Smejati se samemu sebi

Čez Ameriko pljunem kadar je le priložnost, teh pa zadnje čase ne bo zmanjkalo. Nekaj pa jim je treba priznati, ni jih strah smeha na svoj račun. Na zadnji svečani večerji dopisnikov v Beli hiši1 je zbrane recimo zabaval Stephen Colbert in jim povedal res nekaj krepkih. In so se smejali. Čeprav nekateri bolj kislo, smejali so se, v stari tradiciji kraljev in dvornih norčkov.

Pa ne samo to, celo predsednika so spravili nastopat v skeč z njegovim dvojnikom (“Steve did all my debates with Senator Kerry”). Jasno, v dobro napisan skeč, ne pa kr neki (á la Viktorji). To morate videti.

Ve se, če ni kruha, naj bojo vsaj igre. Te pa obvladajo, banda.

-Jonas

P.S. V enem dnevu se je zadeva razpočila po mreži, tule je en posnetek Colberjevega monologa, tule pa prepis.

P.P.S. Teden dni kasneje sem našel še tale Clintonov skeč.

 1. Potrebovali boste BitTorrent ali kaj podobnega.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Wolf, - 30.4.06 | 20:13

  Ja, se strinjam. Šalo na svoj račun pa znajo prenest. Če že za kruh ne, za igre se jim lahko reče – kapo dol :)

 2. Bedpah, - 30.4.06 | 23:49

  sm bil kr presenečen, ko sm to vido, sam vseen je največji idiot na svetu amerikanci pa najbolj glup narod na svetu

 3. Marko, - 1.5.06 | 00:35

  Upam, da jo tista finta z Bushevim dvojnikom, ki je bila na 24ur.com (:

 4. Lojze Pokora, - 1.5.06 | 05:54

  only crooks and liars je polna podobnih budalaštin za nasmejat. Ampak tale je res dobra, v hipu je obkrožila “blogosfero” (i hate that buzzword)

 5. Rok, - 1.5.06 | 12:47

  @bedpah

  Kaj kaj nekaj pises, a si bil dejansko v ZDA in spoznal ljudi al so ti mediji oprali mozgancke?

 6. Blažko, - 1.5.06 | 13:56

  @Bedpah “thumbs down”

  Čredni nagon?

 7. Peter Bizjak, - 1.5.06 | 16:59

  U-S-A, U-S-A!

 8. aly, - 1.5.06 | 20:28

  Smejati se samemu sebi je druga najvišja, zbijati šale na svoj račun pa pomoje najvišja stopnja humorja. No, ni se težko smejati nečemu, česar se o sebi zavedaš (v vsakem hecu je delček resnice, ane), vzrok kislim nasmehom je smeh na račun nečesa, kar v sebi do takrat nisi prepoznal ali pa to vztrajno zanikaš. Je pa še druga možnost, da te boli za vse, kar drugi govorijo o teb, tak da je sprejet hec na svoj račun mala malca.

 9. malbreht, - 1.5.06 | 23:51

  Hvala ti res Jonas za tale link, Stephena že tako gledam preko neta, ampak tale njegov vložek je pa res za v arhiv! Sploh ne morem verjeti, da so mu pustili tak govor! Noro, bi rekel, da stvar meji na škandal. Tudi mediji so baje izredno skopo poročali o nastopu Colberta. Kar se je videlo že v dvorani, ko se ljudje sploh niso upali smejati, prijemali so se za usta (fak, kaj mu pa je, a se mu je strgal)… Jaz sem doma crkoval od smeha, oni pa nič! Res je car in res ma jajca.

  lp, mare

 10. Nina, - 2.5.06 | 23:53

  Se dva linka (na prvi in drugi del) Colbertovega nastopa (sans his PR audition tape), ki se odpreta vsakomur:

  http://www.break.com/index/colbert1.html http://www.break.com/index/colbert2.html

  Pa se en “best of” Bush:

  http://www.break.com/index/bush9.html

  You fool me… you can’t get fooled again? Priceless!

  lp, Nina

 11. Nikio, - 3.5.06 | 11:17

  Colber(t) je car… odkar sem zvedel zanj, ga redno stežem na torrentih in se doma režim. Včasih si mislim, zakaj se jaz nisem lotil kake take oddaje, ko sem bil še na TV… …ampak tisto so bili drugi časi, jaz pa neka druga oseba. Jebiga.

  PS: Jonas, enkrat, ko sem bil še preplašen novinarček sem te po Viktorjih vprašal (na tistih, kjer je Makarovičeva dobila za življenjsko delo), koliko bi ti morali ponuditi, da bi en projekt skupaj usekali. Ti si pametno odgovoril, da je važna ideja, ne denar… ;) Hvala za tisti odgovor, šele sedaj, ko gledam Colber(t)a in podobne genije, mi je jasno!

  PS2: enkrat bi lahko res nekaj naredili (kaj meniš?), ampak kaj, ko se ti v Sloveniji satira vrne kot bumerang nazaj, ker so eni in isti ljudje na istih pozicijah, služb je pa malo… ko te nekje odjebejo, se zlepa ne prebiješ nazaj.

 12. falatos, - 3.5.06 | 23:19

  Priporocam ogled oddaje crossfire (cnn) 15.okt.2004, ko je bil gost Jon Stewart. res je naredu “šale”. voditelja pa se mi zdi, da nista čist razumela kaj jima je hotu povedat.lp

 13. falatos, - 3.5.06 | 23:20

  Priporocam ogled oddaje crossfire (cnn) 15.okt.2004, ko je bil gost Jon Stewart. res je naredu “šale”. voditelja pa se mi zdi, da nista čist razumela kaj jima je hotu povedat. posnetek sem dal dol z p2p sw. lp

 14. Jolo, - 16.5.06 | 12:05

  Mogoče bi bilo dobro, da bi poslušali tale podcast, ko je nooneslistening.org intervjuval Noama Chomsky-a na temo “Fake News”. Potem vam bo jasno zakaj se lahko norčujejo iz samih sebe:

  http://media.libsyn.com/media/nooneslistening/n1lshow9part3.mp3

 15. [...] Pred tednom dni sem zaradi tega dajal kapo dol pred Bushem, ampak tale Clintonov skeč ga preseže. Hudo. [...]

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !