Besen na župana?

Tak naslov sem ravnokar prebral nekje na spletu, o meni pišejo in moji prošnji na občini za ureditev ceste do hiše. Saj boste našli. For the record:

Ne, nisem besen na župana, ampak sem besen na škodoželjno kokoš, ki si je izmislila tak naslov članka.

Še bolj pa besen na urednico Nove, ki mi je zatrdila, da se vame ne bodo več vtikali s kretenizmi in bedarijami, če jim dam intervju. Intervju sem dal, pa mi je vseeno skočila v hrbet.

Tudi prav.

-Jonas

P.S. Aja, če bo kdo bral, naj na hitro pojasnim. Ker je lansko leto prebilo nek vodovod nad dovozno cesto do naše hiše, je deroča voda uničila dovozno pot do hiše. Pot je občinska. Ker gre v breg in skozi gozd, zaradi uničene ceste nobeden od ponudnikov plina noče dostaviti plina, kar je problem, če imaš centralno kurjavo na plin.

Zato sem na piranski občini in pri piranskem županu prosil, naj cesto vsaj minimalno uredijo, ponudil tudi, da priložim lastne cekine. Do danes nisem dobil odgovora. To je vsa zgodba. Besen nisem, sem pa v hiši toplotno hendikepiran, ker je plinska cisterna izdihnila že lani oktobra.

P.P.S. O stroških asfaltiranja omenjene poti prvič berem iz časopisja. Na občini menda pravijo, da so mi za asfaltiranje zaračunali premalo prispevka. Prjatli moji birokratski, jaz bi bil povsem zadovoljen, če bi Istrabenzova dostavna cisterna zmogla voziti po poti do hiše, zaradi mene tudi po makadamu. (Gospod župan, to sem vam osebno povedal! Saj bom še res ratal jezen!) In drugič, zakaj me o stroških ureditve poti obveščate po časopisju? Sem tudi za pošto plačal premalo prispevka?

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. brane, - 26.1.10 | 23:10

  Ja Jonas kk se pa pol grejes v tem mrazu? A telovadis al ka da ne zmrznes?

 2. domen, - 27.1.10 | 00:57

  Jonas, najbrž si tole že videl, pa ti vseeno nosim pod nos … Videti je, da ni samo Nova polna dreka.

  http://zurnal24.si/primorska/jonas-na-obali-zmrzuje-157888

 3. nevenka, - 27.1.10 | 05:10

  Uh, tole je pa neprijetna situacija, res. Jaz se pojezim že za kaj manjšega. So mi pa znane težave okoli ogrevanja. Rešila sem jih z invertersko klimo. Princip toplotne črpalke, zelo varčen princip. Pod zunanjo temperaturo minus pet stopinj Celizija, je pa vseeno bolje imeti še kak drug vir ogrevanja. Komunalni problemi bi pa morali imeti določeno prioriteto pri reševanju. Še toliko bolj, če so prizadeti pripravljeni pomagati. Človek res težko razume tak odnos. Da pa novinarji poročajo tendenciozno in delajo iz vsega škandale pa tudi že vemo. Poštenih novic ne znajo prodati.

 4. Jean Tonic, - 27.1.10 | 08:13

  Precej žalostno, da mora človek tem rumenim mrhovinarjem obljubiti intervju v zameno za to, da ne objavljajo natolcevanj o njem. Za to obstaja beseda, in sicer “izsiljevanje”… Kar se tiče problemov s plinom, pa svetujem samozadostnost, ki izvira iz prehranjevanja z ohrovtom in pasuljem…

 5. slava tebi, Jonas, - 27.1.10 | 08:17

  Še vedno si naiven, ker si željan medijev, medijev, medijev. Prav ti, kaj pa “fehtaš”.

 6. NoMercy, - 27.1.10 | 08:23

  nekje sem pobral, da je občina dolžna asfaltirati!!! vsako pot, ki pelje do naseljene hiše (no, do parcele). Predlagam povabilo na “kavico” kakšne/ga iz npr. sosednje občine iz oddelka za okolje :) zna biti, da se kaj pametnega izve :)

 7. Žogca, - 27.1.10 | 08:25

  Aha, Jean, temu bi tudi jaz rekla izsiljevanje. Pa saj to rumeno novinarstvo ni novinarsko. Ali izsiljujejo. Ali obljavljajo članke in fotografije, ki jih wannabeji naročajo o sebi. Ali zasledujejo kobajagi slavne po mestu, da lahko objavijo, da so si kupili burek. Ne bi nikoli dala denarja za takšen šund. Kdaj odprem kakšno revijo pri frizerki in me vse mine za naslednja pol leta.

 8. NoMercy, - 27.1.10 | 08:26

  o medijcih pa tole: pa ne more biti zdrav/a v glavo kdor vse kar ve izve iz “cajtnga” v katerega mu/ji je branjevka na trgu zavila solato :)

 9. teoo, - 27.1.10 | 10:17

  Čak, a ni na morju vedno toplo? :D

 10. ArnulfSulfus, - 27.1.10 | 10:29

  Od tod torej brada i brkovi. :D

 11. miha, - 27.1.10 | 10:41

  jonas povej jim svoje!!! pri novi zahtevaj opravicilo!!! drzava, obcina vsi se borijo samo za glasove na volitvah…tam ko pa je eden se jim pa gladko j_____!!! sem v podobni situaciji…

  samo moram pa priznat da tale je pa dobra “čez zimo moram zato prebivati v eni sobici z električnim radiatorjem” hehe me je mal nasmejala…

 12. Čakajoč Godota, - 27.1.10 | 11:39

  Hehe, kaj si spet guglal svoje ime? :P

 13. xxxs, - 27.1.10 | 11:51

  Če je to resnica se lahko hitro podkrepi s slikami neprevoznega makadama.

  Če pa je šlo za lobiranje – si se pač opekel.

 14. Simonsen, - 27.1.10 | 12:01

  Jonas, sam sem imel isto težavo z dostavo kurilnega olja, na svoj vikend na gorenjskem. Težavo sem rešil pa tako da sem po oglasnikih izbrskal nekega malega privatnika, ki razvaža olje in ki se bori za vsako stranko in mi je olje brez problema dostavil. Ko pa sem klical velika podjetja sem dobival pa podobne odgovore kot ti.

 15. NoMercy, - 27.1.10 | 20:21

  prosim prosim … ne uporabljajte živalskih poimenovanj ob zmerjanju novinarjev/k … kakšen da naj mu tič odpade ali pa se ji vulva zalepi bi bil bolj ustrezen :)

 16. El Brujo, - 27.1.10 | 20:58
  1. najameš strojnika, da ti poplanira potko.

  2. pokličeš večjo gradbeno firmo (CPK ali Grafist so na obali, kar se tiče asfaltov.) in prosiš za odpadni asfalt, ki ga odstranjujejo iz cest in predelujejo. Oni ti ga na novo zmeljejo.

  3. Počakaš na toplo vreme, ga posuješ po potki in pošpricaš z vodo. Na soncu se zadevo posuši in “et voila” imaš asfaltirano lokalno cestico, za 90% popust. Letos boš pač zmrzoval, jebiga.
 17. sashek, - 27.1.10 | 21:26

  @El Brujo Če je cesta v javni lasti (občina, država…) to ni dovoljeno početje in ti lahko občina še zaračuna ker si uničil “njeno dobrino” in zahteva povrnitev v predhodno stanje.

 18. nevenka, - 28.1.10 | 05:11

  In Jonas, ne smeš pisati “kokoš”, ker ti zaradi tega Siol lahko zbriše blog.

  Ko smo se blogarji na nekem blogu uprli pritiskom treh drugih in jih nismo ravno hvalili, čeprav je šlo za objektivno javno mnenje, so skladno s politiko Blogosa (Siola) naši zapisi izginili. Zanimivo pri tem je, da po drugih blogih pa resnične žaljivke lahko kar dežujejo, pa jih nihče ne briše.

  Moraš vedeti, da so kokoši nevarne. Tak je svet. Sami ekološki problemi.

 19. kokoš, - 28.1.10 | 07:38

  Kok si bogi, v hiši z bazenom te zebe, a ti dekco prnesem?

 20. nevenka, - 28.1.10 | 07:45

  No, ena je samo trapasta.

 21. Škombro, - 28.1.10 | 09:41

  Lopato in karjolo v roke pa cesto popravit!

  V tistem času, ko si jamral na občini in pisal blog, bi cesto zrital.

 22. inkvizitor, - 28.1.10 | 13:28

  Dj folk nehite ga zaj****at…k bo spet po***izdu pa bo skenslov komentarje k mu neki serjete tle po blogu (vključno z mano). Drgač je pa res- če boš čakov te bo zebl. 1.Zrihtej si kombiniran ogrevanje pa ti bo vsak kmet s traktorjem lohk mal drv prpelov k bajti do takrat ti bo pa partizanka Breda al pa kljukec Popovič oz. katergakol župana že mate že zrihtov cesto. 2. Pljun v roke pa mal z lopato pa kovinskim grablcam podrzej cesto tok de tovornak prrine gor…pa zravn se mal poslikej pa pol objav na blogu. :) 3. Najem eno skupino entuzijastičnih študentov za ceno avtograma, gajbe piva pa nastopa v nanizanki Prebrisani, de ti mal pot prerijejo- uspeh zagotovlen :)

 23. Aleš, - 28.1.10 | 15:10

  Nehejte svetovat kaj naj nabavi. Zakon je jasen…Če ti sosednja parcela dela škodo (travnik soseda zamaka tvoje dvorišče ker je nagnjen ali cesta v državni ali občinski lasti zamaka dvorišče, poplavlja pot itd) je odgovoren lastnk. To da so ti zaračunali premalo je njihova stvar in nima veze z tem da njihova posest ogroža in škoduje tvoji. PIKA. Tožba, mediacija, poravnava. V mediaciji morajo priznat škodo, odpravit stanje in plačat. Ne rabiš ti cekinov dodajat da oni uredijo stanje. oni morajo tebi cekine dodat. pri tvoji inteligenci bi si pa res mislil da boš malo drugače razmišljal. To situacijo sem imelsam z cesto ko niso naredili odtokov ob asfaltiranjih so jo pa v 20 letih dvignili (malo klanca je in vsa voda teče na moje dvorišče) tako da redno ob vsakem dežju zalije dvorišče in ilovnato klet.

  Samo odvetnika in tožbo nad 10 jurjev, da se ne boš vlačil leta po okrajnem ampak greš direkt na okrožno sodišče. in potem lepo nabij zahtevek. Done deal.

  Lep pozdrav in vso srečo, Aleš MEDVEŠEK

 24. Aleš, - 28.1.10 | 15:19

  ISTO JE ČE JE OBČINA ASFALTIRALA, PLAČALI STE PA VI ONI SO PA LASTNIK IMAJO ZAVAROVANO, MORAJO UREJAT sorry ne bom brisal ker sem imel capse stisnjene…oni so lastnik in upravljalec. morajo dat v prvotno stanje. al pa jih tožiš. za seveda več kot 10 jurjev, da ne bo lokalno sodišče sodilo ampak okrožno.

 25. perice, - 28.1.10 | 16:23

  čist off topic. Jonas, si že videl predstavitev applovega iPad-a? Boš pokomentiral kaj ta gadget?

  lp

 26. Čakajoč Godota, - 29.1.10 | 07:48
 27. Veliki DrMr, - 29.1.10 | 09:19

  žurnal se ne da, v štorijo so sedaj zvlekli še brezposelnega slehrnika in omenili magičnih milijon eurov

  http://www.zurnal24.si/primorska/galerija-jonasova-hisa-na-obali-158113/clanek

 28. Tamara, - 29.1.10 | 18:01

  Za ta denar bi si jo sam asfaltiral,…. Ni ti treba jokat kako te nihce ne poslusa, ko pa lahko sam kaj storis…

  Mislim oprosti, ampak nisi edini v ‘dre**’. A zato ker si menda znan bi moral biti prioriteta?

  Lepo te prosim…

 29. Anubis, - 29.1.10 | 18:26

  @ Tamara: A brati znaš?

 30. Dicky Hardy, - 30.1.10 | 14:11

  Ah ja Jonas, vsega pač ne moreš imeti…

 31. Borut, - 1.2.10 | 08:55

  Joj, kako ste eni omejeni….na tuji zemlji ne smeš ničesar sam spreminjat ali uničevat ali adaptirat,cesta je javna,občinska in brez dovoljenja občine,se lah pod nosom obrišeš,če pa že kaj sam narediš,bodo azhtevali povrnitev v prejšnje stanje,pa čeprav v makedam,to je naša prelepa Slovenija in vedno bolj mi gre na bruhanje v kaki državi živim in kaki ljudje me obkrožajo,sama fovšija in nespoštovanje…..sram vas bilo nekatere,prav res…..

 32. Ejsi_Disi, - 2.2.10 | 10:27

  TOčno tako, kot je Borut napisal (in tudi že nekdo vmes). Na tujo zemljo ne smeš posegati. In, če je občinska cesta/dovozna pot zjebana, jo je občina dolžna popraviti. Samo žal so na internetu sami strokovnjaki, ki jih časniki, tipa Žurnal, še bolj podpihujejo v svojih neumnostih.

 33. Katarina, - 2.2.10 | 12:29

  A ti je tega treba?:-))) Zakaj nisi svoje zene poslal v poizvedbo, logicno da so informacijo/poizvedbo izkoristili v “rumene” namene. Zaradi tega, ker si javna oseba, ocitno nimas pravice do anonimnosti…sploh v mali Sloveniji kjer je vsak prdec znane osebnosti senzacija…Takle maste, ja.

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !