Bomo že

Lejte, res mi ni do krega. Ne, nisem besen na župana! Na občini sem vprašal, če bi lahko zrihtali cesto, zdaj vem, da to ni v planu. Slabe volje sem le zato, ker moram o tem brati v časopisu.

Ni blema, zrihtal bom tisti dovoz sam, če le smem (cesta ni moja, nisem ziher, da lahko kar prideš in koplješ). Župana prosim, naj zadevo odloži v omaro, menda so v Piranu pomembnejše stvari za zrihtat.

Seveda sem zelo slabe volje zaradi natolcevanja v časopisih. Odgovarjal več ne bom, ker mi ni treba in postaja mučno. Povedal bom le na kratko, še enkrat:

Na občino sem šel po pomoč in predvsem po NASVET. Svetovali so mi, naj napišem prošnjo. In sem jo. In k županu sem šel na kratek sestanek, kjer mi je takoj dal vedeti, da bo težka.1 Razumem, prošnja je tu, vi pa naredite, kar morete. Dam pol zraven, če je treba. Asfalt? To bi bilo super, ampak najbolj me zanima tisti košček v breg, kamor cisterna ne more.

Tega je zdaj pol leta in to je vse, kar sem imel z občinskimi možmi. Nikoli potem nisem telefonaril, žical ali lobiral. In ne, nisem besen na župana.

Če ni, ni, razumem. Svoje življenje si bom že poštimal. In če sem se v prejšnjem zapisu naredil malo ubogega, pa mi verjemite, da zmrznil gotovo ne bom. Plinske bombe so recimo ena rešitev.

Bomo že.

-Jonas

P.S. Še najbolj absurdno pri vsej stvari pa je to, da so mi vmes domačini že razložili, da pravzaprav NOČEM asfalta, ker bom potem imel naenkrat kup prometa mimo hiše. Tako da mi, ponavljam, niti na misel ni prišlo, da bi se kaj jezil na občinsko blagajno, ko sem iz njihove molčečnosti razbral, da ne bo nič. Ljubim makadam! Le tisti hribček, tisti me še žuli …

 1. Poudariti pa moram, da sem župana izrecno vprašal: “Je kaj, kar lahko jaz naredim za občino?”
 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. opazovalec, - 29.1.10 | 10:18

  Rešitev je podaljšek cevi od plinohrama do točke do katere dostavljalec seže s svojo cevjo!! Vprašaš na petrolu kakšna točno morabit in s kakšnimi priključki!! Tako je rešu problem en moj prijatelj.Ne vem pa kdo mu dostavlja.Mal prečekiraj.

 2. Miho, - 29.1.10 | 11:29

  Čisto mimogrede: zakaj pri zapisih ne uporabljaš obojestranske poravnave teksta?

 3. Aleš, - 29.1.10 | 11:55

  Za branje je primernejša leva poravnava.

 4. Jan, - 29.1.10 | 14:18

  Eh, ni se za sekirat glede novinarjev.

  Tisti, ki bi rad razumel, kaj se dogaja, prebere obe plati zgodbe, ostali pa naj si mislijo, kar si hočejo.

  Se bo že našel nek način za ogrevanje, da vas ne bo zeblo.

  P.S.: Brada je uspela, sem videl oglas na TV3, stara mama sicer ne verjame, da je prava :)

 5. Sraka, - 29.1.10 | 16:03

  He, he, Jonas. Kdaj ti bo poču film. Piranski velmožje, še posebej pa po vrstnem redu od trenutnega pa tja v zgodovino, so znani po optimiranju lastnih interesov. A ti veš kolk ta občina dobi vsako leto turistične takse? Med drugi tud na račun infrastrukture, ki je financirana z denarjem občanov. A ti veš, kolk je ta občina potegnla dnarja od prodaje nepremičnin? Boljš da ne. A ti veš kako prefinjeno nasploh špekulirajo z nepremičninami. Kar na stare mame si jih pišejo.

  Pa pejmo k učinkovitosti. Kaj je blo novga narejeno v občini za dobrobit občanov? Morda kakšen vrtec? A v piranski šoli si že bil? Ne, bolj da ne greš. Pa v Luciji tud ni nič boljše. V 10 letih so uspel samo kuhnjo sezidat. Zdravstveni dom? Sej v montažnih hišcah iz popendekla se da na obali čist v redu shajat. Knjižnica? Še nisi bil, ker hodiš v eno izmed ljubljanskih? Kar ostan vpisanv ljubljansko. Boš prej prišel do Ljubljane in nazaj kot do centra Pirana, pa še smrdel ne bo po fajhtnih knjigah in mufastih stavbah.

  Ja je pa Piran začel rihtat plaže. Sam to je zdej čist enostavn, potem ko si jih šenkal lokalnim gostincem, al pa off-shore firmam, al pa kar enim osebam za njihovo lastno rekreacijo, je ostal čist mal še za zrihtat.

  Uf, Jonas tvoja cesta je čist nepomembna. Lohk si jo kar sam zrihtaš.

 6. Jerry, - 29.1.10 | 16:52

  Maš kšno fotko dovoza? Zdej me že ornk zanima kako zgleda…

 7. kaja, - 29.1.10 | 19:28
 8. Matej, - 29.1.10 | 21:29

  Sem prav poiskal ta video, se mi je zdelo, da se z dovoza k hiši takoj zavije na glavno cesto, pa vidim zdaj, da je video štukan. Bi pa vseeno pasalo asfalt delat, si potem takoj na cesti.

  http://jonas.blog.siol.net/2009/06/03/cez-portoroz/

 9. uros, - 30.1.10 | 09:54

  če jaz nimam vile za 1 miljon pol pa jonas tudi ceste ne bo imel.

  mogoce bi pomgalo ce bi postal donator drustev ali strank.

  tak je v nasi Sloveniji

 10. jan, - 30.1.10 | 18:41

  no jst mam tud en podoben primer nad Portorožem. To pa sam zato ker sm lublančan.

 11. jaz, - 30.1.10 | 19:18

  Ne želim modrovat, ampak po prvem zapisu sodeč je bil problem v tem, da je predrt vodovod uničil cesto, iz drugega pa človek dobi občutek, da problem tiči v hribu, ne škodi, ki jo je povzročila voda. Kakorkoli – dovolj ste stari, da to uredite. Bo pa verjetno prej urejena cesta kot bo Nova držala besedo.

 12. Maja, - 31.1.10 | 02:34

  hahaha…. ej, ne morem verjet. Lepo je vedeti, da sem se vedno doma v Sloveniji, dezeli, kjer smo vsi najbolj srecni, ce sosedu crkne krava (ali dve, kar je se boljse :-)))

 13. daljnja soseda, - 1.2.10 | 16:22

  jonko jonko, nisi edini, ki bi imel asvalt. namreč tudi mi, ne tako zelo oddaljeni od tebe, malo od lesnine proti hribu, tudi imamo asvalt – zelo radi. in kaj? nam tudi splužijo ne. pa poleti niti lukenj ne zaflikajo. smo se že pizdili na krajevno skupnost – no, do jankija pa še menda nihče ni pristopil. zato pa imamo kar imamo. in glede na tvoje dosežke, se bo najbrž od naših še toliko manj namenil k njemu. eh!

 14. Blaziek, - 1.2.10 | 19:35

  Mi imamo tudi hišo cca. 200m nižje od tebe, smo na del ceste vrgli beton, ker jo je vsakič ko je deževalo tako uničilo da si komaj prišel z avtom dol. Tako da svetujem da narediš podobno.

  Lp

 15. Blaziek, - 1.2.10 | 19:40

  @Daljnja soseda malo si regijo falila, gre se za obalo, tam ne plužimo. ;-)

 16. gassko, - 3.2.10 | 14:25

  A lohk kšno sliko, kolk je “zjebana cesta”.

 17. Ana, - 4.2.10 | 11:15

  Ker si ljubljančan, se vsi nate spravljajo, tako to je… Kot se v Ljubljani na štajerce.. Nimaš kej.

 18. Dicky Hardy, - 5.2.10 | 21:22

  Mah jebite se vsi…pametujete,,,pa kaj če ma hišo za miljon…čebele ki živite v panju in si iz svojga becirka še vn ne upate pogledat. Jonke je car.

 19. Anonimen, - 8.2.10 | 21:55

  Za to je odgovoren projektant! Objekt naj bi bil z avtomobilom dostopen s treh strani. Zaradi primerov požara, nesreč ipd… Za asfalt je pa tako ali tako odgovorna občina sama, ne glede na to, ali je hiša vredna milijon evrov, ali pa je poceni lesena koliba. Slabo mi je, ko berem janšističen napihovalski žurnal, v katerem okoliška raja iz gole fovšije napada tebe, Jonas.

 20. HaX, - 9.2.10 | 20:03

  te cene nepremičnin v sloveniji so povsem nerealne. miljon evrov za tako hiško? saj moraš biti nor, da plačaš toliko denarja. ko pregledujem nepremičniske oglase, mi je dobesedno slabo. :S

 21. opazovalec, - 11.2.10 | 12:34

  Hojla Jonas! Danes mi je Butan pripeljal plin, sem se nate spomnu in šoferja vprašal, če majo oni kak podaljšek cevi.IMAJO!!! Kamion ima 50m cev + podaljšek 50m in baje imajo še enega 20m. 120m bi pa verjetno tudi zate zadostovalo??? Če si pri kakem drugem dobavljaču je rekel, da bi ga na Butanu kljub temu verjetno posodili. Upam, da sem kaj pomagal. LP

 22. frenky, - 18.2.10 | 10:34

  Jonas, če je hiša tolko vredna, potem imaš še gotovo za 200m asvalta, betona ali tlakovcev, če pa ne, potem pa pač makadam!!!!!!!!!!!!

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !