Drobničeva strategija

Posnetek Trenj sem si pripravil za pred spanjem, ponavadi je hec in se lepo zadrema. Pokrijem se z dekco na kavču, zraven na mizico kakav in par piškotkov, knjigo za rezervo. Aha, Slak ima črtasto kravato, grdo gleda, zmeraj dober znak.

Potem se je pa začelo.

Nekje pri sedmi minuti sem se prvič polil s kakavom ob eni krepki ministrovi, pri deseti sem bil že popolnoma prepoten, šele ob koncu oddaje pa sem se zavedel, da držim zadnjo uro v osuplosti odprt gobec. Potolažil me ni niti eden tistih Slakovih značilnih izstrelkov, ki jih (po moje nalašč) servira ob prehodu na EPP da predrami raztresene gledalce (“Ha? Kaj je reku?”).1 Kdaj točno se mi je prvič zameglilo ne vem, najbrž takrat, ko je minister začel s prevrednotenjem ustavnih vrednot in moraliziranjem, menda sem vpil v ekran, se ne spomnim. Po oddaji me je zagrnila tema. Tema in prividi:

Starci s posušenimi kurci sinovom s pipci režejo lulčke na rezine: “Verjemi, sine, s tem so sami problemi.” Na stenah pa se ure vrtijo nazaj.

-Jonas

 1. “Dobro, bomo se pogovarjali o tem še v nadaljevanju oglase, po nadaljevanju oglasih bomo seveda videli tudi končne rezultate glasovanja.” Prepis je do črke natančen, sem šel preverit trikrat.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. picow, - 24.11.06 | 02:34

  No, mislim da si glede rezanja prekrut.

  Minister ima verjetno v mislih bolj opcijo ala “koliko otrok bos imel, tolikokrat ga lahko uporabis. Noces otrok? E, u don’t need it, my dear son” :).

  Bolano.

  Treba met poleg sparanja za penzion se en fond za splav.press

  LP, PIC

 2. pet-in-g-seks, - 24.11.06 | 04:23

  me je presenetilo edino to, da je drobnič bral iz ustave (in ob tem še razlagal člen?!?!). bolj se bi mi zdelo normalno, če bi drobnič citiral kaj iz svetega pisma, npr. tako kot bom sedaj jaz to naredil iz knjige Zgodovina seksualnosti, avtor Richard Lewinsohn, 1956, prepis se začenja tam, ko se krščanstvo zmeraj bolj uveljavlja v mogočnem Rimu: “Revolucionarna novost krščanske dogme o zakonu pa je ravno to, da se odreka tisočletni tradiciji. Tudi zakonov brez otrok ni mogoče razvezati, zakaj razplojevanje ni več edini cilj zakona. Če pride kaj otrok, je prav: z ljubeznijo in skrbnostjo jih je treba vzrediti. Toda zakonu ta pečat ni potreben. Če ni otrok, to ni razlog, da bi se zakonca ločila in poiskala plodnejše vezi.”

 3. ferguson, - 24.11.06 | 06:13

  mene bolj skrbi dejstvo, da je bil drobnič v prvi ekipi… naslednik zna bit še slabši

 4. andy, - 24.11.06 | 06:33

  ponosen sem da sem slovenec;)

 5. katka, - 24.11.06 | 06:47

  pet-in-g-seks, iz svetega pisma je drobnič bral nedavno, na podelitvi nagrade dobrotnik leta…

 6. had, - 24.11.06 | 07:43

  drobniceva strategija, oz. vrnitev par stoletij nazaj.. kar SmO volili, SMO dobili

 7. CapsLock, - 24.11.06 | 07:57

  Menej je navdušil predvsem dr. Vasilij Cerar. :))

 8. Napredna sila, - 24.11.06 | 08:24

  Joj, kaj sem zamudil, prejoj! Ampak: če bi bil deležen Jonasovega digesta za vsako oddajo, bi se mi gotovo dvignila kakovost bivanja, celo rodnost morda! To so bile torej Drobničeve famous last words? No, gotovo partija pingponga v župnišču pomaga pri umirjanju hormonov. Pa kako poučno knjigo brez slik prečitaš in skoraj ne misliš več na lulčka. Lahko pa se z gospo potegujeta za naslov najštevilčnejše in najsrečnejše družine. Predsednik se vama bo osebno zahvalil in vama stisnil roko.

 9. Jao, - 24.11.06 | 08:30

  Jest pa podpiram Drobniča v njegovih prizadevanjih. Škoda je le da predloga ni lansiral najprej preko problemov ki nastajajo in ga ponudil kot rešitev.

  Doktorji na dnevni kliniki so predlagali ta zakon, saj je vse več žensk za katere je splav postal nadomestna kontracepcija. Ne morem postreči s statistiko, vendar jih je ogromno, ki splav opravljajo nekajkrat letno.

  Vem za primer, ko je ženska prišla delat 18, da osemnajstič splav.

  In temu pravi jonas svoboda odločanja.

 10. Ear, - 24.11.06 | 08:38

  Dobr si reku, Jonas. Drobnič je katastrofa od katastrofe. Kako lahko nekdo reče da bo vrtce pocenil s tem da bodo notri delale vzgojiteljice s srednješolsko izobrazbo???!!!!?????!!!! Takšnega kretena za ministra še ni bilo. Človek bi razumel da plačljiv splav predlaga pač zato, ker za njim stoji cerkev in mu cerkev v veliki meri diktira kaj in kako naj dela… to se jasno vidi. Vse ostalo (kar je plod njegovega razmišljanja) je pa groza od groze… Strašno. Ta stranka bo kaznovana na volitvah.

 11. Napredna sila, - 24.11.06 | 08:38

  Eh, no, to ni kaj dosti hujše od tistih, ki na onkološkem verižno kadijo. Seveda, nekaj denarja se vedno vrže skozi okno za brezupne primere, ampak saj smo (smo?) socialna država.

 12. caca, - 24.11.06 | 08:46

  Bela podlaga, na njej grafika z mastnimi zelenimi crkami: NAJCENEJE V SLOVENIJI!

  Z leve strani ekrana se pripelje fotografija kondomov. Kot stempelj se izpise cena: 1000 sit

  Moski glas: Seksati drugace bi bilo potratno!

 13. majakrizaj, - 24.11.06 | 08:50

  To niso Trenja to je oddaja za reklame.”20 min pogovora in 60 min reklam”, vmes pa pozabiš kaj je tema razgovora. Sem pa dobila občutek, da želijo moški postati tudi ženske !?

 14. soncnica, - 24.11.06 | 09:11

  …jaz sem začela gledat po končanem prispevku v tedniku, ki je bil na isto temo in tam se celo gospa, ki je iz nekega krščanskega gibanja (nisem si natančno zapomnila kako točno se mu reče), nasprotovala plačljivemu splavu (rekla je, da bi bilo to še večje zlo kot splav sam)…

  …med drugim so omenili tudi druge, po besedah strokovnjakov, totalno neresnične oz nedokazane stvari, med njimi, da tangice, sintetično spodnje perilo zmanjšujejo plodnost pri ženskah (čeprav menim, da to bolj velja za moške, saj imamo ženske reproduktivne organe skrite in ne vem kako lahko oprijeta oblačila na to vplivajo), enako naj bi veljalo tudi za kazanje popka (ne vem kaj ma popek pri tem zravn)…

  …da nismo rahlo zašli v srednji vek…

 15. Alex Remus Black, - 24.11.06 | 09:34

  Sem se odločil, da je za moje žiwce bolje, če tokratno oddajo spustim. Izkazalo se je, da sem naredil zlata vredno delo, že pri Perkotovih izjavah par tednov nazaj, sem jih izgubil dve tretjini. Tisto preostalo bi jih še rad obdržal.

 16. Dajana, - 24.11.06 | 09:38

  Všeč mi je to, da si rekel, da je dober znak, če Slak grdo gleda hahahaha. In všeč mi je to, kar je napisala Mama Pisateljica: http://www.ednevnik.si/entry.php?u=vnasimavrici&e_id=14530

 17. alenka, - 24.11.06 | 10:28

  No, Dorbnič je ravnokar povedal, da ne bo odstopil. Fletno, upam, da bodo v koaliciji fajn skregal, in da bodo čimorej nove volitve.

 18. decoy, - 24.11.06 | 11:55

  Ja seveda, na novih volitvah pa bodo zmagal levaki ? minule iluzije ! večina volilcev seveda ne naseda provokatorjem, janša je vsak dan bolj močan in se mu ni treba bati novih volitev. Lokalne so že pokazale kolaps LDS. Vaše upanje je zaenkrat še jankovič, ki bo kaj kmalu dojel nizkotnost neokomunistične falange ki se je nabrala v Ljubljani in mafisko obladuje vse vzvode “oblasti”. V 2 letih bo postal JJ fan !

  Levaki nikoli več ne boste na oblasti v RS !

 19. teoo, - 24.11.06 | 12:03

  Poslušam in poslušam, a ne morem verjet kaj slišim. Tip odpira usta in ven letijo take bedarije, ki se jih vsak normalno izobražen človek sramuje. Kdaj hudiča smo dovolili, da nam opice vodijo državo. Niti nisem opazil kdaj so se preselili nazaj v srednji vek. Pa kaj smo nori? Saj imajo vsi režimi svoje dobre in slabe strani, sam to kar se pa zdaj dogaja ni ničemur podobno. RKC verjetno rit ploska od veselja.

 20. j.nerad, - 24.11.06 | 12:42

  moj komentar

 21. pljuvalnik, - 24.11.06 | 12:51

  UUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!

  Včeraj me je ta razprava kar malo vrgla iz tira. ZAKAJ nobeden ne pomisli na ljudi ki ne morejo imeti otrok ( po naravni poti)? Ministerstvo bi lahko naredilo tudi kaj v tej smeri in ne da so čakalne vrste SAMO za razgovor 6 mesecev in več, enako dolgo je po razgovoru potrebno čakati na samo oploditev. Če pa kdo hoče priti na vrsto prej mora pa mimo zdravstva na samoplačniški način ki stane okrog 500.000,00sit s tem da uspeh ni 100%.

 22. delfin 40, - 24.11.06 | 12:55

  u moko,pa v jajčka,pa v drobtine(drobniča)…in spohat na vročem,vročem olju…

 23. BonJovi, - 24.11.06 | 13:14

  Joooj, Decoy, iz katerega kurnika si se pa ti vzel, ha ha ha. Da bo jankovič postal Glanzkopfov fan??? Noro, za poscat, me pa ne bi čudilo, če bi bilo obratno, sploh glede na njegovo znano “načelnost” in dolgoletno zafrustriranost. Jankovič pa bo čez 6 let predsednik, če bo le hotel kandidirat, de facto. In verjamem, ter upam, da bo …

 24. decoy, - 24.11.06 | 13:30

  Jankovič bo še prej kot v šestih letih receptor v enem od svojih hotelov ! To je sam izjavil, je pa res da na načelnost levakov ni za zaupat.Predsednik RS nima kaj dosti pristojnosti, je kot kakšen monarh, JJ ga bo že pravilno obdelal da se bo držal US pristojnosti, sicer pa da Slovenija dobi predsednika ki je v 4 letih “nagrabil” premoženje 6Miliard SIT, na tak način še Berluskoni ni obogatel. Takega predsednika si levaki zaslužite !

 25. BonJovi, - 24.11.06 | 13:39

  Daj, Decoy, pojdi v najbližjo cerkev in se ohladi, kajti cerkve so dobre samo in izključno za to. Sedanji ablastniški potomci belogardistov pa naj le pohitijo, da pokradejo kar je sploh še ostalo, še 2 leti imajo časa. In če pred 65 leti ne bi bilo “levakov”, bi že vrsto let govorili nemško. Kar pa tebe seveda kaj dosti ne briga, saj ti omejenost razmišljanja tega pač ne dopušča …

 26. Dajana, - 24.11.06 | 13:41

  Vau, BonJovi, dobra ideja. Razen tega – ne vem, zakaj bi morali na Jankoviča čakati šest let??? Bela cesta, če gre kandidirat, premaga takoj Peterleta in Pahorja – ne vem, če bi Pahor ob taki konkurenci sploh kandidiral. Se pa strinjam z decoy-em. Predsednik države nima bog ve kakšnih pristojnosti, zato bi ZJ moral biti predsednik vlade. A ta JJ bo pa kar dosmrtno ali kaj? Saj še tega Drobniča, ki je pod njegovo komando ne more sesuti! Glede premoženja, ki si ga je “nagrabil” Jankovič – če misli delati naprej svojo kariero, naj prosim vrne “nagrabljeno” premoženje – jo donira v kakšno Pediatrično kliniko in stanovanja za mlade starše, oz. kar pač republika Slovenija potrebuje za dvig natalitete. Hvala.

 27. blabe, - 24.11.06 | 13:50

  ko bom velik bom neumen!

 28. BonJovi, - 24.11.06 | 13:53

  Se strinjam s tabo, Dajana, a mogoče bi dal zgled kar predsednik vlade, in doniral nekaj malega od “hrvaških” poslov z orožjem. In še nagradno vprašanje: Zakaj za časa vlade JJ ne bomo uredili odnosov s “kockastimi?” Zato, ker sedanja hrvaška oblas pač preveč ve, kako se je plačevalo orožje in kam je šel denar. Kdo pa je bil takrat poglavar SLO vojske, pa se ve …

 29. hexon, - 24.11.06 | 13:56

  mene samo skrbi, kaj bo nam vse to prineslo. sem se mlada samo me je strah ….. a je mozno da so nam vsi ministri tako nori ?!

 30. decoy, - 24.11.06 | 14:02

  O, Dajana, saj ni vse tako preprosto !

  Na državnozborske volitve lahko kandidirajo le stranke, ne pa nekakšne nahoruk liste torbo folka in dalmatinskega melosa. Kaj misliš da jankoviča obožujejo po celi sloveniji enako ? Ko se bo razkrilo kako je posloval v Mercatorju mu bo popularnost čez noč padla. danes v Sostru jutri pri ostalih ljubljančanih, na podeželju pa šumadinac nima šans !

  Jankovič bo doniral ? saj je delni lasnik diagnostničnega centra na Bledu in privatne poliklinike v Ljubljani. Ja pa saj je večkrat izjavil da je županovanje podjetje in da si uspešen v podjetju je pokazatelj – lasten dobiček, joj Kos je pa še tiho!

 31. decoy, - 24.11.06 | 14:25

  BonJovi prebira zgodbice iz MLADINE, ki ji pišejo-izmišljajo zafrustrirani ideološki levaki. V prejšnem mandatu je bil JJ v opoziciji nebogljen, LDS pa je vladala z veliko večino in neokomunist Račan na Hrvaškem. Idealna kombinacija za JJ dokončno razsut. Vse tiho je bilo o gotovinski prodaji orožja. To je bila vaša zadnja šansa!

  danes pa ste še bolj zafrustrirani ko je JJ iz dneva v dan bolj uspešen in levaki izgubljajo na lokalnem nivoju, JJ in ostali konzervativci pa zmagujejo. Tako bo še najmanj dva mandata. Več bi tudi, ampak ni hihijenično, kanede !

 32. kate, - 24.11.06 | 14:26

  O ministru za delo, družino in socialne zadeve Janezu Drobniču itak nima smisla izgubljati besed!!! Človek, kljub vsem bedarijam, ki jih izusti in neumnostim, ki jih počne, nima namena odstopiti…

  Na tem mestu pa moram dodati komentar o voditelju omenjene oddaje. Slak ni sposoben sestaviti ene, vsaj delno pravilne, povedi, pa naj si bo le-ta trdilnega ali vprašalnega značaja. In ne vem, če je možno, da bi še kdo uporabljal več zaporednih mašil v enem stavku?!? Zame oddaja, kljub obravnavani aktualni problematiki, enostavno ni gledljiva in to samo zaradi nesposobnega voditelja. Katastrofa!!!

 33. Dajana, - 24.11.06 | 14:26

  OK, potem pa naj Jankovič ostane veselo v Ljubljani in ima da nam pošlihta Ljubljano, kot se šika! In naj se pazi. Za svoje grehe pa se plača. A se spomni kdo, kdo je pred enim tednom (ali kdaj) izgubil življenje v prometni nesreči??? Njegove končnice so DK (R.I.P.). Nekdo, ki ga je pomilostil sam predsednik države, če se ne motim, pa mu ni pomagalo! Torej…čisti računi, dobri prijatelji.

  Dragi moji, meni je popolnoma vseeno, kdo je predsednik države Slovenije in katera stranka je na oblasti – lahko je rozasta ali kodrlajsasta.

  Očitno je tako, da imajo v vseh strankah ljudi, ki imajo “preteklost” in so vpleteni v stvari od prej. Zato je vse skupaj v pat poziciji – “nč se ne premakne”. Zakaj, zato, ker se vsi bojijo (upam, da se Peterle ne, zato pa naj bo on zaradi mene predsednik), kaj bo če bo “to” ali “ono” prišlo na dan. Vse bo prišlo na dan. Slej ko prej. In? Svet se bo vrtel naprej. Zato pa naj, prosim, pride na dan DANES, da ne bo jutri prepozno. Najbrž si vsi želimo živeti v mirni, uspešni, sodobni, moderni državi, ki ima prihodnost ali? No, prosim. Ustvarimo jo.

 34. ynos, - 24.11.06 | 14:58

  Če že kaj, potem bodo oprijete obleke, tangice in odkriti popki povečali rodnost v Sloveniji. Več golote…več akcije.

  Drobnič se je tega s čisto napačnega konca. Sicer dobrega za državno blagajno…ampak cilj naj bi bil povečevanje rodnosti.

  Free viagra za vsakega s tkačnimi ali drugačnimi problemi, pa bo zadeva rešena. Hehe.

 35. kuki, - 24.11.06 | 15:09

  Men je pa Slak usec. Se cist strinjam glede njegovih nepovezanih stavkov, obcasne raztresenosti, ampak ce pomislis, da mas v studio par bumbarjev, in da se vsak hoce izmuznit direktenmu odgovoru,( usi bi sam govoril kaj bi bilo če bi bilo), in da najdes na usak tak odgovor dokej primerno repliko, povezujes te ljudi med sabo, si zravn omejen s casom in usem cirkusom, verjemem da mors bit kar dober. KOnc koncev usi zastopmo kaj je hotu povedat!! Po oglasih pa naprej!!

 36. majakrizaj, - 24.11.06 | 16:07

  g.Slak bi moral nujno zjutraj pogledat svojo oddajo v celoti.

 37. Kašpar, - 24.11.06 | 17:07

  Če smo že ravno pri Trenjih …

  posneli smo parodijo na trenja, ki si jih lahko v naši izvedbi pogledate na:

  http://www.vecer.com/blog/v1/default.asp?kaj=2&blog=kaspar&id=7234

 38. janša, - 24.11.06 | 17:41

  mene pa zanima kje se moram registrirat, da bom lahko vincija neki sku*cal:)

 39. vanci, - 24.11.06 | 18:38

  Ja jst tud skoraj nisem mogla verjeti kaj čujem… Najbolje da ženskam prepovejo vpis na univerze in gimnazije pa naj doma ostanejo pa otroke rojevajo… No pa nehajmo s hecom da ne bo gospod minister kake ideje dobil…:)

 40. Analyzer, - 24.11.06 | 19:38

  Če smo že pri Drobniču… Pa sej mogoče res on daje preveč “neobičajne” komentarje glede stvari, ampak V TEJ DOBI JE TOLIKO NAČINOV KONTRACEPCIJE, DA SE SPOČETJE LAHKO PREPREČI IN SPLAV NI POTREBEN. Če se v f** spuščata dva človeka, ki imata v glavi vse pošlihtano (alkohol ni izgovor za NEkontracepcijo), se menda ne bosta po***ala do amena brez kontracepcije, razen če NAMERAVATA imeti otroka. Vsekakor je pa v naši ljubi deželi (in da ne bo pomote tudi po vsem svetu) precej idiotov, ki raje naredijo splav, namesto da bi uporabili kontracepcijska sredstva…

 41. trubar, - 24.11.06 | 19:52

  No, pa preberite tole: http://trubar.blog.siol.net/2006/11/24/ne-bom-jansa/ In me “raztrgajte! Hehe.

 42. markopigac, - 24.11.06 | 19:55

  starac, intermezzo – drobnic bi rad forsiral fuk, tebe pa so fuknili na kavč spat? (tako si napisal). je bil kriv ciganski kostanj? :)

 43. Rok, - 24.11.06 | 20:30

  Menim, da placljiv splav ne bi povecal natalitete v Sloveniji, ampak se vseeno strinjam, da ne bi bil zastonj za zdrave matere z zdravimi (bodocimi) otroki. Oz tko bom rekel, ne vem, zakaj bi moral jaz in vsi ostali placevati namesto njih. Dosti raje bi videl, da namenijo prihranjeni denar za stvari v zdravstvu, ki jih potrebujejo BOLNI ljudje.

  Seveda ne bi zaradi placljivega splava padli v srednji vek in v cas, ko so morala dekleta delati splav na crno pri nekih mazacih, saj bi vsi ljudje dobre volje(z Jonasom na celu), ki se jim sedaj tako zelo smilijo bodoce mamice, ki nocejo svojih otrok, zbirali denar za dekleta, ki ne morejo spraskati skupaj tistih nekaj jutjev za svoj splav.

 44. Anže Žnidaršič, - 24.11.06 | 20:32

  Drobnič med drugim pravi kako spodnje perilo naj bi nosili..sst pa razmišljam o prodaji štrikanih tangic.. mislte da bi uspelo? :)

 45. kuki, - 24.11.06 | 21:33

  Odkrivat amerike glede tega plačljiv splav ja,ne,mogoce; dejmo na referendum, pa se bodo ljudje še vedno zgrazal!! Zato k je problem k se folk ne zaveda kaj reskira, boli jih sam da se nahitr mal poseksajo! A ne bi blo bolj da pustijo,pa nej delajo splave, ampak takoj k presežes steviko 2, reces ti pa ne mors bit mama! Koji k…, sej nis odgovorna. Ze tko al tko hod okol po svet prevec otrok k so ” ponesrec”prvekal” na ta svet, k zivijo v neznosnih razmerah. A mislte, da k bo šla ta oseba seksat, da ji bo kej mar al se bo zascitla al ne, tko al tko jo zanima kaj bo jutr jedla ne pa kaj bodo problemi konc mesca k ne bo menstruacije!! To so problemi k jih ne bomo resil z obdavcenjem ne obdavcljivih vrednost, mogoce z dvigom standarda, osveščenostjo, raznim akcijam! Če bi bil to ene vrste sport( splav namrec), bi lahko najel Jankovica kot menedzerja, pa bi zih spravu zadevo pod 50 procentov!! Sicer pa take teme ne bi dal na trenja če bi bil odgovor na dlani!!

 46. Napredna sila, - 24.11.06 | 21:47

  Heh, mislim, da si slakizmi zaslužijo resne in sistematične obravnave, kakor me izgovorjeni spravijo v onemogel bes in trzavico, so takole zapisani, da jih človek dozira po kapljicah – prav nenavadno fascinantni… Mislim, da ni izgovora za tako blebetanje. Človek pač ne hendla stvari pod pritiskom, Kerčmarica bi se dosti bolje odrezala. Ali pa kdo drug.

 47. medo, - 24.11.06 | 22:45

  Dajana! Tisti DK ni bil pomiloščen, on je svoje odsedel. Pomiloščeni DK je pa še vedno živ. Kar se pa tiče Drobničevega spodnjega perila, je zadnje čase verjetno bolj rjave barve.

 48. zolja, - 24.11.06 | 23:23

  Tale Drobnica me spominja na šefa od Homerja Simpsona. A vas tudi?

 49. Anže Žnidaršič, - 25.11.06 | 00:26

  zolja: samo je res isti, sam še mejčkn dal lase pa mal dalš nos pa bi lahko igrov v filmu Simpsons :D Čeprov če tko gledaš.. k se ga do mrtvega napiješ tut morš izpiranje želodca plačat.. :)

 50. Ghees, - 25.11.06 | 03:18

  Ne folk, gre samo zato, da je seks malo bolj odgovorno dejanje, kot ga večina ta trenutek jemlje (pač, rekreativni užitek…). Če veš, da si ne moreš privoščit otrok, lahko kdaj pa kdaj obdržiš zadrgo tudi zaprto, ne bo te vrag vzel. In plačljivost splava je mogoče edini vzvod, da se folku to dopove. Mogoče bo pa tudi prenosov spolnih bolezni manj, in tudi to nekaj velja!!!!

 51. Ninočka, - 25.11.06 | 07:33

  Včerej sem si pripravila cigarete in se usedla pred posnetek Trenj… Vmes sem nardila tri odmore, ker so predmeti okrog mene začeli leteti po zraku, pokadila sem pol škatle cigaret in pojedla eno škatlo munchmallow pa sem bila na koncu sposobna samo jecljanja… Najbolj hecno mi je to, da nekdo poudarja VREDNOTE in ne vem kakšne pravice raznih konvencij, ampak ko pride pa vrednota in pravica, ki ni v stilu se jo pa odreže… Kar me je pa pripravil do tega, da se je moja glava spremenila v stavek: a si ti debil, so bile pa izjave: s tem želimo povečati število ZAŽELJENIH otrok… in tista izjava, da bodo povečali število varnih hiš in rejniških družin… to bodo izredno mentalno zdravi otroci.. aplavz.

 52. Martin, - 25.11.06 | 08:03

  Ja, Ghees, vozimo se malo manj po cestah, pa bo manj prometnih nesreč in manj lukenj. In malo manj jejmo, pa več se gibajmo, pa ne šimfajmo politikov, pa bolj odgovorno komentirajmo, pa počakajmo, da se nam strga in nas odpeljejo v primerno mentalnozdravstveno ustanovo po pest tabletkov… Veš, s spoštovanjem, včasih ni vse tako lepo, kot si jara gospoda zamisli. Včasih se v življenju kaj spremeni ali zgodi, kar bi bilo škodljivo za nas. Takrat smo zelo sebično odgovorni. Je preprosto – če ne poskrbiš zase, boš težko za druge. Seksati smeš uradno od petnajstega leta dalje, seks je zelo močna človekova potreba, seks naj bi bil nadgradnja medsebojnih odnosv, a opoloditev s tem nima nič. In ne vidim razloga, zakaj ženska ne bi imela možnosti, da ugotovi, kako je zanosila z napačnim (pustimo razloge za to ob strani). In tu je temeljna razlika med spoloma. Jaz ne bi nikoli naredil spalava. Ker ne morem zanositi. Od te bedarije naprej je treba razmišljati.

 53. Matjaž, - 25.11.06 | 09:35

  Jaz pa mislim takole: Imam tri otroke, pri vseh treh sem bil pri porodu in za vse tri porode sem moral plačati, da sem lahko bil zraven. Plačati se mora celo materinska knjižica, ki jo dobi mamica. Pri nosečnosti tretjem otroku so bili problemi in je moja žena morala jemati neka zdravila, ki jih je morala seveda plačati sama. In sedaj se sprašujem, če se mora plačevati vse to, zakaj se pa potem splav ne plačuje? Jaz sem takoj za to, da se plačuje drugi in vsak nadaljni splav. Se pa strinjam da plačevanje splava nima veze z rodnostjo.

 54. jonas, - 25.11.06 | 09:39

  !%&#@!

  Zakaj pa ne bi bil raje PROTI plačevanju pri porodu in ZA brezplačen splav IN porod?

 55. Matej, - 25.11.06 | 10:59

  Prvi zastonj, ostali plačljivi. Čakalne vrste pri nujnih posegih so predolge verjetno tudi na račun splavov. Nosečnost je posledica lastne neodgovornosti. Zakaj ne bi bilo plačljivo?

 56. Klemen, - 25.11.06 | 11:03

  Jonas, v tej obliki je Slakov govor res videti čuden, napačen in vreden posmeha. Ampak spontano govorjenje se ne da vedno dobesedno prevesti v tekst, kot si to storil ti, saj pri govorjenju prihaja do premolkov, mimike itd. To bi ti lahko vedel, saj si se kot igralec najbrž precej ukvarjal z govorjeno besedo. Recimo, kaj pa če bi Slakov govor zapisal nekoliko drugače, npr. “Dobro, bomo se pogovarjali o tem še v nadaljevanju; oglase!, po nadaljevanju – oglasih – bomo seveda videli tudi končne rezultate glasovanja.” Kot vidiš sem nekoliko drugače postavil ločila, tvoj prepis je res bil do črke natančen, ni bil pa do ločila natančen. Gotovo Slakovo govorjenje ni vedno idealno, ampak ko človek govori iz glave in ne naučeno pogosto dela podobne napake, vriva besede sem in tja, in to se nekaterim zdi moteče. Meni se to ne zdi moteče, in kljub temu menim, da Slak ni slab voditelj. Politika natančno posluša in ga zna ustavit, zna ga sprovocirat. To je po moje najpomembnejša kvaliteta. Recimo Lidija Hren v Tarči je govorila precej bolj tekoče kot Slak, samo nima njegove karizme, in je v primerjavi z njim medla.

 57. jonas, - 25.11.06 | 11:09

  Brez spredevedanja prosim, oglej si posnetek. Nobenih pavz ali ločil ni bilo.

 58. Tadej, - 25.11.06 | 13:42

  Tem našim politikom se vedno bolj trga :|

 59. kuki, - 25.11.06 | 13:54

  Kdo bi bolje vodu oddajo trenja? kaksen predlog? pa nej bo Slovenija omejitev?

 60. commonsense, - 25.11.06 | 19:13

  jonas, mislim, da ima klemen prav in da se ne spredeveda, niti se ne zadeveda. vidiš, kako hitro se kaj takega zgodi?

 61. jonas, - 25.11.06 | 21:14

  Hehe, seveda se zgodi in priznaj da je hecno. Zakaj se ne bi torej smejali? Meni tudi, seveda…

 62. Adame, - 25.11.06 | 22:49

  Prav vprašanje je: “Koliko stane 1 sekunda oglasa na TV?” In ne kako povečati rodnost…

 63. Simon, - 25.11.06 | 22:51

  Po domače: “Zdiscipliniral bom to neodgovorno prasico skurbano, ki vedno znova hodi na splave, pa če za to dokončno uničim življenja na desetine naivnih mladih mam nezaželenih otrok, ki jih maltretirajo in posiljujejo nasilni primitivci!”

  Kako je s prasicami in kurbami, pa vsaj moški dobro vemo. Kurbe so tiste, ki vsem dajo, prasice pa tiste, ki dajo vsem razen nam.

 64. vlatka, - 26.11.06 | 00:29

  Jonas,

  namenila sem ti en “člančič” na svojem blogu. Pa naj ljudje pljuvajo, naj delajo kar hočejo. Morda sem res “zabita”, ker sem blond, ampak vseeno….lahko poem kar mislim?

 65. Klemen, - 26.11.06 | 02:35

  Jonas, pogledal sem ta Trenja, mogoče je tudi tako dojet, kot si dojel ti, da pač so napake, a saj sem napisal, kaj si mislim o tem nasploh, glede Slaka. tako da zame kljub tem morebitnim napakam ostaja dober voditelj. Trenja imajo veliko gledanost predvsem po njegovi zaslugi, skorajda ni voditeljev, ki bi lahko bili boljši od njega. Po moje se ga celo politiki bojijo. On ima v rokah pomembne vzvode kreiranja javnega mnenja. Ne vem, ali bi kateremu drugemu voditelju to uspelo na tak način kot je to Slaku. V njegovi oddaji se krešejo mnenja. In sam recimo ne sodim v skupino a priori opredeljenih ljudi, ta oddaja pa pri tem precej pomaga, zato je vsekakor ena najboljših, če ne najboljša na svojem področju. Ti recimo Jonas, kljub temu, da si dober igralec in voditelj, ne bi mogel vodit takšne oddaje, ker si preveč zaznamovan (bodisi zaradi nastopa na volitvah ali zaradi neprikritih ideoloških pogledov) in ne bi mogel ustvarit takšne prepričljive nevtralne distance, kot jo Slak. To ni nek očitek, ampak recimo primer, zakaj niti še tako dober in talentiran voditelj ne bi mogel tako suvereno nastopati v Slakovi koži.

 66. mitko, - 26.11.06 | 02:50

  Jonas, se strinjam s tabo. Kr tko naprej… Povejmo kaj nam ne paše…

 67. stesh, - 26.11.06 | 11:20

  Jonas, pišeš kot, da bi bil mal nasnifan.

 68. Johnzy, - 26.11.06 | 11:32

  Drobnič je srednjeveška prikazen. Ampak kolosalno neumnost je zagrešila ena njegovih sekretark šunkastega-odcvetelega videza: otroci niso le stvar dvah ampak tudi stvar DRŽAVE. To je fašizem ali komunizem, kar pač bolj črtite. Drobniča je treba nagnat, magari s celo NSI zraven samo zaradi splavnih bedarij.

 69. jerry, - 26.11.06 | 12:33

  Jonasa ne maram a kljub temu moram priznati, da je bil, za slovenske razmere, dober voditelj. Ne preveč duhovit in originalen, a dober. Slak je funkcioniral v Odmevih, v Trenjih pa je, objektivno, slab. Izjemno slab! Zaspan sem še in ne da se mi “recimio, recimo” argumentirat. Je pa jasno, da ga gleda tak intelektualni nivo a la Klemen. Za klero-fašističnega Drobniča, pa je škoda besed. Gate me tiščijo, pa se grem zaradi večje rodnosti preobleč.

 70. jo.n, - 26.11.06 | 14:34

  Res je

 71. Lure, - 26.11.06 | 18:13

  Klemen, problem je da ima Slak ze pred oddajo pripravljen scenarij kaj hoce da se zgodi (oziroma se slisi). Kar se mene tice prevec “rezira” diskusijo in premalo prepusca da diskusija gre svojo pot. Glede na to da so gostje (vecinoma) zanimivi bi bilo ze minimalno moderatorstvo dovolj. Slak pa prevec “goni” svojo zadevo in ljudi prekinja sredi misli samo da uveljavi svojo “rdeco nit”…

 72. majakrizaj, - 26.11.06 | 18:52

  Jaz nimam rada Slakovega besednega žongliranja. Vprašanje bi moralo biti jasno,razumljivo in kratko.Pogosto se vede kot Tožilec v Sodni dvorani.

 73. Miha, - 26.11.06 | 22:03

  Drobnič pa ta njegova strategija – ni čudno, da ga je Janša predlagal za razrešitev..sam zdaj se bodo skregal… Glede Slaka pa, da ne bi blo dolgcajt v oddaji, mora bit malo nasilen…zdaj pa kak je komu to všeč,,,

 74. xurko, - 27.11.06 | 11:12

  Drobnič > Drobnic > drobnica.

  Drobnica ne razmišlja s svojo glavo, ampak je vodena z “neba”!

 75. Aco, - 27.11.06 | 11:57

  Daj, Jonas, preberi odlično pismo bralcev L. Burcar v novi Mladini. Razjasni pojme in nalije čistega vina v debato. Slednjega res rabimo – če ne drugega, da se otresemo kvazi intelektualne sentimentalnosti tipa M. Crnkovič…

 76. majk, - 27.11.06 | 11:58

  drobnič je bedak, ni kej. Po videzu pa me spominja na Mr. Burnsa – direktorja nuklearke v risanki The Simpsons.

 77. Katja, - 27.11.06 | 12:42

  O Drobniču niti ne bom zgubljala besed. Bi samo komentirala Slaka, ki se mi žal zdi prav obupen – sploh ne zna vodit pogovora. Ima pripravljena vprašanja, ki jih ponavlja, namesto da bi sledil pogovoru, našel v njem nove istočnice in zanimiva dejstva na podlagi katerih bi lahko naredil pogovor bolj zanimiv, a ne, on pač vmes vrže svoje v naprej pripravljeno vprašanje z nekakšnim vzklikom in zaskrbljenim izrazom na obrazu, kot da zdej jih pa ima, čeprav jih res, res nima. Pa koliko mašil! Hm, aaa, hm, kaj pa na primer, hm, pravite na to, hm, da hm, hm hm hm hm hmhm…. Jaz mislim, da si en voditelj pa res ne more privoščiti tako slabega govora. Polpolnoma negledljivo. Lidija Hren – pred njo pa kapo dol! Obvlada dejstva do nule in dela spotoma tako strokovne in točne ovinke na druga področja, dejatva, kamor pa teče pogovor, da je to vsega spoštovanja vredno. Pa še brez nepotrebnega popoulzma in vzlikov in predvsem prez khm, khm, khm-ov.

 78. pljuvalnik, - 27.11.06 | 13:52

  Gospodje in gospe!

  Drobničeva strategija je: oprostite besedam vendar seks je v današnjem svetu edina stvar za katero ŠE NE PLAČUJEMO DDV-ja. To je edini problem, ker bi naša država še od seksa rada davke dobivala.

 79. Katarinca, - 27.11.06 | 14:48

  Predragi minister ima zal pred očmi zgolj to, da je minister… škoda, ker je sposoben človek. Zanimivo bi bilo sicer vi(e)deti kje je nasel vzrocno-posledicne povezave med placilom za splav in dvigom rodnosti! Voditelji pa – vsak ima svoje pluse in minuse. Slaku gre zagotovo aplavz za pritegnitev črede pred tv ekrane. Jonasu pa – svez vetrc je žal preteklost. Škoda!

 80. jo.n, - 27.11.06 | 15:00

  daj jonas, odmakni dekco, povek kaj.

 81. vlatka, - 27.11.06 | 22:38

  jonas, men je pa tko žal, da te ni več med štirimi na slikci – tista slikca je pravo ogledalo – (v katerega se ne upa nihče pokukati…..) Prava stvar je v tem, da smo si lahko všeč še v najbolj grdih pozah: skozlani, neprespani, zabuhnjeni in na koncu vsi lepi….V resnici je tako, da fotoaparat naredi posnetek v (kaj jaz vem) tisočinki sekunde, obraz, ki ga imamo pred sabo pa je živ in izžareva :)

 82. Piramide » Blog Arhiv » Ah, - 27.11.06 | 23:01

  [...] Berem stavek nekoga, ki se norčuje iz Slovencev in kontracepcije.  Berem vse te bloge o Drobniču in splavu. Problem. Berem blog simpatične punce, ki je končno dobila fanta svojih sanj. Kaj pa zdaj? Starši se ustrašijo, da bo punca takoj zanosila, da ni primeren fant, da bosta seksala brez zaščite, da… Se sprašujem, če bomo sploh še seksali. Da bomo naredili tooooliko otrok? [...]

 83. Nick, - 29.11.06 | 10:38

  Ne bo originalno, pa vendar. V zadnjem sobotnem Delu so v rubriki Pa še to (na koncu zadnje strani) napisali nekako takole:

  Tudi v Butalah so imeli pred leti problem s premajhno rodnostjo. Zato so odstavili ministra za delo in družino in njegov resor razdelili med ministra za finance in ministra za gospodarstvo. Uvedla sta nekatere ukrepe in, glej ga zlomka – čez nekaj let je bilo Butalcev toliko, da so jih lahko celo izvažali!!

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !