Se obnese?

Med pregledom jutranjih RSS novic mi je dal misliti tale zapis na 37signals (via John Gruber). Pri nas še ni tako hudo, zaenkrat večinoma vidim na sloblogih le dva gumba, za Del.icio.us in Reddit, a preden rata tudi pri nas takle hec, bi rad vprašal tole:

Se obnese?

Kako kaj kaže slovenskemu Redditu, ga kdo uporablja? Članki imajo tam po eno, dve piki, je to dovolj, da si članek ogledate? Je izbor kaj vreden? Rangirate članke ali ne? Kaj pa Technorati, vam kaj služi? Del.icio.us? (Meni še najbolj plain old RSS…)

In seveda, je na obzorju kje kakšna kakšna nova social-bookmarking tehnologija, na katero naj bom pozoren?

-Jonas

P.S. Ha, minuto po objavi najdem na Redditu sloblog s petimi knofki na dnu, takole:

Picture 2

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. ruph, - 1.11.06 | 15:19

  Wow.. trackback še preden sem dobro objavil… Dan mrtvih pa cela akcija..

  sl.Reddit je fajn, uporabniki se še malo bojijo minuse delit, ampak je treba tudi to (http://sl.reddit.com/info/niml/comments). Pa številčnost uporabnikov je malo nizka za tak servis…

  Del.icio.us .. najboljše…

  magnolia, commnets in furl pa moji bralci uporabljajo. In če imam take bralce, je vprašanje, zakaj jim ne bi olajšal, če jim lahko?

  37signals.. heh.. verjetno bom prej izgubil bralca zaradi celo vrsto drugih razlogov kot pa zaradi petih ikonc… pa še všeč so mi..

 2. markopigac, - 1.11.06 | 15:23

  ne spremljam reddita, rss-ja in drugih. niti ne ocenjujem (ker se mi ne da). imam v fejvuritz bloge, ki me zanimajo (tiste, ki jih dejansko prebiram – in teh je malo). te fejvuritze brzinsko preletim zjutraj in zvecer (pa ko sem ob racunalniku), da vidim, ce je kaj novega.

 3. moder, - 1.11.06 | 16:01

  jaz sem imel Dek.icio.us pa sem odstranil, ker nisem uporabljal, imam pa zelo urejene priljubljene, vse sorteran po kategorijah/mapcah/temah. sploh pa razne dodatne ikonce ali knofi mi delujejo kot kaksen bar tool, katerih se na veliko izogibam

 4. Hirkani, - 1.11.06 | 16:40

  Reddit: ***Se obnese? Mislim, da se. Zato sem tudi dodala Reddit New Links na svoj blog :) ***Kako kaj kaže slovenskemu Redditu, ga kdo uporablja? V števcu vidim kar nekaj obiska z Reddita. Torej se uporablja. Za moje predstave še malo prepočasi :) Zdaj se učim dajati tudi minuse (ne bom več samo prijazna) ***Članki imajo tam po eno, dve piki, je to dovolj, da si članek ogledate? Člankov ne izbiram po točkah ampak po naslovu, ki me pritegne. Če me naslov ne pritegne, članka ne odprem. ***Je izbor kaj vreden? Rangirate članke ali ne? Nisem si še na jasnem, kaj naj si mislim o (samo)objavah. Da, članke rangiram. In tudi prijavljam. Zaenkrat imam še OK karmo :)

  ***Kaj pa Technorati, vam kaj služi? Trenutno le za to, da preverjam povezave.

  ***Del.icio.us? (Meni še najbolj plain old RSS…) Ga pravkar spoznavam.

  ***In seveda, je na obzorju kje kakšna kakšna nova social-bookmarking tehnologija, na katero naj bom pozoren? Kot vem je v spletu preko 200 social bookmarking services plus 250 digg klonov :) Več, tukaj: Social Bookmarking

 5. Tadej, - 1.11.06 | 17:29

  Jaz pa berem bloge iz bookmarkov, na druge pa zaidem le, če jih kdo omeni…

 6. tatjana, - 1.11.06 | 17:57

  Jonas, na jok mi gre, ko vidim, da sem butasta. Tri čiste nimam, o čem sploh govorite. A imaš kje kakšen tečaj???

 7. jaka, - 1.11.06 | 17:59

  jaz del.icio.us uporabljam že kakšno leto. ni boljšega za arhiviranje vseh možnih neumnosti na daljši rok.

  Slovenski redit je sranje, par attention whoreov tja gor nalepi prav vsak post, folk ne glasuje, skratka predvsem manjka kritične mase.

  ostalo so bolj kot ne kasnejši kloni in jih ne uporabljam.

  Bloge pa seveda berem preko RSS, natančneje preko google readerja.

 8. Hirkani, - 1.11.06 | 18:05

  Tatjana, seveda nisi butasta, vsi se kdaj prvič srečamo s kakšnimi nepoznanimi izrazi.

  Reddit je lepo razložil Hapax Legomena, klikni tu

 9. Matej, - 1.11.06 | 18:52

  Jonas, typo: 37signals, ne 73…

 10. jonas, - 1.11.06 | 19:17

  tnx

 11. Mario, - 1.11.06 | 20:07

  uporabljam RSS za bloge ki jih največ uporabljam. Ta sl.reddit pa imam tudi kot RSS.

 12. Mitja Mavsar, - 1.11.06 | 21:26

  Mimogrede. Wired (kul techy revija) je včeraj kupil Reddit.com.

  http://www.wired.com/news/technology/internet/0,72038-0.html?tw=wnindex20

  Sicer pa na svojem blogu imam le ikonco za sl.reddit. Nekako sem pričakoval, da se bo prijel, kot se je v tujini, a ima all-time-best objava na redditu le 12 glasov :(

  Najboljši traffic generator je vsekakor komentiranje blogov, kot je Jonasov. ;)

 13. megafotr, - 2.11.06 | 11:54

  Zanimivo, da odkar so pri Večeru dodali ikonco za Reddit, z njegove strani dobivam manj obiska kot prej. Se pa pozna, če napišeš post, ki je ljudem všeč in ga dobro ocenijo (če dobiš 7 pik, je že ogromno), ker se hitro povzpne med top5 refererjev.

  Sicer pa za branje blogov uporabljam kar favoritse v svojem Pajzlu. Na Google readerju sem sicer vnesel nekaj rss naslovov, vendar raje gledam bloge v celoti.

 14. Davorin, - 3.11.06 | 08:21

  Moj osebni favorit vseh social-zaznamki sajtov je še vedno Digg.com, vsaj kar se tiče linkov na novice (a la Reddit), poleg tega pa mata Kevin in Alex še tedenski video podcast Diggnation.com, ki je super smešen.

  Za klasične bukmarke pa itak … del.icio.us ;)

 15. Črni Peter, - 3.11.06 | 10:32

  Zaznamke si shranjujem z del.icio.us – ko se enkrat navadiš in ko si urediš bližnjico za objavo v svoj brskalnik je zadeva odlična. Objaviš hitro, najdeš hitro. Na svojem blogu pa imam bližnjico samo na slovenski sl.reddit – v želji, da se ta storitev razvije. Moram pa priznati, da sem nekaj svojih člankov sam prijavil. Sem pa postal kritičen in zadnje čase res ne objavim vsake moje pisne domislice. Tudi nekaj plusov sem stisnil. Minusa še nobenega.

 16. Jumeirah, - 16.11.06 | 05:20

  Myspace si pa zaobsel ?!

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !