Govorice

Preko SMS sporočila so me pravkar pobarali s Stopa: “Ali se res z Brankom Čakarmišem dogovarjaš, da bi na njegovi TV komentiral prenose pokra, biljarda?”

Seveda takoj pokličem Branka, udarim kar naravnost, z njim ne smeš po ovinkih: “Ti, a se jaz s tabo kaj dogovarjam?”

Pavza.

“A se?”, je previden on.

Pavza.

Šit! Zravnam se v stolu, zadeva je sumljiva, večja kot se zdi. Možnosti je več, ali nima pojma o ničemer, ali kuhajo neko svinjarijo za mojim hrbtom in načrtujejo, kako bi me spet zvlekli pred kamere, ali pa je Branko komu nalašč zinil kakšno neumnost, ko je bil sit pripomb o amerikanizaciji programa… Govorila sva po non-secure liniji, nadaljeval sem kot bi se njegove previdnosti nalezel, a je bilo obema jasno, kam pes taco moli.

“Mogoče sva se, saj veš kako sem pozabljiv…” mu previdno ponudim varianto z izhodom, če je kaj planiral, bo zdaj povedal. Če pa ni, imam problem: spraševal se bo, kaj imam jaz za bregom. Vprašal se bo, “Kaj Jonas misli, da jaz mislim?” in se v vsakem primeru odločil za odgovor, ki mi bo postregel s kar najmanj informacij.

Pavza je dolga. Nezavedno z roko odškrnem zaveso in vržem pogled na ulico. Je to isti rdeči avto, ki sem ga opazil zjutraj? Ni več smešno, da mi take po glavi hodijo, dopust rabim…

Besede izreče počasi, preudarno:

“Mogoče, meni je tudi ušlo iz spomina.”

Pavza.

“A je bil kdo zraven?,” nadaljuje.

Hm. Kaj zdaj? Če sem jaz pozabljiv, se njemu na svojo pozabljivost ni treba zgovarjati, kaj? Očitno ve, da s svojo pozabljivostjo blefiram, a ostane še vedno vprašanje, ali blefira s svojo tudi on? Sestanka nisva imela (vsaj jaz se ga ne spomnim), a če je pozabil, tega ne more vedeti, kajne? Morda pa tudi on ve, da sestanka ni bilo, a ker računa z mojo pozabljivostjo (52% verjetnost) me morda namerava vanj prepričati!

Nič. Odločim se za napad:

“En s Stopa je bil zraven. Vse vejo.”

Pavza.

Midva pa v smeh, hkrati. Potem se pogovoriva in mu povem za SMS, se še malo nasmejiva in se posloviva, češ dobro se je blo slišat, pa zakaj se večkrat ne pokličemo, itd… Kaj naj rečem Stopovcem? “Povej, kar je res, mi sploh nismo razmišljali o pokru ali biljardu, ne vem od kod jim to…”

In sem poslal SMS nazaj na Stop, “Ni res, ne dogovarjam se, bi me pa veselilo.”

-Jonas

P.S. Čez pet minut je zazvonil telefon, Branko, previdno tipaje: “Ti, pa bi se našlo kaj slovenskih poker fac za pred kamere?”

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Bedpah, - 25.4.06 | 15:44

  to pa je dobra ideja pol bi blo zanimiv gledat poker pa biljard… dejta se zares zmenit

 2. Nikeragva, - 25.4.06 | 16:51

  Moj prvi post na tvojem blogu: Super zgodbica tole. Prav zabavno. :)

 3. Jest, - 25.4.06 | 19:13

  Tale poker je čedalje bolj popularen, žal je pa tudi manj ovac. Nekoč se je dalo na pol ena na internetu zaslužiti tudi po dva tisočaka na uro (nadpovprečno študentsko delo), danes je že težje.

 4. rok, - 25.4.06 | 20:14

  He, he, to bi blo pa res zanimo. Nova vloga.

  BTW: zakaj ima kar naenkrat cel svet potrebo, da svoj dnevnik pokaže celemu svetu? A jih nismo ponavad skrival?

 5. Pohi, - 25.4.06 | 20:25

  Kar se tiče topica bi bilo zlo zabavno videt neke vrste slovenski HSP na naših televizijah.

  Jest kar se tiče tvojega replya je res da je poker vse bolj in bolj priljubljen tudi pri nas, samo s tistim da je manj ovac se ne strinjam, saj bi rekel da pomeni več igralcev takoj več ovčk, še vedno ostaja večina igralcev tistih vikend pokerašev ki se jim ne da poglabljati v poker kaj več od tega da poznajo hand rankings, se pa med novejšimi igralci nahajajo/mo tudi takšni ki jim ni odveč da si kaj preberejo/mo in se tudi sami pri sebi malo bolj resneje poglobijo/mo v samo igro.

 6. mArkedzani, - 25.4.06 | 21:05

  Skoda, da ni snukerja, poola ali pa pokerja na slo tv. gledamo pa neka drsanja, pa picke materine, brez kurca. mimogrede, ravno danes sva govoriva s fotrom – ste opazili, da v SLO sploh nimamo dobrega komentatorja? (pa naj bo basket ali fuzbal ali smucanje). vokalno-hvatljiv, mislim.

 7. Shkarpyan, - 25.4.06 | 21:44

  Dobra štorija. Napad Jonasa je bil pa seveda raise na turnu :]

 8. had, - 25.4.06 | 23:28

  bolj zanimivo bo jutri v direktu.. naslov Jonas se vraca.. :) hopla hopla, kaj pa ce je vse res..

  btw Jonas, ce bi izpustil zadnji del sestavka, bi vsi ze z nestrpnostjo pricakovali, kdaj se zacnejo te oddaje.. ali pa je to mogoce samo teaser :evil:

 9. maja, - 26.4.06 | 00:10

  Jutri vsi po direkt!

 10. Tej, - 26.4.06 | 18:11

  Tako se delajo novice. Vržeš prvi kamen, nato pa poročaš o velikem plazu.

 11. Baldrick, - 26.4.06 | 19:53

  Vrhunsko napisano besedilo!

 12. eva, - 27.4.06 | 11:55

  mArkedzani…………hm, začni gledat drsanje…..hehehe, je Joli kar dobra, če ne celo odlična komantatorka….in hm pa zakaj mam jaz filing, da dedci mislite, da je čas, ki je namenjen športu na tv rezerviran sam za vas…

 13. Baldrick, - 28.4.06 | 10:50

  Zato ker si ena čudna baba. Pomoje, da si možača!

 14. eva, - 28.4.06 | 16:14

  BALDRICK… če je blo to men namenen hehehehehe, brijem se sam po nogah…..hehehehehe, ampak zmer zadanem v živo ne….si se ti tud prepoznal?

  ok Jonas sm že nehala ne bom več obljubim

 15. Dean, - 28.4.06 | 16:26

  Odlična ideja, res, mene osebno bi nadvse veselilo. Sam sem takoj v igri, pa četudi pred kamerami.

 16. Baldrick, - 28.4.06 | 21:41

  Me veseli Eva, da si se prepoznala! Glede na mesta britja pa upam, da te bo prepoznal tudi tvoj partner.

 17. Vijolica, - 29.4.06 | 21:21

  mArkedzani prav nenavadno je že tole, da se vedno ko berem potiho strinjam s tabo. Že kar strašljivo postaja. Ni komentatorja SPLOH. Alešič kriči, Stare je razred zase ampak bolje da komentira v stilu “umetnostno drkanje” kot pa da bi po čudnem naključju bil moj osebni zdranik, tisti Kavčič oh ja… Skratka groza. Jonas – močno dobrodošel za staro in mlado bi se več kot samo dalo gledati – bi blo že v kategoriji “bog ne daj da zamudim”. Snoker ja ne biljard – no oboje je zanimivo ampak snoker je znanost (vsaj za mene, ko se s tistimi pripomočki plazim okoli mize in skačem 5 minut od veselja, ko spravim kaj kamor pač spada). Poker bi bil močno dobrodošel – sedaj se pač zadovoljim z DVDji kupljenimi prekos spleta, kak DSF če mam srečo in ujamem pa knjige berem – no pa saj mi to ne more škoditi.

  Ampka slovenska beseda če je še iz ust tebe Jonas na TVju o pokru, biljardu – komaj čakam in upam, da dočakam.

 18. vigor, - 30.4.06 | 14:57

  Ja vsekakor zelo zanimiv predlog. Ko recimo po TV-ju gledam prenose ali posnetke tako biljarda kot tudi pokra mi pogostokrat prst ne pritiska več gumbov na daljincu. Seveda se mi večkrat to zgodi pri biljardu kot pa pri pokru, to pa zato ker poker po večini predvajajo na DSF-u in žal ne razumem nemško, tako da mi ni prav veliko jasno za kaj se gre. Zato bi bili prenosi in posnetki podprti s slovenskim komentiranjem na slovenski televiziji več kot dobrodošli. Kar bi na nek način, tudi laikom kot sem jaz, pripomoglo k boljšemu razumevanju teh iger.

 19. Durkheim, - 30.4.06 | 16:07

  Pozdrav!

  Z online pokrom se ukvarjam že dobro leto. Zanima me, če pozna kdo kakšen slovenski Poker Room. Ali pa, kje se slovenska pokerska javnost zbira, kjer bi lahko z “my fellow citizens” izmenjal kakšna mnenja, poglede na poker.

  Tnx

 20. Blažko, - 1.5.06 | 13:52

  Zanimivo. Privlačno. Gledljivo.

 21. Vijolica, - 2.5.06 | 11:43

  Se dogaja samo ne vem če ti tukaj smem napisat – pomoje bo to reklama me bo Jonas za ušesa

 22. SloPokerPro, - 3.5.06 | 13:46

  Vidim da uživaš v spoštovanju klele gor gospod Jonas…

 23. Vijolica, - 3.5.06 | 15:49

  Povabi ga na mizo pa boš videl zakaj…

 24. sergeja, - 4.5.06 | 15:12

  Če se bodo kdaj na tv vrnili filmi za odrasle “po polnoči”, bi bila jaz dobra pomoč pri sinhronizaciji. Večletna praksa, posluh,…

  Kot vidim, imaš veze pri Branku, pa bi mi lahko zrihtal job. :)

  Tvoja bodoča sodelavka

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !