Muca gre služit

Na Vest jo je prejšnji teden prinesla direktorica STA Alenka Paulin in sem jo odnesel domov, ker je ravno nekaj dni nazaj sosedu ušel še svež muc, ki ga je prinesel hčerki. Ta je bila tako žalostna ob izgubi, da sem se prav veselil njene potolažitve ob novem mačjem mladiču, pa ni bilo nič. Sosed je bil baje še bolj žalosten od nje (mi je zaupala žena) in ne bi prenesel še ene take izgube. Je rekel, da ni šans, nobenega mačka več k hiši.

In tako mi je ostala ena muca preveč. Mi jih imamo že tri, same dedce, Vinkota, Poldeta in Božidarja, jo postrani gledajo, četrto bi si težko privoščil, zaradi živcev in zaradi sosedov. Čas je, da gre služit, evo, posnel sem tudi reklamni filmček:

http://video.google.com/videoplay?docid=6480520176396101867

Pišite.

-Jonas

P.S. (nedelja, 22:44) Štiklc je My baby just cares for me Nine Simone.

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. angelc, - 28.7.07 | 07:24

  A to gre služit alenkina muca? A ni že dovolj dovolj zgarana in se njena elastičnost manjša, saj je bila že kar dolgo na razpolago stranki. No ja bomo videli kako tarifo bo mela.

 2. Kristjan, - 28.7.07 | 09:23

  Reklamni filmček :D Podobno imamo mi doma

 3. mikimirko, - 28.7.07 | 10:40

  Lepa muca. Žal njen lastnik nebi mogel biti, ker imam že leta psa, ki mačkov ne mara…sploh. Mi je pa izredno všeč podlaga….Nina Simone.

 4. marelca, - 28.7.07 | 12:11

  Jonas, katera skladba je v ozadju?Hvala

 5. suj, - 28.7.07 | 12:15

  Jao kakšna grda mačka… Upam da se najde kdo,ki jo bo vzel.

 6. jonas, - 28.7.07 | 12:17

  @marelca

  Nina Simone, My Baby Just Cares For Me.

 7. Lea, - 28.7.07 | 14:09

  Luškana mucka.. sem podobno dobila 2 tedna nazaj, tako da imam zdaj dve: Špelo in Meti.Nina Simone je pa zakon. Tega komada se ne naveličam, pa sem si ga že miljonkrat zavrtela. Dobra podlaga bi bil tud komad od Paolo Conte Via con me al pa karkoli od Tom Jobim-a.

 8. markizlj, - 28.7.07 | 14:57

  Super si se tole spomnil, bravo, bravo, sam da je ne bos dal ksnmu mongotu, ki jo bo vzel samo zato da te bo spoznal, pa se pol hvalil okol, da si mu ti dal to macko, rihtal pa nič in pol pozabu nanjo, si pa se spomnim že pred leti, ko si se vodil, mislim da Video Špon izvedu isto foro, sam je blo več mačkov, mislim da dva al pa trije in jih pol folk hodu v studio iskat. Sam mam dva mačka in psa mešanca – vsi najdenčki, mel sem tri mačke, pa mi ga je dober mesec nazaj povozu brezvestni voznik – da mu jeb..mat..r, ko je šel muc za sosedovimi otroki u šolo, še en let ni bil star, bi jo vzel, sam se mi zdi da moja fata spet pričakuje…

 9. Anže Žnidaršič, - 28.7.07 | 15:41

  Lepa muca ;)

  Tvoj blog bi lahko kako zavetišče kdaj ponucalo, bi jim gotovo vse živalce oddal :D

 10. Peter, - 28.7.07 | 17:46

  Kaj so te črnee pike ki jih imajo mačke včasih na smrčkih?

 11. Lea, - 28.7.07 | 18:09

  @Peter… po moje je to samo temnejši pigment

 12. believer, - 28.7.07 | 19:00

  Peter,al pa posušen, umazan smrkelj. Bljaaak! Sej se hecam. Tud jst ne vem, kaj to je… Mam pa doma eno čist podobno črno-belo mamo muco, ki ima tri mladičke, pa še ata mačor pride vsake toliko preverit, če imamo pri nas kaj boljšega za pojest kot pri sosedu. Eden od mladičkov je pa tako grd (svetlo rjav, temno rjav, črn, oranžkast…), da bi z lahkoto pobral prvo nagrado za najgršega mačka na svetu. Tolk je grd, da je že prav simpatičen. Tako, da res ne morem še ene mucice domov vzet.Na žalost.

 13. Liza, - 28.7.07 | 19:13

  Jonas, to je pa najbolj očarljiv video, ki ste ga kadarkoli posneli. Res blazno ljubek. Mucka me spominja na mojo muco (ki nam jo je sosed pred tremi meseci ubil :( ). Tudi jaz je ne morem vzet, imam doma še dva mucka.

 14. Anayaa, - 28.7.07 | 19:46

  Aaaa kaksna cartkana muca. Muzika le poudari njeno razigranost :)

 15. simonarebolj, - 28.7.07 | 21:02

  Tudi jaz je ne morem vzeti, ker bi mi lahko kruto oklofutala psička (preverjeno) … he, he … Vso srečo ji želim …

 16. ervinator, - 28.7.07 | 21:58

  Jaz jo lahko vzamem, ampak bi moral preveriti, ali jo bo sprejel mačkon, ki je tudi takle feliks. :)

 17. Heineken, - 28.7.07 | 22:38

  Muca gre služit, ah, naslov, ki je toliko obetal. :)

 18. Blaž, - 28.7.07 | 23:25

  Kakšn fin muc :) Upam, da ti jo rata oddat.

 19. Boyz, - 29.7.07 | 00:06

  Nina Simone, My Baby Just Cares For Me.

  Jonas, ponovno te moram spomniti na avtorske pravice. Res me moti to. Meni se zdi to podobna kraja kot jo očitajo Mojci M. Ni fer do avtorjev oz. lastnikov pravic, da njihovo delo uporabljaš vsaj brez vprašanja. Pa brez zamere!

 20. Tibor Jablonsky, - 29.7.07 | 00:42

  @Boyz: Kako lahko primerjaš to s tem kar počne Mojca Mavec. Eno je pokvarjenost, drugo pa je dodaja zvočne kulise, za katero si ne lasti pravic…mah…nesmisel…ne mi odgovorit nazaj, prosim.

 21. jonas, - 29.7.07 | 00:58

  @Boyz Ne ga biksat. Nina Simone bi mi bila za promocijo njene glasbe hvaležna (če bi bila še živa). Nikakršne kraje ni, nisem se podpisal pod njeno delo, nikakršne škode ji nisem naredil. Zaradi tega posnetka ne bodo na svetu prodali niti enega njenega CD-ja manj. Prej nasprotno.

  Igraj se pravičnika kje drugje, cepec.

 22. jonas, - 29.7.07 | 01:09

  Na, zdaj mi je pa žal, da sem tako vzkipel (kot ponavadi, me je ravno razjezil nekdo drugi, da je nasrkal tretji)… eh, pamet v roke… pa brez zamere…

 23. Boyz, - 29.7.07 | 10:51

  @Tibor Jablonsky @Jonas Če vidva mislita, da je tako prav, kar nadaljujta s takim početjem. Področje avtoskih pravic bo še naprej ostalo takšno kot je – neurejeno. Me pa prav zaima kaj se bo zgodilo, ko bo nekdo Jonasu vzel sliko z strani in jo brez vprašanja objavil? Jonas bo ostal miren, hladen, še za pivo mu bo dal, ker bo s tem pač promoviral svoj blog. Nekdo drug bo vzel zapis z strani, ga malo predelal in ga objavil, pa bo Jonas ponovno vesel, ker bo blog še bolj bran. Vsi srečni in vsi enakopravni so rekli včasih. Le zakaj imaš potem Jonas na svojem blogu cenik? Jonas, spoštujem tvoje avtorsko delo, ki je nedotakljivo in ponujeno nam v branje, gledanje… za kar se ti zahvaljujem. Tako kot večina nas spoštuje tvoje delo, bi pričakoval, da boš tudi ti tujega. Če sem cepec pa naj presodijo bralci tega bloga. Jaz tebe še vedno naslavljam Jonas.

 24. jonas, - 29.7.07 | 11:15

  ko bo nekdo Jonasu vzel sliko z strani

  V mojem drobnem tisku lepo piše: “Nekomercialne uporabe z navedbo vira avtor ne bo preganjal”.

 25. jonas, - 29.7.07 | 11:33

  Še to: “Jaz tebe še vedno naslavljam Jonas.”

  Cenim in se še zdaj tepem po glavi, da sem tako zalajal in se opravičujem. S tem sem takoj zbil nekaj pik svoji argumentaciji, cepec jaz. Tema je zanimiva in sem za, da se o tem še pogovarjamo.

 26. Mark Andronik, - 29.7.07 | 12:25

  Pohvale vredna poteza! Besede kot so prosim, hvala in oprosti se danes tako poredko slišijo, da sem moral opomnit na to.

 27. Matrix, - 29.7.07 | 12:35

  Načeloma si nima Jonas kaj očitat… tudi on namreč uporablja zvočni posnetek v nekomercialne namene.

 28. Boyz, - 29.7.07 | 13:20

  @jonas sprejeto in sekira (kakršnakoli že) zakopana. Sam sem bil žal že prevečkrat na******* zaradi avtorskih pravic in sem malo alergičen na to. Sploh kako se naša država mačehovsko obnaša do tega. Zato si mislim, da bi lahko vsaj sami kaj naredili na tem področju in te pravice spoštovali. Brez zamere in gremo naprej. B

 29. markopigac, - 29.7.07 | 13:39

  boyz – macehovsko do avtorjev, pokroviteljsko do kradljivcev.

 30. Dalkiel, - 29.7.07 | 14:17

  Eh, Jonas, zadnje case se kar pogosto opravicujes za izrecene besede. Cepec je slovenska beseda in je med drugim namenjena tudi ljudem, ki se omejeno obnasajo. Ce si prica temu jo pac uporabis, tako opises avtorja izrecene bedarije. To da ima negativen prizvok ni noben problem, naj ljudje pac 2x premislijo preden pisejo neumnosti. Prav grdo je da nekdo napise bedarijo, ko mu reces cepec ti pa to vrze naprej z namenom, da bi tebe prikazal kot neotesanega.

  Kakorkoli, copyright je bil narejen vecinoma za regulacijo komercialne torej profitne uporabe kreativnih del. Tehnicno se je mogocel dotikal sploh kakrsnegakoli kopiranja, vendar je to ze zgodovina odkar imamo sirokopasovne povezave na internet. Korporacijska in kapitalisticna ideologija je copyright cuzala dovolj dolgo (copyright traja celo dlje kot colvesko zivljenje) in je sedaj cas, da se zakon zacne malo redefinirat. In tudi se, hvala internetu, saj ce bi pustili korporacijam da si na vsak nacin lastijo in upravljajo z znanjem, bi se vrnili par sto let v preteklost med izobrazeno elito in neumno ruljo.

  To je sicer dolga debata in je nesmiselno tukajle spise pisat ampak hotel sem izpostaviti, da Jonas ni nic spornega naredil, kar je naredil ni isto kot Mojcino dejanje, tvoja zelja po ureditvi nase copyright zakonodaje je sumljivo podobna preziveti kapitalisticni ideologiji (je pa res da je naso zakonodajo potrebno urediti) ter na koncu sploh nisi pozorno prebral drobnega tiska, kar je Jonas ze izpostavil.

  V svoji kritiki Jonasa si se obnasal omejeno. Brez problema se ti lahko rece cepec.

 31. rojc, - 29.7.07 | 15:20

  Moja sošolka hoče mucka, če ga še nis oddau jo lahk prašam če bi se ji dopadu

 32. miha, - 29.7.07 | 15:44

  Prispevek o mucah, koncalo se je pri avtorskih pravicah. No, zanima me, Jonas, kaj si ti mislis, imamo dovolj urejeno to podrocje v Sloveniji ali ga sploh nimamo?

  Po mojem mnenju, je SAZAS ena sama velika mafija.

 33. [...] za ta prispevkčič sta mi poleg zgoraj omenjenih dala še Jonas (z nehote avtorskimi pravicami) in Jan Plestenjak, ki je pred nekaj urami imel koncert na TV Slovenija. Spomnil sem se njegovih [...]

 34. maatjazh, - 29.7.07 | 19:15

  @jonas: “Nekomercialne uporabe z navedbo vira avtor ne bo preganjal”.

  Najprej en lep pozdrav vsem.

  Za dediče Nine Simone ne vem, jaz bi pa pričakoval od SAZASa nadomestilo, če bi bil komad moj. (Saj vem, da ni, ampak si ne morem kaj, da ne bi malo positnaril na mojo priljubljeno temo.)

  Mogoče pa bi zahteval od tebe še kaj več, ker avtorstvo glasbe na videu ni navedeno in bi bila s tem kršena moja moralna avtorska pravica.

  Razen če bi se izkazalo, da ti na hišnem blogosu svojih prispevkov ne dobiš plačanih. In da torej ni šlo za komercialno uporabo.

  Bi se mi pa še vedno zdelo, da si en lopov, ker podpisuješ moje delo.

 35. jonas, - 29.7.07 | 19:26

  avtorstvo glasbe na videu ni navedeno

  Res. Računal sem na dejstvo, da štiklc vsak pozna (če bi šlo za Yesterday Beatlov, a bi res moral dopisovati kdo poje?).

  da ti na hišnem blogosu svojih prispevkov ne dobiš plačanih

  SiOL plačuje pravico do serviranja mojega bloga na svojem strežniku, prispevki so še vedno moji.

  Ampak seveda, pomislek je na mestu. O tem bom še razmislil…

  ker podpisuješ moje delo

  E, tega pa Nini nisem storil. Nasprotno, računal sem, da bo vsak prepoznal odlomek iz njene pesmi.

 36. mAtej, - 29.7.07 | 19:28

  ah sej ti ga ne bo problem oddat… Nekateri bi ga že smao zato vzeli ker je “jonasov”… Drugač pa reklama kot reklama je kar dobra reklama…

 37. jonas, - 29.7.07 | 19:29

  Ah, pa še tole:

  V vsakem primeru sem se lansko leto prijavil na SAZAS in se ponudil plačevati vsakršne morebitne avtorske pravice za podobne primere (predvsem za svoje pocaste), pa mi še vedno niso odgovorili. Enkrat sem že urgiral po telefonu, še vedno čakam na odgovor.

 38. Lea, - 29.7.07 | 19:33

  Če bi vsi tako dlakocepili kot nekateri tukaj, potem bi morali npr. na Youtube 4/5 videov odstraniti oz. stran kar zapreti. Pa se noben ne pritožuje.

 39. jonas, - 29.7.07 | 19:38

  Meni se zdijo copyright zakoni, kakršni so, butasti. Držim se jih po najboljših močeh, a bi jih rad videl drugačne.

 40. maatjazh, - 29.7.07 | 19:39

  @jonas: če bi v svojem avtorskem videu brez navedbe in plačanih pravic navedel nek zelo znan komad, ki ima sitnega avtorja, bi te na sodišču ožel do kosti. Nič ne bi pomagalo, če bi vsi spoznali ta komad, prej nasprotno.

  Veš kaj, na koncu videa je tvoje ime (v internetnem naslovu) uporabljeno kot podpis celote, torej tudi glasbe. Saj veš, da na koncu ta pravega videa vedno navajajo vsak uporabljen komad z imeni avtorjev? In zakaj?

  SAZASu pa povej, da gre za javno predvajanje glasbenih del, pa bo.

  Tebe se splača tozadevno nadirat, ker si zgled drugim.

  Drugače pa – ful luštkana muca!

 41. maatjazh, - 29.7.07 | 19:41

  Napaka: …in plačanih pravic UPORABIL nek zelo znan komad … Sori.

 42. Marko, - 29.7.07 | 22:34

  Jebalavaskokoš! Jonas bi rad oddal mačkico, vi se pa na avtorske pravice spravljate … Humorjapolno! Je kdo ponudil dom za mačko?

 43. erzo, - 30.7.07 | 00:51

  odklooop. kaki tipični slovenčki. v tem posnetku gre za neko glasbeno ozadje videoposnetku, ki ima povsem svoj namen. gre, ja mater no, za posnetek v katerem človek oddaja mačko. ampak ja itak, treba se je bunit zaradi avtorskih pravic, ki jih v glasbenem žanru kontrolira nek jebeni kurčev SAZAS na katerega se uščijem pa še poserjem če bo prilika taka. pejte raje pisat svoj blogpost. pa če bo vsaj tako kritičen na kakšnem drugem področju, kjer je treba da je, vam častim pir. Ajajej. Sej mi ga ne bo treba, me boste še sežgal ;) muca je pa verjetno tudi že oddana, tako da škoda da blogi nimajo forumske opcije “LOCK”. :)

 44. Bessie, - 30.7.07 | 07:34

  Tale komad bi bil še boljši:http://www.youtube.com/watch?v=-EeZRBStMNQ

 45. megafotr, - 30.7.07 | 10:48

  Ah nehite dlakocepit. Stavim, da ima vsak komentator inštaliran Emule in vsaj en program za dl torrentov. Toliko o avtorskih pravicah. Tako ali tako je področje avtorskih pravic prej avtorjem v škodo kot korist. Še vedno zagovarjam mnenje, da je peer2peer sharing najboljša brezplačna reklama za vsak bend (za neuveljavljene še nekoliko bolj). Enako velja za uporabo komadov v blogerskih prispevkih. Mislite, da bi Da Phenomena tako uspela brez pohvalnih zapisov (in brezplačnega downloada prvega komada) tule gor?

 46. Liza, - 30.7.07 | 11:11

  LJUDJE!Pravi čudaki ste mačkam dajati človeška imena,kam to pelje? Otroci–novodobni pa so imenovani s prav čudnimi imeni,ki bi bolj pristajali kakšni muci.A čemu sploh toliko pompa zaradi ene živali ? Jonas poglej okrog sebe in se loti pomembnejših težav med ljudmi.Saj vem,da se le hecaš.

 47. mAtej, - 30.7.07 | 11:25

  Ja, tebi je pa ime Liza.

 48. vesna, - 30.7.07 | 12:51

  joj jaz tudi oddajam dva mucka, ki pa sta pravzaprav pred blokom in nujno rabita prijazen dom! obe sta mucki, vec na: http://vesna.blog.siol.net/2007/07/08/se-dva-mucka-cakata-na-ljubec-dom/

 49. URKO, - 30.7.07 | 14:45

  ajde jonas dejmo mal delat

 50. Lance, - 30.7.07 | 17:14

  Ja, jaz pa iščem muco … ampak ne tako, temveč perzijsko. Ima kdo informacije, kje so kaka fajn legla?

  -sry, Jonas, da izkoriščam to za male oglase, ampak vem, da bo tu marsikdo prebral kaj o tem. hvala-

 51. Mango, - 30.7.07 | 22:18

  Luštna žival-ca…. Muzika je pa … srednja žalost…

 52. Tine, - 30.7.07 | 23:12

  Heh, zanimivo. Mel sem točno takega mačka cca 10 let nazaj, ime mu je bilo – Jonas. Brez heca.

 53. Davorin, - 30.7.07 | 23:27

  Nekomercialne uporabe z navedbo vira avtor ne bo preganjal

  Jonas, mene pa nekaj zanima glede zgornjega citata. Na http://www.em3r10.com serviramo ToboAds, vendar si s tem pokrivamo del (ne cel) hostinga. Boš potem objavo tvojih avtorskih del tretiral kot komercialno ali nekomercialno uporabo?!

  Zakaj svoj strežnik: nočem hlapčevati na SiOL-u kamor je (tudi s) tvojo pomočjo prišlo veliko blogerjev, ker na SiOL nimam dobrih spominov, ne rajca me niti Blogger oz. ostali servisi … skratka, všeč mi je na svoji “zemlji”.

  Pa še podvprašanje: na SiOL-u sem zasledil kar nekaj blogov, ki servirajo oglase. Kam torej spadajo vsi ti blogi, med komercialne ali ne?

  In še medvprašanje: se ti ne zdi, da bi kakšni mladi slovenski skupini naredil večjo uslugo, če bi podložil njihovo muziko, kot da podložiš komad pred nekaj leti preminule legendarne džez pevke (shameless selfpromotion press).

  No, vsak neuveljavljen slovenski izvajalec bi ti bil bolj hvaležen, kot Nina Simone, če bi bila še živa …

 54. jonas, - 31.7.07 | 00:38

  ToboAds? Komerciala.

  se ti ne zdi, da bi kakšni mladi slovenski skupini naredil večjo uslugo, če bi podložil njihovo muziko, kot da podložiš komad pred nekaj leti preminule legendarne džez pevke

  Če mi bo muzika všeč, zakaj pa ne…

 55. maatjazh, - 31.7.07 | 01:09

  “SiOL plačuje pravico do serviranja mojega bloga na svojem strežniku, prispevki so še vedno moji.

  Ampak seveda, pomislek je na mestu. O tem bom še razmislil…”

  A si že domislil?

 56. erzo, - 31.7.07 | 01:14

  mhm, Davorin, tukaj si pa odprl eno prav zanimivo temo – sploh nisem pomislil. res obstaja ogromno audio materiala zaščitenega pod creative commons licenco, kar pomeni da je free to use. v (skoraj) vse namene. hja no, pa za naslednjič!

  za tiste ki ne poznate (cc) pa odplešite na http://creativecommons.org/

 57. jonas, - 31.7.07 | 01:21

  @maatjazg

  Sem. Svoje dolžnosti bom uredil po svoji vesti (z državo, SAZASOM, sodiščem ali komerkoli pristojnim), drugim pa računov ne bom več polagal.

 58. bridget jones, - 31.7.07 | 11:25

  Men je pa muca luštnaa!Sj bi jo tkoj posvojila če bi duma pustil.Sj sm rekla, ena žival gor pa dol več, bomo imeli vsaj okroglo št. mačkov, k zdj jih mamo 39 pa če bi to mela, bi mel jih 40!

 59. Simplon, - 31.7.07 | 17:48

  Eh, Jonas tole je pa malo, kako naj rečem – presrana izjava. Bentiš okoli avtorskih pravic in komercialne uporabe tujega dela, ko pa beseda nanese na tvoje ravnanje na tem področju, pa skleneš, da drugim ne boš polagal računov.

  Če govorimo o kraji, naj bodo kriteriji enaki za vse.

 60. jonas, - 31.7.07 | 20:14

  Bentiš okoli avtorskih pravic

  Kje že?

 61. jonas, - 31.7.07 | 20:35

  Če govorimo o kraji, naj bodo kriteriji enaki za vse.

  Naj bodo. Naj vsak plača, kar je dolžan. A ni pošteno?

  Da bi pa kar vsakemu mimoidočemu kazal račune, mi pa ne pride več na misel.

 62. URKO, - 31.7.07 | 20:50

  jonas na blogu je bil en posnetek od slovenskih komentatorjev nogometa.pa ga zdej ne najdem.a si ga skenslov

 63. URKO, - 31.7.07 | 20:52

  jonas na blogu je bil en posnetek od slovenskih komentatorjev nogometa.pa ga zdej ne najdem.a ga ni vec

 64. maatjazh, - 31.7.07 | 20:58

  “Da bi pa kar vsakemu mimoidočemu kazal račune, mi pa ne pride več na misel.”

  @Jonas>: Ne, ne, tvoji računi so čisto tvoja stvar. Mogoče še od kakega glasbenika, katerega glasbo uporabiš v svojem videu.

  Šlo je za načelno vprašanje, ki si ga potem čisto v redu rešil: zgoraj si pripisal, kdo je avtorica glasbe. Zelo v redu. Varstvo moralne avtorske pravice je namreč črka A v copyright abecedi.

 65. markizlj, - 31.7.07 | 21:55

  @vsi zaščitniki avtorskih pravic, ki se petelinite tle in pametujete o tem.

  prvič; namen te objave je bil zapuščeni živali najdet topel dom, se pravi plemenito dejanje, ki je sedaj, ko spremljam te komentarje očitno izgubilo ves pomen.

  drugič; mačke nihče več ne omenja

  tretjič; s tem, ko ste pikolovski, samo kažete svojo omejenost, zaplankanost in nesvetovljanstvo, mački je treba pomagat… halooo, to je bil namen.

  zaključek; v primeru, da bi ta prispevek objavila neka vam neznana oseba, ki piše svoj blog in bi na tak način rada pomagala zapuščeni živali, prispevka sploh nebi opazili, mirno bi brskali naprej po blogih, ker ste očitno preveč omejeni in sploh ne dojamete smisla take objave, ker je pa pač to objavil Jonas, si je pa treba dat duška. Jonas predlagam ti, da daš za podlago kak nov, še neizdan primeren štiklc od nekoga iz Slovenske estrade, od njega dobiš dovoljenje za objavo in ga obenem spromoviraš, založbi od Nine Simone pa napišeš prijazno pismo, razložiš jim, da je v Sloveniji zdej cela štala, vprašaš kolk si jim dolžan, to plačaš, objaviš vse lepo tukaj, da bodo vsi zadovoljni, ter na koncu le oddas mačko. Happy end, basta… mislim pa sej ne morem verjet…

 66. markizlj, - 31.7.07 | 22:04

  @ Davori Uuups, tole me je tolk znerviral, da sploh nisem opazu tvojega komentarja, upam da me ne boš zdej ti držu za jajca, sorry se opravičujem, ideja da na Jonas zamenja podlago, je bla tvoja in ne moja ;-)

 67. jonas, - 31.7.07 | 22:19

  @URKO

  posnetek od slovenskih komentatorjev nogometa

  Za posnetek ne vem, morda misliš na tole?

 68. Simplon, - 31.7.07 | 22:36

  @jonas: “Kje že?” S prve strani imaš povezavo ‘drobni tisk’. Pa tudi v svojih zapisih to večkrat omenjaš.

  “Naj bodo. Naj vsak plača, kar je dolžan. A ni pošteno? Da bi pa kar vsakemu mimoidočemu kazal račune, mi pa ne pride več na misel.”

  Ja, seveda je pošteno in ja, seveda nisi dolžan pokazati meni ali drugim obiskovalcem bloga svojih računov. V konkretnem primeru ga verjetno niti ne bi mogel, ker domnevam, da ta račun ne obstaja. Me je pa zmotila tvoja izjava zato, ker očitno rad rečeš kaj na temo avtorskih pravic samo, kadar so pravice tvoje, ko pa gre za pravico nekoga drugega, si pa manj odprt in svojega razmišljanja nočeš več deliti z bralci bloga oz ‘kar z vsakim mimoidočim’. Pač rečeš, da računov ne boš kazal in boš stvari uredil po svoji vesti. Brez panike, saj samo komentiramo koliko in kako spoštujemo avtorske pravice. Verjetno jih vsak od nas kdaj krši, je pa prav, da se stvari na tem področju izboljšujejo in da se razvije občutek, da je tudi kraja avtorskih pravic kraja in ne nekaj običajnega. Tudi ti na svojem blogu opisuješ, kako si se šel pirata in kopiral igrice ter jih prodajal naokrog, domnevam da bi se ti danes zdelo to moralno sporno. Upam pač, da bo prišel čas, ko se nam bo zdelo moralno sporno tudi brez pravic ali dovoljenja avtorja uporabljati glasbo in literarna dela.

 69. Tadej, - 1.8.07 | 10:43

  iiii to je oglas, ne pa tisto, ko ob sedmih zvečer vrtijo po tv reklame za vložke. in je ze dobil domek muck ?

 70. [...] avtorskih pravic? Ali pa je to povsem nekaj drugega? K temu razmišljanju me je privedel zapis na Jonasovem blogu in komentarji o avtorskih [...]

 71. mitjamavsar, - 4.8.07 | 09:17

  Joj. Naporno. Edina stvar, ki me resno moti na tvojem blogu so komentarji. :/ Enkrat si izjavil jih boš morda v celoti ukinil …

  Verjamem, da je vsaj po tejle debati dilema kar zelo na mestu.

 72. LuNa, - 6.8.07 | 19:27

  Joj, upam da ima mucek že prijazen dom…pri nas so tudi doma trije…No ko boste nehali biti nervozni zaradi avtorskih pravic bi prosila, če ima kdo besedilo ene od pesmi N.Simone..ne poznam naslova (mogoče Another Woman) – poje o drugi/drugačni ženski…sem že iskala po spletu pa ne najdem..CD ki sem ga imela pa se posodila in nikoli dobila nazaj..če jo dobim ne bom kršila AP..bom samo doma sama sebi pod tušem pela…obljubim.

 73. simon gležnjarski, - 12.8.07 | 18:42

  Jonas,

  kako rešuješ zadeve z avtorskimi pravicami? Imamo takole za bloge kakšno generalno javno dovoljenje za uporabo zakonsko zaščitenih avtorskih del?

  Samo vprašam, …

 74. dida, - 15.9.07 | 13:20

  no, a muco ti je ratal oddat?

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !