Povodni mož

Za poslušanje potrebuješ Flash Player.

Frenk, vse najboljše! Ta štiklc je zate, in tale zgodba:

Drekt, Bulvar, 3. december:

Pogrešano Urshulo našli v Ljubljanici!

Poročali smo že o nedeljskih dogodkih pred zloglasnim ljubljanskim lokalom Global, kjer je neznani storilec (kljub polnemu lokalu policija ni našla očividcev) s skupino oboroženih (srbsko govorečih) varnostnikov ugrabil 18-letno ljubljančanko Urshulo Gajo iz Ljubljane, lanskoletno Miss Hawaian Tropic in finalistko šeste sezone priljubljenega resničnostnega šova Bar.

Od nékdej lepé so Ljubljanke slovele,
al lepši od Urške bilo ni nobene,...

Urshula Gajo je stara znanka ljubljanskih modnih stez in prva slovenska manekenka, ki se je (Takrat še pod imenom Urša Gajić, ki ga je po nasvetu Barbrbre D. na svoj osemnajsti rojstni dan spremenila v “Urshula Gajić”, čez mesec dni pa še enkrat v “Urshula Gajo”, baje zaradi prepozno ugotovljene napake pri numerološkem izračunu.) kot prva fotografirala za Nedelo spodaj brez. Septembra je mešala štrene ženi Tonija Cetinskega, po neuspešnem kratkem razmerju s Petrom Grašom pa je menda njena naslednja tarča nihče drug kot županov sin, Janković mlajši. Po ljubljanskih kuloarjih pa se baje iz druge roke po navedbah zanesljivih virov blizu prijateljev občasnih obiskovalcev mestne hiše širijo nepreverjene govorice o razburjenih prepirih in telefonskih pogovorih z beograjskimi političnimi kontakti.

Kar slišala moških okrog je slovét,
skušála jih v mreže razpete je ujet.

Ushula je po pripovedovanju prijateljice v lokal prišla pozno, v družbi Janija Pavca in znanega primorskega poslovneža Rajka Hrvatića. Po nenadnem prepiru s Hrvatićem se je umaknila na žensko stranišče, ob povratku pa jo je tam menda že čakal Jan Plestenjak s ponudbo o sodelovanju v duetu – baladi, ki pa jo je menda gladko zavrnila.

... modrij in zvijač je bila vseh umetna;
možake je dolgo vodila za nos, ...


To nedeljo so zaradi izbora “Naj frača Ljubljane 2006″ plesišče odprli pozno, čeprav je bil lokal tokrat spet nabito poln.

Na Starem so trgu pod lipo zeleno
trobente in gosli, in cimbale pele,
plesále lepote 'z Ljubljane so cele ...


“Ves večer se je spogledovala z enim čefurjem za šankom, prvič sem ga videla,” pripoveduje Špela, ki je z Urshulo govorila zadnja. “Za njim pa še trije, vsi v črnih plaščih in z očali. Kot iz kakšnega filma, mal’ bedasti, če mene prašaš, kot za pusta …” S Špelo smo se pogovarjali po telefonu, a solza vseeno ni mogla skrivati … “Še včeraj sva se pogovarjali, da greva na tetovažo … Še včeraj … In potem je rekla, da gre plesat …”

Al, ker se ozira, plesavca si zbira,
zagleda pri mizi rumeni junaka;
enacga pod soncam mu ni korenjaka,

“Naenkrat je bil pred nama, za glavo večji, črn, z beograjskim naglaskom. Armani, očala … Kera fora!, ” pripoveduje Špela v šoku. “Bil je zelo prijazen in vljuden, sploh ne bi verjela, če bi mi kdo rekel, … Noro.”

"Al hôtla bi z mano plesati?" ji pravi,
"kjer Donava bistri pridruži se Savi,
od tvoje lepote zaslišal sem davi, ..." 

Neznanec (najverjetneje gre za zloglasnega beograjskega kriminalca M. Miladinovića, ki pa ga nobena od prič ni hotela identificirati) je, po pričevanju očividcev, Urshulo in prijateljice povabil na pijačo v zloglasni Globalov separé, kjer naj bi se dobesedno polivali s šampanjcem in uživali prepovedane substance, medtem ko je vodstvo lokala pocestniško obnašanje ustrežljivo ignoriralo. V poznih jutranjih urah si je Urshula zaželela plesa, a je zabavo prekinil pretep, ki ga je baje izzval iz Ambasade Ravioli izposojeni “deejay” (didžej) DJ Frenk P. Jolly; Miladinovićevi bodyguardi naj bi mu grozili s pištolo in bojda zahtevali znano Brenino uspešnico “Sitnije, Mile, sitnije!”.

"Ne maram," zavpije, "za gosli, za bas,
strun drugih, ko plešem, zapoje naj glas!"

Med pretepom je osebje sprožilo požarni alarm (le koga je danes še strah požara?) in avtomatične stropne razprševalce vode, škode je po prvih ocenah za nekaj milijonov tolarjev.

... zasliši vetrov se sovražno vršenje,
zasliši potokov derečih šumenje, ...


Sumljiva družba jo je v vsesplošni zmedi pobrisala s kraja dogodka, Urshulo pa so iz lokala odvedli proti njeni volji in kljub protestom prijateljice še pred prihodom policistov. Po grobi rekonstrukciji dogodkov naj bi jo Miladinović omamljeno odvlekel do lekarne na Tromostovju, kjer naj bi se bojda baje začel prepir, ki pa naj bi se (tudi bojda baje) kmalu spremenil v prerivanje in klofutanje.

"... le urno, le urno obrni peté,
le urno, le urno, ker pozno je že!"

Čeprav omamljena, se je dekle sprva upiralo, a jo je nasilnež nadvladal in posilil kljub prošnjam in moledovanju, …

"Ah, majhno postojva, preljubi plesavec!
de jaz se oddahnem, de noga počije."

… dokler je ni na pol nezavestne prepustil prijateljema, ki sta jo prav tako zaporedoma zlorabila med pijanim vzklikanjem.

"... valovi šumeči te, Urška! želé,
le úrno, le urno obrni peté!" -

V zgodnjih jutranjih urah je družba izginila neznano kam, naslednje jutro pa so policisti zaradi prijave stanovalca s pomočjo brigade PGD Brizganec začeli s preiskovanjem rečnega dna vzdolž Ljubljanice in v poznih dopoldanskih urah tudi našli iznakaženo truplo Urshule Gajo.

Vrtinec so vidli čolnarji dereč;
al Uršike videl nobeden ni več.

Storilce še iščejo.

-Jonas

P.S. Zgodba je izmišljena, le miselna vaja v pisanju za žuti tisk …

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Iceman, - 3.12.06 | 01:20

  Tik pred spanjem si mi polepsu dan z 2 novima postoma. TI bi resnicn mogu vso to tvojo voljo do ustvarjanja, pisaja, zajebavanja, provokacije, podjebavanja, humorja da ne govorim o razgledanosti in vsem kar pride u paketu Ž pokazat se kje drugje kot pa “samo” na blogu.

  Neki let nazaj sm vbidu posnetek al intervju s tabo pa si reku da “Brez zav(p)or” ni laufal kr ni blo folka pa dnarja d bi skup spraulal se naprj stvari k bi ble za gledat…Jebemo mater d ti nben v tej pof**** sloveniji ne more dat tul air tima al pa $$$ d bi se kei skup spraul…Sei konc konceu ne rabis vlk…slovenski Tonight show, Late show, Late late show…karkoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce bi ukoraku na Pop al pa na nacionalko…jebemo mater ce ti neb dal saj 70% tega kar bi zahtevu…pa uzames te mlade ludi kot so Godler & co. pa d se nardi nek vzornega. Moj predlog…mesanca med Lenotom, SNL pa seveda Daily show ( vedn sm v Jonu vidu mal Tebe ) :)!!! kulk dnara pa res rabis za talk show? dvosed, mizo, fotel 2 loncka kave na mizi pa kamero…gledanost je pa dana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vrtjamem da uzivas zivleje pa d noces zamudit hcerkine mladosti p to ampak TI, in TI edini lahk potegnes tole slovensko sceno iz zivga peska!

  We are a bunch of sheeps and YOU shall be our shepard!:)))

  Prazne besede?…sej vem…hopeless

  Uzivi se naprej!

 2. amalie, - 3.12.06 | 03:21

  Jonas a je to res? Pa saj je dekle bilo še otrok? A bo enkrat komu jasno kaj midve z Dajano trobiva. A bo enkrat kdo slišal? Kdo je zvodil tega otroka? Kdo? Kje so bili starši? Šola? Socialno? Ubogi otrok. Pa saj to je za znoret.

 3. amalie, - 3.12.06 | 03:28

  Kdo je Frenk Jonas? Arhar?

 4. antrock, - 3.12.06 | 03:34

  mal spominja na ali en-ov martin krpan. a si instrumental tud sam spedenal?

 5. ynos, - 3.12.06 | 03:40

  @amaile

  Verjetno France Prešeren.

  PS: “Direkt, Bulevar, 3. december, Pogrešano Urshulo našli v Ljubljanici.”

  Dalo bi se film posneti po tem.

 6. markopigac, - 3.12.06 | 04:09

  “Lepe macke Slovenacke, bile su im ko igracke, e moj druze slovenacki, sve je bilo skroz jebacki..”

 7. amalie, - 3.12.06 | 04:13

  Ej, Jonas. Nisem mogla spat. Pa sem vstala, da se malo razvedrim…Pogledam, če je kdo je dobrega napisal , če je kakšen komentar. Začela sem tako za zabavo pa postaja vse tako hudo resno. Bulevarja ne berem in ga tu v mojem kiosku niti ne prodajajo. Tako sem se prestrašila, da sem ti hotela kar pisat, da umakni komentar. Imam deklico in me je zato še bolj groza. Ej ne vem , če nisem bila preden sem vedela za Blogos bolj zadovoljna. Mogoče bolj nevedna ampak bolj zadovoljna. Ko sem imela toliko let kot Uršula so me starši prvič pustili v disko, do polnoči. Enkrat kasneje, ko sem že študirala smo šle malo na turnejo po Istri, same punce, da zamenjamo klimo. Tam nabašemo na ene frajerje in gremo kao nazaj do Portoroža. Malo smo se pomešali po avtomobilih in jaz sem pristala z enim čisto prijaznim. Kar naenkrat avto zavije v gozd in se ustavi na enem travniku. Zakaj si lahko misliš. Jasno sem mu rekla, da naj me pusti na miru. Pa je rekel naj se ne sprenevdam. Ušla sem v noč, pa me je bilo tako strah , da sem prišla nazaj in začela pred njim naglas moliti. Sliši se mogoče bedasto. Ampak edino to mi je prišlo na misel. Mislim, da Angel varuh ali mogoče Oče naš. Pretresljivo z jokajočim glasom. Tresla sem se kot šiba. Tresem se ko to pišem. Ne boste verjeli pomagalo je. Nekaj ga je presunilo in je rekel razumem. V avtu mi je rekel, da sem naivna, ker sem se vsedla v avto z njim in da sem imela srečo, ker z kakšnim njegovim znancem bi se končalo kako drugače. Bilo ga je celo malo sram. Nekaj časa sem rabila , da sem si opomogla od šoka. Od takrat naprej se je moja vera samo še poglobila.

 8. amalie, - 3.12.06 | 04:20

  Aja, danes bi imel rojstni dan. Ma sem pa res nevedna.

 9. amalie, - 3.12.06 | 04:26

  Hvala Jonas.

 10. had, - 3.12.06 | 11:31

  vse zgoraj napisano je resnica.. zgodilo se je ponoci v globalu.. ocitno ima jonas veze pri direktu in je dobil v vpogled tekst, ki bo objavljen jutri v casopisu..

  “Jonas a je to res? Pa saj je dekle bilo še otrok? A bo enkrat komu jasno kaj midve z Dajano trobiva. A bo enkrat kdo slišal? Kdo je zvodil tega otroka? Kdo? Kje so bili starši? Šola? Socialno? Ubogi otrok. Pa saj to je za znoret.”

  res je.. se strinjam! to je katastrofa.. izkoriscanje.. nekaj crnega je v dezeli tej.. kriza.. drama.. naj bodo peklenske muke storilcev in naj gnijejo v svojem potu.. oh, kaksna drama..

 11. Marko Crnkovič, - 3.12.06 | 11:37

  Jonas, mojstrsko!

 12. martin, - 3.12.06 | 11:40

  Nauk zgodbe: nikoli direktno ne verjemi prijateljem Povodnega Moža.

 13. martin, - 3.12.06 | 11:44

  Frenki Rap Forever. Nekaj pripomb slutim, pa vseeno: meni je všeč.

 14. martin, - 3.12.06 | 11:46

  Podnapis: Pa ne dogodek, da ne bo kdo mislil.

 15. aljoša, - 3.12.06 | 12:25

  Jonas, iz Povodnega moža si naredil to kar je Joyce naredil iz Odiseja. Džazno.

 16. [...] Potem pa sem prebrala še, kar je amalie napisala pri Jonasu kot komentar: amalie, – 3.12.06 | 04:13 [...]

 17. Smeh, - 3.12.06 | 13:02

  Hehe, še dobro da sem se rodil na isti dan kot tisti originalni France pa še ime sem si od njega sposodu, no, so si ga moji starši. Drugače ne vem če se bi mi kdaj zgodilo, da bi ob čekiranju Jonasovega bloga prve 3 sekunde dejansko ugotavlal, wtf, kaj Jonas men voščuje za rojstn dan…

 18. Shkarpyan, - 3.12.06 | 13:07

  Odlična, Jonas, odlična…

 19. jao, - 3.12.06 | 13:20

  Alo ne more to bit res, če ni nikjer na nobenem news portalu nič…

 20. jasna, - 3.12.06 | 13:50

  Kar na jok mi gre. Pa ne zaradi Urshule, temveč zato, ker tako slepo verjamemo medijem. OK, ni mainstream media, je blog, pa vseeno. Ali nobenemu komentatorju ne pride na misel, da če bi bila zadeva resnična, Jonas tega ne bi uvrstil v kategorijo Smeh?? Da ne govorim o tem, da tudi preverljivi fakti (miss HT, finalistka Bara, PGD Brizganec :)) ne držijo, pa to še jaz vem, pa teh reči ne spremljam (priznam, za vsak slučaj sem malo poguglala, da se prepričam…).

  Zdaj pa samo čakam, da povzame STA in potem vsi MSM.

 21. had, - 3.12.06 | 13:58

  na zalost je tako, da so ljudje slepi.. da ne opazijo stvari, da verjamejo vsemu in da jih ne moti to.. pac zakaj bi s svojo glavo, ce pa lahko tako, kot nekdo drug misli..

  smesno.. kako lahko se manipulira z ljudmi.. :)

 22. jao, - 3.12.06 | 14:07

  A ni glih fora medijev pa tega, da pač lahko stvari preveriš. Videl sem da je v kategoriji smeh, ampak se mi je zdela zgodba tako grozna, da skoraj nisem moral verjeti, da bi si jo nekdo kar izmislil. Hehe bi pa blo res smešno da bi se tole znašlo v kakem cajtngu al pa kje drugje…

 23. kinkitone, - 3.12.06 | 14:50

  Ludo, ludo.

 24. kinkitone, - 3.12.06 | 14:51

  Jest sem bil. Priznam.

 25. ameli, - 3.12.06 | 15:41

  a res je??? (mislila sem, da se, jonas, šališ) ooooooo :( gadno. grozljivo. in kako to, da to ni bilo nič v medijih, ali pač, pa jaz nisem zasledila…pa res se je to zgodilo? skor holivudsko no…groza.

 26. london, - 3.12.06 | 15:42

  Men tu nekaj ni jasn! Kdo se iz koga dela norca?

 27. ameli, - 3.12.06 | 15:48

  bi se delno pridružila tvojemu komentarju london :?

 28. Vijolca, - 3.12.06 | 16:02

  Dance Macabre, za svoj užitek … Ja kje v medijih pa naj bi bilo napisano kaj o smrti zmagovalke 6. sezone Bara (to bo nekje leta 2011, če bodo zdržali gledavci)? To je zezancija Back-to-the-future, pa menda še kulturnemu dnevu na čast al kaj. Nekateri omenjeni bodo Jonasu zelo “hvaležni” :))

 29. Perun, - 3.12.06 | 16:04

  same pohvale. he he

 30. negazirani, - 3.12.06 | 16:22

  HAHA. se sprasujem ce bi se omenjeni prepoznali v tekstu :)

 31. gusti, - 3.12.06 | 16:24

  Prešeren se je zagledu v Urško ona pa v RUMENI JUNAKA-Srba, ki mu jo je speljal naravnost v Beograd-KJER SAVA SE BISTRA V DONAVO ZLIVA. Pa nič zato je France rajš globoko v kozarc pogledu, kot ničkolikokrat že! Na zdravje in najboljše!

 32. dohtr, - 3.12.06 | 16:51

  klanjam se, dobre vire maš ti pr Direktu LOL ;)

 33. pet-in-g-seks, - 3.12.06 | 17:38

  noro, če je vsaj pol od tega res. //še to: le jonas lahko, očitno, to stvar – novico ali karkoli pač že je – “olepša” z verzi, pa mu tega ne bom zameril//

 34. pet-in-g-seks, - 3.12.06 | 17:54

  sory, po bolj previdnem branju, ugotovil, da gre za zajebancijo. super.

 35. ninamalina, - 3.12.06 | 18:01

  očitno sem wunderkind, ker mi je bilo od vsega začetka jasno, da gre za zajeb.

  bravo jaz.

 36. eduard, - 3.12.06 | 18:10

  kapo dol.res bi bila škoda da se ne bi pojavil na tv.kdaj zaćneš snemat miljonarja?

 37. majakrizaj, - 3.12.06 | 18:37

  Natega…v tvojen stilu….ampak sem vseeno dvakrat prebrala ha,ha.

 38. amalie, - 3.12.06 | 18:48

  Veste kaj, raje sem norec ali norka kot da je to res. Moram reči, da sem razmišljala o tistem Brizgancu, kasneje naivnica. Ampak sem vseeno prižgala svečko za Urško, za vse Urške tega sveta,ker teh deklet, ki jih zvodijo žal ni tako malo. Za vsem kar sem napisala še vedno stojim. Jonas te je trkala luna ali je bilo preveč tetra hidro kanabinola? S tega se ne dela norca. Meni si pokvaril prvo adventno nedeljo. Tu v Muenchnu namreč ne prodajajo Direkta. Hvala Jonas.

 39. mish, - 3.12.06 | 18:53

  Vse najboljše pokojnemu Frenku! Numerologija pa je ena taka luštna stvar. Razmišljam, da bi se preimenovala v amish. Bolj vibrira, a ne Brbra!

 40. pikec85, - 3.12.06 | 18:55

  jst nč ne razumem, po branju komentarjev mi je postalo jasno, da ni vse res, kar zgoraj piše, vendar vseeno Jonas – pohvalno!

 41. had, - 3.12.06 | 18:56

  vauu.. bravo.. dojela si.. cestitke.. in seveda, ker ti nisi dojela poante zgodbe, btw. si mogoce gledala romeo&juliet v sodobni filmski izvedbi, je seveda jonas pod vplivom thcja in se dela norca iz norca.. mogoce pa se res :evil:

  jaz bi bil na tvojem mestu rajsi tiho, kot pa se pisal naprej nebuloze.. bi bilo bolj dostojno, kot pa da se naprej smesis..

 42. hoki, - 3.12.06 | 19:00

  Jonas, poznam gospoda MIladinovića osebno!

  m

 43. amalie, - 3.12.06 | 19:01

  Had naj ti povem, da sem dovolj samozavestna, da tudi to prenesem. Kakšne nebuloze? Bolje nebuloze kot laži. Ali je to kakšen ekskluziven klub? Jonas?

 44. Ninočka, - 3.12.06 | 19:02

  ob Prešernovem rojstnem dnevu se ustvarjalnost poveča, tudi blondinkam: http://ninl.blog.siol.net/2006/12/03/tudi-msn-je-lahko-literatura/

 45. had, - 3.12.06 | 19:14

  se enkrat.. sedaj pa zelo pocasi, da bos razumela.. kaj ti ni jasno? katere stvari ne razumes? to, da direkt ne izhaja ob nedeljah? da je za nami ze 6. sezona bara? da ima barbrbra malce drugacno ime? in super, da si samozavestna.. ne stekam folka, ki prebere stvar, brez da bi o njej razmislil, brez da bi premislil, ce je vse napisano res in potem kritizira po dolgem in pocez in se zgraza in malodane skoraj klice vse svetnike na pomoc..

  kaksne lazi? ce je pa vse res.. vse to in se vec, jutri v direktu :evil:

 46. ameli, - 3.12.06 | 19:20

  sicer sem zelo previdno brala post :), pa se mi je nekaj bliskalo, nekaj mi je od daleč smrdelo, sam ne očitno dovolj, da sem se vseeno malce zresnila…

  hehe, no, stvar je zdaj razrešena :D

  Jonas, ti je že kdo reku, da v spotu zgledaš “nespedenan” prav OK! ;)

 47. Jerej, - 3.12.06 | 19:30

  Iščem kako fotko od te punce Urshule Gajo, pa ne najdem ničesar. Če bi bila res Miss Hawaiian Tropic bi mende bila vsaj nekje na netu, ona pa kot da ne obstaja. Mi lahko kdo da link do njene fotke, da vidim za katero osebo gre?

 48. pet-in-g-seks, - 3.12.06 | 19:31

  jerej, jonas se heca … ps. jaz sem tudi ob prvem branju ZAZIJAL OD ČUDA. hehe.

 49. Jernej, - 3.12.06 | 19:36

  aja, še to….mnogo je teh mladih punc, ki takole za kanček slave prodajo sebe, svoje telo. Cena za vse pa je včasih tudi visoka, zelo visoka.

  Kar je želela, to je dobila. Hotela se je igrati, vendar igre ni poznala.

  (Ne zagovarjam dejanj storilcev)

 50. Jernej, - 3.12.06 | 19:37

  Hvalabogu, da se heca, dan je takoj lepši.

 51. Tomi, - 3.12.06 | 19:42

  Sicer dobro spisana zgodba, a zaradi vsebine vseeno neokusna. Norčevanje iz zločinov, ki se dogajajo vsak dan, povsod…

 52. yest, - 3.12.06 | 19:44

  Ne da se mi vsega brat…. ampak… Prvi komentarji so “hecni”.

  Sponsored by LowLevel

 53. teoo, - 3.12.06 | 20:03

  Jonas, koliko časa se ti je ta zgodba pletla po glavi?

  Tudi jst si bom kupu zlatni lanac in AJ majčko in pol urške zlorabljal:D

 54. Observer, - 3.12.06 | 20:07

  Ave, Jonas!

 55. martin, - 3.12.06 | 20:17

  Had, kul daun. Mislil sem, da bom pomagal z zavitimi komentarji. OK, kaj se sploh vtikam. Drugače pa: dobro je preveriti kakšno obravnavano kaznivo dejanje na http://www.policija.si, pa novice STA, pa pompoznih Karnekaj ur… Če tam vsi molčijo, je zadaj lahko le Blond, Janez Blond.

  In zakaj ljudje nasedajo? Ker značke Zaupanja vreden vir ne bo nikoli. Pika. In tistemu, ki mu Zrnec v kriminalki reče “Mislite ali veste”, se je treba zgolj smejati.

 56. teoo, - 3.12.06 | 20:45

  btw, sam štiklc pa ni neki za prehvalit veš…

 57. neža., - 3.12.06 | 21:08

  …tole zgorej bi bil v nulo spis pr slovenščini z naslovom Urška 21. stoletja, ki smo ga mel za spisat v sedmem klasu osnovne šole. takrt pojma nisem mela kaj bi nabluzila…jonas, teb bi šlo pa gladko super.

 58. Nomad, - 3.12.06 | 21:32

  Mass media….”wag the dogg”…CNN poroca – Amerika je pravkar napadla Kirgizistan!! Jonas hudo :))

 59. blitz, - 3.12.06 | 21:32

  Bravo, Orson. Odlična zgodba, pa ne zato, ker je nasedlo veliko bralcev, ampak, ker se takšne zgodbe res dogajajo. Do pikice takšne.

  Morda je zadeva le prehuda – ali si pomislil, da je to zgodbo prebralo nekaj ljudi, ki se jim je kaj takega že zgodilo in da oni tak hec le težko razumejo? Tu tudi pade vsa primerjava z Orsonom - njegova potegavščina je res hec – najbrž se ni zgodila nobenem,u od poslušalcev.

  kar je pa pri vsem skupaj šokantno, je pa primitiven odziv in nespoštovanje nekaterih komentatorjev. Had, ko sem imel kakih 15 let, se je tudi meni zdelo zabavno, če je kdo komu nasedel. Ampak žaljiv komentar na račun zaskrbljenih in angažiranih mam je šel pa čez vse meje. Ampak je že tako – kdor se ne more pokazati s svojimi sposobnostmi in dejanji, si samozavest dviguje s poniževanjem drugih.

  Tudi jaz pojma nimam, da Direkt ne izhaja ob nedeljah. Ne vem niti ali je dnevnik ali tednik. In me niti ne zanima, ker si s tako bednim časopisom niti riti ne bi obrisal.

  Tudi ne vem, da katera sezona Bara je za nami. Niti ne vem, kaj Bar sploh je. Ne ker sem za Luno, ampak ker me niti ne zanima, niti ne sodi poznavanje Bara v splošno izobrazbo.

 60. chyrykly, - 3.12.06 | 21:39

  blitz, morda Bar ni splošna izobrazba, pa Direkt tudi ne višek literarnega doživetja, vendar na nek način had-a razumem. Tudi Amalie se naj na adventno nedeljo morda raje drži ognjišča, kot pa monitorja in tastature. Ali pa naj se bogu zahvali, da to res ni res. In pika! Ker za “pronicljivega” bralca je v zgodbi vseeno dovolj indicev, da nekaj vseeno ne štima…

 61. blitz, - 3.12.06 | 21:51

  Čirikli, ali hočeš reči, da tisti manj pronicljivi Šerlokom Štokholmsom, kot sta ti in Had kvarijo branje napete kriminalke? Tako kot jaz nekoč očetu, ko nisem razumel nemško in sem pri Ulicah San Francisca kar naprej spraševal: “Kaj je rekel, kaj je rekel?”

  Moj oče je relativno nepotrpežljiv in tečen, a se nikoli ni spustil na vajino raven

 62. chyrykly, - 3.12.06 | 21:53

  Ja, kri ni voda, star je ta pregovor, blitz!

 63. amalie, - 3.12.06 | 21:57

  Jonas, namesto da bi bil hvaležen, da sem ti edina nasedla. Me zdaj poleg tega, da si me namočil še skupaj s kameradi žališ. Kri res ni voda.Zdaj sem pa res žalostna.

 64. chyrykly, - 3.12.06 | 22:08

  Amalie, nisem hotel biti žaljiv, vendar očitno ne beremo vsi postov lepo po vrsti od začetka do konca, in si pri tem še kaj zapomnimo. Že prvega si spustila/spregledala/bežno preletela, nato pa si ga, neprespana, lepo kronala še naprej. Je res, nekateri povejo, kar jim leži na duši, včasih tudi malo netaktno. Rekel bi samo, da had ni edini. In tisti, ki najbolj zapenjajo, niso nič boljši od tistih, katerim je ves gnev namenjen. No ja, zato pa imamo mnenja…

 65. martin, - 3.12.06 | 22:10

  Ja, s tem ste presegli svoj um. Vaša kultura, dragi dokazovalci, da je Amalie gospodinja, zadostuje za grabljenje mrve. (vem, da je stavek zapleten, ampak je na ravni šestega razreda OŠ)

  Vprašajte Robija, do kam lahko gre brezplodna razprava o Butalcih.

  Ampak Amalie: kako bi bilo, če Jonasu ne bi nihče nasedel? Finta je pa ja odlična. Nasedla si, jebiga (to je nova slovenska beseda). Zagotovo pa nisi edina. Kaj pa tiste pametne riti, ki se in se še bodo hvalile, kva so dobr zaštekal?

  Gutnajt. (fonetično za ang. “Good Night”, v prevodu “lahko noč”)

 66. amalie, - 3.12.06 | 22:12

  Čirikli tisti morda te je izdal.

 67. had, - 3.12.06 | 22:14

  @blitz: zaljiv komentar? ce bi bil zaljiv, bi napisal, tisto, kar sem zbrisal.. sicer pa, kdo si ti, da ocenjujes moj komentar, ce jaz ne smem njenega? preden napises se kaksno nebulozo, premisli o tem..

  in ce nimas pojma o direktu in ce nimas pojma o baru in ce nimas pojma o ostalih stvareh, je to zgolj in samo tvoj problem.. in ce ne ves nobene stvari o tem, potem zadrzi svoj komentar zase.. ne pa da se komentira, da se komentira.. bo slo?

  in ce zenska ne razume ironije, ki je bila v mojem prvem komentarju je to verjetno njen problem, mar ne.. ali pa je to moj problem? ali pa pac mesa realnost z imaginarnostjo.. ce je zadnje, potem se postavlja marsikaksno vprasanje..

  bo slo?

 68. had, - 3.12.06 | 22:17

  @amalie: a preverjas ip naslove? teorija zarote? vsi proti tebi?

 69. [...] Ekola, oglejte si video, užgite mažgančke in najdite rešitev. Priimek NI Gajo  ali Gajić. [...]

 70. Dajana, - 3.12.06 | 22:20

  Vse, kar sem jaz potegnila iz tega bloga je izvrsten Amalijin (jao, če ne spremeniš imena v naslednjem tednu!!!) komentar na to zgodbo. Dragi soblogerji, Amalie je mamica treh mladosletnih otrok, trenutno živeča v Muenchnu, Nemčija. Ker sem več kot deset let živela na Dunaju, Avstrija, vem, kako je, če nimaš z domovino drugačnega stika kot po internetu. Ni nobenih cajtngov, nobene televizije, nobene sosede. Torej, informacij ne moreš preverjati. Torej, malo več respekta oz. spoštovanja. LP

 71. Tomi, - 3.12.06 | 22:24

  Moja podpora gre amalie.

 72. janja, - 3.12.06 | 22:26

  Meni pa ni všeč.

 73. Eha, - 3.12.06 | 22:32

  Had, tvoja mama mora biti ponosna nate… Tako nadutega in samozaverovanega človeka pa še ne. Namesto, da se skrivaš za svojo kvazi intelektualno preobleko, pojdi raje malce ven na zrak, globoko vdihni in mogoče boš nekatere stvari začel drugače dojemati.

  Če bi že rad izpadel inteligenten in razgledan, drugič raje pomagaj sprostiti lajtengo, namesto da ti rit ploska, ko lahko nekomu dokažeš zmoto in ga začneš obmetavati z raznimi nebulozami.

 74. blabe, - 3.12.06 | 22:36

  hmmm…. ponavad ce ksnga bloga ne zastopm al pa ni v mojem stilu ga ne berem al kaj???

 75. negazirani, - 3.12.06 | 22:48

  “Morda je zadeva le prehuda – ali si pomislil, da je to zgodbo prebralo nekaj ljudi, ki se jim je kaj takega že zgodilo in da oni tak hec le težko razumejo?”

  sej sodeč po nekaterih komentarjih tukej je tod okoli kar nekaj takih ljudi. to je ta žalostna stran slave..te poznajo/berejo/poslušajo tud ljudje, ki ne vedo o čem govoriš ampak ker si pač ‘in’ je ‘valda supr’. kr malo zastrašujoče tole..zdej boljš razumem nekatere ljudi, ki jim resnično ni do slave.

 76. Vijolca, - 3.12.06 | 22:50

  Menda je že čas, ker posameznikom še vedno ni jasno, da se konkretno napiše: to je Frenkijeva pesnitev “Povodni mož” po Jonasovo, v duhu časa … Poštekajte že. Imeti je treba IDEJE, da se tega sploh polotiš! Hi, hi … pa je moj komentar na “genialnost”, “ironijo” in “imaginarnost”!

 77. sebek, - 3.12.06 | 23:03

  če bi slavisti meni v osnovni šoli to pesem tak interpretirali, bi mogoče slovenščino gledal z drugimi očmi, kot jo danes ;)

 78. Simon, - 3.12.06 | 23:04

  Hmmm, ja, komu že se bo pa jutri znašel kostanj v riti?

 79. reader, - 3.12.06 | 23:07

  Dajana, se strinjam…če nisi na tekočem z novicami, če je vse kar se spomneš iz rodne grude le še otroško igranje in ti še jezik ne teče več, ti je takšen post sigurno zelo zahteven in nejasen… Had, ajde da te vidimo kako prebiraš kak tuj zapleten blog…pizda prepotentna, si prav nesramno pluval!

 80. Tomi, - 3.12.06 | 23:13

  “Eha”, dober post, ni kaj. c”,) =)

 81. had, - 3.12.06 | 23:21

  @eha: samozaverovanega? kaj pa naj bi to pomenilo? v sskj te besede ni.. lajtengo? kaj pa naj bi to pomenilo? v sskj te besede ni.. rit ploska? lastne izkusnje? v bistvu me ne zanimajo, hvala! obmetavati z raznimi nebulozami? pa ti ves, kaj pomeni beseda nebuloza? kvazi intelektualno preobleko? cista zmaga.. definitivno.. prekosila si samo sebe.. se kaj?

  @reader: ce berem kaksen tuj zapleten blog, ki ga ne razumem, ga vsaj ne komentiram.. bo slo? oz. ne pametujem o njem s prostim spisom.. bo slo? pizda prepotentna, si prav nesramno pluval! ne sodi drugih po sebi..

 82. jao, - 3.12.06 | 23:35

  haha…jonas..zakon… samo ne štekam pa HAD-a – človek pa ti si verjetno skoz na netu. povdarek na skooooz- pa da se ti ljubi z amelie ubadat-vsak ma svoje mnenje jebote – js ti priporočam en sprehod v naravo, pomaga…pa tud če enkrat neboš tri poste na dan objavu na svojem blogu nebo konc sveta, haha

 83. had, - 3.12.06 | 23:40

  /ironija on 24 ur na dan sem na netu.. nimam zivljenja, razen tega na netu.. zato sem pa tako pateticen.. /ironija off

  hvala, ker skrbis za moje zdravje.. pohvalno.. stevilo postov je pac moja stvar.. tako, kot mene ne briga, ce gres ti trikrat na dan na wc, mar ne.. to, da se ukvarjam z amalie je pa samo posledica prevec dela in je ta diskusija precej sproscujoca.. sprehod v naravo.. kako? a to obstaja?? narava? pa saj imam .jpg narave..

 84. BBY, - 4.12.06 | 00:32

  HUDO Jonas! … zmagu na celi črti! Ne samo, da si napisu tole tako dobro, da se človk ne more ustavt, ko bere, ampak si še potem vse komentatorje razčetveru! Pokazu nam, kako je lahko naš um omejen! Na žalost je tako, da ratujemo vedno bol ameriški… v tem smislu, da nam ob vsaki napisani grozni zadevi riti stisne in začnemo paniko zganjat. Namesto, da tako kot je had napisu, začnemo razmišlat o preprani vsebini… Kaj se dogaja z nami? Ovce ratujemo, ovce! gremo vsi v en glas: Beeee… heheehehe

 85. rabel, - 4.12.06 | 00:57

  A veste da ma M.Miladinović se enega brata imenovanega D.Miladinović, ki je po pripovedkah lokalcev se bolj blazen..

 86. Tamara, - 4.12.06 | 03:17

  Jejdata, kaj se je vse zgodilo na tem blogu od zjutraj! Čisto ste se že skregali. Blogi dejansko postajajo odsev stanja v slovenski družbi. ;)

  Mene osebno najbolj zabava dejstvo, da sem mislila, da se tudi Amalie zafrkava. Z angeli vred. Res se mi je zdelo jasno, da gre za parodijo na Direktov način poročanja, ki ga je Jonas lepo združil s kulturnim prispevkom našega največjega pesnika. Vse skupaj je meni čista postmoderna poezija. ODLIČNO.

 87. Eha, - 4.12.06 | 07:26

  Had, poslušaj se. Pardon, je treba napisati @Had – zagotovo je neka huda tehnofrik fora.

  Patetichen si. Aja, v SSKJ ni te besede. Oprosti, če boš zaradi tega težje spal. Aja, ti itak ne spiš. Lepo, da se tak drek skriva v sobi, za računalnikom, 25 ur na dan, da imam čimmanj (pravilno napisano) opravka z njim.

 88. had, - 4.12.06 | 07:52

  @eha: da se tak drek skriva.. zalitve? je ze zmanjkalo ostalih besed? kako predvidljivo.. Had, poslušaj se.. oprosti, jaz se ne pogovarjam s samim seboj, ce je to tvoja praksa, lepo, da si nam jo razkrila, ampak kot sem ze napisal.. ne vem, ce koga to zanima.. tvoji strahovi so pac tvoji!

 89. Eha, - 4.12.06 | 08:18

  Ne had, ni mi zmanjkalo besed. Niti nisem želel (zanimivo, da je za tako visoko inteligentno bitje samoumevno, da je ‘Eha’ ženskega spola) podati argumentirane kritike, ker sem že vse povedal oz. si mi olajšal delo s svojimi komentarji. Preprosto se z dreki ne nameravam ukvarjati.

  Pardon, sem mislil, da se rad pogovarjaš s seboj. Ponavadi se takšna inteligenca najraje posveča sebi podobnim. Poleg tega pa lahko verjetno na prste ene roke prešteješ ljudi, ki zdržijo več kot 5 minut v pogovoru s takšno poosebljeno aroganco. Pa s tem ne mislim tipkanja…

 90. had, - 4.12.06 | 08:29

  @eha: lahko te tudi onikam, ce se bos tako boljse pocutil.. sicer se mi ne sanja, kaj naj bi pomenilo “eha” v moskem spolu, ampak to je itak nepomembno.. smesno, da si sele sedaj opazil, da te imam za zensko.. ali se pac se nisi odlocil, kaksnega spola si? Preprosto se z dreki ne nameravam ukvarjati.. smesno.. pa vendar, kljub temu, da trdis, da sem drek, mi odgovarjas.. a se ti zdi to smiselno, ali si samo kontradiktoren?

  ne sklepaj o drugih, po sebi.. ce se ti rad pogovarjas s samim seboj, ne apliciraj to se na vse druge.. shizofrenost je pac shizofrenost.. mogoce pa lahko kaj vec o tem poves..

  kako 5 minut z menoj? nemogoce.. jaz itak nimam zivljenja.. zaprt v kocko, brez izhoda :evil:

 91. Martin, - 4.12.06 | 08:32

  Vse nas zanima. Zdaj bi bilo pa lahko dovolj, če ne bo Jonas moral pognojiti še sosednje njive. Sicer pa: če je golobček poserje, ti to prinaša srečo.

 92. amalie, - 4.12.06 | 08:37

  Facit; Čirikli lahko je obrcati crknjenega konja. Težko pa je biti gospod. TamaraLP. I am off.

 93. majakrizaj, - 4.12.06 | 08:47

  Fantje, mislim da bo treba lulat……. pa med tem opravilom razmišljajte, kako lepo je v deželi tej, da imamo luštkane blondinke….in Jonasa, ki nas občasno šokira.

 94. chyrykly, - 4.12.06 | 09:24

  Malči, pa ti ne znaš nehat… Pri nekaterih dejavnostih mi je to celo simpatično. No, ta ni ena od njih! Facit: moj zadnji post je bil 64. – celo v duhu sprave! Ta beseda ti je verjetno ljuba, le razumeš je ne, žal. Tvoj je bil 66. in, po (očitno!) še eni slabo prespani noči, še 92.. Kar lepo na isto temo. In konj še zdaleč ni crknjen…

 95. jasna, - 4.12.06 | 09:26

  Joj, zdaj mi je pa skoraj žal, da sem “razkrila” tole tistim, ki do takrat niso dojeli. Nisem si mislila, da bo ne boj, mesarsko klanje… Boljše bi bilo, če bi se vsi sekirali za ubogo Uršulo in bi mogoče res kak mainstream novinar podlegel :)

 96. Zverinica, - 4.12.06 | 09:29

  Jonas, surep literatura, skoraj kot moderne pravljice of Roalda Dahla.

 97. amalie, - 4.12.06 | 09:42

  Meni tudi ni bilo simpatično, da ti nisi znal nehat. Gospa Rozina te ni tako učila. Pridi k meni na preste in klobase. V originalu, če si upaš. Pa še gospoda Jankovića pripelji s seboj. On je bil tako ali tako že pred volitvami povabljen na kavo in pecivo. Kar vprašaj ga če je že slišal zame. Ma kaj imam jaz od tega kurčevega bloga. Glavobol po neprespani noči in še grdo sem začela govoriti. No, pa mož mi je danes prinesel rože. Sem se prav mu zasmilila.

 98. nimfa, - 4.12.06 | 11:58

  Bemtiš, tudi sama sem prvi Amalienin(?!) komentar dojela kot nadaljevanje Jonasove šale. I must be blond. :)

  Ste pa res smešni. In na kakšen nivo se greste spuščat. Prednjačita definitivno gospodična Amalie (ja, zdaj že vem, da ni bila šala) in gospodič Eha. Pa ravno pravičnika.

  Dejansko me samo nekaj zanima – kje je point?

 99. cezi, - 4.12.06 | 12:34

  HAD pamet si kupi

 100. Milan'che, - 4.12.06 | 12:38

  Aha, za tem konjem (zapisom) se torej prah na SloBlogosceni dviga? :)

 101. Rok, - 4.12.06 | 14:45

  Eha, Had je eno zahojeno, zakompleksano in jeznorito gobezdalo, katerega edini siromasni talent je obracanje besed in zato tudi poskusa zanetit spore na internetu z vsakim, ki ima pet minut casa.

  Lepo si poveda, tak drek je na internetu res najbolje pustit pri miru…ce g apa slucajno srecas v realnem svetu, ga pa enkrat frcnes v njegovo svetleco pleso in gres naprej :)

 102. chyrykly, - 4.12.06 | 15:14

  Ah Malči, sedaj je pa že verjetno jasno, da si me z nekom zamenjala. Gospa Rozina je namreč res učila, vendar mojo mamo in to slovenščino, če smo natančni. Moj nick ni nikogaršnji alter-ego! Na malico bi že prišel, vendar sem bil pri vas gor prejšnji teden, kdo ve, kdaj bom spet. In gospod Jankovič, poznam ga iz medijev, tako kot večina slovencev. Enkrat pred volitvami sem ga videl pri Mačku. Po moje, da se me on spomni manj kot blagajničark, pri katerih je nekajkrat ljudem v vrečke spravljal “špecerijo”, ko je bil še generalni. Glavobol in grdo besedičenje, za to si si kriva predvsem sama, se ti ne zdi? Za rože se pa tudi meni lepo zdi… Pa vam?

 103. Tamara, - 4.12.06 | 15:20

  A sploh še zna kdo argumentirano debatirati in krititirati mnenja, ne pa ljudi, ki jih iz zapisov itak ne morete poznati?

  Predvidevam, da vam izmišljena imena omogočajo to genijalno “svobodo govora”, na katero se dandanes že vsak lahko sklicuje. In nemoteno svobodno širi sovraštvo in nestrpnost. Res obetavno, ni kaj!

  Kulturni dialog je šel v kurac. V imenu svobode organizirajmo vaške straže, da ubranimo domove in vrtičke pred vsemi, ki niso MI!

 104. Lizika, - 4.12.06 | 15:35

  Pri tej vsej stvari gre za to, da je bila Amelie prehitra in pač ni prebrala P.S.-a. Se zgodi. Če ne bi bilo tega pripisa, bi hitro nasedlo še več ljudi.

  Had – ti pa se pomiri malo. Saj druga ne znaš, kot pa se sprvljat na ženske. A tvoja je dovolj dorasla tvojim standardom? Pa oprosti, da se vtikam v stvari, ki se me nič ne tičejo.

 105. amalie, - 4.12.06 | 16:29

  Ja, čirikli. Tudi prav, če nimaš jajc zraven. Bova pa te litanije z Zokijem sama brala. Če pa bi rad službo v Piramidi, pa povej. Imam zveze.

 106. jaka34, - 4.12.06 | 16:42

  Nekega večera bodo na vrata Žnidaršičevih, na Vrhovcih, potrkali mrki ljudje.

  Šta ti to pišeš o nama? Ko ti je sve to rekao? Iako si sve okrenuo kao da je šala, svi naši prijatelji odmah su nas prepoznali u celoj toj priči. Ajde, sve nam lepo reci, inače čemo te izbatinat i poslati u bolnicu na Kosovo, a ti znaš kako tamo lječe!

  P.S. Se opravičujem, če sem kaj narobe napisal. Zadnje čase (beri; 15 let) jezik naših nekdaj bratskih republik bolj malo uporabljam.

 107. chyrykly, - 4.12.06 | 16:49

  Ljubica, Insomnia trka na velika vrata. Mislim, da je tole že zrelo za strokovno pomoč, ali pa imaš morebiti (da ne bo vedno morda!) prevelike presledke med obiski dotičnih terapevtov.

  Dr. Rugelj bi na tole imel verjetno precej veliko pridodati in poanalizirati, jaz bi se pa zares poslovil. Zmagala si, dasiravno se vulgarnosti, žal, nisi uspela izogniti! Mogoče bi se pa prekrstila v Zmagota? Aja, ne, on se je vsaj obscenih besed poizkusil vzdržati!

 108. bane, - 4.12.06 | 21:22

  jonas pohvaljen za tole zgodbico, mi je polepšala dan, štiklc je pa bl tkotko:)

  Povej mi nekej: kolk točk si dosegu na kvizu o prešernu? če nisi rešil – link: http://www.preseren.net/slo/4-2_kviz.asp

  rešuj hitro brez pomoči leksikonov ipd…

 109. Malči, - 4.12.06 | 22:47

  Ja čirikli. Zanimivi “tipi” prihajajo na moj meil. Ej, eni te imajo res v želodcu. Dalo bi se narediti res dober kolaž. Je ta tvoj Frenk spesnil eno , ki bi šla super zraven. Pa še izmisliti si mi ne bi bilo treba kaj dosti. Bi kar iz Bulvarja izrezala. Pa ne bom. Za vse Ane Jelovšek tega sveta. Malo sem kratka že res, nisem pa zlobna. Pazi čirikli, da ne boš ti imel kmalu kakšen kostanj v riti. Bojim se, da ne boš tako strumno stal kot sem jaz. Malo športa pač tudi gospodinjam ne škodi. Pa še to. Zdaj so tako že vsi na Piramidi. Da se ne bo končalo kot v Fisher kingu. Lahko naletiš na kakega frika. Nevarna zadeva tale blog. In , če že nisi uspel kot Orson Welles imaš lahko kot Jack Lukas več sreče. Bo Košak lahko končno spet en dober film posnel. Če bi imel jajca ti tega ne bi bilo treba slišat.

 110. Martin, - 4.12.06 | 22:56

  Vem, da ne bo zadnja bedarija, pa vseeno: manipuliraš lahko le tam, kjer je zaupanje. Kdor misli, da je tako pametno vseveden, da ga nihče ne more obrniti na hrbet, je lahko le tolsta želva. Nepremičen, skrit sam vase. Amen.

 111. jasna, - 4.12.06 | 23:40

  Hm, še nekaj: pripisa P.S. na začetku ni bilo. In ko komentiraš, bereš potem samo še komentarje. Zato se mi zdi prav, da blogerji take dodatke tudi objavijo med komentarji… Se vidi tudi ura, pri P.S.-u pa sploh ne vem, kdaj se je “prikradel” :)

 112. Malči, - 5.12.06 | 07:56

  Ja Jasna. Lepo, da si nas spomnila. Sicer pa sem si vse že prej vse sprintala do komentarja številka 50 vred.

 113. jasna, - 5.12.06 | 08:09

  Malči, zakaj se pa zdaj počutiš ogroženo?? A si printala na službenem računalniku v javni upravi :) Hec. Ne bit vsi tko sitni na blogih in forumih, jaz ne vem, a ste v realnem življenju vsi nasmejani in si anonimno duška dajete ali kaj je to zadnje čase.

 114. chyrykly, - 5.12.06 | 09:17

  Ljubica, insomnia trka na velika vrata. Mislim, da je tole že zrelo za strokovno pomoč, ali pa imaš morebiti (da ne bo vedno morda!) prevelike presledke med obiski dotičnih terapevtov.

  Dr. Rugelj bi na tole imel verjetno precej veliko pridodati in poanalizirati, jaz bi se pa zares poslovil. Zmagala si, dasiravno se vulgarnosti, žal, nisi uspela izogniti! Mogoče bi se pa prekrstila v Zmagota? Aja, ne, on se je vsaj obscenih besed poizkusil vzdržati!

  Ker si si do številke 50 vse sprintala bi bilo luštno, če bi to še prebrala. Sploh pa je bil moj prvi komentar (EVER!) pod številko 60!

 115. [...] Slovenci enostavno NIMAMO kulturne pogovora. Takoj smo užaljeni, takoj zapremo svojo kamrico samo za prijatelje. Konflikt ali spor ali različna mnenja itd. je pa ravno to, kar vodi razvoj naprej oz. ga ustavi, če se konflikt ne razreši. Jasno, da imamo različna mnenja, jasno, da si mislimo o sebi, kar si pač mislimo in ne dovolimo drugim, da nas žalijo. Meni se je Robi na začetku res zdel kot nek petelin (se mi zdi, da je Nimfa uporabila ta izraz), potem pa sem videla, da misli iskreno in da bi res ta “problem” hotel izkomunicirati. Meni je res žal, Robi, če sem te užalila, jaz ponavadi reagiram zelo impulzivno in kao samozavestno in pri meni pač to, da je nekdo več časa pri internetu ni argument dovolj, da je boljši od mene – ali da se bolj spozna ali karkoli.Je pa tipičen primer Malči, prej Amalie http://amalie.blog.siol.net/, ki je mamica treh otrok, živi na Bavarskem in je začela blogat, ker sem ji jaz rekla, naj namesto komentiranja pri meni odpre svoj blog. Punca je zbrisala vsaj sedem dobrih tekstov! Ker je verjela pri Jonasu, da je zgodba res – in so jo užalili – in je zbrisala svoj blog! http://jonas.blog.siol.net/2006/12/03/povodni-moz/Pozdrav! [...]

 116. Malči, - 5.12.06 | 17:08

  Dajana bo šlo vse nazaj, če se boš ti v dreku skopala, čirikli pa v medu in bosta potem eden drugega lizala.

 117. Malči, - 6.12.06 | 11:17

  Vidim čirikli, da te zanimam bolj kot sem si mislila. Sicer pa sem ti za vse to hvaležna, ker me hvala bogu zbistrilo dovolj zgodaj.

 118. Malči, - 6.12.06 | 12:15

  Jasna, ne vem koliko je tu kdo še anonimen. Sicer pa kdo rabi sovražnike, če ima take prijatelje. Pa čiriklija pozdravi. Povej mu, da nisem nič huda.

 119. Andrej, - 10.12.06 | 00:27

  Ja, Had prav imaš. Besede samozaverovanega v sskj ni. Je pa zato samozaverovanost in samozaverovanost -i ž (a-a; a-e) knjiž. lastnost človeka, ki zelo občuduje samega sebe: odbijala jo je njegova samozaverovanost / narodnostna samozaverovanost / v svoji samozaverovanosti na to ni pomislil Direkt skopirano:) Je treba včasih tudi druge besedne vrste pogledat, če hočeš zvedeti kaj dotična pomeni(če jih seveda poznaš).

 120. [...] Če bi Jonasova Urshula takole obračala pete, je nasilnež Miladinović sigurno nebi uspel obvladati! [...]

 121. [...] Če bi Jonasova Urshula takole obračala pete, je nasilnež Miladinović sigurno nebi uspel obvladati! [...]

 122. [...] 1Za fotografijo se lepo zahvaljujem Marku Crnkoviču. Sicer je bila že 13. 1. objavljena pod rubriko Foto dneva, a je šla mimo nekako neopažena. 2Če se Povodnega moža slučajno ne spomnite dobro, si lahko spomin osvežite pri Jonasu.   [...]

 123. [...] Lani decembra smo ga že obdelovali, a ker je danes Frenkov dela prost praznik, in ker je prav, še moj prispevek k bolj kulturni Deželi; takole ga pripovedujem Zokiju za lahko noč:1 [...]

 124. goran, - 29.3.07 | 20:03

  Prosim za razlago besede “čirikli”. Od kod beseda prihaja ipd. na internetu sem našel samo tale blog in pa en priimek neke gospe. Lahko kdo pomaga? Brata sem vprašal, od kje ta beseda, pa je rekel, da ne ve. Ko sem ga vprašal, kdo mu jo je povedal, je rekel, da en čirikli… E, jebiga!

 125. goran, - 29.3.07 | 20:37

  To sem našel med knjižničnim gradivom:

  Ptička je žalostna = I čirikli si rovavni pharipe

 126. [...] pa sem prebrala še, kar je amalie napisala pri Jonasu kot [...]

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !