Morje cveti, politika tudi

Morje cveti, fotografijo sem posnel že v ponedeljek, pa so šele včeraj (četrtek) o tem poročali na tv. Zdaj se sekiram, da je nisem takoj objavil in bi se spet lahko smejal starim medijem, kako zamujajo za blogi. Na, pa je šel še en argument (ažurnost) v prid novim medijem, potem ko sem se zadnjič odrekel interakciji. Vseeno svet še stoji.

Ja, morje cveti in zgleda grozno, strokovnjaki pa zatrjujejo, da ni umazano in nezdravo. Človek bi si mislil, da bi v imenu turizma s kakšno mrežo lahko vse skupaj počistili, a najbrž je cvetja preveč, kaj pa jaz vem. Sem šele od letos tu domačin. Tole je zaliv otroškega letovišča v Pacugu:

P1010825.jpg

Posnetek od blizu (iz Fiese) razkriva, da mreža najbrž ne bi pomagala, bi morali kako drugače filtrirati, je prefino. Kopat se ne grem.

P1010829.jpg

Zgodnje češnje, nešpricane, zelo okusne kljub nepravilnim oblikam. Ne, nisem biožder, le na vrtno kemijo se ne spoznam in ne vem, kako, kdaj in kaj je treba.

P1010796.jpg

Tale fotka je pa iz Ljubljane, prilagam jo, ker me tišči. Minister Lukšič na obisku v našem vrtcu:

P1010932.jpg

Staršem so rekli, da bo popoldne poslovilna zabava za otroke, ko pa pridemo tja, zagledam mize z nekakšnimi EKO značkami in plakati. Da se bo podpisovala nekakšna politična listina, in da pride celo minister. Ta je res uletel, ravnateljica je rekla, da niso navajeni in da je vesela tako visokega obiska in so se skupaj slikali, desni kravatar z očali je skrbel za PR. Potem je minister menda imel govor otrokom, nisem zdržal in sem šel prej domov jezen, da se mi hči druži s politiki, to jih bo slišala!

-Jonas

  • Share/Bookmark