Pol ducata ameriških nadaljevank

Na naših zaslonih jih še nisem zasledil, dovolite mi, da jih toplo priporočim, v naključnem vrstnem redu:

Reno 911: Najbolj komična nadaljevanka zadnjih petih let1! Parodija reality serije Cops, le da je “reality” odigrana. In to tako dobro, da je odlomek iz prve epizode takoj zakrožil po netu kot kao zaresen primer policijske bedastoče; morda ste ga celo videli, a ne vedeli, da je odigran. Letos je iz serije nastal celovečerni film Reno 911: Miami, a je žal ne prikaže v pravi luči. Prvo epizodo sem vrtel vsakemu, ki je tiste dni prišel na obisk, znam jo na pamet.

30 Rock: Še ena humoristična, zelo duhovita. Dogaja se na newyorškem naslovu 30 Rockefeller Plaza, sedežu televizijske družbe NBC, v studijih, garderobah in pisarnah. Avtorica je Tina Fey (tudi v glavni vlogi), prva ženska, ki je pustila resen pečat kot pisec2 za Saturday Night Live in v zadnjih nekaj letih s svojim prispevkom osvežila ta legendarnih šov. Producent je Lorne Michaels, zraven Tine pa blesti Alec Baldwin. Genijalen komik!

Rome: Kostumska drama o razcvetu (in najbrž tudi propadu, šele dve sezoni sta mimo) rimskega imperija, tam od Julija Cezarja naprej. Zgodovinsko še kar natančno, a seveda prav po ameriško spolirano in razburkano, da ne manjka seksa, nasilja in mini (nezgodovinskih) zapletov. Vseeno (ali morda prav zato) ob vsakem koncu epizode kolneš in komaj čakaš naslednje. Scenaristom štejem v plus, da so se na nekaterih mestih izognili nepotrebni patetiki; Cezarja NE slišimo izustiti “Alea iacta est!,” ne “Et tu, Brute?,” ne “Veni, vidi, vici!”

Weeds: Videl sem le prvo sezono, a mi prijatelj Mile zatrjuje, da druga ni nič slabša, nujno moram nadoknaditi zamujeno. O življenju v ameriškem predmestju (suburbia), kjer nič ni, kot je videti. Na zunaj uglajeno in kot iz škatlice, navznoter pa razvrat, dolgčas in stupidnost. Glavna junakinja je vdova s problemom: kako po smrti premožnega moža ohraniti življenski stil in se ne utopiti v računih. Rešitev: dilanje marihuane premožnim sosedom. V stranski vlogi kot komični element seka SNL-ovec Kevin Nealon.

Big Love: Ta je bila močna (posneli so le dve sezoni), prvo nadaljevanje sem gledal z odprtimi usti, ker kaj takega še nisem videl. Iz življenja mormonov, glavni junak (vedno fenomenalni Bill Paxton) živi v hiši s tremi ženami. Pa ne leta 1850 ali kaj podobnega, ampak danes, v enaidvajsetem stoletju. Ker je poligamija prepovedana, živijo na pol v ilegali, razpeti med sodobnim življenjem in tradicijo. V vlogi zlikovca briljira stari Harry Dean Stanton – ko sem ga še kot študent gledal v Wendersovem filmu Pariz, Teksas, sem prisegal, da je to daleč najboljši igralec sveta. Ves teden.

The Riches: Podobno kot Velika ljubezen pripoveduje o ljudeh iz nenavadnega okolja, tokrat gre za zgodbo družine t.i. popotnikov (travellers), nekakšnih belih ciganov in prevarantov. Zelo duhovito, kljub za lase privlečenemu zapletu: družina glavnega junaka se po čudnem spletu okoliščin znajde v prazni vili (lastnik je mrtev) sredi bogatega naselja in začno živeti “the american dream”. Predstavljajte si Strojanove v hiši sredi Murgel, in da se izdajajo za sofisticirane Novakove, to je približno to. V glavnih vlogah britanski stand-up komik Eddie Izzard in vedno vroča Minnie Driver.3

-Jonas

P.S. Ne, vaše najljubše nadaljevanke nisem prezrl, gotovo mi je bila všeč, a prostora je le za šest meni najljubših (takoj na sedmem mestu je recimo Studio 60 on the Sunset Strip). Prosim, ne prepričujte me v komentarjih, čeprav vam bo to najbrž najprej prišlo na misel.

P.P.S. Dan pozneje se čudim, da v komentarjih nihče ni omenil Firefly. Če že katero, sem zgoraj po krivici prezrl prav to nenavadno izvirno ZF serijo. Pozor, posneli so le eno sezono (in potem film Serenity)! Med zasedbo ni znanih imen, a nič ne de, štima.

 1. Superlativov ne trosim zlahka, a v humorju se zdi kriza globalna, ste se sploh čemu smejali zadnje čase? Ali pa sem res že star in tečen?
 2. Brez zamere, AFŽ, “pisateljica” ne gre, še manj “piska”.
 3. Oh, kako se mi je dopadla njena stataža v bondijadi Goldeneye, niti deset sekund je ni na platnu, pa je ne morem pozabit, ste jo opazili? Tam v nekem ruskem baru poje (fuša) v kavbojskem kostumčku.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. NoniBoy, - 18.6.07 | 02:09

  Bomo probali pogledat vsaj kakšno izmed teh.. hvala Jonas za obsežno zbirko dobrih nadaljevank – sicer pa kdo sploh še gleda TV ko pa cele dneve beremo in gledamo samo še bloge… ;)

 2. Tomaz, - 18.6.07 | 02:14

  Dober seznam! Za nekatere sem že slišal za nekatere pa še definitivno ne.

  Sicer pa jaz osebno prisegam na Jericho in Sopranove.

  Za Jericho sem zvedel na Štamcarjevem blogu in morm priznat, da je to res prva klasa: dobra zgodba, skos napeto dogajanje, zapleti in še scenario je res presunljiv.

  Priporočam.

 3. Peroksid, - 18.6.07 | 02:40

  Rome bo, kolikor vem, ostal pri teh dveh posnetih sezonah… sicer pa kul seznam. Bomo pogledali, hvala.

 4. WhiteWolf, - 18.6.07 | 02:50

  Jap Peroksid ima prav, Rome naj bi na zacetku posneli v 3 sezonah vendar je serija postala predraga in so jo skrcili na dve, obe sem seveda pogledal in lahko recem samo “Hočem še!” :) Lp

 5. Dzexon, - 18.6.07 | 03:14

  Spremljam drugo sezono Reno 911 in je zelo v redu. Karakterji serije so tako fino zastavljeni, da bi lahko posneli tudi 20 sezon. Koncept je res genialen. Edino kar me včasih moti, so ponavljajoči se zločini – “prostitution sting” in lovljenje kakšnega nagca se najde skoraj v vsaki epizodi. Izvedba je zelo na nivoju, kljub (po moji oceni) majhnemu budžetu in popolnoma neznanim igralcem. Vsekakor vredno ogleda.

 6. Mike Honcho, - 18.6.07 | 03:20

  moja top lista nadaljevank, ki jih je tle ne predvajajo:

  • entourage: kako zgleda biti filmska zvezda v hollywoodu. Lifestyle, bejbe in umazani posli. Igra odlicen Jeremy Piven. Vse bazira na realnih osebnostih iz showbiza. Pokasirala golden globe.

  -dexter: serijski morilec dela kot krvni forenzik in zasleduje serijskega morilca, ki pusca trupla brez krvi. dojaja serija

 7. acousticore, - 18.6.07 | 03:46

  Jaz osebno vsak teden čakam na Heroes, Jericho, Studio 60 on the Sunset Strip, Family Guy, South Park..

  Od teh kar si jih naštel, sem začel gledat Rome, pogledal sicer samo dva dela, ampak nisem nekak noter padel..

 8. jumeirah, - 18.6.07 | 03:56

  Weeds, Reno 911 in Rome priporocam tudi jaz. Weeds ima super humor in odfukane like. Vsec mi je predvsem to da so brez dlake na jeziku in precej advanced thinking! IMDB belezi ze tretjo sezono. Po prvih dveh jo nestrpno cakam! Ostale omenjene moram pocekirat, a trenutno sem zaposlen z drugo rundo Sopranovih. Teh katakterjev se ne morem najesti pa ceprav grem ze v drugo cez vseh sest sezon! Priceless!

 9. natasa, - 18.6.07 | 05:00

  My vote goes for Weeds, odlicno narejena, ne morem dovolj pohvaliti uvodnega aviza in muske…just perfect :)

 10. Legendaris, - 18.6.07 | 06:20

  Od priporočenih poznam dve, Reno 911 in Rome. Če bo prilika, si bom ogledal še kakšno, ki si jo priporočil. Hvala!

 11. Andraz, - 18.6.07 | 06:27

  Ena boljsih zadev je Dexter. Letos je bila prva sezona, 2. se zacne mislim da jeseni. Priporocam. Par tednov nazaj pa se je zacela ena zadeva imenovana Traveler, prvih par delov se dokaj zanimivih.

 12. Fetalij W. Tyschew, - 18.6.07 | 06:47

  sam sem od naštetih slišal le za Rome, si bom pa definitivno pogledal te ki si jih naštel in ni vrag, da me katera navduši.

  Andraz, Dexter je kul ja :)

 13. komentator, - 18.6.07 | 07:51

  “Big Love: Ta je bila močna (posneli so le dve sezoni)”

  Samo popravek. Druga sezona nanizanke Big Love se je šele začela.

 14. prti, - 18.6.07 | 09:07

  Hehe, hvala, ravno včeraj sem že n-tič pogledal vse Monty Phytone, pa nisem vedel česa naj se lotim zdaj.

 15. Sergej, - 18.6.07 | 09:15

  O ja. Eddie Izzard :D

  Zanj sem zvedel kakšen mesec nazaj, ko sem dobil link do delčka njegovega stand-upa

  http://www.youtube.com/watch?v=lNHX7zmMvis

  Totalno LOL :D

  Končalo se je tako, da sem pogledal vseh njegovih 7 celovečernih stand-upov. Človek je genialec.

  The Riches, torej.

 16. megafotr, - 18.6.07 | 09:26

  ni ravno nadaljevanka ampak vseeno. zadnje tedne se vsak večer režim ob gledanju impro šova Whose Line Is It Anyway. toplo priporočam predogled na YouTube in nato krajo preko torrentov. norci so.

 17. Sergej, - 18.6.07 | 09:29

  megafotr: UK ali US verzija? Če gledaš US, potem si “pomuli” še Drew Carey’s Green Screen.

  Isti ljudje, drug gig.

 18. Nikio, - 18.6.07 | 09:51

  Jst pa gledam Battlestar galactica, ki je za moje pojme najboljša sci-fi serija ever. Nobenih good guys vs. bad guys… Liki so zelo človeški; vsak je malo dober in malo zajeban, odvisno od situacije. Sploh se ni možno opredelit, kdo ima prav. Posneto je kul, efekti so dovolj dobri, zgodbe pa zaradi ekstremnega okolja ponujajo ekstremne moralno-filozofske dileme.

 19. Nikio, - 18.6.07 | 09:53

  Aja… za se nasmejat imam pa Family guy, American dad in Colbert report ;) Včasih je bil še Frasier. Ostalo za moje pojme ne pride blizu (sem pa odprt za predloge, in tole zgoraj bom čekiral…).

 20. bizo, - 18.6.07 | 10:02

  če se hočte zelo nasmejat poglejte serijo Red vs. Blue

 21. Miha, - 18.6.07 | 10:13

  LOST & PRISON BREAK ruleeeesssss !!!!

 22. Marko, - 18.6.07 | 10:36

  Omenil bi še eno Angleško nanizanko: Life on Mars, letos so odvrteli drugo in zadnjo sezono.

 23. ervinator, - 18.6.07 | 11:01

  Bljak ameriške nadaljevanke, raje kako knjigo preberite, pa ne na hitro oziroma poševno, ampak poglobljeno! :)

 24. Pujsek, - 18.6.07 | 11:18

  Weeds….prva sezona je v primerjavi z drugo sezono dolgočasna. :>

 25. diaspora, - 18.6.07 | 11:25

  Meni najljubša humoristična nadaljevanka pa ostajajo scrubs, ker imajo tako dobro izrisane like, da te pritegnejo in ne spustijo več.

 26. tines, - 18.6.07 | 11:29

  Obvezno:

  Sopranos (David Chase, anyone?)

  Hustle

  Hotel Babylon

  Weeds (Jonas, druga sezona je boljša kot prva :) )

  Toplo priporočam:

  Prison Break (Prva sezona fenomenalna, druga me zaenkrat ni tako navdušila.)

  30 Rock (Končala se je prva sezona.)

  24 (Ravno sem začel gledat sedmo sezono.)

  Entourage (Ravno se je začela 4. sezona.)

  Zelo gledljivo:

  Dexter (Jeseni se začne druga sezona.)

  CSI:Miami, NY, LV

  …………

  To nekako z glave…. sicer pa sem zelo vesel Jonas takih priporočil…. dobra nanizanka/nadaljevanka nikoli ne škodi.

 27. teoo, - 18.6.07 | 11:54

  30 rock roxx! Thumbs up za earla na kanalu A. Reno911 je začel mal bledeti. Mamicu jim, ker so skenslali Joeya (jebiga, meni je bil kul).

  Glede “nekomičnih” pa sem pravkar videl, da se je začelo… The.4400.S04E01 mwahaha …pa Enturage je tudi danes s4e1 prišel:) Čakamo pa seveda oktober in Heroes s02e01:P

 28. Mitja, - 18.6.07 | 11:56

  Hey hoy….Jonas ( če slučajno sploh bereš komentarje ), in seveda ostali….toplo toplo priporočam, sicer že končano serijo ( zaradi negledanosti so jo ukinili….fora pa je v tem da je neumni američani zgleda niso dojeli, v evropi je pa pomoje sploh ni bilo ), ki je ena najhujših situacijskih komedij kar sem jih kdaj gledal, sigurno pa ene najhujših karakterjev ever ( da ne govorim o sami igri ). Bolj gledališče kot film, bi reku.

  No anyway, serija se imenuje ARRESTED DEVELOPMENT.

  Opozorim naj le, da je potrebno pogledat vsaj ene 3 dele, da se navadiš, ker je definitivno “drugačna” od do zdaj videnih.

  Njoy

 29. joste, - 18.6.07 | 12:09

  Rome sezono 1 sem pogledal, pa ceprav sem bil na potovanju preko vietnama. 2 urici na dan na sopotnikovem laptopu ni da ni. Na kitajskem smo nabavl dvd za 300 sit. Zdej gledam drugo sezono na movie6 streamih ; )

 30. suj, - 18.6.07 | 12:12

  Rome in Weeds sta odlični ja. A se je še komu zdela fenomenalna serija Carnivale? Na TVS so jo predvajali nekaj časa nazaj pod naslovom Izbranec (se mi zdi). Sicer so pa Sopranovi bog i batina. How you doin’?

 31. King, - 18.6.07 | 12:32

  Ko sem nekaj časa nazaj videl tale posnetek iz Reno 911, sem dejansko mislil da je resničen. Osebno pa sta mi najbolj ostali v spominu lepotici iz Bonda “The world is not enough” Elektra in Christmas Jones! :)

 32. BB, - 18.6.07 | 12:39

  priporočam še: - The lost room (miniserija) - The Dresden files (prijetno enostavno, čeprav so knjige neprimerno boljše…)

 33. markopigac, - 18.6.07 | 12:48

  oz in sopranos sta bili edini “nadaljevanki” zaradi katerih sem zapostavljal normalni lajf ;)

 34. smiljan mori, - 18.6.07 | 14:14

  Weeds je kr kul, una mamica je tko huda, da bi še jst bil njena redna stranka, čeprav ne kadim trave :P

 35. smiljan mori fenica, - 18.6.07 | 14:16

  zdej sm pa ljubosumna pa zihr ne bom gledala

 36. smiljan mori, - 18.6.07 | 14:28

  Lej fenica nehi sanjat, brcni se v rit…

 37. smiljan mori fenica, - 18.6.07 | 14:30

  lej smiljan ti pa raj še kako knjigo napiš namest da serije gledaš ;)

 38. Mike Honcho, - 18.6.07 | 14:33

  @mitja: arrested development je huda. malo se moras privadit na poseben nacin snemanja, drugace pa so liki totalen odfuk. situacijska komedija deluxe

 39. smiljan mori, - 18.6.07 | 14:36

  lej fenica za take kot ti imam tud kul program, pošiljam dečve đonasu da jih podoji al pa dormeo reklamo nardi… ne boš rabila nobene knjige, biliv mi

 40. smiljan mori fenica, - 18.6.07 | 14:41

  o jes…

 41. simonarebolj, - 18.6.07 | 15:00

  He, he … vse sprejmem kot možno, samo VEDNO VROČA Minnie Driver me je zelo zmotila. Madonca, saj ni slaba igralka (nadpovprečno dobra pa tudi ne), ampak vroča mi pa še med nogami ne deluje …

 42. deathrow, - 18.6.07 | 15:03

  Ena boljših humorističnih serij zadnjih let je The Office (http://www.imdb.com/title/tt0386676/) ameriška verzija seveda,

  zelo dobra humoristična je tudi IT crowd (http://www.imdb.com/title/tt0487831/)

  Od SCI-FI je ena bolj zanimivi serija 4400 (http://www.imdb.com/title/tt0389564/)

  Vredne ogleda LP, sašo

 43. jonas, - 18.6.07 | 15:04

  @simonarebolj

  No, pa reciva, da je zelo vroča v nadaljevanki The Ritches.

 44. Fetalij W. Tyschew, - 18.6.07 | 15:04

  nisem bral vseh komentarjev, vendar mislim da ste pozabili na Adult Swim program… Aqua Teen Hunger Force, Harry Birdman – Attorney at law in še kakšna… Dokaj zabavne zadeve, sicer so crtiči, ampak kulsko.

 45. smiljan mori, - 18.6.07 | 15:22

  @deathrow The office je res ena bolših, evan allmighty je res zakon:)

 46. Golb, - 18.6.07 | 16:11

  Jonas druge sezone Weeds res ne smeš zamuditi, bo prišla tretja, pol pa boš zabasan s serijami :) , aja videl sem, da so jo začeli predvajati na ORF, kot ponavadi žal sinhronizirana … če ti je napiši kako old school listo nanizank,,, pa ne začet z Bay(b)watch :P

 47. simonarebolj, - 18.6.07 | 16:17

  Jonas: Aha! Super! Verjetno je bil to rezultat njenega postranskega reklamnega projekta “obraz Pilatesa” (vsaj mislim, da je šlo za Pilates, vsekakor nekaj dietnega). Všeč mi je, ko ženske dokažejo, da se da tudi spodbiti mejo antiprivlačnosti, če hočeš. Škoda, ker tudi moški ne delajo vsaj malo na tem, vsaj v dvajsetih procentih na primer v primerjavi z ženskami. Tako me je zadnjič kolega v natrpanem lokalu nahrulil, ker sem se dvakrat ozrla za neko deklico, češ, a ni to njegovo poslanstvo, a sem prešla na lezbijštvo. Vprašala sem ga, za kom naj se zaboga oziram med vsemi tistimi trebušastimi trenirkarji z dva meseca neumito glavo … no, in potem, ko je preveril situacijo, je razumel …

  Lp

 48. sieemens, - 18.6.07 | 17:24

  pozabu si še napisat: -Las Vegas -MacGyver -Stargate SG1 -Monk -Texas Ranger -Renegade (že neki let ga ni več na sporedu, pa tut na netu se ga ne dobi)

 49. Milan'che, - 18.6.07 | 17:48

  Thx, bom preveril ta tvoja priporočila.

  Si kaj na sci-fi-jih, Jonas? :)

 50. NoniBoy, - 18.6.07 | 18:26

  @sieemens. Ni pozabu… sam Jonas ve tko k jst da je Las Vegas boljše videt v ŽIVO – je dost serij tam kr na cesti v hotelih…. igralnicah… :)

 51. halo katra, - 18.6.07 | 18:30

  reno 911 to je zakon res hud spisek đonas evo vam 4 sesone od reno 911 http://www.tv-links.co.uk/show.do/1/74

 52. MihiNo, - 18.6.07 | 19:23

  Uf hvala za uporaben spisek nadaljevank. Weeds (Avgusta se začne 3. sezona) in pa Reno 911 že poznam in sta super nadaljevaniki ostalo pa si bom pogledal. Sicer pa moja najljubša nadeljevanka je bila Sopranovi, a se je pred kratkim končala 6. sezona, ki pa naj bi bila tudi zadnja. Jonas ali ti tudi spremljaš Sopranove?

 53. tines, - 18.6.07 | 19:29

  Texas Ranger…. rofl :O

 54. Ž, - 18.6.07 | 19:46

  Dober seznam! Mene bolj zanima zakaj američani zelo hiter ukinjajo kvalitetne, intelektualne in tud smešne serije in jih nadomeščajo z neizvirnimi in dolgočasnimi. Bog ne daj da bi radi gledal kej kar moreš zraven mal porazmišlat….:( za primer: Studio 60 so ukinl po 1 sezoni ker je imel v istem terminu velik večjo gledanost….wait for it…CSI: MIAMI!!! God help America!

 55. TončekSoprano, - 18.6.07 | 20:07

  Pizda Jonas. Posluš tole (mislm preber)

  Hočem pisat svoj blog, ker si me ful navdušu in vidim prihodnost prav v tem (kao televizija prihodnosti – oddaje, dnevnik…) Hočem ujet val, sm si pršparal denar, sem kupu najcenejši imac in eno sonyevo kamrco (DCR-HC17E). Zdej sm hotu prvi posnetek zmontirat in ne morem prek usb kabla fuknt posnetkov na komp. Mislm vtaknm usb v računalnik in nč, ne prepozna. A nisi ti hvalu tega maca, kao ni nepotrebnih komplikacij z nepotrebnimi operacijami? Počutim se nategnjenega. K sm mobitel prklopu gor je blo sicer tko, kokr sm na tvojmu blogu prebral, zdej mam pa s to kamerco komplikacije. V bistvu jih nimam, ker je sploh ne najde. Dej mi pomagi človk.

 56. jonas, - 18.6.07 | 20:18

  Če se le da, jo priklopi preko Firewire vmesnika, Za USB pa moraš najbrž na kamerci posebej naštimat t.i. “USB mode”, vsaj tako je z našo Sony HD kamero, ki jo imamo na Vesti.

 57. Tomaz, - 18.6.07 | 20:26

  Jonas – kmalu boš lahko odprl iServis za Mac-e :)

  Evo pa sem ti dal idejo za zaslužek :)

 58. Amare, - 18.6.07 | 20:27

  Operation Good Guys – obvezno gledat če vam je všeč anglešk humor.

 59. tinemo, - 18.6.07 | 20:48

  “Kostumska drama o razcvetu (in najbrž tudi propadu, šele dve sezoni sta mimo) rimskega imperija, tam od Julija Cezarja naprej.”

  Na žalost bo tudi ostalo samo pri dveh :( Res fenomenalna serija, my favourite.

 60. TončekSoprano, - 18.6.07 | 20:56

  zdej sm pošteku da rabm firewire kabl (sam ga nimam). a je šansa da si prenesm prek usb-ja?

 61. UrSa, - 18.6.07 | 21:25

  Sem mislila, da sem samo jaz navlečena na serije. A ni nekaj pomirjajočega na tem, da se nadaljujejo? Biti odvisen od Weeds je zaradi določenih substanc morda nekoliko lažje, ampak to je moja najljubša obupana gospodinja. Uvodni komad je Malvina Reynolds: Little boxes, tak ticky-tacky, ga redno prepevam prijateljema, ki po čudnem naključju živita na Krtini.

 62. Uroš, - 18.6.07 | 21:42

  Moje trenutno najljubše epizode so tri: 1. Jericho – je ne bodo je ukinili hehe 2. The Unit 3. Star gate: Atlantis

  Mogoče vam je The unit bolj neznana. Gre se klasično vojaško nadaljevanko. Trenutno so posneli 2 sezoni in jih bodo še več. Glavni liki so pa specialni vojaki oz. Special Forces (SF), govore je o njihovih misijah in življenju na na bazi.

 63. pale, - 18.6.07 | 22:05

  Ne pozabite na Curb your enthusiasm. V tej humoristični nanizanki igra nekdanji pisec Seinfelda. Priporočam!

 64. Janez, - 18.6.07 | 22:13

  Serijo Rome je odkupila TV Slovenija.

 65. jonas, - 18.6.07 | 22:19

  Res? Svaka čast, to ni bilo poceni.

 66. John, - 18.6.07 | 22:19

  Zgododovina če koga zanima. II svetovna … Band of Brothers!

 67. Ana, - 18.6.07 | 22:22

  moja naj serija trenutno je Studio 60, res zabavna…prov razočarana sm da sta samo še 2 dela do konca…kr jih niso ‘pick-al up’ za nasledno sezono!

 68. daniyel, - 18.6.07 | 22:43

  Priporočam komično nanizanko My wife and kids z Damon Wayansom v glavni vlogi.

 69. Gaber, - 18.6.07 | 23:02

  Za smejat je Red vs. Blue, za dramo je Battlestar Galactica, za zanimivo zgodbo je Prison Break in njim podobne (oprosti moral sem dodat svoj seznam)

  Kar se pa tiče teh nanizank pa še za nobeno nisem slišal in si jih bom v bližnji prihodnjosti ogledal!

 70. Gaber, - 18.6.07 | 23:05

  Joj pa za resnično nasmejat če imate radi inteligenten humor je oddaja Whose Line is it Anyway, ki je v bistvu improvizacijska oddaja, kjer si na predloge publike (in žirije) ustvarjajo razne skeče in podobno. Dobro znanje angleščine je sicer potrebno, a za tiste ki jim to ni ovira jim definitivno priporočam ogled (YouTube naprimer)

 71. Heywood Jablowme, - 19.6.07 | 07:56

  The Colert Report!!!

 72. Heywood Jablowme, - 19.6.07 | 07:56

  The Colbert Report!!!

 73. deathrow, - 19.6.07 | 08:06

  Še eno sm se spomnu k je total odbita….Lucky Louie (žal posneta samo ena sezona, ampak ta čist odbita) :)

 74. Kliman, - 19.6.07 | 09:20

  Velik dobrih nadeljevank ste napisal. jest bi pa eneo legendarno dodal in to je Seinfeld. Vem da je debata o novih nadeljevankah, sam legendarna je Seinfeld in dolg dolg dolg cajta ne bo nobene več tako dobre nadaljevanke.

 75. miha, - 19.6.07 | 10:10

  Jonas to pride zelo prav, ali lahko podobno objavo še o filmih, če jih sploh gledaš… LP M

 76. Doublemmix, - 19.6.07 | 12:53

  Se strinjam s tabo Firefly je super, spljoh Morena Baccarin :) Bi pa jaz dodal še serijo Babylon5, mojstrovina. O dnovih pa ste itaq že vse napisal (Dresden files, Jericho, Heroes….) lp

 77. kobajagi, - 19.6.07 | 12:58

  hmmm sami poznavalci nadaljevank , pa vsi ste pozabl na SUPERNATURAL. Dobra mi je bla tud Allo Allo, Blackadder, Numb3rs in seveda X-fajlovi. Ajde folk

 78. martin, - 19.6.07 | 13:34

  Arrested development

 79. Gaber, - 19.6.07 | 15:29

  Uf firefly… Najboljša canceled serija po mojem mnenju! Na žalost je doživela sam 12 delov (se mi zdi…) Zelo na nivoju, polna humorja in u bistvu bolj zakomplicirana kot izgleda na prvi pogled!

 80. mark, - 19.6.07 | 16:42

  Kaj pa “the wire”? Odlična HBO-jeva nadaljevanka o preprodaji drog in boju proti njej. Prva sezona se dogaja v getu, na projectih v Baltimoru, druga sezona pa vključi v igro še poljske pristaniške delavce Potegne 100/h! Toliko sem videl… Obstajata še dve sezoni, 5 se pa še snema. Priporočam!

 81. hyena, - 19.6.07 | 18:51

  twin peaks @ x-files

 82. pravivitez, - 19.6.07 | 19:01

  ..komentar ej ne mi rečt da si vse to pregledu jonas …ej jej maš pa res cajt….

 83. stesh, - 19.6.07 | 20:32

  Pa saj te komentarje hitr prebereš in sem prepričan, da je dost takih, ki so vse prebral.

 84. Lea, - 19.6.07 | 20:35

  Jst pa obožujem House M.D., s Hugh Laurie-jem v glavni vlogi. Komaj čakam 4.sezono.

 85. Gaber, - 19.6.07 | 21:20

  stesh, pravivitez misli da je pregledal vse te serije, ne komentarje

 86. jakasibicekaka, - 19.6.07 | 21:56

  prisegam na Seinfelda… taki karakterji, tak humor, ne morš verjet!!!!

 87. zocktron, - 19.6.07 | 22:47

  Serija The Wire – za moje pojme daleč najboljša TV serija do zdaj (realizem, ki mu ni para). Ob tej debati sem se spomnil še na simpatično angleško serijo Lovejoy – v glavni vlogi Ian McShane. Od serij, ki se trenutno vrtijo na TV pa rad pogledam rahlo zamaknjeno serijo Rescue me, ki jo ob sobotah prevajajo na komercialni televiziji. Jonas, kar se tiče zgornjega spiska – vsekakor ga bom preveril!

 88. Marko, - 19.6.07 | 23:38

  Joj, Firefly… ravno prejle sem ponovno zaključil z ogledom 1. in zadnje sezone… ukinitev te serije je bila… no, nimam besed. Aja, drugače na torrent.si ponujamo TV koledarček za vse tiste, ki imate takšen ali drugačen dostop do ameriških serij – http://www.torrent.si/tv/

 89. stesh, - 20.6.07 | 05:50

  Aha, narobe zastopu. :)

 90. janx, - 20.6.07 | 09:18

  Zelo me je prevzela nadaljevanka Reno 911.

 91. rojc, - 20.6.07 | 11:04

  House M.D. (prav mal sram me je slovenskega prevoda… Zdravnikova vest) ne spada v isti žakl? Na hitro nism opazu da bi kdo omenu razen Leje.. Family Guy je tut car, Futurama, South Park,.. kar se risanih tiče… res da so risanke ma niso za otroke najbolj primerne.. mogoče pa spadajo vse v drugi žakl in spamam, v tem primeru se opravičujem :)

 92. CerpinTaxt, - 20.6.07 | 13:48

  O tale izbor mi je pa vsec. Lepo videt da si pogledal Rome, Big Love in Weeds (tudi moji favoriti). Naj samo omenim da se je Big Love druga sezona šele začela in glede tretje še ni nič dokončnega.

  Ker vidim da imaš dober okus (vidiš kako je kvaliteta kabelskih TV hiš kot sta HBO in Showtime nad ostalimi) naj samo na hitro povem še nekaj meni ljubših.

  HBO: Carnivale (cirkus v dust-bowlu, bilo ze na naši TV), Deadwood (izjemna kavbojska drama, fantastični dialogi in igranje, baje prihaja na naše televizije), John from Cincinnati (čisto sveza, zelo obetavna, moj opis)

  Showtime je imel pa odličnega Dexterja (druga sezoan jeseni), tretja sezona Weeds pa prihaja avgusta.

  Ah te serije.. :)

 93. jerry, - 20.6.07 | 21:08

  Btw Jonas, a veš kej kaj se dogaja z novim albumom od Magnifica? Ti bi to moral vedet.

 94. Ayus, - 20.6.07 | 23:13

  priporočam ABSOLUTE POWER: rollercoaster angleškega humorja. Za ljubitelje BBC-jeve Yes, Prime Minister obvezna stvar…

 95. Grega, - 21.6.07 | 00:15

  jonas ko boš mel čas poglej Hot Fuzz, ena boljših in bolj zabavnih stvari ki so prišle na platno zadnje čase. recimo da malo spominja na Reno 911, ampak res samo recimo.

  Drugače pa lepa kolekcija.

 96. Štrudl, - 21.6.07 | 12:36

  Jst nadvse priporočam Arrested Development. Ko enkrat padeš “not”, se je ne moreš nagledat.

 97. bananarama, - 21.6.07 | 13:36

  js komi čakam jesen: razočarane gospodinje in prison break blackadder pa trga gate

 98. Peter, - 21.6.07 | 15:15

  Zadnjih petih let? Pred petimi leti pa prav gotovo That’s my Bush!. Kako to da je v stotih komentarjih ni nihče omenil?

 99. Stric Bedanc, - 21.6.07 | 15:19

  Sam si tele soparne večere rahlo hladim s ponovnim ogledom že omenjenega Carnivala (za lažjo orientacijo: pri nas so jo predvajali pod naslovom Izbranec), sicer pa je ena najzabavnejših TV oddaj zadnje čase angleški kviz QI. V QI: Quite Interesting spremljamo 4 bolj ali manj stalne tekmovalce, ki odgovarjajo na bolj ali manj bizarna vprašanja o vsem in še več, točk pa si ne pridobivajo glede na točnost temveč na izvirnost. Oddaja ima tudi neke vrste “mythbusting” momente, saj razkriva, da so mnoga splošno zakoreninjena prepričanja v resnici napačna. Pa še voditelj je genialec: Stephen Fry. Pobrskajte na Youtube, se najde tudi tam.

 100. Lea, - 21.6.07 | 19:11

  @Stric Bedanc… se strinjam glede kviza QI. Stephen Fry je zakon. Sem odkrila ta kviz, ko se iskala nekaj o Hugh Laurie-ju (obožujem tega tipa) in je bil gost pri tem kvizu. Res ful smešn, sploh če so gostje ta pravi.

 101. Sasso, - 21.6.07 | 20:13

  arrested development +1 bo treba počasi že obujat spomine :)

 102. Peter, - 22.6.07 | 12:24

  wooow, kje za boga živim da ne poznam prav nobene od teh zadev…

  ok, nisem ravno big fan tv-je ali kako dobro zadevo si pa vseeno pogledam…

  kje se da pa to gledat?

 103. Gaber, - 22.6.07 | 13:35

  Na DVDjih ki jih kupiš v trgovini, ali pa preko satelitske TV… Legalno pač! Je pa res da so nekateri deli nekaterih serij na voljo tudi zastonj na internetu (bolj kot preview ali kaj podobnega… Ponavadi prvih nekaj delov zato da se navdusis poj pa plačaj:) ) Če pa nimaš moralnih zadržkov so pa khmtorrentikhmkhm tud druge variante…

 104. Beno, - 22.6.07 | 16:47

  Iščem pesem Še bolj bel kot bled od Bora Gostiše. Če ima kdo naj prosim kontaktira na beno.fale@amis.net. Hvala.

 105. bizi, - 22.6.07 | 23:25

  moj top nadaljevank: 1.sopranovi 2.seinfeld 3.samo bedaki in konji

 106. klemenix, - 23.6.07 | 03:26

  Še moje naj komične nadaljevanke: 1. The Simpsons (pa kaj, če so le risanka, gre vendarle za izvrsten humor), 2. Teater Paradižnik, 3.Črni Gad, (Blackader)…od nekomičnih nadaljevank pa bi omenil Prison Break..predvsem zaradi izjemne igralske zasedbe.

  Lp

 107. Peter, - 23.6.07 | 08:00

  tenx gaber…sem jih nekaj našel na netu khmemulekhmkhm…pa da vidim če res kaj veljajo…:-))

  drugače mi je pa seinfeld fejst zakon…pa CSI rad pogledam…na discovery-ju pa majo dobre reality showe kot je, hm, zdaj pa ne vem točno naslova, je pa real life in trauma ali nekaj takega…v glavnem zadeve snemajo na uregenci (ni igrano)…

 108. Perko, - 23.6.07 | 21:31

  Zelo dober izbor serij. Nekatere izmed njih sem tudi sam pogledal (Rome, Reno 911) in morm rečt, da so dobre, ostale pa pridejo na vrsto. Drugače sem pa bolj fan sci-fi serij kot so Stargate SG-1 in atlantis, Batllestar galactica, Smallville in druge.

 109. Pinky, - 23.6.07 | 23:06

  Jonas lohka rečem samo to da si ga dobro pihnil prejle na tržaški :D hehe

 110. Tomaž, - 24.6.07 | 01:59

  Na koncu pa pride oddaja Miss Slovenije in potolče vse zabavne oddaje skupaj

  :D :D

 111. nora, - 24.6.07 | 16:28

  Ej Jonas a ne bi bil že čas za kej novga, osvežujočega…kej adrenalinskega, rajcajočega…

 112. miha, - 24.6.07 | 19:00

  matr kok je pa ta blog bedn ratu… kriza…

 113. Perko, - 24.6.07 | 19:03

  Jonas rules!

 114. Mihael, - 25.6.07 | 03:16

  Kaj? A Firefly gledaš… car :)

  Že tolkrat sem preklel FOX, da so skenslal tako idealno serijo… mislm halo, da jim je ratal zmiksat 3 čist različne žanre (comedy, western & SciFi) na perfektn način… pol pa butaste celice Amerikanskih možganov ne morjo sprocesirat tega, itk FOXerji pa skenslajo če ni kuj miljardo gledalcov :(( idiotish :p

  da ne omenm tega da so serijo začel predvajat narobe… oziroma so kr mal po svoje spremenil vrstn red epizod :D ni mi jasn kako kej tazga sploh lahk komu na misu pride, kaj šel da realizira :D

  “Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.” -Albert Einstein

 115. flamme, - 25.6.07 | 04:32

  Zraven ameriških nanizank obstaja tudi svet japonske animacije, za več informacij klikni na moje ime^^

 116. Buke, - 25.6.07 | 13:15

  @rojc

  Ne vem o kakšnem žaklu je govora če je med humorističnimi naniznaki jonas omenil tudi Rome.

  Tako, da je House povsem upravičeno omenjen, preseneča me le da sta ga omenila le dva oz. samo en uporabnik. Hugh Laurie je car brez primere. Tako dobro odigra(fejka naglas in nogo), da se ga preprosto ne mores nagledati. O slovenskem prevodu ne gre zgubljati besed(Zdravnikova vest ROJFL) Tako da ce hocete uzivati v dobri igri, se zraven se malo nasmejat >>> House. Stric Bedanc je omenil tudi QI. Tudi jaz ga priporocam, ker so odgovori res izvirni kolikor se le da kar popestri kviz tako da zves marsikaj zanimivega in se zraven nasmejes do solz. Ce pa hoce kdo videti kako Fry in Laurie funkcionirata v duetu pa naj si potegne njuno oddajo A Bit of Fry and Laurie(starejsa zadeva, 4 sezone), posamezna oddaja je sestavljena iz vec skecev. Laurie v cisto drugacni luci.

 117. nika, - 25.6.07 | 14:29

  Dejmo Jonas, no! Podeli spet kakšno misel z nami! Ta vikend je pa ja odprl nekaj tem… Vest je dol že 3 dni?! Daje me odtegnitvena kriza! In ta blog mi ni v teh trenutkih žal ni prav nič v uteho… Pa dan državnosti! :) Vmes so se zgodile še misice! Prav vesela bi bila tvojega komentarja in dvomim, da sem edina… boš rekel bobu bob, ali se boš komentarju iz sicer razumljivih razlogov raje izognil?

 118. jonas, - 25.6.07 | 14:34

  Prenos misic je bil negledljiv.

 119. nika, - 25.6.07 | 16:24

  No, temu pa res lahko rečemo “bobu bob” :) Hvala za komentar. Sama sem zdržala natanko 5 minut, zato je to tudi vse kar lahko rečem sama.

 120. Rjan, - 25.6.07 | 18:37

  Miha Šalehar? Jure Godler? Aleksandra Balzamovič? … polomija

 121. Balonček, - 25.6.07 | 19:36

  Pozabil si na njaboljšo ameriško serijo Heroes:D

 122. andrejanimator, - 28.6.07 | 19:00

  Najboljša nadaljevanka vseh časov so Friendsi!

  Moraš pogledat vseh 10 sezon

 123. Svarun, - 29.6.07 | 00:39

  Firefly lahko takoj kapitulira in se prikloni najbolši sf seriji Battlestar: Galactica (seveda če ne upoštevamo Jean-Luca in James Tja) Kaaplah!

 124. Gaber, - 1.7.07 | 01:06

  Firefly in Battlestar sploh ne mores primerjat! Kot bi primerjal Friendse in Urgenco. Battlestar je drama, medtem ko se Firefly osredotoča naizvirno zgodbo in smešne vložke. Sem fan obeh serij, a je Firefly dosti bolj sproščujoča in večkrat gledljiva, medtem ko je Battlestar sicer odličen in ima svoj čar, vendar ga ne gledam tako zelo rad kot Firefly. In ker ne spadata v isto kategorijo jih ne bi mogel primerjati.

 125. Črto, - 4.7.07 | 12:17

  Jonas, vse te stvari so zelo zabavne. Ampak mislim, da moras preverit Trailer Park Boys, ti bo zelo verjetno vsec, ce se ti dopade Reno 911.

 126. xxxx, - 10.7.07 | 00:33

  !My name is Earl! in !Heroes!

  Dve najboljši.

 127. dogbone, - 10.7.07 | 13:02

  Hm…. ce ste fani britanskega humorja, morate obvezno videti Little Britain!

 128. Gaber, - 10.7.07 | 22:33

  Zadnje čase gledam Doctor Who (novo serijo). Je kr zanimiva pa mal absurdna zadeva… Igralci zmagajo! Pač britanski humor… Pa Sci-Fi. Sploh mi je Rose všeč hehehe…

 129. Evian, - 18.7.07 | 22:55

  moja najljubša serija je pa 24!

 130. Žiga, - 20.7.07 | 15:45

  3rd rock from the sun, stargate, west wing? kako da te niso notri pršle

 131. Žiga, - 20.7.07 | 15:46

  aja pa scrubs in seinfeld…legende malih zaslonov(večinoma na pcjih :D) =)

 132. Tresk, - 22.7.07 | 15:53

  Je kdo gledal Lucky Louie? Meni odlicna.

 133. [...] Naslov in koncept je podoben Jonasovemu zapisu o ameriških nadaljevankah. Saj ni panike, ne? Čez čas se rado kaj spremeni[↩]Ko sem prvič kupoval Pink Floyd CD-je, sem [...]

 134. Kristjan, - 17.8.07 | 12:56

  Weeds je odličma_:P

 135. Lea, - 31.8.07 | 14:05

  Še mal, še mal…. pa bo kmal. 25 dni, kumi čakam… (House rools!!!)

 136. xJernej, - 14.8.08 | 16:37

  Podrobne opise serij lahko najdete na naslednjem naslovi

  http://serije.debersek.com

 137. Žiga, - 21.12.08 | 21:03

  btw, 3. sezona big love se začne konec januarja.

 138. Seed Sprouter, - 16.4.09 | 18:45

  Rome sezono 1 sem pogledal, pa ceprav sem bil na potovanju preko vietnama. 2 urici na dan na sopotnikovem laptopu ni da ni. Na kitajskem smo nabavl dvd za 300 sit. Zdej gledam drugo sezono na movie6 streamih ; )

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !