Smola

Najprej sem sesul svoj iPhone. Na vikendu sem se ob bazenu menil po telefonu, ga potem vtaknil v prsni žep Bellagio halje (spomin na zlate kartaške čase), nanj pozabil in haljo odložil čez ograjo. Telefonček je seveda zdrsnil iz žepa štiri metre globoko direkt na beton pod stopnicami. Topo je počilo in zabolelo, na prvi pogled mu ni bilo nič in sem bil za trenutek potolažen, ko se je ekran vseeno prižgal. Ukazov pa ni več ubogal in ob strani je okvir za milimeter odstopil. Mogoče se je le kabel za ekran razrahljal, sem upal in res sva se ga z Dejanom iz firme Epl naslednjega dne lotila odpirat, uradnega servisa za iPhone sicer nimajo,1 a sem vedel, da ga bo mikalo pogledat, kako je zložen, in da ima vsaj izkušnje s popravilom iPodov. Nič niso pomagale, tudi navodila z YouTuba ne, nekaj se je moralo zaskočiti, komaj sva ga odprla in ne brez sledov vloma:

vlomljen-iphone.jpg

Nisem se dosti sekiral za estetiko, da bi vsaj oživel, po urici šraufanja in predrkavanja kontaktov sva ga sestavila nazaj, brez uspeha. Prižgal se je, ubogal pa ne, tudi če sem bolj močno praskal po na dotik (ne)občutljivem ekranu. Razstavila sva ga še enkrat, še malo pomigala po vezju, nič. Tokrat se tudi zbudil več ni. Eh, adijo 400 evrov, cena za nakup brez garancije in servisa. Žal mi ni, tako je uporaben, da ga kupim še enkrat z zaobljubo, da bom še skrbneje pazil nanj. Bom pa še malo počakal na novega, 3G, nekaj se šušlja, da bo kmalu tudi uradno v Sloveniji in bodo ergo imeli tudi servis. Če čez mesec dni ne bo nič novega, si ga nabavim čez lužo, shekam in si ga magari obesim na štrik, da mi kam ne pade. Do takrat bo zalegel stari dobri SE K800i, čeprav le za telefoniranje. Nad urejanjem sestankov in drugimi funkcijami na mobitelčkih sem že zdavnaj obupal, nima smisla. Apple je edini blizu, kako bi morale stvari na mobilnikih delovati, brez jebenih menijev in neskončnega brskanja po njih.

Potem sem sesul pralni stroj. Telefonov sem v življenju dosti razbil. Polomil, utopil, pohodil — telefoni so krhke zadeve. Pralni stroji pa ne! Na pralni stroj naj bi se človek zanesel. Pralni stroj te spremlja. Moje gate sta prala dva, prvega je fotr kupil na kredit, znamke Zoppas, ki je še danes živa, čeprav ne več znana. Dvakrat ali trikrat smo ga dali popraviti in je zdržal več kot dvajset let. Zamenjal sem ga sredi devetdesetih, ne ker bi crknil, ampak ker je bil star. Aleluja, svaka čast!

Ob nakupu novega so mi svetovali znamko Zerowatt, da je prav tako dobra firma, poslušal sem. V dvanajstih letih ga je le enkrat obiskal serviser, ni slabo. Predvčerajšnjim pa mi je ostal v roki ročaj za odpiranje bobna in potem še stekleni pokrov, ko sem nekako hotel ven izbezati perilo, da ne zgnije.

pokrov.jpg

Firma je medtem že propadla, a serviser pravi, da ve, kje najti rezervni pokrov, a ne prej kot čez štirinajst dni. Poceni tudi ne bo, sumim. Ker na vikendu tudi potrebujem enega, sem šel takoj v nakup, da ne bodo gate smrdele, ko bo stari popravljen, ga pa odpeljem na morje. V BTC-ju sem našel ravno pravega, znamke Candy, model GO 4 1264 D. Izbral sem ga zaradi dobrega razmerja med zmogljivostjo in majhnostjo, čeprav ima v globino le 44 centimov, pogoltne kar 6 kg perila. Cena? 499 €.

Zmenil sem se, da mi ga dostavijo jutri, v četrtek in namontirajo. Nakup me je malo potolažil in sem zadovoljen peljal domov. Na obvoznici se je zadovoljstvo razblinilo, ko me je kihanje avtomobila znova spomnilo na praznino rezervoarja, ki sem jo zjutraj sicer opazil, a odgnal z mislimi, do mesta bom že prišel. In tudi sem. Potem pa pozabil in takole obstal v senci enega od nadvozov na obvoznici:

brez-bencina.jpg

Seveda sem se iz avta takoj umaknil na breg pod podvozom, če bi slučajno kdo pičil v mirujoč avto. Slikal sem ga z eriksonom in z njim tudi poklical domov po pomoč, če to kaj pove (najbrž nič). Na varnostni trikotnik sem se spomnil kasneje, nesreče ni bilo, čez dobrih dvajset minut sem bil spet v akciji.

Danes mi je pa crknil Canonov tiskalnik, tisti, ki zna risat po DVD-jih. Aargh!, nujno rabim novega, adijo dvesto ojrov. Ta teden me res tolče po žepu in živcih.

-Jonas

 1. Ker pri nas uradno ni naprodaj.
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Prodigy, - 16.7.08 | 23:16

  S Priusom ne bi mel teh problemov.

 2. Tomaž, - 16.7.08 | 23:28

  Tudi prius ne pride daleč brez bencina:)

 3. Brina, - 17.7.08 | 00:05

  Joj. To je pa res nesreča. Js zato mojega toucha tko pazim, ker vem kakšna bolečina bi bla, če bi ga vidla past.

 4. Tolsti Grof ffffffff, - 17.7.08 | 00:15

  Mobitel gre. Avto gre. Tiskalnik gre. Človek gre. Zemlja gre. Neka galaksija ugasne. Sveča se – zaradi neprevidnega – pa čeprav neskončno lahnega – jasnega, mirnega, dokončanega – giba, mladega dekleta, utrne. Sveča. Svet. Vesolje. Jonasov mobitel. Božje solze padajo na zemljo; tukaj bi radi rekli: Sodoma, Gomora, greh in kazen. Bog pa je samo žalosten. Vezje Ajfona je žalostno. Zdaj … Na brezje roma, pobožno. Bodi z Bogom; sledi Mu, njegovim potem, njegovim zmotam, njegovim solzam, njegovim vodnjakom, težki reki njegovega srda, težkemu morju, nikoli razmakljivemu, nikoli izognjenemu, nikoli prelomljenemu, nikoli iznakazljivabilnemu, nikoli preživljevemu, nikoli pretrpljivemu. Tam plavajo, v bolžjih sozah. Soženčin sa žensko Boštjan s Peško Mitja Greško Hecko Hecko Jonas Jonas Jonas Jonas Katera dva stebra moram porušiti, da spodmaknem ta svet, čigavima rokama se mora moja pobrita, plešasta glava zahvaliti za svoj lesk; katera Dalila me je izruvala? katere prsi so bile tisto, za kar sem - zagotovo v navalu besa - zamenjal za sadež pomladi? Čigavo jesen sem ožel, čigavo zimo se pomočil, katero je bilo poletje, ki sem ga izdihnil; kaj če letni časi so samo

  VDIHI in IZDIHI

  nekega manjšega boga?

  Kaj če solze na njenih licih so le

  DEŽNE KAPLJE

  nekih manjših oblakov?

  Kaj če knjige na moji polici so samo

  TISKARSKE NAPAKE

  nekih toliko popolnejših prstov; kaj če so zgolj

  NAPAČNO SPRINTANE STRANI

  nekega Višjega Printerja;

  kaj če mi, ljudje, smrtniki, mi, ki stopimo pod perutnico Neba, kaj če živimo v eni velki, zjebani napaki, v enem prekinjenem vezju, praznem rezervoarju, razbitem telefonu, počečkani strani, prekinjeni vezi, prelomlojenemu valu; v nogi, ki jo trga revma; v glavi, ki se joče; v srcu, ki izostane; v mehurju, ki popušča; v vodni pištoli, ki moči žep; v navrtanem oblaku, nezejezenem jezereu

  Nezajezenajezezabožja. Padlimobitel, Padlaženska.

  Et encore,

  Tolsti Grof. Pesnik za vse čase, Resnik za Pop Design, Mickey in your wine, Hero of our time.

 5. Manca ffffffff, - 17.7.08 | 00:19

  Odlična pesem, Tolsti Grof. Čeprav se zajebavaš, mislim, da si izvrsten pesnik.

  LpManca

 6. Tadej, - 17.7.08 | 00:21

  Brina, če bi geđi padu, bi bil to pravi touch-ground, hehe…

 7. Tadej, - 17.7.08 | 00:23

  A tko se špara Lotus za tamalo?! niet dobže ;)

 8. Samo, - 17.7.08 | 00:26

  Očitna profesionalna deformacija. Najprej dokumentiranje, še potem varnost…njeh, njeh…

 9. Tomi, - 17.7.08 | 01:43

  Iz BTC-ja pa res nisi daleč prišel. Kakor vidim, so to kaj jarški bloki…

 10. had, - 17.7.08 | 05:47

  @jonas: po iphona v italijo.. avto pa prodat :)

 11. Kristjan, - 17.7.08 | 06:52

  Upam da boš imel več sreče s tem pralnim strojem kot jo imam jaz.

 12. chef, - 17.7.08 | 07:03

  Pišuka, jaz sem se pa že bal, da se ves čas fijaaš s priusom :)

 13. DjJuvan, - 17.7.08 | 07:35

  Kristus…. to pa res ni bil tvoj dan o_0

  Vsakmu se enkrat/večkrat zgodi. ;)

 14. Davorin, - 17.7.08 | 08:47

  Jebentiš, ta je pa huda … Kar se tiče pa iPhoneov 3G sem pa tut jest slišal šušljanja, da se bodo mogoče dobil’ pri nas. Me pa zanima, če je res tako boljši kot 1.0, tako da komaj čakam review ;)

  Kar se tiče bencina pa ena 5litrška ročka u gepeku pomaga, če se voziš na lučko ;)

 15. Denis, - 17.7.08 | 09:24
 16. Pametnjakovićka, - 17.7.08 | 09:25

  Po moje gre za trik, klele. Smola si je rekla. Matr, nov iPhone je zuni in Jonas moora bit spet prvi pri nas s katerim se bo naokoli afnal. Iiin si je zmislila takle načrt oziroma recept: Le 5 dag nerodnosti je potrebno in ob primernem času in kraju star telefon fukne po tleh. Ampak, ker bi kdo posumil, da je to namerno, (klinc, ker se Jonas itak kopa v kešu) zavoljo dejstva, da je pač kle nova igrača, bom dodala še 10 dag smole z vešmašino, (dovolj nedolžna, ki bo preusmerila pozornost, da je želja po novem iPhonu neizmerna in hkrati povsem nepotrebna) pa še ščepec printerja in debelo kilo jebivetrstva z bencinom. Mal pomešam, zavrem do te mere, da gre vse skupaj na blog in voila, namještalka je pripravljena ;)

 17. megafotr, - 17.7.08 | 09:25

  si že tretji, ki ga poznam, da mu je zjebalo touch senzor ob padcu. stvar naj bi se popravila s transplantacijo iz ipod toucha, ampak je rešitev precej kretenska, glede na to, da je ceneje kupiti pač novega iphona.

  btw – bo 3G res imel plastično ohišje? upam, da ne…

 18. andrejkorl, - 17.7.08 | 09:43

  Moje mnenje o pralnih strojih – Gorenje je zakon!

 19. filomena, - 17.7.08 | 09:56
 20. strojnik, - 17.7.08 | 10:19

  Candy v našo hišo nima več vstopa… :? Pralni stroj je zaruznil, pomivalni non stop crkuje, pečica nabira svinjarijo v nešteto nepotrebnih režah, kuhalo razpada… :? Upam, da bo Bosch boljši… :( Gorenje je pa predrago… :?

 21. Tito, - 17.7.08 | 10:46

  Jonas, ti maš pa res preveč denarja.

 22. Ales, - 17.7.08 | 10:55

  In zakaj ma prevec kesa? Poznam kar precej ljudi, ki cakajo na nov iphone (mimogrede, Jonas, v Italiji je 499€ brez narocnine in odklenjen), zakaj pa ne?

 23. mcenaa, - 17.7.08 | 11:16

  Smeh.

 24. Biba, - 17.7.08 | 12:17

  No Jonas, zgleda, da se ne pojavljaš več dovolj na TV. Pa mal si se poredil :-) Zadnjič, ko sem gledala enga tipa, ki je pod nadvozom kadil, sem se spraševala, kako hudo je kadilcem, da morajo tkole ustavljat! Seveda te nisem prepoznala…

 25. markopigac, - 17.7.08 | 11:37

  gud lak!

 26. k4nm4n, - 17.7.08 | 13:41

  @strojnik Prav maš. Candy je res za en kurac vsaj napram Bosch-u. Naš rjavi kot, da bi mel 15 let, pa je komaj 3 leta na sceni.

 27. Tim, - 17.7.08 | 14:27

  Ko krene, krene! :)

 28. Blazz, - 17.7.08 | 15:21

  Hudo.Kaj maš to za en avto sploh? :)

 29. Andrej, - 17.7.08 | 16:14

  Jonas, ali si bil kdaj navdušen nad Lamborghiniji?

 30. Insider, - 17.7.08 | 17:49

  Jao Jonas… sam ne Candyja… celo življenje smo mel doma Candyja pred parimi leti pa menjali tako pralni kot pomivalni stroj. Pri hiši je sedaj Bosch. Še posebej pralni stroj je rad trgal gate in si kvaril programator… v glavnem italijanski plastični krep…

  PS: kdaj boš pa kaj tablico menjal?:)

 31. yoc, - 17.7.08 | 17:56

  Ja pomoje se prius že nebi tak ustavo, glede na to da ma kr kakih 20l večji kesl pa ena 2l manjšo porabo kot elise. Pa še on sesalec ma vgrajen not… Zgodi se pa vsakemu…

 32. MM, - 17.7.08 | 17:56

  Glede na silne stroške lahko pričakujemo še eno sezono milijonarja?

 33. nevenka, - 17.7.08 | 17:59

  He, he…

 34. Žiga, - 17.7.08 | 18:20

  Ob vsej nesreči maš srečo, da se ti ni telefon spraznil ko si šel slikat, da še klicat nebi mogo :)

 35. danijel, - 17.7.08 | 18:40

  ja jonas tudi ti si človek in tudi ti imaš kdaj slab dan! Me pa veseli, da ti je zmanjkalo bencina in da si obtičal na obvoznici, da sem videl, da je še nekaj takih “patronov”, ki mislimo,da če gori lučka, da še vedno lahko pridemo daleč!!

 36. katarina, - 17.7.08 | 20:42

  iphone majo v belgiji tut popolnoma odklenjen za 525€, kupla sem ga sicer za kolegico, ampak na prvi prijem je krep od plastike, ni vreden, pa če je vse ostalo najboljtop

 37. mustang, - 17.7.08 | 21:36

  Jonas, ne pozabt filter za benz zamenat, če ti je ga je zmankal. Ker se rado zapaca pol, ne smeš pa prevečkrat takle auto ob cesti pustit, se bo navadu….

 38. Kristjan, - 17.7.08 | 21:47

  Ojla Jonas…

  Zanima me če je tvojemu Iphonu ostal ceu display??? Ker bi ga potreboval, seveda za primerno ceno…Sporoči…

  Lp Kristjan

 39. simon, - 17.7.08 | 22:15

  jonas!doma imam nov iphone…kupis?250E.

 40. lepainpaaaaametna, - 17.7.08 | 22:17

  Tale nevemkolikokonjska mrcina in Jonas za volanom mora biti strašna kombinacija. Se kar malo bojim za svoj vrat, ko se bom, sprehajajoč se po Ljubljani ozirala za njim!Kajne, da zato še nisem”pleh…ka”???

 41. lepainpameEeEeEtna, - 17.7.08 | 22:25

  Kakšen dan dopusta bom porabila za sprehajanje po obvoznici s kantico bencina, morda..morda pa se bo mimo ustavil Jonas. Pa da ga končno enkrat vidim od blizu!

 42. Tomaz, - 17.7.08 | 23:35

  @ Ta teden me res tolče po žepu… Sej si pouhn…

 43. katja, - 17.7.08 | 23:41

  Murphy. Pa še polna luna.

 44. Jan, - 18.7.08 | 00:48

  ko ima hudič mlade jih ma res ful, jebi ga … še vedno bolje več malih, kot ena velka huda jeba …

  @simon … tole je pa ugodno (piši za imenom boš našel mail)

 45. Slycer, - 18.7.08 | 01:39

  Ker avto? Lotus, but ofcoz!

 46. Ben Dover, - 18.7.08 | 07:21

  Kakšni licemerci. Če bi bil to katerikoli drugi blog, ali pa prispevek objavljen kjerkoli drugje, bi ga vsi po slovenceljsko totalno spljuvali in označili pisca za preseratorja. Ker je pa to “Jonas” pa smo vsi ponižno svetohlinski. :bruh:

 47. danijel, - 18.7.08 | 07:45

  @Ben Dover: ljudi ne smeš ločevati glede na to kdo ima koliko denarja!! sej si ga vsak sam zasluži in sam svojega zapravlja, kakor ga hoče.eni več eni manj.jebiga, to tako je!

 48. Ana, - 18.7.08 | 07:46

  ammm, (sh)it happens. Življenje gre dalje…sicer pa je danes tako, da tudi vse, kar je iz pleha za xxxxxxx evrov delajo tako, da se več ne da popravit ali pač takoj po prvih “odrgninah” crkne…majo moder sistem kako odret na tisoče ljudi, ki hlepijo po tehnoloških presežkih…

 49. smokva, - 18.7.08 | 08:46

  Candy je plastik fantastik. Tok bi se pa že lahk pozanimal.

 50. Puppet, - 18.7.08 | 10:05

  to je zih polna luna k gre vsem skor vse narobe. včer sm čist za brezveze 22€ vrgla preč (zame je to celo bogastvo), pol sm še veverco povozila, skor je guma počla… pa še tip je ves zoprn. :)))

 51. Sašo, - 18.7.08 | 12:09

  @Jonas Sam ne ga srat z Candyem… Moj kolega, ga je “fuknu” ven po dobrem letu, moja mat po treh letih, tast pa po šestih…. Tole ubodi in bodi malo patriota. Dela ko urca. Se boš namest z iPhonom, pa mal z “vešerjem” igral.

 52. nikces, - 18.7.08 | 12:54

  i ipak se muva :-)

 53. Jerry, - 18.7.08 | 17:51

  Jebemti, v enem tednu si zagonu približn tolk kukr jst zaslužm v dveh mescih… Mem grede, sploh kej počneš al maš zalogo še od prej?

 54. nora, - 18.7.08 | 17:52

  Jonas sam da se ti ne pokvari še kej bolj esencialnega, vskdanjega, tedenskega…no ajde vsajenkratletnega :)

 55. Mali Buda, - 18.7.08 | 20:51

  Jonas, zakon privlačnosti.

  c-c-c.. le kaj si počel in si to zaslužil.. :-)

 56. xy_mai, - 18.7.08 | 21:45

  Miele, sicer pa Bosch kar se bele tehnike tiče…

 57. irena, - 19.7.08 | 11:59

  za vse nevšečnosti je kriva polna luna in pika!

 58. we_are_the_borg, - 19.7.08 | 14:09

  Če bi imel kak kvaliteten shell,bi še mogoče preživel.

 59. Some1, - 20.7.08 | 09:18

  Jonas kupi si Lg prelni stroj, ki je črne barve in pere s paro. Sem videl da odlično deluje. Prav tako vseh dobrin porabi dosti manj… Pa še u stilu je :)

  http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=F7D42EDE-D42E-9A57-59EA-975946AC29F5&linkid=15

 60. Matija, - 20.7.08 | 14:44

  @Jerry: Odgovor se skriva v prvem linku v tekstu:)

 61. Some1, - 20.7.08 | 21:10

  Jonas v ita lahko dobiš odklenjenga iphona za 499€. Nove zaloge pridejo 1. augusta. Bi bilo fino če bi kakšen filmček naredu o novem…

  Da nas boš prepriču da ga kupmo :)

 62. Cobra, - 21.7.08 | 15:59

  Nokia n95 8gb zakon!

 63. jurc, - 22.7.08 | 23:17

  Ma kaksna nokia ti sanjas?Apple je zakon dela tako kot mora in touchscreen je fantasticna zamisel in ekran je big… ne pa nokia n95 k je crap… Takle je..:P

 64. Jan, - 25.7.08 | 11:11

  Zelo dobri so Boschevi pralni (in pomivalni) stroji…

 65. rockstar1707, - 25.7.08 | 21:36

  Točno takšen pralni stroj si lastiva midva. Je lepo deloval kakšni 14 dni, potem pa se je začelo. Po nekaj minutah pranja se je pokazala napaka 5 (ERR5) in stvar se je ustavila. V 1 mesecu, kolikor časa smo se pogajali s serviserjem, je bil 2×krat zamenjan elektronski del, enkrat termostat pa napake še vedno nismo odpravili. Nato sva dobila nov pralni stroj, na novo zapakiran, pa je še vedno javljal isto napako. Potem je serviser le nekako ugotovil, da gre očitno za serijsko napako, in da se zadeva ustavi, ker pride v bobnu do podtlaka in pralni stroj ne more izčrpati vode. Kakorkoli, zadeva naj bi delovala, če pustiš predalček za pralni prašek nekoliko odprt, tako da tam skozi lahko pride zrak do bobna. No, serviser je problem rešil tako, da je nekje naredil neko majhno luknjo, tako da boben lahko “diha” = se med izčrpavanjem vode ne ustvari podtlak.

  Po približno 1 mesecu servisiranja, menjanju pralnega stroja in nato po izjemnem “šlosarskem” posegu sedaj stroj že kake pol leta deluje brez problemov. Za enkrat. Se raje nekoliko ugriznem v jezik, ker sva si zaradi njega enkrat že rahljala živce…

 66. Tony, - 25.7.08 | 21:37

  Jonas daj enkrat malo predstavi avto, izkušnje in dogodivščine z njim. Sedaj ga imaš pa že vrsto let ?

 67. Blaž Weber, - 26.7.08 | 16:31

  2 much money,2 much misery….:):):)

 68. TIM, - 26.7.08 | 18:08

  Jonas ne rabisš ga kupit čez lužo, v Italiji prodaja operater TIM popolnoma odklenjene, ker imajo tako zakonodajo. Tako, da ga ne rabiš nič jailbreak-at. Svojega sem kupil včeraj v Trstu…največja zahvala gre mojemu Garminu, ker me je pripeljaj točno pred trgovino…sem zadovoljen zelo z njim (sem lastil tudi 1. gen)…tako, da je audio dosti boljši od 1. gen, pa tisti, ki se pritožujete glede plastike na zadnji strani, to je zato, da lahko sprejema wifi in ostale signale veliko bolje, kar je Aluminij onemogočal…tako, da je wifi sprejem veliko boljši!

  Lp

 69. Blaz, - 30.7.08 | 23:46

  Zanimam me če si pripravljen prodati tvoj touch screen oz. touch foljo ki je pod lcd. Prosim sporoči !

  Lp

 70. Blaz, - 30.7.08 | 23:47

  Lp

 71. rok, - 31.7.08 | 12:43

  vinjeto imas dvakrat narobe nalepljeno =)

 72. Bine, - 1.8.08 | 13:39

  JAz imam za prodat enega iPhona ki ima tudi probleme sam s sabo… Ni huših padcev ni doživel, se je pa kar naenkrat odločil da ekran (delno) ne bo več občutljiv. Nisem pa ga nič razstavljal.

  Če bi ga kdo imel, naj mi ponudbo pošlje na cikcak7@yahoo.com

  LP

 73. Maja, - 3.8.08 | 01:00

  lahko naslov od te trgovine z iphonei v trstu in cena prosim??

 74. TIM, - 3.8.08 | 19:30

  Naslov: Via Muratti 4 (Trst) 8GB…..499eur 16GB…..569eur lp

 75. Maja, - 4.8.08 | 21:27

  pa vam niso delali nobenih problemov, kar se tiče državljanstva? preprosto pristopiš in plačaš?

  prebirala sem o nekih ponudbah s pogodbo…69 eur ipd.

  ali 500 eur uključuje unlock sim, ali je treba doplačati.

  Hvala za vse odgovore, in lep večer

 76. TIM, - 4.8.08 | 22:03

  Ce kupis odklenjenega lahko kupis brez problema in neglede na to iz katere drzave si. Kar se pa tice vezave in sklepanje narocniskega razmerja za nakup iPhone-a pri Italijanskem operaterju pa sem preprican, da moras biti drzavljan Italije. Lp

 77. bufo, - 7.8.08 | 07:30

  Iphone 3G nas bo tudi tokrat obšel. Bo pa na voljo v Romuniji in na madžarskem :( http://tinyurl.com/57azff

 78. Maja, - 7.8.08 | 14:58

  hvala TIM-u. vceraj sem dobila 16GB belega. in use je slo kot po maslu, danes ze telefoneram in spretno uporabljam use funkcije:P:P

  usem ostalim zainteresiranim pa info: nova posiljka pride po 18.aug. na via muratti 4.

 79. Luka, - 18.8.08 | 17:21

  Jonas, raje si nabavi BlackBerry Bold.

 80. MOU, - 21.8.08 | 08:28

  Jonas, men je pocil ekran na Iphoneu, a kej ves kaj lohk nardis, vidu sem ene ekrancke da se da nabavt na ebayu, sam kdo bi to men zamenjal pa ne vem.

 81. mr.m., - 24.8.08 | 01:00

  Zgovorno: http://www.finance.si/221133/ApplenaPoljskemzla%BEnimi_vrstami

 82. jonas, - 24.8.08 | 08:21

  Res zgovorno, veliko pove o Poljakih (a nič o iPhonu).

 83. Maja, - 24.8.08 | 19:48

  heeej…

  tisti k mate iPhone, kako si date igrce al pa neke druge aplikacije o kerih Steve govori v guided tour??

  accounta na apple store ne morm nrest ker nisem iz US.

  ampak verjamem da se da kako drugace

  hvalaaa :)

 84. Jest, - 27.8.08 | 09:44

  Account na AppStore si lahko naredis…

  Ravno danes sem naredil vodic, kako to storiti brez uporabe kredfitne kartice :)

  Link do vodica >> http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=34555#Post34555

  Lp Thomas

 85. Mou81, - 27.8.08 | 10:38

  A ma kdo izkusnjo kako se zamenja ekran na iphonu? A kdo ve a se steklo in LCD drzita skupi? Ker jest sem zdej prek neta narocu front glass, pa upam da bo to dost. Ce kdo karkol ve naj napise thx

 86. Maja, - 27.8.08 | 18:16

  @Jest HVALA TI MILJONX :)

 87. Jest, - 27.8.08 | 20:37

  Glede menjave displeja na iPhone je tukaj vodic:

  Za prvo generacijo iPhona >> http://www.ifixit.com/Guide/iPhone/iPhone-1st-Gen-/Display-Assembly/105/10/

  Za iPhone 3G >> http://www.ifixit.com/Guide/iPhone/iPhone-3G/Display-Assembly/137/2/

  Kolikor pa sem govoril zadnjic s kolegom, ki dela v nekem mobi servisu, da so probali dobiti narazen displej in steklo… pa jimni uspelo brez, da bi steklo pocilo…

  Cel displej je baje sesatvljen iz treh plasti, ki so zlepljene skupaj … in sicer je LCD, touchscreen in zascitno steklo…

  Jaz si ga ne upal sam menjat :) …

 88. martin, - 5.9.08 | 12:06

  jest prodajam iphone 3g mam 16gb črnega in 16gb belega

 89. martin, - 5.9.08 | 12:07

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !