19:07

  Ja vse res kar si napisal Jonas – bila tam. Publika zategnjenaaa – v primerjavi z lansko še bolj, pa že lanska je bila zategnjena. Grozno – Jadrnaka kričala na vse grlo da ploskati in so in to vsak po mogoče 3 X. Le Domicelj je malo popstril reklame, ker je igral na mini orglice, ki jih ima okoli vratu. Barovci pa cele Viktorje neumorno klepetali “kaj če ne dobimo joj mormo dobit” in nato še nadaljevanka “kaj bomo rekli – jooj kaj naj rečemo”. gorzno – no potem kar so rekli ni bilo to kar so naumili – je bilo tisto slabo to kar pa so izustili paše slabše. Glede streljanja pa – ga je izvedel tisti don ne vem že kaj iz TLP-ja ko so žrebci uleteli na oder – pa nimam pojma zakaj niso pokazali na TV – najbrž so presenetili kamermane, ko so se sprožili s 4 pištolami in streljali vse naokoli.

  skratka – vzdušje lansko leto boljše Škof pa Šugman pa itak vsako vlogo dobro odigrata

 24. D.Dogaja, - 19.3.06 | 20:54

  Viktorji 2005…

 25. neja, - 19.3.06 | 23:12

  Dolgcas , skoda 5 minut ,da jih zapravis za takle ,da ne bom rekla kaj.. Razen seveda na koncu dobro jutro od Soucka . Zebljico na glavico….. Najprej tiste dve kokosi na rdeci preprogi in o oblekah .. kar je povedala Hegeduseva, zna vsak, ki ni slep ..sploh pa kaj naj bi sploh komentirala? Omarjev rukzak, al’kaj? Pa kaksna bedna vprasanja sta obe postavljali !!jaz sem gledala v tla ,ne v TV , tolk mi je blo narodn za oni dve .. potem skozi oddajo, pa se za mnoge druge , med drugim za podeljevalce , ki so skoraj vsi ponavljali isto foro: a bos ti odpru , a cem jest ?? A bos ti povedou kdo je , a bom jest? Mislim, a se res nihce ne more sam spomnit kaj pametnega , normalnega , nenarejenega , neprisiljenega?? Najbolj zal pa mi je bilo za Skofa in Sugmana , ki sta sicer super , .. ampak razen kratkega nemega filmcka Stan&Olio , sorry meni se ni zdelo nic smesno.. sploh pa ali mi lahko kdo razlozi v cem je bila poanta spakedrane bantu ruscine?? Cist brez veze!! Ampak, zanimivo , nekaterim je bilo pa vsec??!!So rekli kolk sta bla lustna Skof in Sugman.. Aja,pa kamerman mi je sel blazno na zivce.. zakaj ni nobenih close upov vec , da se kamera sprehodi po telesu , obleki , obrazu ? Vse neki od delec??

 26. Nikio, - 19.3.06 | 23:41

  Šugman in Škof sta igralca in pol, ampak to ni tip prireditve za tako reč. Če bi se vsaj iz te sluzave scene norca delala, ma niti to ne. Na vprašanje, zakaj morala igrati in nista bila to kar sta, pa je odgovor preprost. Stand-up zahteva hudićevo dosti inteligence, samozavesti in lucidnosti… naštudirana igra naštudiranih vlog pa je varno zavetje pred vsem tem.

  Meni sta bila všeč le enkrat, ko je med drugim govoričenjem Šugman izjavil; “Pot do bistva je lahka, pot nazaj od bistva težka!” Ne vem, če se je zavedal, koliko je s tem povedal!!! Na posebno željo lahko to tudi obrazložim, a posvečeni itak že razumejo.

  Podeljevalci so bili bedni… zakompleksani, zavrti… vem, lepše je biti dobitnik, ne? Ampak drugo leto boste to vi, itak je v sloveniji tako, da letos dajemo mi vam, drugo leto vi nam. Premalo nas je, da bi lahko bilo drugače.

  Posebni dosežki: Bar??????? WTF?

  Ah,….

 27. Oliver, - 20.3.06 | 10:18

  Osebno si želim, da bi prireditev spremljal pred TVjem, ker v živo ni bilo to tisto a la smehmaker Zrnec. Prvič me je 70% programa in njegove vsebine dolgočasilo, drugič bi v Cankarja montiral kino stole (brez kokic in pijače, da se razumemo), da ima človek noge kam dat in tretjič bi ugasnil luči, da bi zdolgočaseni mirno spali. Sicer je dolgčas nazorno ponazorila skupina obiskovalcev, ki so v prvi pavzi šli pit in prišla ob zadnjih reklamah nazaj. Svetla točka vsega skupaj je bil predvsem after v Atlantisu in če bi se na koncu smeli metati v bazen, bi bila stvar popolna.

 28. mArkedzani, - 20.3.06 | 14:12

  ravno na radijski postaji – “činč brutalno pretepen v murski soboti”

 29. Joco, - 20.3.06 | 15:25

  http://www.sobotainfo.com/index.php?mode=article&aid=386

  “Neznanec je pred tržnico (poleg Šavel centra) v Murski Soboti napadel in pretepel Jožeta Činča. Le-ta je že izpuščen iz bolnišnice.”

  Šlo bi naj za Rome.

 30. krempl, - 20.3.06 | 22:30

  pa dejmo ne keercat nasga viktorja…mater usej nekej je…tku ku mora met usaka drzava ksno znamenitost…pa ksn spor s sosedi…pa se par razlicnh registrskih, je to usej en prblizk neki fetish brbljanciji…kaj pa se sploh mamo..peteline?al? sundance ne bi biu nc ce ga ne bi jebach ustvaru,kdo bi ga sploh porajtou in al stvar ki jo pozna par ljudi napolni ego ustvarjalnosti…ammm NE

 31. Daša, - 21.3.06 | 09:21

  Živjo,

  mene pa skrbi pri teh viktorjih nekaj dodatne strokovnosti. Namreč, kako lahko Infonet TV dobi “viktorja za posebne dosežke”? Saj ideja o celodnevni informativni televiziji je super, ampak koncept bo treba še precej nadgraditi, saj ima trenutno še vedno veliko pomanjkljivosti. Morda bi si takšnega prestižnega viktorja zaslužili kako leto kasneje, ne pa sedaj. Potem počasi lahko nominiramo tudi TV Golico, ki vse dan predvaja (narodno)zabavno glasbo. Se terudijo, trenutno so sicer adijo pamet, ampak so potencial?!?!?!

  In potem: kje so Trenja, Tarča …? Odlični oddaji, z zanimivimi vsebinami (voditelja sta že stvar okusa) … Tudi Travnovi prispevki v Trenjih so zagotovo kakovostni, vanje je vloženega veliko truda in so zato tudi eni najboljših.

  Strinjam se s tabo Jo0nas glede Vogrinca in tudi jaz bi predlagala Jeklinovo. No, saj njo najbrž nekoč itak bodo. Ampak Vogrinec? Požar je v Direktu dobro napisal (enkrat za spremembo): da je to približno tako, kot da bi Jonasu podelili Bloudkovo nagrado :) Jonas, tole je najbrž celo tebi smešno, čeprav Požara ne maraš :)))

  Sicer pa: bravo za Štefančiča, Hribarja in TLP. Modeli s Hita so tudi ok (poslušajte kdaj jutranji program, včasih je res za cknit od smeha) … E+(ovci) se očitno tudi trudijo (no, 2 od njih sta samo lepi in precej brezvezni, govorim o dvojčicah, seveda, ki sta bili malo surlasti, da nista mogli onidve pozdravit mamice z odra) … Pričakujem pa, da bodo prihodnje leto za najbolj obetavno medijsko osebnost nominirali Tamaro Vonta.

 32. [...] Sicer ne bom komentiral, tako kot je Jonas Viktorje, bom pa vseeno poskusil zbrati skupaj par misli ob Evroviziji, oz. predtekmovanju tega tekmovanja. Mojca zanimivo komentira, vendar je precej nelogicnih stvari, ali pa jih samo jaz ne razumem, v njenih izjavah. Sicer ima odlicno pripravljene iztocnice, vendar premalo spontano. Lahko bi omenila noseco pevko recimo, ali pa zamolcala “botulinsko” operacijo. Sicer pa je Evrovizija precej pestra stvar, predvsem za moske. Veliko lepega mesa, tako da niti ne opazis pesmi, ki je nekje zadaj. Vizuelno pac prej pade v oci in je treba zadostiti vse oci. Pa gremo po vrsti:   [link] [...]

 33. rastur, - 28.5.06 | 22:21

  Jonas .. lep povzetek … skor crknu od smeha :) Tista s cigani ti je najbol uspela.

 34. mateja, - 31.5.06 | 19:33

  A Jonasa ni, ker se je sezona začela?

  Jonči pazi na cesti, pazi na babnce, ki izsiljujejo prednost … pa dedci najbrž tut.. sicer pa sej H.D. tko bol počasne sorte… a si nabavu kaj bolj poskočnega?

 35. zdenko, - 24.8.06 | 16:54

  vidis pisem po petih mesecih ker sem dozivel mentalni infarkt zaradi viktorjev.mislim da so se za nove zelo dobro pripravili koliko slisim,ker slabse nemore biti:) Kar se pa tice tvoje kritike sem na tvoji strani. mogoce bom stal v bodoce tudi jaz na odru in dobil viktorja upam da me nebos tako popljuval ker ti bom takoj repliciral. eheh BIL SI,SI IN OSTAL BOS N.1!SE CUDO DA SE V SLOVENIJI RODI TAK MULTI TALENT EHHE! LEP POZDRAV JONAS RESPECT

 36. slovenka, - 30.8.06 | 00:51

  ok nism prebrala vseh komentarjev ker je ura pol enih zjutri in se mi ne da brat vsega, sam ko sem jih v začetku prebrala ene par ki so ‘kurcali’ voditelja in te zadeve, sem pa mogla pristavit še moj komentar zraven mene v tem slovenskem prostoru tako moti ta odnos slovencev do nekih prireditev, voditeljev in ostalih zadev povezanih s tem. na internetu je vsak pameten in po svoje komentira določene zadeve. ampak zdi se mi da lahko realno kritiko poda le nekdo ki se je v poklicu voditelja že preizkusil. po teh (in ostalih) viktorjih sem slišala na cesti in na podobnih lokacijah veliko mnenj kot: Kok sta bla pa letos zanič voditelja … bla bla … Ok prvo kot prvo bi take ljudi napravla v ista oblačila in jim v roke potisnila ta scenarij, ker pa sem dobrega srca pa bi jim poklonila še oder in občinstvo v spremljavi televizijskih kamer v živo. NEDVOMNO bi gotovo vsaka oseba (katera je prej podala taka mnenja, glede tega da so voditelji zanič) odigrala tisočkrat bolje in bi v teh prelepih oblačilih blestela kot najlepša žarnica v pasji utici. c’mon people get a life! namesto da bo povsod nekaj kritizirali raje naredite kaj, kar bi situacijo izboljšalo, če vas tako moti. in če nekaj najprej popljuvate, potem je lepo da zraven poveste točno zakaj potem pa pristavite kaj bi bilo potrebno storiti da bi bila situacija bolša. pa saj sami veste … pa nehajte se že kregati skos no =) tudi če se ne dogaja nič takega Slovenci vedno najdemo da se zaradi česa razburjamo / prepiramo. Get a dog, go out, have fun! Stop the violence! Peace!

  no, napište kšne kritike na moj komentar. sprejela jih bom odprtih rok in srca. z nimi si bom postlala na trdnih tleh realnosti. Zelje bom vzgojila v mandarine. Ponoči bom v duetu z njimi pela Odo radosti sosedovemu mačku, ki mi bo zaradi vaših kritik prekopal vrt in pokosil travo. Lepo toplo mi bo, kot pri gorišču večnega ognja, ki ne ugasne klub rani predrtega srca. Ko se zmrači si bom poiskala zavetje v edinem kotu okrogle sobe. Niti tam me neizžeta želja po eksistencionalnosti ne bo dohitela, saj me bodo varovale mandarine. Oranžne so.

 37. [...] Pa ne samo to, celo predsednika so spravili nastopat v skeč z njegovim dvojnikom (”Steve did all my debates with Senator Kerry”). Jasno, v dobro napisan skeč, ne pa kr neki (á la Viktorji). To morate videti. [...]

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !