U.S. versus John Lennon

Tale napoved me je naravnost vznemirila, komaj čakam:

Lionsgate Films: The U.S vs. John Lennon1 (via Apple Movie Trailers)

Že napovednik filma je močan, v nekaj kadrih nas opomni, kako se zgodovina ponavlja. Kako slep je bil svet v sedemdesetih in kako slep je danes.

Premiera je septembra.

-Jonas

 1. Za mlajše ki morda, pravim morda ne vedo (grozovito zamerim vašim staršem, če vam tega niso povedali): John Lennon ni bil samo glavni pri Beatlih, ampak je spremenil svet. Z idejo.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. bedpah, - 30.6.06 | 13:53

  res je intrigantno, škoda ko ne snemajo več takih filmov, pa presenetljivo je da še kr niso posnel filma o beatlesih

 2. Jure, - 30.6.06 | 14:17

  Zgodovina se ponavlja, le novega JL danes ni.

 3. Jure, - 30.6.06 | 14:20

  SPEARS: Honestly, I think we should just trust our president in every decision he makes and should just support that, you know, and be faithful in what happens.

  CARLSON: Do you trust this president?

  SPEARS: Yes, I do. http://www.cnn.com/2003/SHOWBIZ/Music/09/03/cnna.spears/

  ;)

 4. Durkheim, - 30.6.06 | 15:41

  UAU…se že veselim ogleda filma! Nisem vedel zanj do danes, hvala J.! The world is blind. Je morda kdo tu, ali pa pozna kdo kakšno stran o dejstvih vojne v Vietnamu? (neameriških dejstvih, seveda) @Jure – Dobra paralela!

  LP, d-

 5. Adina, - 30.6.06 | 17:50

  Ker cutim, da sem tu med podobno mislecimi, bi rada izrazila izredno razocaranje nad izrecno neupletenost Zdruzenih Drzav Amerike v skrivnostne okoliscine Da Vinci-jeve sifre. Izrazila bi tudi sum, da je, glede na figuro, Kristusova Kri sploh kdaj poskusila McDonalda in ne spomnim se “shot”-a v “livajskah”. Tudi Hanks se je tako trapasto obnasal v tem filmu, da sem prepricana, da mu je sam Big Brother sepetal navodila na uho. Konspiracija!

 6. jasko, - 30.6.06 | 19:38

  … in na koncu spet ugotovimo, da je vse kar šteje le denar.

 7. Anže, - 30.6.06 | 22:58

  Ma sej po eni strani je kul, da delajo pi*darije, pol pa drugi snemajo filme, pa mastno služijo :D

  Tko al tko je treba vedt, da zihr marsikaj napihnejo:)

  p.s. Sovražim trailerje v quicktimeu!

 8. Shkarpyan, - 30.6.06 | 23:32

  @Anže: Sorry za offtipic – pol jih pa bl malo gledaš, glede na to, da je postal to nekakšen neuradni uradni format za trailerje…

 9. Jernej, - 1.7.06 | 13:31

  Ma ne ga srat… in kaj je JL spremenil v tem svetu, če odštejemo solidno muziko (ko je bil še z Beatli) in popularizacijo katastrofalno grdih očal?

  Kakšno uporabno idejo je sicer imel včasih ampak pretiravat pa res ni treba.

 10. Jonas, - 1.7.06 | 13:41

  Beati pauperes spiritu.

 11. silvestre, - 1.7.06 | 15:31

  ne kužim… kaj ma zdaj Jezus s tem?

 12. Nikio, - 1.7.06 | 17:17

  Jonas… vem kaj hočeš povedat. Ampak žal Lenon ni res naredil ničesa, ker enostavno ne more. Oblast je v rokah kapitala in nevrotičnih politikov, masi sta dana iluzija volitev (iluzija, da o nečem odločajo) in minimum socialnih beneficij, ki še omogočajo, da se ta masa ne pobuni. George Carlin je to večkrat veliko lepše kot jaz povedal. Peace&love je plemenit sen, da človek ni dovolj plemenit, da bi mu sledil.

 13. Jonas, - 1.7.06 | 18:07

  JL je imel globok, globok vpliv na milijone ljudi. Milijone. Vsak tak vpliv nujno spreminja svet, še posebej še je političen in še posebej če se mu verjame. Težko si je pa predstavljati, kakšen bi svet bil brez tega vpliva.

  Prepričan sem, da zelo drugačen.

 14. Jonas, - 1.7.06 | 18:10

  Seveda, dejstvo je, da tudi Britney Spears vpliva na milijone, a najbrž drugače. Eno je, če milijon najstnic kaže popek, drugo, če milijon mladih odvrže puško.

 15. Adina, - 1.7.06 | 22:27

  Ma, Jonas, ti si se zmeraj idealist? Naivnez, bi ti kje rekli. Miljon, ki je odvrgel pusko, jo je pobral spet, ko je veter zapihal v drugo smer. Ali pa so odrasli. Ali pa je mr. Lenon le pravocasno skuzil trend (in istocasno poskrbel za druzino). Imagine, imagine… Lenona danes, trpkega ali zavaljenega in zelo bogatega. “Imagine” ne bi zvenela isto. Mogoce bi se kaksno za Britney napisal…

 16. Nikio, - 1.7.06 | 23:19

  Ma ti Bele hiše ne boš zjebal, pa če se na zobe postaviš. Poskušali so mnogi, ampak aparat je premočan. Tako demokrati kot tudi republikanci so hkrati dobro naoljeno podjetje in izurjen “vojaški” aparat. Narod pa je blesav. Enako naivno je Moore mislil, da bo z Fahrenheitom kaj spremenil… Take filme vidi recimo 5% razmišljujočega prebivalstva, ti pa so itak že informirani. Mase ne moreš spremenit.

 17. ching chong ding dong, - 2.7.06 | 03:37

  glede “naivnosti”, “idealizma” in “nic se ne da nardit”… Alt text

  dovolj je tej mnozici dati upanje, pokazati smer pa se lahko marsikaj doseze. in JL je v svojem casu kar lepi mnozici pokazal smer…

 18. Neva, - 2.7.06 | 04:37

  Kul slikca – spominja me na ljudi, ki mi vedno pametujejo, da ne nardim kaj dobrega kot vegi, ker živali še vedno koljejo… Men smrti Lennona, Morrisona, Hendrixa pa še nekaterih sličijo na neko zaroto. Blo je kr neki ljudi, ki so posredovali sporočila, ob katerih so mase začele razmišljat s svojo glavo. Itak pa to ‘vodilnim’ lolekom ni všeč:) Pol se pa mal poradira po sceni…

 19. husler@volja.net, - 2.7.06 | 20:58

  Če hočeš spremenjati svet, razčisti pri sebi, pa boš naredil največ.

  Da pa je bilo Lennonu in njemu podobnim lahko s polno ritjo srat je tudi jasno. In da bolj malo razumejo in preveč idealizirajo tudi…

 20. Carpensky, - 3.7.06 | 12:44

  Jernej kaj je J. Lennon poleg dobre glasbe spremenil na tem svetu? Mene! Pa še koga! Naj na kratko razložim kako je spremenil svet; poleg tega, da se je skozi svojo glasbo, prizadevanje za mir,razkrinkavanje razno raznih “filistrov”, odpiranja oči “nevednim”, podiranja tabujev, (še enkrat) delanja noro dobo muzike, tako z Beatli,kot brez njih nesebično razdajal se ni nikoli nosil-ostal je normalen človek (kar je zame eden njegovih največjih dosežkov-poskusi si predstavljati Jernej, kako bi ti ostal normalen, če se za tabo onesvešča milijone najstnic-kaj takega nismo več doživeli-kajne?), še enkrat meni je dal toliko kot mi ni še noben drug umetnik na kateremkoli področju. Ali si kdaj videl posnetke ulic, ko so ljudje zvedeli, da je umrl-vsi so bili vzunaj in vsi so jokali-poznaš kakega drugega umetnika za katerim bi ljudje tako žalovali?-Jaz ga ne! Fuck če je lahko nek polde, ki je kao videl Marijo svetnik….

 21. Carpensky, - 3.7.06 | 13:00

  S polno ritjo srat? Bumbar, rodil se je V Liverpoolu revni družini, oče je kmalu odšel ipd., podarjeno mu ni bilo čisto nič. Neva zarota? Lol!

 22. Sabuzoco, - 10.7.06 | 09:27

  Ne rabimo novodobnega JL imamo Bona Voxa in gibanje One, http://www.one.org/

  Ima polno rit in serje tam kjer je treba, pa vseeno nič ne pomaga.

  Svet se bo pa spremenil takoj po zadnji/prvi nuklerni vojni ali pa takrat, ko bo bitje imenovano človek izbrisano iz sveta, je preveč utopčno pričakovati, da se bo elita odpovedala svojim privilegijem in da ostali ne bi stremeli k temu, da bi postali elita.

 23. Carpensky, - 13.7.06 | 13:57

  Vox ni Lennon, roko na srce mu seže tam do pleksusa, bad ponavljanje rock obrazcev in cviljenje ranjene podgane…polna rit, priporočam odvajala.

 24. Sabuzoco, - 17.7.06 | 09:00

  Kaže, da bi res nekdo rabil odvajalo.

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !