Popravljanje zgodovine

Da. Vas. Ni. Sram!

-Jonas

P.S. Iz zapisa: “… bodo uporabniki foruma Financ [+] lahko popravljali svoja pretekla mnenja in komentarje, …”

P.P.S. (17:26) Več o tem na Vesti.

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. b0j3, - 25.7.07 | 12:22

  Mislim, da je to izredno dobra ideja. Zakaj je ne bi razširili. Morda bi dali možnost spletnih financ, da tudi brišejo članke, ki jim niso po godu in jih prilagodijo svojemu okusu.

  V naslednji fazi, bi veljalo razmisliti o možnosti sprejemanja in odpuščanja kadrov. Ko pride prijava za delovno mesto, na Financah objavijo prijavo in naredijo spletno anketo. Evo, to bi povečalo branost časopisa, ki bi bil v celoti “po okusu bralcev”.

 2. orto, - 25.7.07 | 12:23

  Moj komentar.. ? Tako bedna tema, da se mi ne da niti registrirati v Finance, da bi prebral celoten članek…

 3. jaKa, - 25.7.07 | 12:26

  no, res ni najlepša poteza in res smrdi revizionizmu, a po drugi strani neskončno zabava misel, da bi se popravljanja lastnih besed lotil sam pobudnik te akcije, naš najljubši mićo.

  mož je namreč precej zaposlen, sam pravi, da nima časa za to in ono (četudi si ga potem sumljivo pogosto vzame), za dosledno revizijo vseh njegovih prostaštev (samo v komentarjih na straneh financ) pa bi ziher rabil najmanj eno povprečno življensko dobo v podsaharski afriki… mnogo sreče, mićo!

  skratka, mićo nas izjemno zabava, smeh pa je, kot je dobro znano, pol zdravja in s te strani gre mićovo potezo razumeti kot del njegovega nedavnega razglabljanja o reformah zdravstva.

 4. jonas, - 25.7.07 | 12:30

  Sumim, da se bo pod pretvezo brisanja žaljivk brisalo tudi kaj drugega.

 5. Tea, - 25.7.07 | 12:38

  Jonas, ne bodi naiven – MMja ni sram mnogo hujsih stvari, pa naj ga bo sram tega?

 6. had, - 25.7.07 | 12:57

  korak k sproscenosti v sloveniji.. :)

  le kaj bo naslednja poteza MM-ja?

 7. Bessie, - 25.7.07 | 13:01

  Morda je pa potrebno popraviti kakšne prekopirane citate?

 8. artur, - 25.7.07 | 14:18

  Pusiji.

 9. Legendaris, - 25.7.07 | 14:58

  Glede na to koliko kozlov je MM že ustrelil, bi ga bilo potrebno prijaviti na društvo proti mučenju živali!

 10. Perko, - 25.7.07 | 16:44

  Sigurno se bo brisalo tudi kaj drugega , kaj hočemo.

 11. StanY, - 25.7.07 | 17:27

  Hmm. Priporočam se za naknadno popravljanje številk za loto. Bo šlo? :)

 12. miha, - 25.7.07 | 18:28

  debilno do amena…

 13. Grega Fajdiga, - 25.7.07 | 20:34

  Ironicno je to, da se eden najbolj zaljivih piscev na sceni pocuti uzaljenega zaradi zaljivih komentarjev.

 14. Kristjan, - 25.7.07 | 21:08

  Da. Jih. Ni. Sram! :D

 15. sid, - 25.7.07 | 22:58

  hmm, jaz pa ne vidim kaj prevec spornega v tem, glede na to, da bo to mozno na INTERNETNEM FORUMU financ -> to je na vsakem forumu povsem normalno.

 16. markopigac, - 25.7.07 | 23:17

  jonas, forumi imajo to funkcijo ze nekaj casa, da naknadno popravljas/brises svoje poste.

 17. jonas, - 26.7.07 | 00:06

  Kar je totalna neumnost.

 18. miha, - 26.7.07 | 00:07

  japajade… naknadno lahko popravljaš samo, če te ni že kdo prehitel z odgovorom. Vse ostalo je L-A-M-E, ker debati odvzemaš kontekst.

  L A M E R J I

 19. stesh, - 26.7.07 | 06:26

  Če imajo veselje, pa naj brišejo. Meni je vseeno.

 20. markopigac, - 26.7.07 | 09:53

  mah, naj ima vsak svoje veselje. samo mi je malo mimo, da je mrkaic zdaj nek “reformator”..

 21. fifi, - 26.7.07 | 10:25

  internet je velik. mićo & co. bodo imeli veliko dela.

 22. saily, - 26.7.07 | 11:34

  jonas, zakaj se ti zdi to neumnost? mar človek ne bi smel popraviti svojih preteklih grehov če jih slučajno lahko? (res pa je da tisti, ki uživajo ob kreganji in takih zadevah potem nimajo več veselja do branja, če takih objav ni več oz. so popravljene)

 23. bolognez, - 26.7.07 | 12:03

  To na forumih sploh ni neumno. Če se zatipkaš, brez težav popraviš. Medtem, ko pa so na blogih komentarji bolj ko ne trač, je to ˝kr neki˝.

 24. krneki, - 26.7.07 | 13:30

  pa kdo ve, a bo po popravi viden datum poprave? da bo bralcu takoj jasno, da je nekdo za popravljenim odgovorom odgovarjal na star text in ne na tisti popravljeni.

 25. bbb, - 26.7.07 | 14:41

  Osnovna funkcionalnost večine forumov je tudi možnost popravljanja napisanega. Avtor lahko tako poljubno popravlja svoj prispevek, vendar mora biti jasno vidno, da je bil prispevek popravljen. Verjetno se bo res na ta način brisalo še kaj drugega in je to namen, drugače se ta osnovna funkcija foruma ne bi obešala na tako velik zvon in se šlo neke sprave. Za zakonsko sporne zapise (nestrpnosti itd..) pa lahko poskrbi tudi moderator foruma..

 26. marjan, - 26.7.07 | 15:05

  Kolikor sem bral Jonasov blog, sem parkrat opazil, da se je kakšen vnos čez čas spremenil. Se motim?

  PS: Tisti, ki imajo tule nekaj proti Mrkaiću… stavim, da mu ne sežejo do gležnjev. :)

 27. simonarebolj, - 26.7.07 | 15:21

  Kje ima človek obraz? Tako neokusnih, nesramnih in podlih člankov, kot jih spisuje Mičo Mrkaić predvsem podlosti v namen, je težko zasledit na katerem koli blogu. Ne vem, kaj hoče s tem terorjem nad svobodnim izražanjem povedat, razen da potrjuje tisto, kar že vemo! Najdite si pisci dober back up, nafilajte si žepe za dobre odvetnike, potem me pa psujte in ponižujte, kolikor hočete, kakor to počnem jaz nad tistimi, za katere vem, da jih sodišče lahko drago košta! Ali hoče povedat, naučite se brezpredmetno žalit tako, da vas ne bodo mogli obtožit in oropat! Jaz sem se te spretnosti podučil! Se še spomnimo, tovariši, Golega otoka za “neprave” izjave, po godu Veličastnih užaljencev s slabo vestjo? Se je Goli otok preselil v osiromašene domove, ko se kakšen eminentnež povalja na sodišču po tebi. Lepo. Pohvalno! Neverjetno … In zakaj javnost to prenaša???

  Mimogrede … Jonas! Dobro si povzel v Studiu City. Raje imam, da me pošljejo v tri Pzde Materine, kot pa mečejo nože v hrbet in se mi molče smehljajo v obraz! Ne vem, zakaj imam občutek, da nastaja predvsem taka klima v Sloveniji vedno bolj. Oziroma vem, zakaj. Mi je postalo jasno že ob aferi Smolnikar, potem se je pa samo še potrjevalo prek medijev. Vsak dan huje. In kdo so največji puritanci???? Smešno! Za posrat! Bruh!

 28. paps, - 26.7.07 | 15:23

  Jonasov pomislek (in današnji komentar na VESTi) je čisto na mestu. Spreminjanje zgodovine je zelo nevarna zadeva, v kakšen sistem bi zaplavali če bi vsakdo (ali samo nekateri “veliki) spreminjal/li svoje izjave, misli, hipoteze, plunke, kletvice, … Pisana dejstva morajo ostati. Ali pa smo na poti v Živalsko farmo, se morda Velik brat seli v leto 2008? Od včeraj Mojca Mavec ni več Siolva blogerka v istem trenutku je nekaj njenih novejših objav izginilo (brez pojasnila, pričakoval bi vsaj “zaradi razloga xyx so bile objave odstranjene”), “več o avtorju” odgovarja le še z “Napaka 404″, v nekaj dneh najbrž tudi blog ne bo več dostopen, počasi bodo brskalniki zabrisali zgodovino, iskalniki pobrisali mrtve povezave in čez nekaj mesecev tudi sami ne bomo več prepričani, če je Mojca res kdaj sploh pisala. Z leti nas bo samo še begala misel: “Zakaj mavec povezujem z neko Mojco, hm morda tisto kekčevo,..” (kekčevo seveda pod pogojem, da ne bo kdo spremenil zgodbe). Mojco omenjam samo kot primer in ne odpiram še ene razprave o njej. Skratka, besede, pa naj bodo pisane, elektronske ali vklesane v marmor morajo ostati!

 29. jonas, - 26.7.07 | 15:51

  @marjan

  ? Za nazaj sem kvečjemu kdaj popravil kakšno vejico. Vsi drugi popravki ali dodatki so označeni s “P.S.”

 30. simonarebolj, - 26.7.07 | 15:54

  Še huje od patetičnih poskusov popravljanja zgodovine je sporočilo oziroma grožnja za pisanje nove zgodovine. Pri čemer si neki napuhani egotripaši ob koritu dovolijo vsakršnega natolcevanja (pri čemer me oblika najmanj briga, tudi če bi bila dokazano psovalna, je to najmanjši problem), sami pa skušajo zaščitit svoje nemoteno delovanje z vlivanjem strahu omembe njihovega imena v nezaželenem, negativnem kontekstu. Raje berem Mateja Dolenca (ki ga je MM nemarno oklevetal, čeprav bi lahko pač zgolj pisal o tem, kar je hotel povedat in se ne nanaša le na enega pisatelja, ampak povedal ni pač nič relevantnega) kot pa klevetaške spise nekdanje tračarice, celo priznano lažnive trčarice, Ane Jud z MMjem ob boku! Ups, mar nista oba zelo hitro užaljena!!! Kaj pa resnica? Komu mar! Eden hoče bit pisatelj, pa mu ne uspe, drugi pesnik, pa mu ne uspe, tretji slikar, pa mu ne uspe … uf, kaj jim pa potem uspeva! Škoda!

 31. ervinator, - 26.7.07 | 15:59

  Paps, na SiOL-u so Mavčine zapise umaknili, ker jih je zaradi njih morda sram.

  Jonas je že sam povedal, da po določenem času (ne takoj!) s svojega dnevnika umakne določene komentarje.

  V Studiu City pa je v glavnem neumnosti govoril. Tega se je gotovo zavedal, saj jih je sproti malo blažil.

 32. simonarebolj, - 26.7.07 | 16:09

  @ervinator: Kaj tako neumnega je pa povedal???

 33. medijski, - 26.7.07 | 16:28

  Rad bi spomnil, da je teden nazaj Mičo Mrkaić grozil s tožbo Drugemu domu in njegovemu avtorju. Češ da je bil žaljiv do njega, Mića.

  Zdaj pa taisti Mićo igra samaritanca in poziva druge, da brišejo žaljive poste??? Kaj zdaj, bo tožil ali bo oproščal?

  Halo?

 34. simonarebolj, - 26.7.07 | 17:10

  medijski: Tožil, zelo rad bi tožil, kot taki ljudje radi tožarijo pač. Morda se jim čudno zdi, ker sami niso bili nikoli obtoženi. Oh, ja … Nekoč mi je rekel en barabon, da ga čudi, kako ga vsi kar prenašajo, da mu grejo na živce mencači, in vztrajno je pretepal šibkejše fante, njega pa si ni upal nabutat nihče … heh! Ja, še prav ima! Pa tako je iskal focko. Ljudje smo res neusmiljeni.

  Kolikor sem razumela članek, je bilo najprej opozorilo pišočim nasvet odvetnice, ker sicer težje dobiš tožbo!!!

 35. nora, - 26.7.07 | 17:50

  nisem doma, prek te škatle kjer dostopam pa bi bil ogled videa na vest.si pravi čudež, tko, da nevem o čem debata, iz komentarjev se tudi ne razume jasno zakaj se gre, razen da se neki briše in popravlja :)… pa toži!…tle me pa zdej tud mene neki zanima, ker vem da ti Jonas to veš, v kolikšni meri so razžalitve prejete prek interneta lahko iztožljive, a se da s kazensko ovadbo ugotoviti kdo je lastnik IP številke, ki se izpiše ob oddanem komentarju…mislim a se sploh lahko virtualno blatenje zrealizira na neko osebo, ki je to res storila…..al so to pr nas šele iluzorne risanke?

 36. Dzoni Wajsmiler, - 26.7.07 | 18:40

  Jonas, hvala za reklamo. Vsaka reklama je dobra reklama. :) Ker spremljam komentarje na Financah.si, vem, da na koncu daljših tem pride do pljuvanja desnih čez leve in obratno (primer: kitajske delnice padajo – prvih 10 komentatorjev ugotavlja, zakaj, potem pa dežurni forumaši ugotovijo, da zaradi Kučana). Za razliko od ostalih množičnih forumov, imajo Finance.si vseeno vsaj polnoletno publiko, če že ne po večini z nadpovprečno izobrazbo in dohodki. A za nadimkom še profesor postane “profesor”. Sam to mesečno gesto razumem kot vsesplošno opozorilo, da so forumi zašli na napačno pot. Če poleg mene še dva to ugotovita, so Finance.si zmagale. Mrkaić je (tu) le figura. Čez slab mesec bo žal vse po starem. Revizionizem, hehe, pojdite raje v naravo :)

 37. nada, - 26.7.07 | 19:09

  Kaj sta Mičo Mrkaič in Zmago Jelinčič Pl. v sorodu?

 38. simonarebolj, - 26.7.07 | 20:39

  Dzoni Wajsmiler:

  Ne pa ni vsaka reklama dobra reklama. Slaba reklama je pač slaba reklama in veselijo se jo samo neki patetičneži, ki si ne znajo dobre preskrbet in jokajoči hrepenijo po pozornosti.

  Hecna je ta vaša polnoletna publika, celo nadpovprečno izobražena, ki nobene debate ne more speljat brez infantilnega desno levo pljuvanja. Tega tu v prvem planu ni. Omembe nadpovprečnih dohodkov pa ne razumem??? Ste delali ankete??? Je to merilo intelektualne podkovanosti in izobraženosti mogoče??? Kje pa vi živite??? V mojem svetu imajo dobre dohodke Hrvatiči, pa pri vas??? Sploh pa … kako ste prišli do teh podatkov o publiki??? Pa ne da prek tistih anket, ki jih izpolnjujejo samo pubertetniki, da se štosirajo z džointom v levi roki in tipkanjem dezinformacij z desno. Jao, jao …

  Forumi so zašli na napačno pot??????? Jao, jao … Forumi so pač forumi in različne so poti. Če so forumi zašli na napačno pot, res kunštno ugotavljate, da so naši državljani zašli na napačno pot. Mogoče nimajo pravega intelektualnega vodstva … he, he … Vsekakor tega dejstva ne bo spremenilo utišanje nekih forumašev. Ali intelektualci na Financah.si menijo, da se tako rešuje mentaliteta naroda??? Kako neki??? Kakšne dušebrižno uglajene kolumniste pa plačujejo?? Jao, jao, jao … Profesor Wajsmiler! Tole bo nezadostno!!!

 39. klemen, - 26.7.07 | 20:56

  haha se Vas so skenslal :) Video od vesti ne dela :. Naj se vidi kdo ima moč (ko pikneš tam ko ni treba tut Chuck Norris zajoka ):.Če sem po tem postu prav zastopu.

 40. nakladac, - 26.7.07 | 20:57

  jebi ga – forumska nakladanje ali neka blogovska klobasanja niso neke z USTAVO garantirane pravice !

  lastnik foruma ali bloga lahko napiše svoje pravila.

  na razpolago imaš, da (1) jih upoštevaš ali (2) jih ne šmirglaš tj. ne sodeluješ !

  seveda pa lahko delaš še stojo na curcu :(

 41. Miran, - 26.7.07 | 21:18

  Komu mar. Kot da so forumi življensko pomembna zadeva.

  Video na Vesti pa res ne dela; a so Vas? :-)

 42. janez, - 26.7.07 | 22:34

  nevem nevem…je to kaksne skandal al kaj…pac forum ima na zalost funkcijo popravi…tako pac je…sicer je res bedno ce se razvije kaksna debata ampak v nekaterih primerih pa ni slabo…odvisno za kasno vsebino gre ..v sakem primeru bi pa bilo bpoljse da pac dodas nov odgovor kot pa popravljas zgodovino…to je tako kot ce bi sedaj jonas spremenil v prispevku osnovni namen…in mi bi izpadli bebci! lp

 43. Miran, - 26.7.07 | 23:32

  Zaradi mene lahko s slovenskimi političnimi forumi delajo kar hočejo, pa še lastnik ima itak vedno prav, in še čisto so v podnu. Tako da političnih forumov in blogov ne bi primerjal med seboj.

  Ne vem kaj bi se zgodilo, če bi Jonas začel spreminjati tekste prispevkov. Pri starih komentatorjih bi verjetno nastala štala, morda pa bi pridobil nove. Tudi nekateri blogerji popravljajo tekste, brišejo teme in se grejo vsa mogoča čarovništva pa zaradi tega niso nič manj priljubljeni. Ljudje se sčasoma navadijo na standarde, ki jih postavi pisec bloga; pri enem so zadovoljni če nič (ali pa z opozorilom) spreminja, pri drugem so pa zadovoljni s “čaranjem”. Je pa ervinator opozoril, da Jonas z zamiko briše komentarje, kar je po moje zelo,zelo narobe. Če mu že kakšen komentar ne ustreza je bolje, da ga zbriše takoj ne pa da pušča komentatorja v lažni veri, da je “nekomu pokazal svoje” v resnici pa njegovega komentarja ni več. To se mi zdi nekako, hm, zahrbtno.

  Mimogrede: Jonas, si že kontaktiral Frankla in/ali lastnike Financ o tej “nezaslišani raboti”, ali pa samo nabijaš v prazno zato, da nakleplješ svojo mesečno normo.

 44. jonas, - 26.7.07 | 23:38

  Še nikoli nisem brisal komentarja, kjer bi nekdo “nekomu pokazal svoje”. Brišem samo neumnosti in off-topic spam.

 45. Kristjan, - 26.7.07 | 23:45

  Nameravam inštalirati tisti ajax plugin ki ti dovoli minuto po tem ko si napisal komentar urediti. To bi lahko naredili oni… popraviti slovnične napake je eno, urejati in brisati napisana mnenja je pa ubogo

 46. Miran, - 26.7.07 | 23:58

  (Kamor je šel bik naj gre pa še štrik…:-)

  @jonas: Ampak je še vedno bolje, če to narediš takoj ne pa z zamikom.

  @Kristjan: Oprosti, pa ti poznaš slovenske politične forume. Mislim od blizu? Po moje ne, drugače se ne bi obremenjeval s tem kaj delajo z njimi. Politični forumi so zadeva, ki se ji je najbolje na daleč izogniti. Ne prispevajo popolnoma nič, ampak res ne, relevantnega.

 47. Dzoni Wajsmiler, - 26.7.07 | 23:59

  Simona, sploh nočem takoj Finance.si zagovarjat. A reklama je vseeno reklama :). Kakšno publiko imajo večji spletni mediji, pove MOSS, ne vsak medij zase. Dvomim, da je želja Financ (in njihovih bralcev) reševati svet. Glede na to, da izdajajo poslovni dnevnik, da urejajo poslovne Finance.si, izdajajo poslovne mesečne revije in organizirajo poslovne dogodke… Verjetno jih rešuje to, da nimajo domačega lastnika. In da se jim ni potrebno s politiko ukvarjat. Zato tudi ne vem, zakaj bi imeli redne komentatorje, s katerimi bi se vsi strinjali. Totalen medijski dolgčas. Tako kot Jonas predlagam obisk tele strani. Sem prepričan, da vam bodo odgovorni razložili, za kaj gre. Lahko pa na tem mestu debato rešujemo, dokler Kučan ne bo priznal krivde :-).

 48. Miran, - 27.7.07 | 00:10

  Janša! :-)

 49. Miran, - 27.7.07 | 00:12

  Janša! Premier, ne pes. :-)

 50. Miran, - 27.7.07 | 00:13

  Se opravičujem za podvajanje.

 51. Miran, - 27.7.07 | 00:28

  @Dzoni Wajsmiler: Lahko daš kakšen direkten link na MOSS kjer piše, da so forumaši političnega dela Financ najbogatejši, najpametnejši in najlepši. Nekako ne najdem. Že v naprej hvala.

 52. chupacabra, - 27.7.07 | 09:01

  Samo v pojasnilo – blog Mojce Mavec ni brisal nihče s SiOL-a.

  Sta pa zadnja dva zapisa dejansko pobrisana – domnevam, da jih je pobrisala Mojca sama oziroma nekdo, ki mu je zaupala svoje podatke za dostop do bloga.

  lep pozdrav, Matej SiOL Blogos

 53. JohnD, - 27.7.07 | 09:46

  @sid Na nekaterih forumih je to res mogoče normalno, vendar izkušnje učijo, da je bolje, da funkcije kasnejšega popravljanja ni – drugače se vedno najde kdo, ki se kot je omenil Miha, lahko spravi brisati svoje poste in tako jemati kontekst celotnim temam. Obstaja funkcija predogled za slovnične popravke in ta bi morala zadostovati.

  Treba bo pač dojeti, da je potrebno dobro premisliti, preden nekaj napišeš – in to ne glede na obliko in medij, kjer to objaviš. In potem za zapisanim stati.

  Se pa strinjam s papsom – zaskrbljujoča je smer, v katero bi se to lahko razvijalo. Nekateri očitno George-a Orwell-a še niso brali…

  Nočem zveneti paranoično, ampak stvari se pogosto začnejo tako “nedolžno”, konča se pa potem pri “ministrstvu za resnico”(G.Orwel:1984), ki je zadolženo za popravljanje zgodovine.

  Glede na dogajanje v slovenskih medijih v zadnjem času, je to še toliko bolj zaskrbljujoče.

  Poleg tega meni ta “sprava” deluje bolj v smislu, raje popravite, da se ne bomo drugače pogovarjali…

  In vse to samo zato, ker imajo nekateri gigantski ego, ki ne prenese nobene kritike.

  Tako da, Jonas, zelo dober komentar na Vesti – se popolnoma strinjam.

 54. pop, - 27.7.07 | 10:03

  Ne razumem zakaj taka panika. Komentar je delo cloveka, ki ga napise in ima vso pravico, da ga skine, če ne zeli, da je na spletu. Pa ne mi govort – zakaj ga je dal pa prej gor, bi pa prej mislu, in podobne reci. Kdaj za kaksne podobne izpise dobim isti obcutek kot vsak dan, ko slisim na vseh radijskih postajah porocila o Strojanovih. Beda, da te lahko kaj takega kot brisanje lastnih komentarjev razpizdi. Lp

 55. pop2, - 27.7.07 | 10:48

  pop: predstavljaj si, da jaz namečem na en forum par bedarij… ti se razpizdiš in divje odgovoriš… potem pa jaz svoj odgovor spremenim v nekaj povsem drugega… cela tema potem zgleda tako kot da si se ti za brez veze razpizdil.

 56. Miran, - 27.7.07 | 10:49

  @JohnD: “Nočem zveneti paranoično, ampak stvari se pogosto začnejo tako “nedolžno”, konča se pa potem pri “ministrstvu za resnico”(G.Orwel:1984), ki je zadolženo za popravljanje zgodovine.”

  A ni to logična napaka, se mi zdi, samo vprašam.

  Drugače je pa tale razprava prava komedija. Nasprotovati posegu lastnika v gnojno jamo slovenskega interneta (političnih forumov). Pri nas je vse mogoče.

 57. Miran, - 27.7.07 | 11:02

  @pop2: “predstavljaj si, da jaz namečem na en forum par bedarij… ti se razpizdiš in divje odgovoriš…”

  To je cilj teme na političnih forumih, to si ni treba predstavljati. :-)

  Ampak vseeno. Če dovoliš eno osebno vprašanje. Kaj sploh počneš v greznici, ti je fino ker je toplo, imaš 20 vzdevkov in se besno sam s sabo pregovarjaš, ali kako? :-)

 58. misho, - 27.7.07 | 12:53

  aaam kaj pa vaša pravica do popravka pri Vesti, a to je pa lahko?

 59. JohnD, - 27.7.07 | 13:02

  @Miran

  Ne razumem tvojega komentarja, kaj v mojem citatu naj bi bilo logična napaka. (???)

 60. simonarebolj, - 27.7.07 | 14:17

  @Dzoni Wajsmiler: Seveda je reklama, pač reklama. Ampak kakšen Dzoni na primer se lahko veseli reklame, ki temelji na tezi, da je glavni Butec na vasi, samo v primeru, če je silno togoten in frustriran, ker si ne zna priskrbet reklame kotlinske Brihtne buče in poka šampanjce, ker je vsaj poularen, pa magari zato, ker se je zgolj usral pred parlamentom in zarigal. Ker je populacija Finance.si bojda tako inteligentna, izobražena in sploh eminentna, verjetno pričakuje temu primerno odmevno reklamo, ali pa publika vendarle ni tako Kul in komaj čaka kakšnega mentalnega kolca tipa Lady ali Direkt.

  Ja, vem, ja, MOSS in tegobe statistik, kakršne temeljijo na anketah manipulativnih izjav zmedenih državljanov. Ja, razumem tegobe Toša pri napovedovanju politične volje Slovencev in s tem v zvezi kvazi rezultatov.

  In Finance z bralci vred ne rešujejo sveta??? A res??? Jaz sem pa mislila, da imajo budalaštarjenja v povezavi s pomembnostjo spodbujanja podjetništva in novih delovnih mest kakšno zvezo z večjim blagorjem vseh udeležencev po svetu … he, he, he … Lepo, da si me razsvetlil, kako butasta sem s poslušanjem ekonomskih čenčarij. Od zdaj naprej berem Finance. si! Oni so Direktni!

  Hahahaha … Financam se ni treba ukvarjat s politiko, ja!!! Vem. Jankovič je bil pa neodvisen, nepolitičen kandidat za župana. Saj se strinjate s tem pri Financah, a ne?!!! Gluuu! I’m so stupid!

  Strinjam se s tezo o medijskem dolgčasu! Zato menim, da so Finance. si vsaj v eni kategoriji zagotovo zabavljaški cajtng. Kajti poanta kolumnista Miča Mrkaića bi bila lahko povzeta v dveh zapisih. Prvi bi nosil naslov Amerikanizacija slovenskega trga by Mrki, drugi pa Sovražim umetnike, kjer bi nas počastil s svojo bolečino nekdanjega pesnika, katerega talent ni bil uslišan, pa še malo začinil vse skupaj, kakšno gorje preživlja, ker smo se izognili ponemčenju, zdaj ga pa prek googla nihče ne razume niti kot ekonomista, nosilca slovenske tradicije preganjanja umetelnih lenuharjev. Vse ostalo je pa zabavno branje, ki sploh ne prenese strinjanja ali nestrinjanja, razen če si neizobražena, nepolnoletna publika z nizkimi dohodki, ki hrepeni po strinjanju z močnim vladarjem, unim, a veš, k si pa upa, bo vse zmleu, če se kdo ne strinja, bo use tožu, izgnou, uniču!

 61. jonas, - 27.7.07 | 14:41

  @misho

  Pravico do popravka si narobe razlagaš.

 62. Miran, - 27.7.07 | 16:23
 63. Kristjan, - 27.7.07 | 20:57

  odličen prispevek na podcastu! ;)

 64. an arch ist, - 27.7.07 | 22:04

  Eh, končno je Jonas udaril s “klasiko” in to drži kot pribito: LATINA LINGUA PULCHRA EST! Brez dodatnih razlag in nepotrebnih opravičil:Kar si v trenutku zapisal, ali po kmečko rečeno, pljunil na papir ali v medmrežje, naj tam ostane. Hominidi, človečnjaki, med katere spada tudi homo sapiens, baje uporabljajo sive celice v možganih in te so kar precej sofisticiran produkt evolucije, ki v svoji zasnovi nosi “feedback” zanko. Torej, ko ga “usreješ”, ti najpozneje čez eno sekundo zazvoni v tvojem “limbičnem” sistemu. In se popraviš. Če le nisi preveč “ko-to-tamo-peva-tata-vidi-ga prase”! Legendarni MM, ki je baje po “insajderskih” informacijah tudi precejšnji “krMMak”, tako glede kilo Joulov, kot glede javne promocije, naj pač svoje nebuloze popravlja tako, kot vesoljno občinstvo: z replikami v pismih bralcev ali pač na forumih z X odgovori na provokacije.

  Jonas, želimo še več X generacije z jajci !

 65. mimoidoci, - 28.7.07 | 01:28

  Je kdo od “ta pametnih” pomislil, da si je MM privoščil poletno provokacijo?

  Bedaki pa navalili nanjo kot … psi Ivana Pavlova.

  Prepričan sem, da na forumu Financ ni nihče popravljal za seboj, komu se pa sploh ljubi???

 66. mimoidoci, - 28.7.07 | 01:35

  “Sumim, da se bo pod pretvezo brisanja žaljivk brisalo tudi kaj drugega.”

  Jonas, si ti že kdaj slišal za slippery slope? http://www.fallacyfiles.org/slipslop.html

 67. jonas, - 28.7.07 | 03:09

  Non sequitur.

 68. andrejkosak, - 28.7.07 | 10:01

  Bravo Jonas

  Te motenci iz Financ zalijo vsevprek, sedaj pa bi radi zgladili svoj image. No way!!!

 69. mimoidoci, - 28.7.07 | 11:49

  Beati pauperes spiritu. (jaz tudi znam latinsko ;))

 70. simonarebolj, - 28.7.07 | 14:59

  @mimoidoči: Po mojem mnenju so odzivi na razne provokacije MMja nadpovprečno mizerni in se MM verjetno prav fletno dolgočasi sam s sabo, glede na to, da drugačen pristop k njegovim tekstom in drugim akcijam sploh nima smisla.

  In kakšno zvezo ima s poanto, kdo bo popravljal za sabo in kdo ne?!!

 71. Miran, - 28.7.07 | 15:50

  Ne vem zakaj se vsi spravljajo na Mrkaića. Sicer je pomemben v tej zgodbi ni pa najpomembnejši, je zgolj pobudnik. Dobrohoten, kot je, je, ko je opazil, da budaljenje na forumu Financ presega vse meje predlagal rešitev, in ker je pregovorno skromen tudi, verjetno, ni zahteval honorarja za svetovanje.

  Res ne vem kje je problem. Aja, pravzaprav vem. Lažje je lajati na Mrkaića kot na Frankla.

  Še moj brezplačen nasvet: V znak protesta odjavite naročnino na Finance in jih prenehajte kupovati. Kapitalističnega hudiča najbolj prizadaneš, če ga udariš po denarnici.

 72. [...] Jonas je komentiral podobno zadevo na Vesti. Sicer ne poznam cele zadeve[Finance naj bi omogočile urejanje sporočil, pobudo pa je dal nihče drug kot zloglasni Mićo Mrkaić, ki mu itak nič ne paše].  Okej, v forume se ne bom spuščal, ker ga nimam, bolj pa je interesantna cenzura in samocenzura na blogih. [...]

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !