Trenutek resnice

Nisem gledal, me ne zanima. Seveda ne zaradi kviza — če bi ga kdo drug vodil, bi (vsaj prvega) gotovo natančno spremljal. Sebe pa ne gledam. Tudi milijonarjev nisem, skoraj po pravilu, morda vsega skupaj dve ali tri oddaje. Saj sem bil vendar tam osebno na snemanjih in vem, kaj se je dogajalo, ne rabim se še enkrat podoživljati, hvala lepa, sem se naveličan že iz resničnega življenja. Raje kasneje koga od bližnjih povprašam, če jih je kaj zmotilo, in po časopisih bom pogledal, če ima kdo kako hujšo pripombo. Kaj več se pa ne mislim sekirati, kot sem se včasih. Za to oddajo je (po tehtnem premisleku) moj načrt preprost: pokazati iskreno zanimanje za zgodbe teh čudnih ljudi (take baš iščemo, seveda) in jih izprašati. Se ob odgovorih nasmejati, če se da, pomeniti, če je priložnost, in zamisliti, če je treba. Kaj dosti več pa ne, pajaca ne bom špilal, tu ne bi šlo.

V tem kvizu (oziroma psihološki igri, kot mi piše v scenariju) moram ljudem zastavljati vprašanja, ki jih v življenju nikoli ne bi, baš zanimivo. Slišim pripombe, kako da lahko, če me ni nič sram? Ja ne vem, mogoče me pa bo! In? Triglav bo še stal, tudi če bo enemu teve voditelju enkrat malo nerodno pred kamero, sumim celo, da bi to utegnilo gledalcem prav dopasti. Tiste neke etične in moralne pomisleke, ki jih tu in tam že vidim po blogosferi, si pa prizadeti lahko zatlačite v anusni tunel, dragi moji, ker ste z njimi nagravžno sitni. Ker vam je oddaja le izgovor za moraliziranje in obračanje prsta na druge, glej kako ste pokvarjeni, da vam je taka oddaja všeč. Marš nazaj v svojo sobo gledat porniče, mulc.

Ne bom se dosti o tem menil, samo tole: teve je cirkus, preresno ga jemljete. Ste mi že ob risankah dvignili pritisk, podgane, ko ste otroke v nacionalkin drek mešali. Sem jih kar nekaj vprašal, veste. Jebe se jim za to, kdaj so risanke, samo da so. Mimogrede.

030trenutek_resnice.jpg

Oddaja sama je sila preprosta. To načelno ni slabo, težko se je sprostiti, če moraš preveč paziti na iztočnice ali pozicije. Pozdrav in napoved v kamero, na hitro pravila in tu je že naš prvi gost, ta in ta. Aplavz, filmček o gostu, rokovanje, predstavitev spremljevalcev in gremo, tu je že prvo vprašanje. Zenovska preproščina.

Na, lejga, kako nepremišljeno zablodim tu in tam. Pisca mika, da bi se dobrikal bralcu, vleče ga k pretiravanju in usodno dokončnim besedam. Tako kot politiki in estrada radi posegajo po pregovorih, citatih in globokih mislih brez prave povezave, mikrofon je vroč, zahteven in mamljiv, v izjavah si pa vsi želijo biti brihtni, lucidni in zabavni. Pa nikoli niso. In da sem zdaj jaz kriv tega greha? Ne odpustim si tega zlepa, pa čeprav sem prečrtal.

Zen? Halo? Ja, lepo se sliši, a je iz riti potegnjeno. Če bi že iskal zen na teveju, bi bil Videošpon gotovo bliže zaradi formata video, blabla, video, blabla, video, adijo. Če pa štejemo še radio, pa sploh zmagajo moji večeri na Radiu študent. Format: blabla, blabla, blabla, adijo.

061trenutek_resnice.jpg

Priprave? Kot ponavadi. Nekaj razmišljanja in gruntanja pri samem sebi, nekaj vaj v studiu. Pomeriti obleke, k frizerju pred prvo oddajo. Mesec dni prej malo manj jesti, pozimi sem imel že čez sto. Ogledam si tudi konkurenco (ne samo kvizovsko) in kolege. Ne oponašam. Videl sem nekaj srbskih odlomkov na YouTube, izbrani so samo najhujši, tako da si pravega mnenja nisem mogel ustvariti. Ogledal sem si hrvaško različico, tam mi mi všeč cinizem (sicer imenitne) voditeljice, po moje ga ni treba. Danski voditelj Trenutka resnice je menda hudo dober, nič ga nisem razumel in se me ni prijelo. Jaz bom itak po svoje.

059trenutek_resnice.jpg

Fotografije je posnel naš uradni fotograf, ki pa mu ta trenutek pri najboljši volji ne vem imena, saj se bo še oglasil, da ga prašam.

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. IZTOK GARTNER, - 8.4.09 | 00:08

  Dobro si se držal, le tako naprej.

 2. Prodigy, - 8.4.09 | 00:39

  Oddaja za iskalca pozornosti na eni in rajo na drugi strani, to je moje mnenje. Naslednjih oddaj si ne bom ogledal.

 3. Keptn, - 8.4.09 | 01:03

  A se da to kje online pogledat? k eni nimamo tvja pa to. :(

 4. markopigac, - 8.4.09 | 01:04

  Vprasanja pripravljas ti? :)

 5. Žogca, - 8.4.09 | 01:37

  Gledala sem in bom gledala še naprej. Če sem povsem iskrena, mi je Trenutak istine na TV PINK bolj všeč, ampak tudi tvoj Trenutek resnice ni slab. Sicer pa to oddajo na TV PINK spremljam skoraj od samega začetka. Ti kar pogumno naprej. Eni te bodo hvalili, drugi te bodo kurcali, ampak če sodim po tistem, kar sem danes brala na forumih in blogih se bo o oddaji veliko govorilo in pisalo, torej je namen dosežen – dobra gledanost.

 6. Žiga, - 8.4.09 | 01:57

  A jih lahko na tv3-ju naučiš kako se video predvaja z njihove strani?

 7. Žogica Marogica, - 8.4.09 | 02:31

  waaaaw, kuk dobr quiz.

  še iz dumače škrine an tv3 b bolš kt pink.

 8. Panx, - 8.4.09 | 04:23

  trenutek resnice: oddaja je poden. tudi ritolizniki tule so brezvezni. spletna stran oddaje je izpred 10 let… se pa strinjam na eni točki s tabo: cinizem do gostov je odveč. vsak ima svoje svinjarije, le da jih eni povejo za denar, drugi pa pač vse skrijejo za lepo fasado.

 9. Alex van der Volk, - 8.4.09 | 05:14

  Tako kot sem te po prvi oddaji Milijonarja (na RTV SLO, da se razumemo – no, saj za čas tega kviza na PopTv blogovje še ni bilo tako razširjeno, Blogos pa so bile le mokre sanje forumaša, ki je hotel biti bloger (mater filozofiram, je videti, da je za menoj že devet ur službe, še ena pa me čaka)) skritiziral, češ da tako umeten in nepripričljiv nisi bil še v nobeni oddaji, lahko o tvojem vodenju Trenutka resnice govorim samo v preseženikih. Malo out se mi je zdelo edino tisto na koncu “glej no, glej, kako slabo se poznamo”, medtem ko je bil Jože bržkone tako jezen, da bi te najraje stepel do krvi :), a to je pa tudi vse kar me je zmotilo, ne verjamem da je kdo drug sploh opazil.

  Kar pa se oddaje tiče… Tekmovalci sami vedo v kaj se spuščajo in če so se pripravljeni osramotiti pred celo Slovenijo ali celo razdreti zakon, izgubiti službo (ste kdaj kradli v službi?) za ušivih 50.000 evrov, je to izključno njihov problem in ne vem zakaj toliko moraliziranja in zgražanja. Jaz vem, da bom oddajo še gledal in to redno, vsak ponedeljek, kolikor mi bo le čas dopuiščal in kot da to ni dovolj, bom ob njej tudi prav sladko užival. Križajte me

  p.s.

  Komaj čakam,da nekdo napiše, da Jonasu lezem v rit. Kdo me bo prvi osrečil?

 10. fetalij, - 8.4.09 | 06:45

  alex daj ne lezi jonasu v rit. komentarja sploh bral nisem, vendar vem, da gre ziher za neko sentimentalno sranje in brezpredmetno dobrikanje. fak, kot da ostalih ni dovolj. Na kaj Upaš s takimi komentarji?! zamisli se!

 11. Pero, - 8.4.09 | 06:49

  Lej ga, ko Jonasu v rit leze! :))

  No, oddaje nisem gledal se pa strinjam z drugim delom tvojega komentarja Alex. Če se hoče kdo osramotit, se pa naj. Zakaj bi mu branili …

  Edino termin predvajanja se mi ne zdi najbolj posrečen, saj glih konkuriraš z Marcelom. V sredo zvečer bi imel PrimeTime čisto za sebe.

 12. Alex van der Volk, - 8.4.09 | 06:56

  Fetalij – ne seri :mrgreen:

 13. nevenka, - 8.4.09 | 07:04

  Meni se Jerry Springer nikoli ni zdel vulgaren, pa same vulgarne kretenizme razkazuje po Ameriki in širnem svetu. Mislim, da bi moral voditelj oddaje imeti jasno začrtano mejo med tem kdo je gost in kdo vodi. Mislim, da pretirana empatija in slogovno približevanje nista potrebni, da človek izvleče odgovor. Meni bi bilo veliko bolj zanimivo gledati kako se nekdo izmotava kot pa to kako se počuti pribit na križ. Psihološka igra je marsikaj. Razgaljevanje je pa samo to.

 14. milena, - 8.4.09 | 07:10

  Potrebno je reči, da bi te in podobne oddaje pred 20 in več leti ne bile tako uspešne kot so (bodo)- kot kaže danes. Včasih ljudje še niso bili tako grozno pogoltni na denar, niti še niso bili na tak način brez sramu kot se dogaja v danem trenutku. Za oddajo tega tipa pač ni kriv voditelj, če ne bi bil Jonas, bi bil pa Polde. “Krivi” so tisti, ki gredo “preko trupel” v želji, da na hitrico obogatijo. In če so v tej želji pripravljeni razgaliti svojo dušo do zadnje dlake……….naj se mi zato smilijo?

  No, roko na srce. V prejšnji sem gledala samo tiste minute, ko je tisti stari dečko priznal, da je sin narkoman. In ko mu je pri zadnjem vprašanju sreča obrnila hrbet, se mi je ob njegovem prostaškem preklinjanju vse skupaj zagabilo.

 15. babica Zlatka, - 8.4.09 | 07:19

  Jaz sem se le smejala :)

 16. 80ris, - 8.4.09 | 07:25

  Ne vem kaj se obremenjujete s tem kakšen je kviz. Vsak se sam prijavi, nobeden nobenega ne sili in vsi so že pred nastopom v živo odgovarjali na vprašanja. Važno da je zabava in da se človk lahko nasmeji kakšni fori, pa čeprav je lahko zelo, zelo nerodna fora. Toliko od mene in ja kviz bom še gledal.

 17. /\/\ih4, - 8.4.09 | 07:26

  Sem že mislo link do oddaje prilepit, pa ne bom. Povedal bom samo, da oddaja JE na netu in je treba samo malo po guglat in poklikat, tak ko sem jaz.

  Oddaja je za gledat, vsakega zanimajo take pičkarije, ki so se v ponedeljek razkrile. Moti me druga stvar. Sumim, da bo pri vsakem kandidatu usoda podobna: najprej mu bo postavljenih cca. 15 vprašanj, da čimveč razkrije o sebi, potem pa 1 vprašanje s področja poznavanja samega sebe, na katerem bo VSAK padel. Taka vprašanja se lahko pri vsakem človeku najdejo.

  To se dogaja tudi pri tujih oddajah in na tak način TV hiša in zavarovalnice prišparajo mastne denarce, gledanost pa bo vseeno visoka. Ni prav, pizdo materno, tekmovalci že od začetka nimajo šanse.

  Ne vem, mogoče se motim. Ampak to bo pokazala prihodnost.

 18. nevenka, - 8.4.09 | 07:39

  Tudi mene je zmotila vprašljiva kredibilnost ugotavljanja ali je odgovor laž. Nekako tako je izpadlo, da ljudje o sebi res ne vemo kaj je res. Zadnje vprašanje je bilo tako kompleksno, da je bil pravilen odgovor nabrž…no, samo Nemci imajo za to eno samo besedo “jain”. Človek je lahko prepričan v lastno mnenje, pa še pogrne na izpitu. Le kdo ve več od človeka samega. Neka mašinca? Saj ni imel motiva lagati na banalno vprašanje po vsem seciranju. A to je psihološka igra? Kdo bo koga okoli prinesel?

  Pustimo motive zakaj oddaja. Denar je motiv. Za ene in druge. Se mi zdi, da kar veliko ljudi pa zanima koliko so nekateri pripravljeni tvegati.

 19. Popaj, - 8.4.09 | 07:51

  Recesija je jeba, denarja vsem manjka, tako nastopajočim, kot voditelju.

  Ko si bosta tvoja otroka to ogledala na youtube, ti bo vseeno?

 20. Miha, - 8.4.09 | 07:59

  Nisem gledal vsega, samo zaključek. Tisto skakanje na koncu “Opa! Opa! Prav razumem? Vi bi nehali, pa žena ne pusti!” je bilo malo preveč. Drugače pa, vem da ni tvoja stvar, ampak zaključek je pa čisto mimo. Nekaj se proglasi za laž popolnoma brez kakršnihkoli dokazov. Pričakoval bi vsaj izpisek iz poligrafa, pa razlago strokovnjaka, kaj kaže na laž in kako to izgleda, ko “igralec” govori resnico. Pa ne mislim doktorske dizertacije, 30-60 sekund bi bilo dovolj. Pa seveda, da je prikazani odziv res na zatavljeno vprašanje, ne na nekaj drugega. Drugače cela stvar izpade kot “Ok, niso mu hoteli dati denarja, pa odgovor na neko banalno vprašanje proglasijo za laž. Kdo bo pa vedel…” Pa srečno pri vodenju.

 21. Bozo Tic, - 8.4.09 | 08:09

  Miha & Nevenka: se strinjam, pa se tudi strinjam z zadnjim, “pogrnjenim” odgovorom. Sem preprican, da je bil resnicen. Ne nazadnje boste nasli dokaze, da obstajajo ljudje, ki jih poligraf ne more precitat. Pa to ni poanta; bistvo je, da je bil tip po vseh neokusnih vprasanjih (pravila bontona pa vzgoje nam nalagajo, da se do nekaterih stvari obnasamo hinavsko, s filtrom) tako navajen odgovarjati po resnici, da je ja cisto vseeno, ce na tako banalno vprasanje odgovi z da ali ne, ce je ze preprican v resnico le tega. Ampak poli pa pokaze spremembo ritma, ali se pa celo poli-strokovnjak zlaze, hehe.

  Vsekakor zanimiva oddaja, pa bedast koncept. Ker pa ocitno v TV3 ni denarja za licenco Jerryja Springerja, so kupili eno cenejso oddajo. Jonas, tebi je pa to siht kot vsakemu pravniku, smetarju, zdravniku pa greznicarju. Tako kot mam jaz svojo sluzbo pa se prodajam, se moras ti tudi. In zakaj se ne bi tako, kot znas najbolje. Way to go! :)

 22. majakrizaj, - 8.4.09 | 08:13

  Pogledala sem 5 min in odpeljala psa na sprehod.

 23. mojra, - 8.4.09 | 08:15

  Oddaja je za en drek, voditelj še večji diketant, kandidati pa največji bizgeci in primitivci.

 24. amate, - 8.4.09 | 08:20

  Koncep oddaje se mi zdi primitiven/bedast – pa ne zaradi nekakšni moralno spornih zadev, kot praviš Jonas. Izbrskate bedake (katerih je vedno dovolj), ki mislijo, da bodo na lahek način zaslužili, nato pa jih popolnoma ponižate (no ja, sami se ponižajo). Sicer me ta zadeva niti ne moti tako zelo, pač pa to, da vsa vprašanja krožijo okoli kurbarije. Začne se z dolžino penisa, nadaljuje z varanjem… verjetno so zadnja vprašanja o seksualni usmerjenosti, o želji po gay seksu, o želji po seksu z živaljo… o tem, če je kdo kdaj pomislil o seksu z mamo/očetom (mimogrede, kaj pomeni pomisliti?? Da si pomislil, kako je to nazgravžno, velja? Itak, da boš na takšnem vprašanju padel. Detektor pač zazna telesno reakcijo.). Skratka, minimalno vprašanj je takšnih, ki se ne nanašajo na najožjo intimo. Znano je, da se seks in bizarnost prodajata. Smešno pa je, da s takšnimi oddajami ta koncept prodajate pod krinko nekakšnega kviza/igre na srečo. Dajte raje naslov oddaje “Vaša kurbirska resnice”.

 25. Vanja, - 8.4.09 | 08:22

  Meni se ne zdi problematično, da je ata povedal kakšne svinjarije je delal, bolj se mi zdi problematično, da jih je delal. Večina se zgraža nad tem, da jih je dal v javnost…no potem je po takšni logiki tudi škoda in narobe, da so Fritzla odkrili.

 26. tom, - 8.4.09 | 08:24

  Jonas, za posrat..Kruha in iger? – hvala lepa za tako bedasto hranjenje naših možganskh celic.

  Me prav zanima kakšen poligraf je zadaj, ki tako prepričljivo loči laž od resnice. (na prave poligrafe te priklopijo s kupom žic in senzorjev). Resnično sta tukaj samo dve opciji – da je vse skupaj zaigrano, ali pa je vse skupaj velik nateg, ki bo ob dvoumnih vprašanjih vedno spodnesel tekmovalca (če mu sploh lahko tako rečemo) in prihranil TV hiši kup denarja. Vsekakor je 1000 drugih stvari, ki sem jih pripravljen počet namesto ogleda take oddaje in tako bom tudi storil ob naslednji. Nekaterim pa bo seveda oddaja všeč, saj jim je Murko tudi.

  adijo

 27. (jm), - 8.4.09 | 08:24

  Upam da boš še za to oddajo napisal natančen scenarij, kot si ga enkrat za Miljonarja, pa sedaj ne najdem. Tisto je lepo pokazalo vidik, ki ga ljudje ponavadi ne vidijo. Vidik TV postaje, kjer gre za gledanost, čimveč oglasov, …

 28. Sanel.Š, - 8.4.09 | 08:29

  Videl prebral komentarje in ….

  “svašta”

 29. 80ris, - 8.4.09 | 08:32

  Mene je tudi na koncu zmotilo to, da so mu postavili takšno vprašanje, da so vedeli da bo pogrnil na celi črti. Na vsa vprašanja je že odgovarjal pred oddajo (na ena bolj prepričljivo kot na druga) in opa tukaj je poanta, točno vedo kakšno vprašanje postavit da se bo za***** in ostal brez ficka v žepu. No eden bo pač pokasiral, sam to mu bodo dovolili z pravimi vprašanji, ampak ne še takoj. Moje mnenje pač…

 30. drmagnum, - 8.4.09 | 08:37

  Presenečen sem bil, da so posamezne izjave nastopajočega bile občinstvu tako zanimive, da so vse nagradili z aplavzom.

 31. Boštjan, - 8.4.09 | 08:44

  Dajte nehat moralizirat no. Jonas je voditelj in praktično z pravili in ostalim glede oddaje nima kaj dosti. Zakaj vodi? Zato ker je voditelj in si s tem služi kruh, jebemu, a je tako težko razumet? Pustimo zdaj ob strani koncept oddaje in kaj je ali ni fer. Oddaja takšna kot je zahteva točno takšnega voditelja kot je Jonas. Pa še dober je. Nadaljuj Jonas, bravo.

 32. Biba, - 8.4.09 | 08:52

  Jonas, ti si bil v redu, kako drugač… O odaji pa raje ne bi. Sigurno je bila zadnja, ki sem si jo ogledala. Pa niti nisem zdržala do konca. Ti pa želim kakšno ‘kvalitetnejšo’ oddajo!!

 33. megafotr, - 8.4.09 | 08:54

  oddajo je brezveze gledat prvih 20 minut in res ne vem, čemu ogrevanje.

  “ali res raje kupujete bel kruh?” who gives a fuck!

  če bo v naslednji oddaji vsaj pol tako primitiven osebek, kot je bil tale kavbojc, ga lahko že v štartu vprašate, če ga je kdaj poskušal sam sebi pofafati.

  sicer pa pohvale za vodenje. verjetno res ni lahko komentirat dejstva, da je tip napumpal ženo (5x hehe) in ga potem še malo okrog namakal.

 34. Tina, - 8.4.09 | 09:09

  nisem gledala, amapk me je ze mikalo potihoma da se prijavim in ti sedim nasproti :) a ni lustn ce je mal smeha…. :)))

 35. Taja, - 8.4.09 | 09:12

  Ne bom dolgovezila…. Jonas ne glede kaj počneš in katero oddajo vodiš zadevo obvladaš. Sicer mislim, da je dosti na tvoji karizmi oz. da si takšen kot si….skratka z veseljem spremljam tvoja vodenja….v miljonarju pa tako ali tako nisi imel konkurence…

 36. Pris, - 8.4.09 | 09:12

  Vsak “tekmovalec” zavestno stopi v tako oddajo, pardon, psihološko igro.

  Jonas vodi oddajo, ker je to njegov šiht. Lahko ga kritizirate glede vodenja, glede koncepta oddaje pa se obrnite na kak drug naslov ali še bolje, preklopite na drug program.

  Predvsem pa, če vam ni všeč koncept in se vam zadeva zdi primitivna/prehuda/bolana/whatever – NE GLEJTE. Za večino je skušnjava voajerizma očitno prevelik zalogaj, provokoativna vprašanja pa so tam zaradi vas gledalcev, ne zaradi “tekmovalca” ali Jonasa. Gledalcem se jebe za 50k EUR, hočejo entertainment.

 37. nevenka, - 8.4.09 | 09:15

  Verjemi Pris, struktura gledalcev druge oddaje se bo gotovo spremenila.

 38. amate, - 8.4.09 | 09:28

  Saj se nihče ne pritožuje nad vsebino kot takšno. Bedasto je, da tak koncept prodajajo pod pretvezo razvedrilne oddaje ala Milijonar, Najšibkejši člen ipd… spada pa v rang Jerry Springerja.

 39. Pris, - 8.4.09 | 09:35

  Amate, saj gre za razvedrilno oddajo, le da s kvizom nima nobene zveze, kar je jasno že iz osnovnega koncepta, ki se jo lahko razloži v enem stavku. Kolikor sem zasledil, oddaje niso primerjali z omenjenimi kvizi, ampak z resničnostnimi šovi.

 40. Sanel.Š, - 8.4.09 | 09:44

  Še en komentar!

  Tko kot je že en v komentarju napisal bi bilo veliko bolj PREPRIČLJIVO, če bi lahko gledalci pred TV sprejemniki opazovali rezultate poligrafa! Odaja bi bila veliko bolj kredibilna! Tako pa lahko le sami pri sebi ali z družbo debatiramo o tem ali je bilo vse skup “nateg” ali pa je kandidat (tekmovalec itd) zajebal. Podzavest je “kurba” veliko stvari naredimo podzavestno oziroma razmišljamo o nečem in potem to izpeljemo ali pa ostane vse skupaj pri “mokrih sanjah”! Vprašanja kot so že bila v takšnih odajah: - ali bi spali z svojo taščo? - ali ste eksperimentirali z drogami? - ali ste preprodajali prepovedane substance (droge) - ali ste v zadnjem letu prevarali partnerko? - ali ste ivzršili kakšno kriminalno dejanje? - ali bi imeli spolno razmerje z katero od vaših lepih sosed, če bi se vam za to ponudlila priložnost?

  Obstaj toliko provokativnih vprašanj, ki se spuščajo na osebno raven, da bi bilo prav zanimivo opazovati rezultate poligrafa pri odgovorih.

  L.P

 41. amate, - 8.4.09 | 09:48

  Pris, kakorkoli, oddaja je označena kot “psihološka igra”. V tem pač ni nobene igre. Je pa res, da je zelo podobno resničnostnim šovom. Tudi tam skušajo iscenirati kurbarijo in bizarnost. Ironično je, da se razne institucije ala zapori trudijo izmečke rehabilitirati, tovrstne oddaje pa “normalne” osebke tiščijo v samopropad.

 42. david.pelko, - 8.4.09 | 09:48

  Pris, jaz bi raje 50k, ko =be entertainment ;)

 43. kronos, - 8.4.09 | 09:50

  Za moje pojme je Jonas prav solidno vodil zadevo, čeprav bi lahko malo manj drezal v tipa. Me je pa zmotilo nekaj drugega. Ne to, da tip vara ženo in da se ona smeji, ko to izve. Ali pa da je pijan čuval otroke in jih občasno pretepel. Pač slab mož in oče. Zmotil me je način, na katerega to prizna. S smehom. Briga ga.

  Najbolj žalostno v celotnem kvizu pa ni to, da zgoraj navedene stvari tip počne, ampak to, da ljudje ploskajo. Da, ploskajo. Ploskajo, ker jim nekdo pokaže, da je čas za aplavz. Ovce. Res nihče ne misli s svojo glavo? Aplavz, ker tip vara svojo ženo. Aplavz, ker je tepel sina. Prekleto, zaslužil bi ga, če bi na ta vprašanja odgovarjal z NE in bi kvazipoligraf določil, da je to resnica. Še hujše: ko je “poligraf” določil, da je res varal svojo ženo in ko je svetu obelodanil, da ima sin težave z mamili, so ploskali celo družinski člani. Ker je denar (naj)bolj pomemben. Odlično.

 44. david.pelko, - 8.4.09 | 09:50

  BTW: Meni je bil grozljiv konec, ko je tip odšel domov brez keša, ahahahaha, za popizdit!

 45. tom, - 8.4.09 | 10:02

  skratka – neumna oddaja za neumen folk. Mislim da sem dosti povedal…

 46. amate, - 8.4.09 | 10:10

  Aja, Pris, poglej, kako Jonas pravi temu “resničnostnemu šovu” – kviz! Bullshit!

 47. nevenka, - 8.4.09 | 10:12

  Kronos v zadregnih situacijah se mnogo ljudi vede nekongruentno. Smeh pač ne pomeni vedno veselja in sreče. Velikokrat prikriva šibkost in hoče pokazati nasprotno. Show je manipulativne narave in znotraj te vsebine ima Jonas svoj ustvarjalni maneverski prostor. Cilj? Človeka spraviti v čim večjo zadrego. Se mi zdi. Z vpršanji za denar in tistimi brezplačnimi.

 48. Boris, - 8.4.09 | 10:18

  Meni je sama ideja všeč (toliko voajerja se skriva v meni), a tvoja prva je bila IMHO preveč statična, serijska, … Več ljudske drame, pa bo ljudstvo sito!

 49. Kliman, - 8.4.09 | 10:19

  @ david.pelko Če ti je to všeč poglej tole ameriško verzijo. Tale baba je ostala brez keša in nardila budalo iz sebe.

  http://www.mojvideo.com/video-the-moment-of-truth-prevarala-moza/071f05e06364e95848b6

  Kej tazga naj Jonas, pa boš gost na Trenjih kako si kontraverzen in oh in sploh… :P

 50. Anti, - 8.4.09 | 10:25

  Js sm se tk smejal da me je trebuh bolel res, ne pretiravam. Nisem vedel a so mi smešni (familija) al se mi smilijo al ka naj :) Jonas ti si bil pa itak kul ;)

  @tom Ne nisi dosti povedal! A torej sem neumen, ker sem se zabaval ob gledanju oddaje?

 51. NeXT, - 8.4.09 | 10:40

  Hočeš nočeš poteka to takole..

  Različica A: Gospod Cankar, ste že pretepli svojo ženo? Da, sem. Vesoljna slovenska publika, ki samo čaka na takšen odgovor pa v zgražanje.. uaaa

  Različica B: Gospod Cankar, ste že pretepli svojo ženo? Ne, nisem. Jonas: no g. Cankar, nekaj kaže, da to ne bo čisto res.. Vesoljna slovenska publika, ki samo čaka na takšen odgovor pa v zgražanje.. uaaa

  Nimaš izbire. Kandidat se mora tega zavedat, da ta šov obstaja zaradi tega.

  Money, its a sin..

 52. Popaj, - 8.4.09 | 10:43

  Tako kot večina doktorjev ne bi opravila evtanazije, tako upam da večina voditeljev ne bi vodila take oddaje. Najlažje je reči, da s konceptom nimaš nič, da si samo voditelj.

  Pa se nič ne bojiš, glede na to kaki tipi bodo očitno prihajali na oddajo, da bo kak prišel na idejo, da si ti kriv, da je ostal brez denarja? Boš še ti kaj fasal, ne samo žena.

 53. tom, - 8.4.09 | 10:59

  anti – to, da te take stvari tako blazno zabavajo, pač kažejo tvoj način razmišljanja in nivo kulture. Vsak po svoje, kot sem že omenil, tudi Murko ima svoje privržence… :)

 54. chef, - 8.4.09 | 11:06

  Nisem gledal, pa tudi ne bom, ker je oddaja verjetno ena navadna oslarija, tebi se pa itak vidi, da, fino, nekaj šušk bo, boli me kurac kaj si folk misli. Kar je res. Tisti, ki jim gre TV na kurac, so ga že zdavnaj nehali gledat. Seveda ti dam absolutno prav, gnar je gnar, čeprav, jebatga, med folkom si ne delaš ravno usluge. Najprej brezvezna limonada, potem brezvezen kviz – tega sranja verjetno ne moreš rešit niti ti.

  Hočem povedat, haha, najprej si ljudstvu zjebal risanko, potem še moralo. Nalašč posplošujem, da ne boš mislil, ker meni je res postalo vseeno za vse velike brate, kmete, pop starse in tepce, ki bi za petdeset jurjev priznali, da so pofukali lastno mamo.

  Me pa fascinira, da so ljudje tako zelo prfukneni – tekmovalci in gledalci, da se razumemo.

 55. (jm), - 8.4.09 | 11:07

  To, da je tale oddaja tukaj tako komentirana, pa tudi sicer, le kaže na to, kako dober business je TV3 naredila.

  In lepo prosim, če se razburiš ko ti nekdo postavi ogledalo, je morda čas, da se zamisliš nad samim sabo, in ne nad tistim, ki ti postavlja ogledalo.

  Mediji so namreč ogledalo družbe. Sicer bi marsikdo rad, da bi prikazovali le lepe prizore socialističnih zmag naših izbrancev (kot recimo v Severni Koreji) ampak na srečo je to že mimo.

  Oddaja je idealno gradivo za vsakega študenta psihologije in komunikologije. Lepo pokaže zapletene medčloveške odnose, in bolj kot gosta razgalja občinstvo pred TV ekrani.

  Resnica pa tako ali tako ponavadi boli.

 56. locx, - 8.4.09 | 11:15

  Zakaj bi lagal, če te na koncu itak dobijo. Pač sskoz govoriš resnico in pobašeš dnar, če si že tak čeh, da si tam.

 57. tom, - 8.4.09 | 11:18

  Problem je v tem, da te na koncu še zjebejo z indirektnim vprašanjem, na katerega vedo, da boš pogrnil. In potem greš domov s prazno glavo in praznim žepom in se sprašuješ kaj za vraga je šlo narobe… Sicer pa naj gleda tisti, ki to hoče, saj živimo v svobodni (?) deželi. Capitalism rules!

 58. amate, - 8.4.09 | 11:26

  @(jm) Od kje so se sedaj neki “biznismeni” našli poklicane “postaviti ogledalo javnosti”? Normalno, da je med nami v privat življenju ogromno “čudnih” stvari. Zato pa spadajo med “privatne zadeve” in jih ne gre predstavljati širši javnosti. Večini tem pametnjakovičem na oddaji se bo življenje precej spremenilo – na slabše. Mečemo ogromno denarja za rehabilitacijo zločincev, bolnikov in podobnih. Le zakaj? Najbolje, da vse obesimo. Ljudje smo bedasti. Večina se jih sploh ne zaveda, kaj bodo povzročili sebi in svoji familiji s sodelovanjem v takšni oddaji. Seveda, ker so bedaki, pa jih imajo “biznismeni” vso pravico izkoristiti in zavrziti?? Še casinoji so dolžni nekako poskrbeti za tiste, ki postanejo odvisni od iger na srečo. Kaj bo naredil lastnik licence te oddaje?

 59. NexT, - 8.4.09 | 11:42

  locx, pa jim dokaži, da si govoril resnico :) Ti reces, da oni ne in obratno.. Vse je v scenariju..

  Drugače pa si za voditelja ne predstavljam drugega kot Jonasa.. poker face jih prebere prej, kot pa se to odločijo v režiji :)

 60. NexT, - 8.4.09 | 11:42

  oops tam pred da ni vejice..

 61. (jm), - 8.4.09 | 11:54

  @amate: Nisem napisal da so se našli poklicane. Napisal sem enostavno dejstvo : MEDIJI SO OGLEDALO DRUŽBE.

  To da pa so ljudje bedasti, si pa napisal ti. Sedaj pa lepo pojdi na ulico, pa to razlagaj ljudem, in jih poiskusi spreobrniti – o moj prerok, vodi nas!

 62. Miha, - 8.4.09 | 11:57

  Men pa se je ta oddaja zdela super izdelek v kategoriji TrashTV. To je kompliment, ni misljeno slabsalno. Jonas pa je Jonas, al ga stekas al pa ne. Vodi korektno, ce bo kdaj dodal kaj svojega, se bomo verjetno mal nasmejali, razen ce ne bo cloveka spravil v preveliko zadrego. Ker, da dajo kaksnega hilibilaja Jonasu tja, bo se on mogoce zgubil zivce. Se pa strinjam Jonas, da more bit s tvoje strani tudi moralna sodba, mislim da si jo lahko privoscis. Saj si, ampak mogoce tudi kaj vec. Ce bo cas in volja te bomo se spremljali, verjetno pa ne tko kot pr Milijonarju, ko bi lahko rekel da smo te komaj cakali. LP

 63. amate, - 8.4.09 | 12:07

  @(jm): napisal sem, da SMO bedasti. S teboj vred, če priznaš, ali ne. Vsak je bedak na svojem področju. To še ne pomeni, da ima neka oddaja pravico določene ljudi še bolj tlačiti v bedo pod pretvezo nekega kviza, na katerem lahko dobiš 50 jurjev.

  Nikogar ni potrebno spreobrniti. Ni jih pa potrebno dodatno izkoristiti in “zavrziti”.

  Mimogrede, mediji NISO ogledalo družbe, ker so ciljno usmerjeni.

 64. Biba, - 8.4.09 | 12:08

  Jonas, ti si itak car, če je kdo za voditelja te oddaje, si to ti… oddaja se pa mal preveč vleče..

 65. dregos, - 8.4.09 | 12:20

  Jonas upam, da boš zaznal vprašanje…

  Kako je z dvomljivimi vprašanji oz. temi pri katerih igralec ni prepričan o odgovoru? Kateri odgovor je potemtakem pravilen?

  Jaz sodim med tiste malo bolj počasne in me zanima (lahko mi odgovori kdorkoli). Kaj lahko potegnem iz te oddaje-kviza? Česa se lahko naučim? Na kakšen način naj bi me sproščala?

 66. Cepko, - 8.4.09 | 12:31

  @dregos: v neki drzavi je bila polemika da so te “kvizi” nastimani tako da oseba sigurno pade. pac postavijo vprasanje ki ima dvomljivi pomen. brez skrbi da je zadeva nastimana tako da je “house” vedno v plusu.

 67. tom, - 8.4.09 | 12:45

  dregos – ob taki oddaji se kaj malo lahko naučiš, ali pa: kako kapitalizem lahko razvrednosti človeka in potegne iz njega najslabše / kako so nekateri za denar storiti vse. Tako ljudje kot TV hiše.

 68. robert, - 8.4.09 | 12:50

  Jonas Ali ti ne dajo boljše oddaje.Te nisem gledal,ker sem včasih gledal Milijonarja saj sem se nekaj tudi naučil..Ne vem kje dobivaš bedaste komntarje?…,ali ti jih napišejo?..

 69. dr. h.c. Peter Legiša, - 8.4.09 | 12:58

  Jonas ti si nor’c!

  Računalničar,pokeraš,genij,najboljši televizjski voditelj, zdaj pa to. Oddaja je podn, in bo propadla. Totalno. Pazi samo to: Ne pusti, da ta barka potegne za sabo še tebe.

  Pa da te vidim jeseni spet pri Milijonarju. Zaradi mene lahko maš ve kot 4000€ honorarja.

 70. Pojoča travica, - 8.4.09 | 13:14

  Jonas – gledala sem cel kviz. Vodil si odlično, seveda. Nisem dvomila. Se je pa videlo, da si bil nad odgovori osebno prizadet in ti je preprosto zmanjkalo besed. Komu jih ne bi? Tvoj prvi gost je bil pravi biser. Življenje v Sloveniji se mu zdi nevarno, medtem ko pretepa svojo ženo v nosečnosti, jo javno ponižuje, vara pred, med in po porodih… žali z neumnimi dovtipi tipa: pes ne laja na domače (zato se mu ne dvigne) in da arabski pregovor pravi: ni vprašanje, zakaj moški udari žensko. Naj se ženska vpraša, zakaj jih je dobila? In sin. Ja, revčka se je edinega izmed petih otrok iskreno razveselil (čeprav “parkrat” pošteno nalomil kot prava impotentna šleva); po štirih deklicah mu je uspelo zaploditi moškega. Ki danes uživa drogo, bojda tudi zato, ker non stop dobiva “nogo” pri iskanju službe. Najprej ga v resničnostnem šovu izpostavi javnosti mati (in morebitnim delodajalcem), nato mu še oče da javno “priporočilo”. Tako bo fant, docela medijsko izpostavljen, kar nekaj časa iskal službo. Zaman. Starša pa bosta medtem storila vse, da se dokopljeta do “easy” denarja. Všeč mi je bilo, da stari Jože ni odnesel nič. Ti, Jonas, pa si bil docela prepričljiv v svoji vlogi. Le, kot že omenjeno, šokiran. Pa saj je to namen oddaje, mar ne? Še naprej veliko uspehov pri kvizu in ne odnehaj! Vsi se mi prodajamo za ljubi kruhek, kot je nekdo pronicljivo omenil. Srečno!-♠

 71. webmaher, - 8.4.09 | 13:26

  -če se že prodaš-se prodaj kot JONAS, jasno :-))) -nagrade so smešne (za moje pojme povsod manjkata dve nuli vsaj) -najbolj žalostno je, da v oddaji ne najebe samo glavni akter… -upoštevajte mnenje Miha in Nevenke(19 in 17) in naj gledalci pred TV ekrani vidimo poligrafske rezultate od prej in v živo.. -aja edini pravi zmagovalec kviza bo seveda Jonas :-)))

 72. t-h-o-r, - 8.4.09 | 14:11

  vi ste bedaki

  kot da bi nekoga, ki je kvalificiran zidar obtožili, da dela za neko gradbeno podjetje fak

  je pač služba kot služba

  tudi jonas mora od nečesa živet :D

  oddaja je pač en velik LOL

  škoda, da si nikdar ne upajo v živo

 73. webmaher, - 8.4.09 | 14:34

  Jonas še preblisk dneva: Poseben trenutek resnice z…….recimo si predstavljate Heleno Blagne ali Maria Galuniča….težko…po mojem mnenju bi oba hitro resnico ne govorila ali pač ne :-))))

 74. Miha, - 8.4.09 | 15:03

  Oddaja je na strani od tv3. ;)

  http://www.tv3.si/index.php?id=tr1oddaja

 75. mdrf, - 8.4.09 | 16:37

  psihološka igra je dobr zastavljena,sam če gledam druge(pinktv,nova..)se mi zdi da je pr teb vse mal bol rastegnen,nedinamično,neprovokativno..sam pr seb sm reku,da boš delč najbolši v tej vlogi,sam..to ni to..ni glih..ne pridš do izraza..nisi ti..preveč daš cajta tekmovalcu,da brblja brezveze..premal ga provociraš..preveč si prijazn,premal nesramn..sicer je bla pa to 1. odaja,pa sm zihr da boš ujel speed,ritm,..pa da boš bil mal bol ti,mal bol naoštro..razgali ovco,k ma u glav sam dnar,pa se sploh ne zaveda kakšne so posledice tazga slačenja u imenu keša..Jonas sam gas!!

 76. Lool3k, - 8.4.09 | 18:12

  Men pa je odaja sicer ql, samo mi pa je bil ta konec malo čudn. Kavbojc je priznal da se je fukaro okol, da je udaro žene, namlato sina… In zakaj bi se pol na koncu zlagal na tako banalno vprašanje ”Če se je na odajo prijavil zato da bi bil prepoznavnejši od svoje žene?” Kak oni nadzirajo rezultate poligrafa? Dobi tekmovalec na koncu izsledke…? To si lahko kar neke zmišljujeo in nategujejo ”boge” tekmovalce.

 77. ace.of.face, - 8.4.09 | 18:49

  Ker gostujemo na Jonasovi strani se spodobi, da najprej navržem kakšen stavek nanj. Jonasa spremljam že dolgo. Vedno sem ga spoštovala. Še iz cajtov Videošpona, me je naučil marsikaj, da o njegovem smislu za humor sploh ne izgubljam besed…sva ista generacija in sva rasla ob enakih oddajah in šovih, tako da mi je tudi po tej strani ležal. Pa vendar…moram povedati, saj veš, po resnici. Je že res vse, kar je folk naštel—si voditelj, to je tvoj šiht, z nastajanjem oddaje nimaš nič, ti samo krmariš kot voditelj in zabavljač…itd…ect… Ampak, Jonas najbrž pa lahko izbiraš kaj boš in kaj ne boš vodil, kajne?! Moram povedati, da te v tej oddaji nisem videla niti pred oddajo, še manj pa po njej. Si po mojem mnenju prerasel trash tv. Že zaradi kilometrine in zaradi priljubljenosti, si zaslužiš več…waaaaay več. Se ti ne zdi? Zanima me tvoje mnenje n tvoj pogled na to, ker dejansko te nekateri iskreno cenimo. V kakšnem od bodočih zapisov, pripiši kaj na to temo. Pa pliz ne me razočarat s kakšnimi izjavami v stili: “Vsaka oddaja je nekaj vredna…prav vsaka si zasluži dobrega voditelja…meni ni izpod časti voditi tudi takšno oddajo…” Sedaj pa še o oddaji: Ne vem zakaj se tako prerekate, sej ni govora o ne vem, National Geographic dokumentarcu ali ne vem čemu z visoko kvaliteto…zakaj sem sploh omenila NG, kot da Slovenci nimamo kvalitetnih oddaj…mi je zbežalo. V glavnem, govora je o novem tipu oddaj, ki jih bo žal vedno več in več. Trailer trash TV, trash TV, backstabing TV… Razprava na to temo je odveč. In ničesar spornega ne vidim tu—to je point svobode in kapitalzma, ponuditi čim manj za čim več gledanosti ergo denarja. Jasno je, da je voditeljeva naloga furati oddajo na način, da tekmovalca čim bolj izčrpa psihično, ga zmede, ga pretrese s komentarji in ga poskuša zmesti…nekako tako, kot je bilo tudi vidno, ko je tekmovalec že hotel odkorakati z 10.000€, pa je vodeitelj skoču, češ vi bi, pa vam žena ne dovoli…sam še eno vprašanje. Ja, sej eno je blo dovolj, da je tekmovalec popu*il. Sama bi v oddaji nastopila, okej zarad dinarčkov, ampak najbolj čist iz raziskovalnega vidika. Vsi namreč dobro vemo, da pri mašinci resnice obstajajo trije možni odgovori in sicer resnica, laž in neopredeljeno, to je takrat ko se ne da 100% trditi, da vprašani laže ali govori resnico. Če bi bila mašinca tako zelo zanesljiva, bi jo nemara že dovolili na sodišču, kot dokazno gradivo. G.Romeo V., ki za oddajo opravlja teste z mašinco, je nedvomno strokovnjak na tem področju, sej ni kr en tm, ampak je magister kriminalistike in je dolgo delal pri policiji. Opravlja pa teste tudi za Novo TV in njihov Trenutek. Svetujem tudi vsem, ki si želite tekmovati, da si natančno preberete pogodbo, ki vam jo ponudijo v podpis in se v naprej seznanite, kakšne možnosti pritožbe imate (mogoče tožbe), saj je povsem jasno, da je oddaja mini nateg. Jaz rada spremljam tisto na Srbski televiziji, ker je voditeljica enkratna in me vedno nasmeji…kar pobrskajte malo, kolikokrat so padali lističi in balončki z stropa zaradi zmage. Enako je na Hrvaški TV in enako na angleški…zmage se ne doseže pogosto, sploh pa ne zlahka. Igralci vedno padejo na iste finte in na podobnih dvomljivih vprašanjih. Vprašanje, ki se začne z :”Ali ste kdaj pomislili…” je že na začetku izgubljena bitka, razen če je posatvljeno na začetnih vprašanjih, ko se govori o majhnih dobitkih. Valda sem pomislila—vsaj enkrat v lajfu na katerokoli temo. Pa ko smo pri denarju—spet smo Slovenci najbl revni pri nagradah. Zaključek: oddaja je zgolj v zabavo, nima intelektualne in niti izobraževalne note, je tu, da nas zabava in nasmeje (včasih tudi ne), nima smisla polemizirat kako glupi ali karkoli že so tekmovalci…vsak zasebnost gleda drugače. Nekaterim pač ni nerodno povedati in izjave v smislu “sramotiti pred celo Slovenijo” so se mi zdele bebave že v času kakšnih drugih reality šovov. Če smo čist iskreni, si sramoto pogojno naredim samo pred ljudmi, ki me poznajo… Nč, naj oddaja laufa za tiste k se ob njej zabavajo. Za Jonasa pa še enkrat—lahko bi izbiral oddaje, to si si pa menda že prislužil.

 78. Novakec, - 8.4.09 | 19:29

  Jonas, če je tisto o tem naj si etične in moralne pomisleke nekam vtaknemo in predvsem naj gre mulc v sobo gledat porniče, SLUČAJNO letelo name, naj ti povem da jih ne gledam, da sem svoje mnenje lepo povedal ti pa ne in da sicer mislim da dobro vodiš.

 79. Simplon, - 8.4.09 | 20:39

  Oddajo sem si namenoma ogledal v celoti. Težko rečem, ali bom gledal še kakšno ali ne, kakor mi bo zapaslo. O sami oddaji nimam kaj dosti reči, nivo se mi zdi precej nizek, ampak kaj češ, tudi nivo gledalcev je nizek, zato se bo verjetno oddaja vsaj za nekaj časa krasno prijela. Jonas, ti si se mi zdel pa nekoliko slab, predvsem v prvi polovici oddaje, potem je bilo bolje, od začetka pa je izgledalo kot da se v resnici ne počutiš dovolj sproščeno v svoji koži in ti zato klikerji ne delajo tako hitro kot bi ti lahko. (Npr. že po prvem vprašanju je zgledalo, kot da bi rad še nekaj rekel, pa si potem utihnil, nekajkrat se ti je tudi potem še malo zafecljalo.) Domnevam, da boš v prihodnjih oddajah bolj suveren in boljši. Kar se tiče pa vprašanja na katerem je padel – ne verjamem najbolj, da je tam razbiranje iz poligrafa najbolj pošteno, malo dvomim v to. Sem videl, da je tudi v tujini podobno, potem ko ljudje o sebi priznajo že vse živo in se razkrijejo širnemu občinstvu, potem dobijo neko vprašanje, na katero ni povsem jasnega pravilnega odgovora (npr. Ali mislite, da ste dobra oseba?) in tam se vedno zlažejo, ne glede na to, da so prej po resnici odgovorili na dosti bolj delikatana vprašanja. Aja – pa ne da se mi tekmovalci tako smilijo – vsak si je sam kriv, da se je prijavil v oddajo, kljub temu pa mislim, da televizija izkoristi naivne tepčke.

 80. čudeska, - 8.4.09 | 20:59

  živjo. sem uživala v gledanju oddaje. jonasa bi pohvalila, tega tipa pa prebutala. ni večjega olajšanja kot to, da je OBELODANJEN in poparjen kot MEJHNO (ahahaa) ŠČENE pičil kuči. svinja. skratka, všeč mi je blo, ko se je jonas čudil njegovim resnicam in priznanjem! in še premal vrtal z vprašanji… komaj čakam naslednjo oddajo, wiiii. oddaja z drugim voditeljem ne bi bila pol toliko zanimiva. res!

 81. Simon Says, - 8.4.09 | 21:15

  Najprej pohvale (prosto po Žižku: iz vljudnosti, a v resnici iskrene). Vodiš prav dobro. Imaš občutek za ritem. Čenčanje med vprašanji je precej gledljivo (za referenco: Marijevo čenčanje z zanimivejšimi gosti je precej manj gledljivo). Ker je v vsakem vicu 50% resnice, sem si ogledal še dansko oddajo. Da preverim ali je voditelj dober ali se te ni prijelo, ker ga nisi razumel. Lars Hjortshøj ni prav dober. Je odličen. Da bi lahko dosegel ta nivo tudi ti, mora pricapljati za tabo produkcija – lučkarji narediti domačo nalogo iz tenkočutnosti in tonci zrihtati tvoj glas, da bo resnobnejši (manj ciničen, če hočeš). To, da ti priznaš, da te je bolj sram kot gosta je vrlina. To, da je režiserja sram pokazat – konkretno, ne le bežno! – obraze prijateljev in družine, ki so v zadregi (medtem, ko čakamo na potrditev odgovora) ferdirba oddajo. Pri oblikovanju obstaja načelo “ne razlagaj; pokaži”. Ko bo to jasno ekipi in ko bo res neprijetno vsem po vrsti od kandidata do gledalcev, boš lahko le še modro molčal in tu in tam pribil kak dovtip – in vodil boš odlično. Morala: Danski prijatelji balkanskega porekla mi pravijo, da bi Danec za 1 krono prodal očeta in mamo. Balkanci nismo nič boljši. Skratka vse skup je en šrot.

 82. NeXt, - 8.4.09 | 21:21

  Eh, pa vi verjamete, da je ta tip res vse to storil kar je “priznal”? Bolj provokativno vprasanje je, bolj se ti splaca odgovorit pritrdilno. Namen je dosečt šok pri gledalcih, kdor si pa ne upa, se pa laže.. Pač mu je dol viselo za vesoljno Slovenijo, ker je videl cekine pred sabo.

 83. Podpis, - 8.4.09 | 22:19

  ”Tiste neke etične in moralne pomisleke, ki jih tu in tam že vidim po blogosferi, si pa prizadeti lahko zatlačite v anusni tunel, dragi moji, ker ste z njimi nagravžno sitni. Ker vam je oddaja le izgovor za moraliziranje in obračanje prsta na druge, glej kako ste pokvarjeni, da vam je taka oddaja všeč. Marš nazaj v svojo sobo gledat porniče, mulc.”

  Jonas, mogoče boš to razumel kot napad nate, a te prosim, da ne začneš takoj razmišljati o anusih itd … Moja trditev je tole: Če nekaj ni moralno, potem tega ne stori. Morala ni nekaj slabega, nekaj zoprnega ali celo nedoraslega (omenjaš mulce, ne vem zakaj). Moralnost je znak duševne čistosti. Naj te ne zavedejo primeri hinavske morale. Govorim o pravi morali, tisti, ki nam preprečuje, da se med sabo koljemo. Mislim, da se zavedaš, da je ta oddaja popolnoma nemoralna in neetična, zato pa tudi napadaš samo moralo in etiko, namesto, da bi razložil, kako oddaja ni moralno sporna. Vendar pa je vsak napad na moralo kot tako izredno žalosten in vreden obsodbe.

  P.S.: Uporniki brez razloga so po navadi idioti.

 84. lidija, - 8.4.09 | 22:53

  infantilno / kot bi gledal majhno deklico, kako hodi v maminih visokih petah / jonas pač ne zna biti kaj novega / verjamem, da je iz prepotentnosti in samozadostnosti težko iztisniti kvalitentega voditelja / tv nas pač posuljuje z nekaj obrazi, ki se ne izkažejo / 100 % dolgčas in izguba časa / tatjani s tv pinka pa maksimalne čestitke za karizmatičnost, inteligenco in subtilno povezovanje vprašanj in šarmantnost v enaki oddaji / kljub temu, da to ni oddaja po mojem okusu – samo tako naprej, tatjana / pri tebi vsaj čutimo napetost in smisel trenutka resnice /

 85. Delboy, - 8.4.09 | 23:06

  Moralnost je znak duševne čistosti

  Kakopačne (bi reku Had)

  Seri take klamfe svojim otrokom, namesto po netu

 86. Primož, - 8.4.09 | 23:08

  Ste se pa razpisali do onemoglosti. Morem še jaz mal drevo poscat.

 87. Bojan, - 8.4.09 | 23:20

  Oddaja zanimiva, bomo videli če se bo obnesla. Kaj je sporno in ni sporno oz. moralno in nemoralno je brez veze debatirati. Samo poglejte našo družbo. Jasna je samo ena stvar, na našem trgu ni drugega voditelja, ki ne sam da bi bil pripravljen tako oddajo sprejeti ampak jo tudi USPEŠNO speljati. Čestitke Jonas, profesionalen kot vedno

 88. rok, - 8.4.09 | 23:45

  Zdajle bo malo stisnil zobe, naredil par oddaj, potem se mu bo pa sladko jebalo kako leto, dve in bo medtem počel tisto, kar mu paše.

  Koliko je takih izmed nas, ki bi lahko počeli praktično ves čas, tisto, kar bi želeli? Who’s the asshole now?

  p.s. Mislim pa, da vsak, ki ni ravno zabit in se ustavi za sekundo in pomisli…ne bo šel nikoli na poligraf pred javnostjo. To naredijo samo najbolj pohlepni bebci. Ki pa po drugi strani nimajo nic kaj dosti vec/manj grehov kot mi vsi ostali.

 89. Podpis, - 8.4.09 | 23:46

  Ravno to zavračanje moralnosti je krivo za današnjo družbo, se ti ne zdi? Moralnost je bilo včasih nekaj dobrega, danes pa so to že klamfe, ki naj se jih serje otrokom in ne odraslim, ki že vedno, kaj je to sebična družba. In seveda, nihče ni nič kriv, to je pač družba in ne jaz, jaz nimam nič s tem. Je potem čudno, da smo vsi tako zadovoljni s kapitalizmom? Hvala bogu, končno neka ideologija, ki mi dopušča, da sem kreten! Ampak, biti kreten ni vrednota. In če hočeš biti dostojen človek, spoštljiv do sočloveka, potem moraš biti moralen. Takšnim frajerjem, ki se jim zdi moralnost krneki bo pa že odklenkalo.

 90. Žogca, - 9.4.09 | 00:10

  Saj tisti, ki so nad tem šundom, lahko gledajo dokumentarce. Ni treba, da špilajo vzvišenost. Nihče nikogar ne sili gledati to oddajo. Jaz jo bom gledala.

 91. Bor, - 9.4.09 | 01:11

  Kdo za hudica je Jonas? O kom vi govorite ze cel cas?

 92. Valko, - 9.4.09 | 01:19

  Svaka čast, Jonas. Še vedno lahko nategneš producente, da te najamejo. nekaj moraš delat. Napredoval pa nisi že dolgo časa.

 93. Valko, - 9.4.09 | 01:20

  Škoda.

 94. pijanec, - 9.4.09 | 04:45

  @Podpis: prosim nehaj težiti. Moralnost je samo skupek izmišljenih bedastoč, da se lahko na nekoga kaže s prstom. Nekateri pač ne priznavajo različnosti in drugačnega načina življenja in zato poskušajo drugim s “kaj je prav in kaj narobe” vsilit “pravilen” način življenja.

 95. t-h-o-r, - 9.4.09 | 09:32

  podpis: you’re an idiot

 96. nasstassia, - 9.4.09 | 10:02

  fak, koliko teženja in moraliziranja na enem kupu. mene bo kap. če vas tako moti, ne glejte oddaje pa konec. vsak, ki se prijavi v ta šov, vsaj približno ve kaj ga čaka. za jonasa je pa to služba – a je to tako težko razumet?!?!

 97. nevenka, - 9.4.09 | 10:23

  Mnenje ima pa tudi lahko vsak, a je to tako težko razumet?

 98. PiPi, - 9.4.09 | 10:27

  nevenka: tocno to! je smesno ko se jebivetri pocutijo ogrozene :)

  .::PiPi::.

 99. Ruth*, - 9.4.09 | 11:16

  Ne razumem cele oddaje. Koncept mi ni jasen. In niti to ne kako je neka njegova trditev laž, če je on prepričam v svoj odgovor. Totalno bezveze. Kako je že on pripopan na detektor laži ali na kaj koli že?

 100. Podpis, - 9.4.09 | 13:21

  Žaljenje res ni nujno. A je tako težko biti dostojen človek?

  Če je morala res ‘kup izmišljenih bedastoč’, potem te najbrž ne bo motilo, če ti v grlo potisnem en zelo oster nož. Ker morala je tisto, zaradi česar tega ne naredim. Razen, če tebe ustavlja le zakon in grožnja zapora. Takim ljudem se pa strokovno reče sociopati. Seveda pa uboj človeka ni isto, kot takšna oddaja. Recimo, da ni nič narobe s tem, da gledamo človeka, ki si pred celo Slovenijo razgalja dušo za denar. A to ni tisto, kar Jonas trdi. Trdi, da je sama morala butasta. In to je idiotsko. Morda pa sem res idiot tudi jaz. Ne trdim, da nisem. Ljudstvo pač hoče svoje igre in nič ni bolj razburljivega kot nekdo, ki menja dušo za denar. Ali pa ko neka ženska iz Anglije tako rekoč umre pred kamerami. Vse za zvezdništvo. Lepo pot imamo zastavljeno. Me prav zanima kam bomo prispeli.

 101. NoMercy, - 9.4.09 | 13:33

  O oddaji: koncept ustreza ciljni publiki. Jonas korektno oddela svoj posel.

  O komentatorjih bloga: Očitno je tema bloga zadeta glavica na žebljci: število komentarjev na stotici :D

  O reklami za oddajo: Jonas, katastrofalno izgledaš v tej reklami … kot, da bi te kravi iz riti potegnili :P

 102. dr. Wega, - 9.4.09 | 13:53

  Mene je pravzaprav edino moteče to naše večno ploskanje tam kjer ni primerno.

  Ali pretepate ženo, otroke in psa? Ja Odgovor je RESNICA

  Plosk plosk plosk…. Pri springerju je bil vsaj buuuuu…

 103. Burek, - 9.4.09 | 13:55

  Kaj je tako težko za razumet? Pred oddajo ga priklopijo na detektor, mu postavijo 60 vprašanj, Jonas pa mu jih prebere 21 najbolj sumljivih in najbolj pikrih! Tip je pal na detektuju laži, ker je ko je bil na detekturju je rekel, da ni prišel zaradi tega v oddajo in v tistem se je strosil tisti poligraf! Ko mu je Jonas postavil vprašanje je povedal isto, kot je na detektorju samo kaj, če se je že tam zlagal! Glejte rajši Not padu, tista še je lažja oddaja! Jonas ti pa kar naprej to furaj, ker je finta!

 104. Anti - moralistka, - 9.4.09 | 15:12

  Hja, Jonas, če boste najemali folk pri Avdicija.com(tako mislim zaradi “žene”, ki se jo spomnim iz reklam), bo kviz pač sranje. Pripeljite normalne ljudi noter, ne pa težit penzijonisti, ki služijo keš z nastopanjem v TV-reklamah in se jim zdi fino, da se grejo še mal k Jonasu zajebavat. Itak se vidi,da je zaigrano.

 105. Luka, - 9.4.09 | 15:30

  Ko sem te gledal v oddaji videospon, si bil poln zivljenja, karizmaticna oseba, nepredvidljiva, katera me je kot mulca vedno znova navdusevala. Bolj kot se staras, vedno bolj postajas nezanimiv, istrosen, zdolgocasen, brez zivljenja. Se mi zdi, da si malo obsedel na lovorikah. Mnogo je znanih osebnosti, kateri cas jih ne povozi in denar ne pokvari. Zal mi je, da s tabo ni tako. Ostala je le se lupina, ki dela za denar. Brez vsakrsnega obcutka za to kar pocne. Skoda.. Jonasa ze zdavnaj ni vec. Ostala je le se silhueta…

 106. voda, - 9.4.09 | 15:31

  Ploskanje je treba skenslat.

 107. Dejan, - 9.4.09 | 15:38

  Bedarija. S poligrafom ne moreš merit nekih občutkov, ki so izjemno abstraktni. Na vprašanje na katero naj bi se mož zlagal, poligraf NE MORE dat odgovora ali je to resnica ali laž. Tako da je vse skupaj bolj podobno loteriji.

  Ampak, ker vodi jonas je bilo zanimivo, v pričakovanju naslednje oddaje…

  Lp, Dejan

 108. viktor, - 9.4.09 | 15:42

  Jonas dela to sranje samo zaradi DENARJA !!!

 109. Simona Rebolj, - 9.4.09 | 15:48

  @Pris in Boštjan:

  Še redno zaposlen igralec v gledališču ima pravico določeno vlogo, ki mu je dodeljena, odklonit!!! Ni je dolžan odšihtat za vsako ceno! Vsak televizijski voditelj si ustvarja določen renome glede na projekte, za kakršne se odloča, glede na to, kar mu je ponujeno, zato ne šihta! Pomembno pa je, da ravno voditelj postane maskota oddaje. Torej je obraz oddaje in nikakor, da nima nič s tem, pač pa samo kreatorji oddaje, češ, pa kaj, bi bil pa kakšen Polde namesto njega. Ja! Ampak pač ni Polde, ampak je Jonas. Naj ga priklopijo na poligraf in postavijo za začetek takale vprašanja nam v brezmejno zabavo:

  Ali mislite, da so nastopajoči v tej oddaji navadni idiotski primitivci?

  Ali menite, da je ta oddaja primitivni šov za primitivno drhal, ki bi pred časom z enakim guštom vreščala na gladiatorskih igrah?

  Ali ste sprejeli voditeljsko mesto v tej oddaji predvsem zaradi keša?

  Ali vam je malo slabo, ker kot voditelj ne dobite kakšnega uglednejšega projekta v ponudbo?

  Ali v zagovor oddaji, ki jo vodite, obkladate kritike te oddaje z moralisti in jih zmerjate, ker vam je v bistvu nerodno, pa bi si radi na silo nekako branili spodkopan renome, ki je bil nekoč res ugleda vreden na področju razvedrilnega programa?

  Se vam zdi ta oddaja slaboumna oblika zabave?

  Se počutite soodgovoren, ker postaja televizija navaden cirkus, vi pa postajate ena izmed maskot cirkusa, ki pravzaprav žali kvalitetne cirkusante v pravem pomenu besede?

  In podobno … Vprašanja v zvezi z morebitnim Jonasovim kurbanjem, lažmi, krajami in podobnimi lepotami iz osebnega življenja, na čemer bazira ta oddaja, so pa milo rečeno nezanimiva. Nezanimiva, ker itak ni ponujana nikakršna refleksija ali kaj podobnega, da bi lahko lapali o razkrivanju česar koli že. Ne gre za moraliziranje, ampak nekaj povsem drugega. Za podebiljanje!

  In ja, pris, seveda imamo kapitalizem in svobodo odločanja, kakšne oddaje se rolajo na televiziji! Imamo pa tudi svobodo izražanja mnenja, da so določene svobodne odločitve kreatorjev in voditeljev (ponujačev programa, kakršen je in s tem določevalcev kakšen rang publike se bo podpiralo in v kakšnem ga ohranjalo!!!) milo rečeno vredne kritike. Tudi to je moja izbira! Ne samo, ali gledam ali pač ne gledam! Še posebej ne v deželi, kjer kmalu ne bo več dosti ogleda vrdnega, ker nič ogleda vrednega ne bo več v ponudbi! Zakaj? Ker nekaterim godi (predvsem njihovemu žepu in padcu osebnega nivoja), da razglašujejo televizijo za navaden cirkus! Cirkus je zato, ker dobivamo vedno več razprodancih osebnosti po medijih, ki se jim je osnovno dostojanstvo in ponos zatajnilo tam nekje daleč v anusu!!! Podpira jih pa temu primerna večna večina.

 110. Tamara, - 9.4.09 | 18:11

  Trenutek resnice – sistem ogledala komentatorjev. : ) Zunaj tak lepo sonček sije.

 111. Tomac, - 9.4.09 | 18:43

  Jonas! Ne razumem, zakaj bi te bilo lahko sram ob neugodnih vprašanjih?! …saj si vendar voditelj-profesionalec, ki se po logiki stvari sploh ne bi smel identificirati z ljudmi, ki igrajo…ti jih spravljaš v psihozo, ne pa da sočustvuješ in te je sram skupaj z njimi – ali celo samo tebe. Ni profesionalno…Svetujem ti torej, da v bodoče vprašanja tipa:” Ali ste si kdaj želeli spati s svojo materjo…?” pač hladno prebereš in se zagledaš tipu direktno v oči… Saj si profi igralec, mar ne? V prvi oddaji te je parkrat prav zvijalo in upam, da boš vnaprej bolj “cool”… Sicer pa je oddaja bedasta in nič zabavna…prvo sem gledal zaradi tebe, kot najbrž mnogi…v bodoče nič več, ker je oddaja “čist mim”. Lp T.

 112. Darjan, - 9.4.09 | 19:17

  Dobro, do tega merjenja s poligrafom sem tudi sam malo skeptičen, oddaja je pač namenjena široki publiki, nekakšen resničnostni kviz bi rekel. Glede voditelja pa same pohvale, pogrešam pa Jonasa kot pravega voditelja, recimo v slogu Lettermana, tega nam v Sloveniji manjka.

 113. Arbiter_universale, - 9.4.09 | 19:30

  Jaz bi zagotovo gledal sebe v oddaji. Beg od narcisizma naj bi bil kul. Vendar nikomur ni škodilo, če je vrgel oko nase. Pravzaprav je to čisti MUSS ZEIN duhovnega napredka vsaj po moje. Čista sholastična refleksija ni od muh, ampak šele pravo PODOŽIVETJE samega sebe lahko da popoln rezultat. Torej za nepismene: Jonasu in vsem ostalim preiporočam naj čimveč sami sebe opazujejo v vseh možnih medijih. Vam bo kdo rekel narcis? In kaj potem?

  LP, Arbi

 114. čudeska, - 9.4.09 | 19:45

  ojoj, Luka ob 15:30, kok si se pa ti v pozitivno spremenil? … poln zivljenja, karizmaticna oseba, nepredvidljiva – takole ti o jonasu, sam si pa perla, al kaj??!! prepotentneži nezadovoljni. sami sebe poglejte, gnide, a spravte skup vsaj pol tolk bit zabaven pa za gledat kakor jonas v tej oddaji? men je čist vredu.

 115. Luka, - 9.4.09 | 20:39

  @cudeska Prepotentnez, nezadovljen? hehe.. si pa faca, da me takole etiketiras. ne mores! pa ves zakaj? ker se javno ne izpostavljam. In nekdo, ki se javno izpostavlja, bo pac delezen vsakrnsnih kritik. Sprejmi to ze enkrat, porkash. Bil sem iskren. Do samega sebe in do Jonasa, ki mi je bil nekaj casa nazaj res, ampak res clovek, ki sem ga z veseljem poslusal. Clovek, ki je imel karizmo. Clovek, ki je naredil zgodbo zanimivo. Clovek, ki je bil drugacen od povprecnega slovenca. Itd… Ampak danes, ko ga gledam, mi je dolgocasen.. Clovek, z njegovo karizmo, bi lahko delal oddaje, ki so nad nivojem “trenutka resnice”. Mi ne verjames? Ampak fora je v tem, da v tem ni denarja. NI GA! In Jonas, valda ne bo delal nekaj za pol manj, ker lahko dobi nekje drugje trikrat vec. AMPAK RESNICA JE TA, da je oddaja pod nivojem. Budalascina. Idiotizem, ki ga je posralo kapitalisticno sranje. Sam imam rad entertaiment. Zelo. Ampak na nekem nivoju. Bla bla bla.. kot bi rekel ex Jonas… Ne da se mi vec pisat. Uzivaj ti v sranju, ki ti ga lansira televizija. Jaz ne bom. Vendar se vseeno lahko imam mnenja do le tega. Ali mi bos ti to preprecila? V celoti se strinjam z Simono, ki je zelo lepo napisala, kar si misli. In ne mi govort, da naj ne gledam tega, da naj se obrnem stran in gledam pornice. NE BOM. Pogledal si bom in bom kriticen do tega. Ker je to moja pravica in hobi! :D

 116. VASIJA, - 9.4.09 | 20:43

  JONAS – TO KAKO STE NATEGNILI MOŽA OD CIRILE JE PA PODEN…

  sej razumem, da nimate od kod uzet unih 50.000€ – pa da tvoj beden siht, ki se pojavla na TV3 stane još in še… sam vseeno… to ni način – lahk bi dobil vsaj škatlico Viagre za tolažilno nagrado!!!!

 117. nena, - 9.4.09 | 20:48

  “Sem jih kar nekaj vprašal, veste. Jebe se jim za to, kdaj so risanke, samo da so. Mimogrede.” SVAKA ČAST…se popolnoma strinjam z napisanim…Glede tvojega povratka na TV, pa vse pohvale…šele zdej vidim, da smo te kr precej pogrešali…Jonas je pač eden in edini…bi rekel Damjan Murko;)))))

 118. VASIJA, - 9.4.09 | 20:51

  @nena: Damijan Murko že ve….:D

 119. NoMercy, - 9.4.09 | 22:40

  ampam Mario je pa car, ker je še vedno in že toliko časa na nacionalki :D Ane, kako obvezne položnice človeka ukrivijo, da nastopa v govnu do nosu :P

 120. majakrizaj, - 10.4.09 | 09:34

  Kot berem komentarje opažam, da si z resnico edino konkurenčen do nesposobnih tožilcev ? Ko boš v oddajo povabil Bavčarja,Šrota,Kordeža,Adriano ali Katarino, bom pa pogledala oddajo.To kar so videli gledalci, pa je videno v vsaki vaški gostilni.

 121. enpassant, - 10.4.09 | 10:30

  ….ko si že omenil tunel v falusu… Jonas točno tja ti sedaj rineš prst in poližeš, ker ti je okus itak poznan. Dober si zato, so vsa sprašanja že v tebi, ker počneš vse to, kar boš ispraševal žrtve. Sam pretepaš ženske, si vulgarn, neveren pleyboj, zakompleksiraqn pred intervjuji in verjamem da tudi slab oče …obenem pa še služiš na svojih strasteh… Tokrat si kot kurba, ki uživa in kasira. Intelektulni pornič.

  V vsem ostalem se strinjam z Luko …Jonas je bil car…

 122. gassko, - 10.4.09 | 11:43

  Jonas, kot mi je znano si itak Siolu prodal tale blog.siol.net, zanima pa me, a ti še kaj plačujejo, ker tole je noro obiska kaj?

 123. Arbiter_universale, - 10.4.09 | 13:08

  Še na veliki petek ne dajo miru ubogemu Jonasu! Jonas ti si en bedni stvor, jebeno dete, pankrt, pošastni demon z enim očesom, ti si zmene nebodigatreba, buldog brez zob, zapuščena zguljena hodalica, pljunek gobavca, Iztok Gartner, Blakova nerazumljena in popolnoma ničvredna Poroka nebes in pekla, ti si Miltonov Izgubljeni raj, ki se bo razpočil v vročini studijskih žarometov, ti si Eva, ki nadleguje Adama, Kajn, ki ubija Abela v sebi, sukus, alegorija najglobjega Tartara, bednik, uš, nosorožec, pokveka, Slainov sluga, Gizmo, čelavec, gizdalin s hoduljo v riti, učitelj, ki je naučil Ojdipa incesta, gospodar tega istega učitelja, Fudjiyama pokvarjenosti, sladkobni vonj po hudičevih žveplenih parah, dih satana, nasprotje Atma Victu, prikriti božjastnež in shizofrenik hkrati, blodnjavi Narcis, pošast z nadimkom Fritzl in še in še, poleg tega, da si Arbitrov pljunek v tvoj obraz! Smet!

  LP, Arbi

 124. enpassant, - 10.4.09 | 13:49

  Arbiter …no ja ti si ga pa res ocenil totalno negativno. Ne morem rečtda je vse res,ker to so itak pripadnosti vseh največjih intelektualcev, ki so zgodovinsko znani…

  Vsem povej, da so svinje in bodi sam največja svinja …pa boš svinjsko bogat in slaven

 125. Arbiter_universale, - 10.4.09 | 13:53

  Vsi ste svinje in jaz sam sem največja svinja!!! Nič ne slišim šelestenje perja in cingljanje cekinov. Bom še malo počakal.

  LP, Arbi

 126. tado, - 10.4.09 | 15:26

  Folk tole malo preveč resno jemlje. Če nimate ka bolj pametnega početi glejte TV in če se zraven zabavate je namen dosežen. Ne razumem pa nekih težkih kritik in pljuvanja. Če Jonas želi voditi oddajo, naj jo pač vodi…

 127. Denis, - 10.4.09 | 16:18

  Zaradi takih mentalnih pokvek kot je osebek pod nickom arbiter universale bo ta svet nedvomno propadel. Pa katera p…. to rodi?

 128. Jaka, - 10.4.09 | 17:51

  Nekomu se pa smeje, kaj?

 129. Arbiter_universale, - 10.4.09 | 19:34

  Komu?

  LP, Arbi

 130. AzzQim, - 10.4.09 | 20:47

  Kako je pa s kakšno pritožbo, nezadovoljstvom, drugim mnenjem, ki bi ga morebiti zahteval tekmovalec? Poligraf ni nezmotljiv, kakšen maher ga takoj pretenta :)

 131. blitz, - 10.4.09 | 21:00

  Jonas, ti si kot bi bil na skakalnici – Videošpon je bil vrh zaletišča, Milijonar odskočišče, Trenutek resnice pa dno skakalnice, pardon sralnice. Kaj boš vodil naslednje? Porniče?

  Da ne bo pomote – nič ne moraliziram, moralno sporna se mi zasnova oddaje ne zdi – če se folk zaradi pohlepa da poniževati, njihov problem. Ampak gre preprosto za poden zasnovo oddaje, ampak tebi je itak vseeno, saj si povedal, glavno da cvenklja in da se zato ni treba preveč pretegniti, kajne?

  Včasih sem mislil, da se ne da pasti nižje od Osbornovih. Potem me je izučilo in sem mejo znižal na kmetijo in Springerja. Globlje pa se menda ne da. In spet sem se zmotil – globina podna je brezmejna.

 132. Arbiter_universale, - 10.4.09 | 21:44

  Pa dobro no ljudje božji! Kaj ste na konico penisa padli?

  Kaj pa je narobe, če človek nekaj zasluži za skorjico kruha? Zakaj pa noben ne pljune po Joci Amsterdamu recimo? Tale pa bi si zaslužil po ritki, tale pa! Ne pa Jonas. Sram vas bodi! Gamad!

  LP, Arbi

 133. david.pelko, - 10.4.09 | 21:51

  Vidim po odzivih, da je bila nadaljevanka v času risank “mala malca” :D

 134. enpassant, - 10.4.09 | 22:11

  Če si grd …moraš početi grde stvari, da te opazijo.. :)

 135. Tibor Jablonsky, - 11.4.09 | 01:28

  Fetalijev komentar zmaga. Ostalih sploh bral nisem.

 136. pitch, - 11.4.09 | 10:57

  auu strasti, trenutek resnice….

  iz slabsega na slabs,

  way of trhuth..Ben Kingsley zal nikoli ne bos…

 137. Tony, - 11.4.09 | 14:10

  Prav zoprna oddaja za pogledati. Pa kot en velik nateg je delovala na koncu res..

 138. belokranjc, - 11.4.09 | 15:23

  Milsim Jonas, dete belokranjsko kas si ti pal, pa samo da je dnar v igri bi ti jel svoja lastna g…… sem res mislil, da si nek intelktualec, pa si dokazal da si le pravi podjetni kapitalistek, ki si da za dnar luknjo vrtat v koleno…. sramota…….zate!

  pa tiste ti tudi dolgo ne bom pozabil…. cigani iz adlešič sic sic sic

  taka intelektualna kurbica se mi zdiš

  brez zamere!

 139. Žogca, - 11.4.09 | 15:26

  Tukaj je, vidim, debata še vedno zelo živa. Prišla je tudi do intelektualnih razsežnosti, ojoj.

 140. Arbiter_universale, - 11.4.09 | 17:32

  Ojoj! Kaj pa bomo zdaj? Četudi bi ta debata postala intelektualna, ne bi to bil resen problem. Resen problem je recimo to, da… eh brezveze. Ko vas jebe.

  LP, Arbi

 141. Simona Rebolj, - 11.4.09 | 17:49

  Ja, res. Fetalijev komentar zmaga, predvsem ker Volkov komentar primerek večje zgube sploh bit ne bi mogel.

 142. Iztok, - 11.4.09 | 19:37

  Dobil si točno tako oddajo, kot si zaslužiš – poden od podna. Ali boš – če ti ponudijo zadost denarja – vodil tudi npr. ubijanje v živo? Sej nekaj folka bi verjetno tudi kaj takega zanimalo.

 143. piloto, - 11.4.09 | 23:26

  Jonas, od kardinala pri Živadinovu do tega realno-kvizniškega-psihološkega sranja via Strasti…škoda. je pa zdaj jasno, da si čisto navaden cinik, torej najslabša sorta intelektualca (tak je tudi hribar). škoda, možgane imaš zelo razvite..toda…kaj bo naslednjič? reality show z rebeko?

 144. piloto, - 12.4.09 | 00:01

  pa še to…žiher bi si pogledal posnetek. mogoče ti bo postalo slabo tako kot meni.

 145. Panx, - 12.4.09 | 04:49

  Jonas že dolgo ni več vreden besede intelekutalec… bolj star bolj nor pravijo :)

 146. nevenka, - 12.4.09 | 08:36

  Meni bi bil pa izziv iz nekulturne oddaje narediti zanimivo oddajo, kjer voditelj ni sodnik in ne poskuša “žrtvi” nakopati slabih občutkov, pač pa jo “prisili” razmišljati o razlogih, saj bi ljudje na tak način najbrž manj glumili. Morda nimam prav, oddaje na kaki drugi tv nisem nikoli videla. Me pa moti, ker so vprašanja tako policijska in groba. Isto vprašanje je lahko veliko bolj elegantno zastavljeno. Ne vem koliko svobode je pri tem.

  Crnkovič je nekje zapisal, da če bi deloval pravi trg na TV, bi imel Jonas boljšo izbiro oddaj. Naše televizije bi morale imeti najprej boljše programe in veliko idej, potem bi pa bilo tako. Morda bi celo naredili oddajo pisano Jonasu na kožo. Izvirno oddajo. Kaj pa naj pri nas voditelj sploh vodi, če oddaj ni. Potem pa programski vodje izberejo pač to kar izberejo… Tudi oddaja A si ti tudi notr padu ima elemente, ki jo včasih vlečejo po kulturnem dnu. Vsaj zame. Vmes ima odlične koščke, tako da ima najbrž koncept: za vsakogar nekaj, vsak najde svojo identifikacijo. Saj ne, da bi si človek zatiskal oči pred vulgarnostjo, saj je povsod, tudi na gledaliških odrih… Očitno so časi taki, da je bolje, da si človek ne zamišlja, da je kultura kaj drugega kot zrcalo. In je naš problem, če vidimo, kar nam ni všeč. Verjetno sodim jaz s svojim idealizmom med čudake. Ali je treba družbo vzgajati ali kvariti je pa drugo vprašanje.

 147. MihaM, - 12.4.09 | 10:37

  Edino, kar se mi je zdelo zanimivo, je družinska dinamika, torej odnosi med družinskimi člani. Tu pa se je oddaja pokazala kot nekaj najbolj nespretno režiranega, kar sem kdajkoli videl – režiser (realizator, natančneje) je kamere usmerjal na povsem napačna mesta. Velikih planov družinskih članov in mediger njihovih izrazov sploh ni bilo. Režijska sramota!

 148. Arbiter_universale, - 12.4.09 | 10:54

  Mene čudi, da je Jonas popolnoma blaziran ob teh v nebo vpijočih kritikah. Tole je izjemno čudno dragi moji. Jaz bi gotovo resneje vzel vse tole in poskušal malo širše elaborirati svoje početje. Jonas pa nič. Kot, da ni nič. Čemu je torej ta blog namenjen? Njemu ali nam? Če je nam, potem to kaže na narcisizem? Ne vemo. Jonas molči.

  LP, Arbi

 149. Arbiter_universale, - 12.4.09 | 10:56

  NIMAM SE JAZ KAJ ZAGOVARJATI ZA SVOJA DEJANJA! JAZ DELAM KAR HOČEM IN KAR JE PRAV!! Odmeva tukaj. Očitno pa je prav precej neprijetno relativna zadeva. So vsi kritiki neumni? Nastal je vakuum. Prav tisti, ki bi moral govoriti molči.

  LP, Arbi

 150. Tina, - 12.4.09 | 12:09

  Meni je bila oddaja noro dobra, predvsem zato, ker ne morem verjet, kaj so nekateri pripravljeni narediti za denar. Vključno s to družino – ker predvidevam da svojega očeta, moža poznajo, jaz na njihovem mestu ne bi nikdar prišla v oddajo…

  Kakorkoli, komaj čakam jutrišnji dan! Jonas tebe pa sploh ne preučujem, kako vodiš, zame si najboljši in najbolj sproščen voditelj ever :-) Vodenje je pač treba prilagodit sami oddaji in če kdo v sloveniji to zna, si to ti. Se ˝gledamo˝ jutri :-)

 151. Tina, - 12.4.09 | 12:14

  aja napisala bi še to – tisti, ki vztrajno kritizirate … VEDNO IN POVSOD, pod vsako novico, člankom, …se najde nekaj pametnjakovičev, ki nalašč kritizirajo vsevprek, se delajo nadvse pametne, v resnici pa se ne zavedajo svoje neinteligence … Tako so se pod enim izmed člankov zadnjič prepirali o pravilnosti medicinskih izrazov in kritizirali novinarja, kako si lahko dovoli takšne napake in nestrokovnost. Nihče izmed teh pa ni preveril izrazov, recimo v sskj-ju, kjer bi pač videli, da se motijo …

  Vsak ima pač svoje mnenje, če vam koncept oddaje in Jonasovo vodenje (ki je zame btw še vedno daleč najboljše), ni všeč, jo pač ne glejte. Prepričana pa sem, da se boste vsi ti jutri prvi usedli za tv :-)

 152. jonas, - 12.4.09 | 12:32

  Hvala lepa vsem za pripombe, tiste, ki se mi zdijo tehtne, bom gotovo upošteval.

  lp

 153. dr. h.c. Peter Legiša, - 12.4.09 | 15:58

  Super. Pa veselo pisanko, Jonas.

 154. t-h-o-r, - 12.4.09 | 17:16

  no, zdaj vas pa že večina trdi, da je jonas kriv, da v sloveniji živi toliko kretenov, ki se prijavijo na neko oddajo :D

  bwaaahahaa

  in potem še nekateri, ki pišete totalno primitivne komentarje mislite, da ste najvišja avtoriteta v morali, življenju in nasploh vsem

  kmeti slovenski

 155. piloto, - 12.4.09 | 23:14

  ne gre se za moraliziranje. kakšno budalo bo kdo naredil iz sebe na javnem mestu je odvisno le in samo od posameznika (v primeru takih oddaj seveda). Jonas – ne vem kaj mi je bilo da sem šel gledat na net prvo “epizodo”. Res mi je bilo slabo, od reakcije gledalcev (ploskanje za priznanja o varanju, tepežkanju, pijančevanju), slabo mi je bilo od tvojih bednih poskusov da bi stvar enkrat obrnil na hec, drugič da bi napel strune…stvar je v tem, da je sam koncept oddaje GOVNO in da se drek prime na vsakega ki pomoči prst v to čudo. Še sam se počutim tako usrano…. res, totalna beda, niti enega sončnega žarka v celi uri ali kolikor je že trajalo tisto mučenje.

  če te že zanima statistika – niti enkrat ni bilo zanimivo, niti enkrat napeto, niti enkrat zabavno, bilo pa je non stop mučno.

 156. markopigac, - 13.4.09 | 02:46

  Pogledal oddajo. Jonas, well done, boli te briga kaj govorijo drugi. Men’ si boljsi kot na nacionalkinem milijonarju.

 157. Arbiter_universale, - 13.4.09 | 11:17

  Jejzus, kaj tega THORA ni Velika noč nič ganila v srčka? Kakšna jeklena krutost, kakšen gromovit glas in težko kladivo, moč, kakšen božanski pridih!! Mejduš, že imam vlažno mednožje. Veselo pisanko in trdi hren v rit!

  LP, Arbi

 158. Arbiter_universale, - 13.4.09 | 11:24

  Jaz ne vidim problema v Jonasu. Problem so ljudje, ki se ponižujejo. Jonas jim daje možnost, izbiro. Že to, da se prijavijo v oddajo jih že a priori dehumanizira in pokaže, kot DEUX EX SUI GENERIS in totalni narcisizem : NIHČE MI NIČ NE MORE!!!

  Če bi se sramotili, kot se recimo jaz, s tem, da bi pisali vsaj šaljivo dovtipne kompentarje, bi ohranili vsaj delček humanoidnosti. Tako pa se sramotijo s podnom in zato ne preostane prostora za vsaj malo višine. Skratka apn od govna od ljudi.

  LP, Arbi

 159. Arbiter_universale, - 13.4.09 | 11:28

  Vzklik padlega angela: JAZ SEM PODN IN SEM PONOSEN NA TO! V resnici pa objektivno ne vzdrži ta trditev.

  Če greste v najbližji kafič lahko to slišite nekajkrat na dan. Še posebno, če malce izprovocirate, hihi. Vendar previdno! Lahko se znajdete na urgenci!

  LP, Arbi

 160. andy, - 13.4.09 | 17:21

  Če ste že vsi tako pametni, zakaj pa se ne prijavi nekdo izmed vas, ki mu je vse jasno in živi v skladu s pozitivnimi vrednotami družbe? Edino vprašanje je, če bi takšen bil dovolj zanimiv za to oddajo.

 161. Panx, - 13.4.09 | 18:45

  Zbirajo največje debile in jih še javno ponižujejo pod krinko plačila lepe vsote denarja… Kdorkoli sodeluje pri tej javni psihični kalvariji, pa ne more imeti čiste vesti.

 162. Arbiter_universale, - 13.4.09 | 21:38

  Hm, to je zanimiva dilema. Ali sem res kriv, če drugemu spodbujam hudiča v njemu? Konec koncev ima izbiro ali bo satan ali ne? Poleg tega nima nobenega stika z Jonasom, ko se prijavi na ta drek. On se prijavi, ker pač že v izhodišču pričakuje keš in ga drugo bolj ali manj ne zanima. Morda samo zato, ker jej neumen in ne vidi moralnih dilem in mu je potem lahko celo žal. Ampak kaj ima Jonas s tem? Dajmo eno racionalno užgati, da vidim, če ste izziv.

  LP, Arbi

 163. Esid, - 13.4.09 | 21:47

  Katastrofa zanic.. Pa me briga za moralo, kviz je podn pa pika.. Oz. Kr kol to ze je..

 164. MMM, - 13.4.09 | 21:59

  Mal me je razocarala tale oddaja, kolikor sem jo pac gledal. Danes od zacetka do konca… Problem pa je, ker vsak doma ve, kaj mora gost odgovorit. Pac odgovorit mora zmerej tko, da si naredi sramoto oz. se spravi v nelagodje. Ne razumem v cem je potem problem pridet do glavne nagrade? Lahko bi bilo vec vprasanj, kjer bi gost odgovoril tako, da si ne bi delal sramote, ker bi se pac v reziji zmislili nekaj kar nima nic v zvezi z njim.

 165. Simona Rebolj, - 14.4.09 | 01:15

  Vztrajam pri svojem mnenju 109, vendar sem si danes ogledala oddajo, da vidim, kako, Jonas, tole furaš. Po ogledu dveh oddaj na TV Pink nekoč in nekaj koščkih hrvaške verzije na Youtubu, naša spet potegne ta najkrajšo. Prvič, vleče se kot čreva. Klepeti vmes so absolutno predolgi, še posebej ker so zgolj kramljaški in hihitajoči in prav nič provokativni. Kar dela to oddajo za stopnjo manj primitivno, idiotsko in bebavo, kot je že v osnovi, na Pink TV na primer, je resen in provokativen pristop voditeljice, ki ne špara kritičnih vprašanj in dovtipov. Seveda gostom s svojimi podvprašanji in opombami ne sodi, vendar pa jim tudi ne služi in ne hihita se z bebci, kot da gledamo prezentacijo nečesa neverjetno prikupnega. Ti si s svojimi gosti skoraj takšen, kot da si z najboljšimi frendi na piru. Popokali bodo na stolu od smeha, ker jim je tako prekleto prijetno, ko razgaljajo svoje idiotizme v tako prijetni Jonasovi družbi. Tisto, kar pa ljudi intrigira je kvečjemu suspenz v zavedanju grdobij kot takih, a lej ga zlomka, tukaj so, na njihovih obrazih pa pizdarija.

  Ti pa za te goste celo skrbiš, da se ne bi slabo počutili. Omenil si, da se ti zdi cinzem odveč. Šele zdaj mi je jasno, kaj si s tem mislil, hkrati pa tako ciničnega prizora, kot sem ga videla danes, že dolgo nisem. Na tvoje vprašanje o tem, kakšen incident se je zgodil pri dodeljevanju hčere, ženska pove, da je bila hči, ki ji slednje zameri, dodeljena nasilnemu alkoholiziranemu očetu, ker naj bi tip vplival na to odločitev preko veze na CSD-ju. In zdaj cinizem erste klase: Jonas začne duhovičit, ali ne pomeni incident vpitje, razbijanje ali kaj podobnega. Ta je pa bosa! Ciničnemu voditelju se zdi zanimivejši incident vreščanje in razbijanje tipa kafanskih prepirov od izpovedanega dejstva, da je bilo neko dekle dodeljeno nasilnežu in pijancu??? Bolj se mu zdi pomembno klepetkanje in hihitanje o pojmu incident. Škoda, ker ni bil pri roki SSKJ, no. Cinizem erste klase. Pa še ubita “poanta” oddaje za povrh. Ti nastopaš kot nekakšen omiljevalec primitivizma na strani gostov, zaradi tega rušiš suspenz oddaje, hkrati pa še globoko užališ tiste, ki predstavljajo sorodstvene žrtve, katerih usoda se omenja zaradi teh bedakov pred ekrani!!!

  To ni fora tipa Lepo je biti milionar. Če si se že spustil v to sranje od sranja, bi lahko vsaj nekaj potegnil iz vsega skupaj. S svojim hehete pristopom pa skrajnost perverzije še ojačaš, z zavlačevanjem vzpostaviš dolgcajt, s pomanjkanjem provokativno kritičnih podvprašanj in preveč hehetkarskega kramljanja pa … hmmm … izpadeš od gosta bolj neprijetno intriganten v odzivih ti osebno.

 166. david.pelko, - 14.4.09 | 09:52

  Včeraj sem gledal oddajo in ti moram priznati, da se mi smiliš.

 167. hudirudi, - 14.4.09 | 09:54

  po mojem mnenju je oddaja uspesnica, komercialna uspesnica, in to je vse kar steje na tv, kjer ljudje so zaradi sluzbe, in taka oddaja jim bo prinesla denar. Danes, ko ima clovek lahko ze vse kar si zazeli, ga napolnjuje samo se takale zadeva, ponizanost ljudi, sram, sramota, skratka dinamika med odnosi, in kako fajn, ko si sam takrat udobno zleknjen na kavcu in varno skrit v svoji sobi. Nima smisla kritizirat ne Jonasa ne oddaje, bolje kritizirati tiste, ki to gledajo.

  Kar se meni zdi zanimivo, tile kratki povzetki, kot npr http://www.mojvideo.com/video-moment-of-truth-minute-of-truth-03-05-08/66ddc164c0e89b8ebfb6 v dveh minutah vidis celo zgodbo, upam, da bodo tudi na tv3 to naredili… Ja, vsi smo krvavi pod kozo…

 168. david.pelko, - 14.4.09 | 11:17

  Da ne bo narobe razumljeno. Smiliš se mi zaradi izbora gostov na vročem stolu. Priznaj, da si se namučil z do skrajnosti debilnimi vprašanji skrajno debilnih gostov.

 169. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 11:48

  Vidim, da ne bo dobre debate tukaj. Saj sploh ne razumete dileme. Kar neke čustvene izbruhe kozlate in inkriminirate Jonasa ali pa “debilne” goste. Debilizem nima nič z moralo. Tudi debil je lahko moralen. Koncentracija naj bo na morali, če sploh veste kaj s tem mislim, hihi. Morala se da natanko opredeliti, če se človek potrudi. No, jaz sem se en delček potrudil. Zdaj pa pričakujem od intelektualcev tu gori, da izrodijo nekaj kar je vsaj blizu tehtnosti.

  LP, Arbi

 170. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 11:50

  Jonas, kaj ti misliš? Si kriv ali nisi kriv? Nihče od teh huronskih kritikov in dobrohotnih zaveznikov te ni nič vprašal. Kot, da te ni se obnaša ta rulja narcisistična.

  LP, Arbi

 171. nevenka, - 14.4.09 | 11:54

  Saj ni dileme Arbi, oddaja temelji na nemorali.

 172. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 12:36

  Razloži zakaj. Razumeš zdaj? Razloži. Je težko kaj?

  LP, Arbi

 173. selemjan, - 14.4.09 | 13:08

  Včerajšnja oddaja, z razliko od prve, je bila katastrofa. Neprovokativna vprašanja, predolgo, zares predolgo pomenkovanje med vprašanji in na koncu koncev bi morda res bilo bolje, če bi ti, Jonas, ubral resnejši pristop. Vloga šaljivca nekako ne paše v tako oddajo.

 174. nevenka, - 14.4.09 | 13:09

  Ni, ljudje vedno iščejo nekaj zaradi česar bi se bolje počutili v svoji koži: nekdo bi se prodal za denar in ga nič ne briga, ker se zato sramoti, nekdo drug se pa nad tem naslaja, nekdo tretji pa moralizira, kot da se njemu še nič takega ni zgodilo, o čemer molči kot mrtev. Vsi trije tipi rabijo greh in grešnika. Vedno gre za vprašanje satisfakcije.

 175. dare, - 14.4.09 | 13:18

  Saj verjetno že kje piše, ampak prosim če mi kdo pove ali je tista baba dobila kaj denarja. Mislm, jest nisem mogel gledat. Dva vprašanja sem še zdržal, potem pa ni šlo. Upam da so Jonasu ponudili res dober honorar!!

 176. klemenix, - 14.4.09 | 14:08

  No Jonas, meni si ful faca, a vseeno se moram spotakniti ob dve zadevi. Huduješ se nad ljudmi, ki so popljuvali Strasti. OK, to, da so nekateri v to vlekli svoje otroke, češ, da so jim spremenili ustaljen termin za risanko res ni lepo. Vseeno pa bi bilo dobro, da bi prenesel kritiko tistih, ki pravijo, da je bila nadaljevanka enostavno ZANIČ, ne glede na to, kdaj se jo suče po TV. Za tak denar bi se dalo narediti boljšo zadevo z zgodbo, ki bi bolj pasala v naš prrostor. Polek tega je bila igra nekaterih igralcev pod amatersko ravnjo. Kar se tvoje igre tiče seveda same pohvale, a žal je tako, da je projekt potonil zaradi 1000 drugih reči in ne zaradi tebe.

  Kar se tiče oddaje Trenutek resnice moram reči, da mi je sicer povsem všeč, a mi eprav nič ni všeč njen koncept. Že pred leti, ko sem prvič videl ameriško različico sem si ustvaril mnenje, da to ni nikakršen kviz ampak bolj nek “big brother” varianta, kjer se da gosta v bistvu zapovrhu še fino zmanipulirati. Kar se tvojega vodernja tiče spet same pohvale!

 177. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 14:19

  Dobro nevenka. Zadovoljen sem s tem, da nastopajoči v kvizu niso najbolj modri, če delijo svojo intimiteto z obširno javnostjo. So zato nemoralni? Ne bi rekel. Morda je nemoralno to kar so počeli, ne pa to, da o tem razpravljajo v oddaji.

  Je Jonas nemoralen? Zakaj pa? Ljudje sprejmejo igro v kvizu povsem zavestno (vsaj domnevno, hihi) in delujejo na stolu kolikor toliko v redu (so odzivni, hihi). Je Jonas nemoralen, če provocira? Če hoče izvedeti za nemoralo sodelujočega? Sodelujoči lahko zaupa, lahko pa tudi ne.

  To je grozna preizkušnja in mislim, da sta možna vsaj dva zaključka glede sodelujočega: a) je neumen in vidi samo denar, b) je grozno pogumen in pameten in bi rad ugotovil svojo ceno. Tega namreč ne vemo, dokler ne pademo v situacijo, če ste morda opazili to v življenju? ali pa še c) je v psihozi in ne ve kaj dela

  LP, Arbi

 178. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 14:21

  Aja še to!

  Ali je Jonas nemoralen, da dopušča, da gre to v javnost z njegovim sodelovanjem?

  To je ključno vprašanje. Mislim pa, da če ugotovimo, da je koncept oddaje moralen, potem ne bi smelo biti nič hudega, če gre v javnost (glej prejšnji post zakaj koncept je moralen po moje).

  LP, Arbi

 179. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 14:22

  Če pa raja ne razume koncepta moralnosti in doživlja nizka čustva pa je potrebno ozavestiti rajo in ne Jonasa ali sodelujoče. Jonas ni kriv, če se zaveda tega kar sem opisal.

  LP, Arbi

 180. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 14:24

  Jaz nisem kriv, če govorim nekaj v kar verjamem in sem prepričan, da je resnica, raja pa tega ne razume in me zato sovraži. Ali sem kriv? Povejte.

  LP, Arbi

 181. nevenka, - 14.4.09 | 14:36

  Razkriti nemoralno samo po sebi ni nemoralno. Ni pa vedno okusno.

  Za denar ljudje delajo marsikaj, še posebno če mislijo, da gre za easy money. Če bo kdo dovolj pameten, bomo pa videli. Tisti bo v resnici odnesel petdeset tisoč everčkov. Bo pač moral prepoznati tricky question. Dokler sodelujoči mislijo, da so na poligrafu vse odgovorili po resnici in ne vedo kje so se “zlagali” praktično nimajo šans. Jonas gotovo točno ve kdaj podstavi tako vprašanje, ki zapečati. Na vsa druga vprašanja imajo gostje še kak pomislek, le na tovrstna ne, na ta odgovorajajo najhitreje.

  Mene pri vsej stvari še najbolj zanima to, kar naj bi bila psihološka igra. A se zanjo čisto premalo dogaja. Vprašanja bi morala teči hitreje.

 182. dr. Wega, - 14.4.09 | 14:37

  Vse skupaj je pravzaprav manipulacija. V bistvu gre za to, kaj gost misli da je res, ne kaj je res v resnici. Tako pride do absurdov, ko je resnica recimo pogovarjanje z duhovi.

 183. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 14:47

  No tako je draga moja nevenka!

  Ni okusno. In rajo ne bi smeli podžigati z neokusnimi stvarmi, kljub temu, da NISMO KRIVI za to, da je raja takšna kot je. Preprost, ali bolje rečeno nevrotičen, človek velikokrat reagira s sovraštvom- zaničevanjem- do tistega za katerega meni, da je nižji od njega moralno. Le poglej Simono Rebolj kako hudo obsoja rajo, hihi. In ravno to je edino sporno. Ljudje zaničujejo sodelujoče, ker se tako ponižujejo. Zaničevanje pa ni dobro čustvo. Sama oddaja in Jonas nista nemoralna, sta pa neokusna. Bi šlo?

  LP, Arbi

 184. t-h-o-r, - 14.4.09 | 15:37

  “Zdaj pa pričakujem od intelektualcev tu gori, da izrodijo nekaj kar je vsaj blizu tehtnosti.”

  intelektualcev? jaz ne vidim nobenih intelektualcev, samo folk, ki se ima za večvredne, all-knowing allmighty sodnike in razsodnike morale, inteligence in nasploh vsega, zraven so pa ravno ti najbolj zakompleksani in obremenjeni ljudje

 185. Rok, - 14.4.09 | 16:02

  Arbiter, bi mogoče banano?

 186. Arbiter_universale, - 14.4.09 | 16:19

  Thor: poglej kaj si pisal. Samo v tej temi bo dovolj. Ni treba širše.

  Zakaj si se sploh vpičil v eno blesavo besedo? Kaj pa ima to zveze z oddajo in Jonasom?

  Če se počutiš nižji od mene je to tvoj problem. Lepše bo, če boš kaj zanimivega napisal poleg tega, da izražaš svoj občutek nizkosti. SAMO OBČUTEK. Ni pa nujno, da si zares ničvreden človek. Le nevrozo imaš.

  LP, Arbi

 187. optimizacija spletnih strani, - 14.4.09 | 17:35

  džonas

  zakaj nimaš linka do bloga na svojem homepage-u

  kako te naj folk najde? Hakerji kot sem jaz bez problema ampak stare mame in mozoljaste dekline bodo imele problem

 188. IdiotBuster, - 14.4.09 | 18:14

  Arbiter_universale – kir kmet

 189. Simona Rebolj, - 14.4.09 | 18:30

  (na selemjana in nevenko) … Ta oddaja je pač najbolj uspešna izključno, če ji uspeva sprožat čimveč zgražanja, jeze in sočuta s prizadetimi vpletenimi v kaos žrtve na stolu, enako kot pri reality showih, zato je nekaj najslabšega, kar se ji lahko zgodi, če želi voditelj to morda njemu neljubo dejstvo omilit. Ker potem ne ostane nič ogleda vrednega pri ciljni publiki, razen za tiste, ki ne razumejo jezika, da bi se bolj izživljali ob balkanskih različicah.

  V tem primeru na primer je podzavestno psihološko že to pomanjkljivost, da Jonas sedi. V balkanskih verzijah voditeljici stojita, obema so nabili stroga prfoksarska očala na primer … skratka, gre za učinek strogega boga nad sodbo žrtvi, ki bo pogrnila pred bogom ali ne. In tudi to prispeva k suspenzu. Kajti tip kavarniškega kramljanje dveh frendov, ki se imata rada in si pač spregledujeta svinjarije in se še malo pohecata, ubije suspenz. Morbidnost takega odnosa se ojača, pomanjkanje suspenza pa prispeva k dolgcajtu.

  Vprašanja gostu bi morala bit provokativna. Voditelj bi moral gosta in v primernih trenutkih spremljevalce zbadat in lovit ravno na moralnih dvomih in v kontradiktornostih pri njihovih opravičevanjih ali razlagah sebi v zaščito. Na prefinjen in strog način. Kot je nevenka rekla, pa bi se konec koncev samo s kakšnimi vmesnimi zanimivimi diskurzi iz te oddaje dalo celo potegnit kaj zanimivega, v kolikor bi voditelj znal zadeve navezovat na spornosti siceršnje vsesplošne mentalitete, kulturne, socialne in spihološke vzorce. A to bi bil že tatamata presežek za tako banalen okvir sam po sebi.

  Ni slabšega, kot da tako oddajo vodiš v frendly poziciji tipa Lepo je biti milijonar, kjer je bilo to že po ustroju primerno in všečno hecanje je pač popestrilo vzdušje, ker je suspenz oddaje temeljil na odnosu med gledalcem in gostom, ali je gost odgovoril tako, kot je gledalec vedel, kateri je pravi odgovor ali pa ni bil prepričan in je navijal zanj. Šlo je za suspenz v tekmi med imeti prav gledalec ali/in gost. Ostalo pa samo dobrodošlo prijetno mašilo voditelja, ki za popestritev skuša gosta zmesti, če pade kakšen dober hec, pa toliko bolje. Tukaj pa voditelj ne sme bit mašilo, kaj šele v prijazni podrejeni vlogi proti gostu, ampak bog in to strog, “pameten”, provokativen in resen bog, ki mu gost polaga račune!

 190. Pepi, - 14.4.09 | 19:34

  Hja. Ampak je pa pomoje vseen teži povedat neki, kar ti ni v ponos, prjatlu, kot pa kr enmu, k ti gre že od začetka na jetra in ti za resnico ponuja še velik denarja. Tko, da iz tega vidika je pa Jonasov način vodenja verjetno bolj neprijeten(tko bi pomoje tud mogl bit) za kandidata, kot pa v drugih državah(z unimi strogimi tetami, pa to…nism še gledal, priznam.)

 191. krneki, - 14.4.09 | 19:41

  hm…jonas kaj naj napišem ti si itak kul… sam kar se pa oddaje tiče, sram me je…99,9% ČUDAKI

 192. GiannaMarissa, - 14.4.09 | 20:26

  Men je pa oddaja kul. Še men je blo kr nerodn zraven, ko so odgovarjali :) in samo to me zanima: da me tv zabava in me sploh ne briga kako plitka sem pri tem. Nekih čustvenih globin jaz na tv-ju sigurno ne bom iskala. Jonas, vodenje se mi zdi ok, mogoče edin pri Bari je bil kakšen kiks… no.. se je vidl, da se nisi ravno v nulo pripravil (incident s socialno delavko). Je pa tudi meni jasno, da si voditelj in da je to tvoja služba. Saj lahko tudi vegetarijanec dela v mesnici :) Vsekakor bi pa v Sloveniji težko našli boljšega voditelja za tako oddajo kot si ti.

 193. MUJO, - 14.4.09 | 20:31
 194. Simona Rebolj, - 14.4.09 | 22:08

  @Pepi: Takmu kalibru prjatla, ki se s tabo hihita in izigrava celo, kot da ti zavida, kakšne idiotizme vse zganjaš, k bi jih on tut, pa res ni težko. Še ego mu naraste in se ob sebi enakemu končno počut za nekaj minut frajer. To je pa res mučno gledat.

 195. nevenka, - 15.4.09 | 07:37

  He, he Jonas je bil tako navdušen nad swinganjem, da pojma nimam kam je šel po oddaji. No, to prav gotovo ni vodenje, ki bi ga jaz z veseljem gledala :-(

 196. Pepi, - 15.4.09 | 08:03

  No…Pa sej na momente pa tud reče kej v stilu: “Upam, da oba veve, da tole ni blo čist prov, kar ste naredl”. :P No in glih to sm hotu prej rečt. Da je to (pomoje)bl zoprn slišat od enga, k ti skos odobrava(dobr kle bom pač izvzel podrobnost, da je vse sam šov…), kot pa od enga k ti za vsak drek teži. Pomoje pride do večiga efekta, čeprov taglavno besedo ma pa pol itak familija :D

 197. lesliewest, - 15.4.09 | 09:41

  okej….vsi vi bizgeci ki serete po oddaji…mate jajca it v oddajo ? mate sploh kaj za povedat ? verjetno cel life sedite doma in ste prepametni v tem da serete po drugih….pervoti….čao

 198. Mark, - 15.4.09 | 13:38

  Poneumljanje, že tako poneumljenje javnosti. Žalostno..

 199. t-h-o-r, - 15.4.09 | 13:51

  haha arbiter, tvojo razmišljanje zagovarjam, ti me pa kritiziraš :D

 200. Janja, - 15.4.09 | 14:02

  Mislim da ni problem v voditelju,temveč že sam koncept oddaje.Če pogledate uno ameriško verzijo se mi zdi da so se producenti nekako bolj potrudili,”izbrskali” bivšega,točne sočne podrobnosti itd.Tukaj pa takih konkretnih vprašanj ni,vse bolj nekam nasplošno,kar bolj izpade tako kot da kolegu nekaj razlagajo na kavici ne pa razkritje velikih bombastičnih skrivnosti.Verjetno se pogovorijo le z najbližjo familijo,najt bi pa morali tudi kakšne skrite bivše partnerje,pa potem npr.malo potipat o tem na poligrafu.Pomoje bo zaradi tega oddaja vedno manj gledana,ker je dolgočasno in se ne zve nič posebnega.Lahko pa bi bila bum.

 201. lesliewest, - 15.4.09 | 15:49

  bemti ste vsi pametni…pa kaj kdo ne naredi kake boljše oddaje..pa saj ste vsi geniji…mater bi mogli gledat sam ful pametne oddaje…..kakšna pametna država s pametnimi državljani pa total v k… :-)) hehe,res ste modeli taman za v auschwitz….,al pa da vas v mipu zakurijo,da bojo meli kaj od tega….jonas gremo se zezat naprej pa pametnjakoviče jebat v glavo…no tiste ki mislijo da so…hehe…to pa je večina tu gori…menda…cool zabava,ne štekajo kaj je medij in tisti ki si upajo v njega…..čao…by the way,oddaja ni slaba že zato ker za razliko od drugih se je jonas lepo usedel in uživa ampak korektno hehe

 202. m1h4, - 15.4.09 | 19:59

  200 pa še mal to je to :)

 203. najos, - 15.4.09 | 20:02

  200 pa se mal to je to :)

 204. Bojan, - 15.4.09 | 22:44

  Sem se danes peljalmimo plakata, kjer reklamirajo to resnico,.in Jonas zgledaš kot kakšen oldtajmer od pevca.

 205. Simona Rebolj, - 16.4.09 | 00:03

  @Janja: V uni ameriški verziji je tudi voditelj hudo našponan in drži totalno distanco do bejbe na stolu. Dovtipi so s sarkazmom obarvane. Še njegov sorry na koncu je hladen kot špricer.

  In res je, da pri temu modelu ne moti, ker sedi, čeprav vmes vstaja in skratka zganja hokus pokus, da našpona vibro in tempo.

  @lesliewest: A jajca je treba imet, da greš v to oddajo??? Hahaha … Po mojem je pa treba imet predvsem jajca, da z vso svojo mizerijo na grbi oddriblaš lajf v relativni anonimi, sam samcat s svojimi pizdarijami, ki so samo neljube pizdarije in ne vsesplošni hura kvazipomemben spektakel. In v tem je prav verjetno mnogo večji motiv prijavljenih kot pa v denarju, ki ga ne moreš dobit, dokler se kreatorji ne odločijo, da je cajt, da en vsaj nekaj faše, sicer bo sumljivo izpadlo … Haha …

 206. Simona Rebolj, - 16.4.09 | 00:05

  @Janja: Še to … se pa seveda strinjam, da so slovenski primerki verjetno tudi najbolj dolgocajtni in v reakcijah otopelo blesavi na planetu, pa še hitro jih zmanjka in vprašanja res niso bohvekaj (po ogledu druge oddaje, za prvo ne vem, pa tudi za naslednje vedela ne bom).

 207. lesliewest, - 16.4.09 | 09:07

  simona….ti še ne veš kaj je lajf….nažalost ti ne morem tako na kratko opisat,očitni si premlada,nič dala skoz…vsepovsodi je tako da enim nekaj paše enim pa ne….v oddaju seveda pridejo taki in onaki ampak to je svet z vsemi razlikami ki nas bogati…zato pa forum pa debate….včasih moraš met jajca pa it na oddajo kakršnakoli že je….iz takih ali drugačnih nagibov…dejstvo pa je da taki pametnjakoviči kot ti ki tukaj pametujete….taka oddaja so vaše nizživete sanje in tako bo ostalo,ker nimate jajc in nič za povedat al si pa to ne upate…zakaj?…glej oddajo mogoče boš kaj spopznala…lep dan

 208. lesliewest, - 16.4.09 | 09:09

  ja ja vem je par slovničnih napak…pa kaj,sem bil nadudan včeraj pa še prsti mal plešejo…fak

 209. lesliewest, - 16.4.09 | 09:35

  @KMEKI….čudak si ti in oni ki so te ustvarli :-)

 210. piloto, - 16.4.09 | 11:37

  sploh ni problem v kaki morali, temveč v golem in jasnem dejstvu – oddaja je bedna, bedni so nastopajoči, beden je voditelj in bedni so gledalci (v studiu in zunaj njega). Očitno je nekaterim Jonas kljub vsemu še vedno “faca”. tudi prav, saj je svoboda. verjetno tudi Jonas o sebi misli da je “faca”. Nisi več…bil nekoč, a te zgodbe je s to čudno “oddajo” (via Strasti) definitivno konec. še na oni reklami za t-2 izgledaš kot ostareli, zapiti roker. sori. pa mi je ful žal zate, ker imaš kapaciteto. ampak konstatno recikliranje imiga ciničnega, odtujenega, vzvišenega, intelektualno superiornega samca ne pali več…

 211. Boris, - 16.4.09 | 13:19

  Bravo. Oddaja obeta. Predvsem zaradi tebe!

 212. mimi, - 16.4.09 | 17:58

  huh…kaki komentarji…js sm se prijavla..nisn se gledla mi je pa frendica o tem govorila! sm si misla kurc-resnico bom pa ze povedla za tak kes ne.. tut druzino sm pripravla do tega da ce pridem tja da bo kaka resnica HUDOOOO kruta,sam morjo to sprejet hehe :) sam zdej sm pa mal u dvomih..kdo bi dal za resnico enga NEslavnega cloveka 50.000€??????to je lari fari..ceprav se nisn gledla kviza,bom v pondelk-mislim d je to res tak da ti nekje na konc postavjo vprasanje k ti pade dol in si finito….. ce pa reces DOST pri ne vem nekem srednem vprasanju,pa v bistvu ze tak polovico resnice poves pol sloveniji,izpades budalo na kvadrat ce ne ze na kobik… in pol vzames nek kes .. ti drzava pol stran vzame in mas za 10 pofukanih resnicnih odgovorov 500€…ce mas! je uni povedo da so cirili stran uzel polovico..to se prav d je mela 25 tauznt… glede poligrafa pa tut tk..nisn se bla na tem an,sam kk to vejo ce je res resnica kar govoris?? itak ti tut pri krutem vprasanju zacne urng srce bit.. ? tam gor je nekdo komentiru da so vprasanja kurbirska.. sej ce neb bla taka vprasanja pa neb noben gledo.. tisti ko gledajo bojo vrjetn bol gledli ko bo ena picka govorla kk je varala,kk se je fukala z nvm kukimi tipi.. itddddd… ko pa bi sprasvali neka tipicna vprasanja o zivleju ko mamo bol ko ne vsi podobna pa neb blo zanimivo.. tut BB k je biu-sm poslusala kolege ko so sam zto gledal da bojo vidl kk sta se zgala! res skoda da ni v tem kvizu dokazano,da gre za prave odgovore in ne za lari fari..kak bi se clovek zafukal pri prasanju ce ga po resnici pove?? pac kurac-ce se clovk odloci it na tak kviz se mnde kr ne bo lagal!!halooo

 213. lesliewest, - 17.4.09 | 08:06

  @piloto….škoda časa zate zato sam na kratko…ti si bednik…..sigurno si zakompleksan čefur…

 214. nataša, - 17.4.09 | 08:12

  mene tole spominja na slovensko različico Jerry Springer, bljak……

 215. nataša, - 17.4.09 | 08:13

  ja mene tole spominja na slovensko različico Jerrya Springerja,…bedno

 216. lesliewest, - 17.4.09 | 08:21

  @nataša…ti bi bla glih za springerjev šou…hehe….woman freak :-)

 217. Mirko, - 17.4.09 | 09:10

  @nataša & JonasŽ

  očitno imata JonasŽ in Jerry nekaj skupnega: kolikor večji IQ, tako nižji nivo moneymaking showov. :)

  enivej…osebno se strinjam: preresno jemljemo medije nasploh. Je pa žalostno, da RES palijo zamo medijski projekti, ki slonijo na foteljaškem voajerizmu in naslajanjem nad tujo nesrečo.

  Ž…wish u lotta ojrov. Resničnih :)

 218. ProPlus, - 17.4.09 | 10:48

  Te amaterske tv-postaje (TV3) ne gledam.

 219. piloto, - 17.4.09 | 23:55

  lesliewest, ti in tvoja desanka šakić pa po pornjake na internet. verjetno še nisi videl gole ženske v živo

 220. lesliewest, - 18.4.09 | 09:06

  @piloto…hehe…levanka rukič je ne desanka :-)) …. nevem če boš tko dolgo živel da jih boš vido tolko kot jaz hehe….v živo….pornjaki na internet to si pa ti reko haha…šibaš jih kaj :-) cool

 221. Vlado, - 18.4.09 | 18:49

  Oddaje sicer še nisem gledal, tako da bom o njej samo malo poteoritziral;) Očitno ljudje radi gledamo take stvari, kjer spoznavamo temne plati človeške osebnosti in z tem tudi sebe, z tega stališča bi oddaja znala biti zanimiva…njeno privlačnost pa zame zmanjša dejstvo, da so gosti eni anonimneži(kot sem videl v reklamah)..v prihodje upam da se bo to popravilo…zanima pa me tudi kako je z kvaliteto analize odgovorov, kot vem je to precej nenatančna “znanost” in se je tudi na sodišču ne more uporabit…saj kot vem iz TV nadaljevank..lol

 222. KD, - 20.4.09 | 01:21

  Fotograf je Mare Vavpotič VAUPO… mogoče te zanima…

 223. table tennis, - 20.4.09 | 11:50

  Koncep oddaje se mi zdi primitiven/bedast – pa ne zaradi nekakšni moralno spornih zadev, kot praviš Jonas. Izbrskate bedake (katerih je vedno dovolj), ki mislijo, da bodo na lahek način zaslužili, nato pa jih popolnoma ponižate (no ja, sami se ponižajo).

 224. Simplon, - 21.4.09 | 09:10

  Evo, včeraj sem si ponovno ogledal tole oddajo (bolj zato, ker sem bolan in pač nimam energije za kaj drugega kot TV) in če sem bil po prvi oddaji zelo kritičen do Jonasa, moram rečt, da je bil včeraj pa dosti dostbi bolšji, bolj sporščen in zato tudi dosti bolj zabaven. Tisto vprašanje “A ste trenutno tud na kokainu?” je blo ob Tilnovem smehljanju in mežikanju tako očitno, da ga ja Jonas res ni smel spustiti, pa tudi ostalo (npr. glede punce ki razdeljuje evropska sredstva) je speljal ravno prav humorno za nekaj zabave gledalcem. Oddaja mi sicer še vedno ni všeč, ampak kot pravim – Jonas je pa že dosti boljši, očitno je potreboval teden ali dva, da ni več tako lesen.

 225. Avtoradio, - 22.4.09 | 21:02

  Oddaja je polna smeha, ce se znas smejat takim stvarem in jih jemljes lahko in pustis drugim, da so taki kot so.

 226. piloto, - 26.4.09 | 22:00

  Miha Mazzini je v zadnji Sobotni prilogi povedal vse, kar je za povedat o tej oddaji.

 227. lesliewest, - 27.4.09 | 10:58

  preveč ste pametni vsi….

 228. Mj, - 28.4.09 | 13:34

  Oddaja se mi zdi super. Vsak ponedeljek je obvezno na mojem urniku, tudi vi ste super. Le tak naprej, včeraj je bila oddaja še posebej dobra.

 229. Miha Mazzini, - 30.4.09 | 10:46

  Besedilo iz Sobotne priloge je tule: http://friends.s5.net/mazzini/slonadom/dom44.htm

 230. Rado, - 30.4.09 | 10:48

  Saj smo že vsi brali Miha.

 231. Rado, - 30.4.09 | 10:51

  V ponedeljek sem prvič gledal. Tisto patronažno sestro. Se je punca kar dobro držala. Ni preveč povedala in jo pobrisala z 10.000 EUR – davek?

 232. Miha Mazzini, - 30.4.09 | 10:51

  Poj je pa v redu. :))))

 233. Miha, - 5.5.09 | 13:02

  Jonas baje boš spet na RŠ? KDAJ?! :D

 234. 8888, - 18.5.10 | 21:49

  …Joj, Jonaz, si przadet kot marcipanov čokolatin, narcisoiden razvajeni pokakanc…. vsaj v kontekstu oddaje se tako ponašaš… pravi petelinček, brez jajc za reseno razumevanje ljudi, katere gostiš v oddaji., utrjuješ primitivezem dojemanja sveta slovenskega naroda…. turbo katolik… lepo je s polno rito celibati…. a ne Žlindrana gora?

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !