Ne zmorem

Lotil sem se pregledovanja eDnevnikovih blogov in obupal po nekaj minutah. Ne prenesem, da se mi med branjem rolajo reklame pred očmi.

Zakaj hudiča bi nekdo odprl blog z reklamami na eDnevniku, če pa je toliko zastonjskih variant na mreži?

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. cedevita, - 27.4.06 | 00:48

  Jaz mam mojega odprtega na Delu. Iz izključno le enega razloga – ker nisem znan kot ti in le na Delu lahko dobim vsaj nekaj reklame na ciljno publiko. Blogger ima sicer dosti boljše bloge, ki omogočajo objavo več slik na enem postu, linkanje obiskovalcev, ki pustijo komentar na njihove bloge, možnost prilagajanja kode, da Delove hroščatosti sploh ne omenjam (včeraj sem eno uro pisal en post, ko sem kliknil “shrani” pa me je vrglo na prijavno stran). Pozitivna lastnost Dela je še, da ne oglašuje pretirano.

 2. samuelion, - 27.4.06 | 00:57

  raje sem neznan, kot pa znan s psihadeličnimi reklamnimi vložki

 3. LionRock, - 27.4.06 | 06:51

  @cedevita: A da maš blog moraš bit znan drugače je brezveze ?

 4. cic, - 27.4.06 | 08:51

  Pretiravaš! Sem si šel ogledat in je znosno. Od nečesa je treba živeti. Brez nič ni nič.

 5. cedevita, - 27.4.06 | 10:38

  @LionRock: če si znan ne rabiš tolk reklame na netu kot če nisi mar ne? Sem kje slučajno napisal, da je brezveze met blog, če si anonimnež?

 6. Wolf, - 27.4.06 | 10:40

  Se povsem strinjam z Jonasom. Reklame so skrajno moteče!

 7. Klemen, - 27.4.06 | 11:10

  In AdBlock we trust.

  Ali v praksi: Reklame? Kje?

 8. sv3der, - 27.4.06 | 11:47

  @klemen: z ust, eee, izpod prstov si mi snel.

  Adblock, firefox, … kje so reklame?? kakšne reklame??

  -sv3

 9. Simon Limon Ruši Gaj, - 27.4.06 | 12:09

  Prihajajo časi, ko bomo plačevali naročnino, da se bomo lahko izognili reklamam. Net, TV, radio … Ampak takrat stvrai več ne bodo tako prijetno zastonjske. Ljudje pa imajo radi zastonj.

  Iz nič ni nič. Nič ni za nič. Zastonj ni zastonj.

 10. Jonas, - 27.4.06 | 12:13

  Saj nimam nič proti reklamam, nekega dne tudi sam morda najdem sponzorja. Sprašujem se le, zakaj nekdo na svojem blogu nekaj reklamira, denar gre pa v drug žep…

 11. Wolf, - 27.4.06 | 12:38

  Odgovor na 10. – Mogoče pa to počnejo iz same dobrosrčnosti? Nikoli se ne ve…

 12. Jest, - 27.4.06 | 12:51

  Imam svoj blog, na lastnem strežniku, je zaprt pred zunanjim internetnim svetom, berem ga le jaz :). Ne vem, zakaj bi tudi jaz spamal s svojim blogom internet, nimam kaj pametnega povedati, ko bom pa imel kaj, ga bom pa odprl tudi drugim.

 13. Crasher, - 27.4.06 | 14:03

  Sam sem študiral, kje bi odprl blog, pa sem nakoncu vzel varijanto zastonj serverja brez reklam, ker nimam denarja za server.

  eDnevnik je pač zastonj alternativa, če ne znaš ali pa “se ti ne da”, kar z drugimi besedami pomeni da ne znaš. So potem še drugi razlogi, kot je rekel/a cedevita.

  Saj se spravlja Štamcar prevajati blogger, ne? :D

 14. Jeb-Ki, - 27.4.06 | 16:04

  Dragi Jonas Vem da si ogromno časa za računalniku… zdej me pa zanima, če ti to, da bi si ti sam ustvaru vizualno podobo bloga, ni nobe iziv? Kr ta mav predelana scena od wordpressa mi že orng najeda :) (sej vem da je vsebina drgač vlk bolj pomembna)

  …aja, pa glede na to da moš pomoje še kr obiskan blog, ne vem zakaj tud ti nimaš neke diskretne reklame… vsakič ko bi prdnu bi bil bolj bogat ;)

 15. LionRock, - 27.4.06 | 23:23

  vcedevita: Reklamo za kaj ? Za prašek al za svoj blog ? Če za svoj blog potem so iskalniki in pa naprimer siblogs kar dost solidna zadeva, samo skos moraš vzdrževat zadevo. Da pa bi plačal nekomu da ti oglašuje blog je pa totalno nesmiselno. Pa tudi če si slavna oseba ali pa ne. Moje mišlenje :)

 16. Bo, - 28.4.06 | 00:05

  Jeb-Ki: Mislim, da je Jonas so-avtor podobe tega bloga. Podatki o tem so nekje: FAQ? …

  Me pa prav zanima, kako ti tale podoba najeda, no kako? ker se meni zdi spedenana prav v nulo, tako da bi ti vse drugo po mojem prej najedalo.

 17. cedevita, - 28.4.06 | 11:36

  LionRock: valda za svoj blog. na prvi strani delovega bloga so zlistani najnovejši posti in najbolje ocenjeni in zadeva konkretno pripomore k obiskanosti, dokazano bolje kot siblogs in iskalniki, ki v morju blogov pač ne bojo ravno mojega dali na prvo stran. plačano oglaševanje blogov pride pa v poštev, če imaš dobro obiskan blog, na katerem sam tržiš oglasni prostor. seveda jaz verjetno nimam šans za kaj takega, jonasu pa bo verjetno ratalo kej takega.

 18. Koško, - 28.4.06 | 12:53

  Ko bodo še na tej strani rolane reklame, bom spletno stran zbrisal iz “Favoites”. Sam berem bloge od prijateljev, reklame gor al dol. Pri “neprijateljih” pa me vsaka deklinacija ful iritira. Jonas se zaenkrat dobro drži.

 19. had, - 28.4.06 | 20:15

  svet brez reklam je lepsi.. ;)

 20. BigWhale, - 28.4.06 | 21:05

  Brez reklam ne bi nikoli vedel, da obstaja maskara, ki ti petkrat bolj povdari trepalnice in tudi taka, ki ti jih razpre za 360 stopinj…

  Sicer pa moje mnenje o marketingarjih in ekonomistih ostaja precej nespremenjeno. D. A. je ze vedel kaj z njimi. ;>

 21. seba, - 29.4.06 | 21:00
 22. Jure, - 29.4.06 | 22:08

  Edino prebavljive spletne reklame so googlove. Teh pa na slovenskih blogih zaenkrat še ni mogoče postaviti. Razen če pišete v angleščini, kar pa je, glede na ciljno publiko, malo neumno. Google, daj zmigaj že to leno rit in nam daj AdWords v slovenščini! (hrvati že imajo)

 23. baba, - 1.5.06 | 22:38

  svojega bloga sicer ne pišem, berem samo nekatere druge, med njimi tudi tvojega Jonas. Šla sem si pogledat eDnevnik in me reklame niti niso tako motile. Konec koncev gledam tudi TV, kjer so reklame precej bolj moteče. Bolj iz fore sem sem tudi registrirala(mam preveč dolgočasno življenje, da bi kdaj kaj tudi napisala), da vidim kaj spoloh omogoča. Presenečena sem nad možnostmi ki jih ponujajo registiranim članov, tak da je mogoče to razlog za to, da toliko ljudi odpira svoj blog tam (kljub reklamam)

 24. RazboOjniK, - 2.5.06 | 20:20

  Jonas,

  Tvoje retorično vprašanje je po svoje upravičeno, vendar morda pa zadeva le ni takšna, kot se zdi na prvi pogled. Danes namreč (v kapitalizmu), kot je že nekdo napisal, nič ni zastojn, pa tudi če se ljudem tako zdi, ko recimo pojedo zastojn kosilo v restavraciji, ali imajo brezplačen vstop na kakšen koncert ali prireditev – vse to ni zastonj, ampak vedno nekdo to tudi plača. Tako tudi bloganje in internet ni zastojn ampak se vse plača, vprašanje je pač zgolj, kdo kaj plača. Če malo pogledaš v ozadja ponudnikov blogov po netu, boš ugotovil, da za večino od njih stoji neka velika firama s kapitalom in možnostjo enormnega oglaševanja svoje dejavnosti. In takšne velike korporacije (navsezadnje moraš zadeve poznati, saj si sam od nekdaj njihov član) si lahko brez skrbi privoščijo oglaševanje na najdi.si, bloge brez reklam ali vsakodnevno oglaševanje svojega bloga na drugi strani resnega dnevnega časopisa z 80 000 dnevne naklade.

  Potem pa imaš na drugi strani posameznike, male Davide v boju proti korporacijskimi Goljati, ki s svojimi minimalnimi sredstvi, a velikim entuziazmom in svežimi idejami poskušajo izboriti svoj prostor pod soncem, ki ga zakrivajo velike korporacije, katerih si lahko prepričan, da prvi cilj ni altruistično ponujanje zastojn bloganja, ampak vse kaj drugega.

  Zato, slučajno vem, da je projekt eDnevnik nekako podoben takšnemu boju Davida proti Goljatom, ker je projekt posameznikov, spletnih navdušencev (jih slučajno poznam), ki nimajo za sendvič z 20 dg posebne v žepu, so pa svojemu delu predvsem predani in stalno nadgrajujejo, izboljšujejo svojo blogovsko ponudbo (za hec se registriraj in poglej kaj vse nudijo v svoji nadzorni sobi).Vidiš zato mene osebno en kur** boli za tisto reklamico v glavi, jest bom svoj blog mel pri njih, če bodo pa kdajkoli in kadarkoli imeli kaj od tega, pa hvalabogu, si nedvomno zaslužijo.

 25. eDnevnik, - 3.5.06 | 09:50

  Jonas je legenda med slovenskimi bloggerji in počaščeni smo, da je v svojih Zapisih omenil tudi eDnevnik. Kar se tiče tvojega vprašanja, zakaj bi nekdo odprl svoj blog na eDnevniku, kljub temu, da je na vrhu ena čisto navadna reklama 468*60, s katero se po pravici povedano ne pokrijejo niti stroški za server (in nobenih drugih reklam, nebotičnikov ob strani ali bog ne daj kakšnega sranja v flashu, ki bi se rolalo na sredini zaslona), pa so v veliki meri odgovorili že tisti, ki so napisali komentarje na tej strani (baba, cedevita, cic).

  Sami smo prepričani, da je bloganje na eDnevniku tako priljubljeno zato, ker je primerno za dva tipa (potencialnih) bloggerjev. Tisti, ki niso najbolj domači na mreži, odprejo svoj eDnevnik in začnejo pisati, napredni uporabniki pa imajo možnost spreminjanja kode in celega kupa nastavitev. Pa verjetno še najpomembnejša zadeva: vsi vemo, da je na netu na tone informacij, ki jih je potrebno prekopati, da najdeš tiste dobre. V tvojem primeru vsi vemo za koga gre in da je tvoj blog kul za brat. Ampak, kot je nekdo tukaj že omenil, nek Janez Novak lahko piše krasen blog, a če ga nihče ne bo našel … Dobri, zanimivi, posebni blogi so na eDnevniku na prvi strani, kar je zanimivo tako za pisce kot za bralce.

  Ker večina ljudi, ki tukaj piše komentarje, pozna bloge in tudi ima svoje, vse kar sem napisal za vas verjetno ni nič novega, ampak vseeno. Če boš imel še kdaj voljo, da se kljub reklamam oglasiš na eDnevniku, pa upamo, da boš napisal še kak komentar, pohvalo ali kritiko o tem. Konec koncev je naš cilj, da zadevo naredimo čimboljšo. :-)

  Aja, še eno vprašanje, zanima me, zakaj v zapisu http://www.jonas.si/zapisi/2006/mediji/sloblogosfera nisi navedel tudi eDnevnika med stranmi, kjer lahko obiskovalci zastonj odprejo svoj blog. So te motile reklame ali kaj drugega? Nobenih prikritih zlih namigov ni v tem vprašanju, zgolj radovednost.

  Lep dan, Uredništvo eDnevnika

 26. ana, - 4.5.06 | 22:45

  Jonas, kako ti je vsec, ko preglejujes tvoj blog in vidis toliko razlicnih komentarjev…si si ze ustvaru kasno sliko, mnenje o tvojih obiskovalcih? :)Te je kateri kdaj ze posteeeeno znerviral? Ali imas na vse skup zelo nevtralen pogled in si miroljuben clovek ;)

 27. Jonas, - 4.5.06 | 22:52

  Všeč mi je, da vsaj kdo bere.

 28. m2-j, - 7.5.06 | 22:23

  Meni se zdi, da je eDnevnik predvsem prijazen za laike, ki blog-e še ne poznajo dobro in ne vedo kako se stvarem streže.. Mislim, da je tu njegova največja prednost. Vsaj tak občutek sem jaz dobil, ko sem poslušal izkušnje nekaterih uporabnikov. Seveda je pomembno tudi to da so tam lažje vidni. Jaz sem pred kratkim odprl blog na svojem strežniku in sem verjetno, poleg moje punce, tudi edini bralec :).. Sicer se pa s spletnim oglaševanjem (pasice ipd.) ta trenutek niti približno ne da živeti, tako da se včasih tudi jaz sprašujem zakaj za vraga ljudje limajo pasice na strani..Ker s tem se dobesedno zasluži le drobiž, ki je pomoje tudi pogrešljiv! Reklame so pa moteče in nezaželene!

 29. Rok, - 13.5.06 | 18:14

  Oni pač vzamejo nekaj v zameno, zato da ti ponudijo, da pri njih hostaš blog.

  Tisti, ki vedo kaj delajo se pa itak spravijo na svoj strežnik in ne nasedajo takemu ******.

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !