Jamranje

Alenka Arko je poslala ekipo posnet izjavico ali dve o zvezdništvu za Preverjeno. Ko sem kasneje gledal oddajo, so v glavnem jamrali, meni se pa ne zdi vredno jamrat. Jamrajo tako ali tako vsi in jamrajo tudi zvezdniki. Jamrajo delavci, da so plače uboge, babice, da so vnuki barabe, kmetje, da se ne splača futrati živine, glasbeniki, da so jih zjebali pirati, diskotekarji, da jih izsiljujejo varnostniki, politiki, da bi bilo treba menjat druge politike, Jan, da Porsche ni več tisto, kar je bil.

Jaz sem tudi včasih jamral, pa je prišel trenutek za prevrednotenje vrednot in ne jamram več. Tule so najbolj zanimivi odlomki posnetega materiala, v oddaji so porabili le košček. (Tistega, ki je vsaj malo spominjal na jamranje.)

http://video.google.com/videoplay?docid=-5029804404970664111

Seveda sem takoj po snemanju spet pozabil prositi za kopijo in sem naslednjega dne moril Arkovo in njene punce po telefonu. Čeprav jim je bilo najbrž tečno, so me posnetki kmalu čakali v uredništvu, najlepša hvala!

To omenjam zato, ker še nisem pozabil, kako mi je Drnačeva pila kri in se otepala z vsemi štirimi, ko sem pred poldrugim letom prosil za (in potem zahteval) svoje posnetke. Najprej je hotela neke papirje, potem nekakšno potrdilo in podpis. In potem še to ni bilo dovolj in se je po slabem tednu pregovarjanja enostavno drla, da jih ne da. Dokler ni dobila direktnega befela od zgoraj, da naj se ne zajebava, in da če človek hoče svoje posnetke, naj hudiča ima svoje posnetke! A je res treba trmo zganjat, pa čeprav si polovica “najvplivnejšega medijskega para”? Vplivaj ti komu drugemu, jaz bi samo rad svoje posnetke. Na koncu sem jih le dobil, (hvala ti, vpliv!), ampak me je zmatralo, kot da bi ruval nosorogu zob.

-Jonas

 • Share/Bookmark

Mnenja

 1. Anže Žnidaršič, - 27.2.08 | 00:28

  Se strinjam, da preveč ljudi jamra, ampak sej veš kako je to, lažje je jamrat kot kaj naredit..

 2. Max, - 27.2.08 | 00:37

  Cemu trud, ko pa ves, da skarje od debele hruske puste le suh pecelj?

 3. iva, - 27.2.08 | 00:40

  hahaha super kostumografija še boljši odgovori in oh, zaključek…

 4. uros, - 27.2.08 | 03:54

  vplivaj ti komu drugemu….loooooooooool..anci rooofllll

 5. chef, - 27.2.08 | 09:05

  Čestitke za povedano!

  Kar se mene tiče, je posiljena duhovitost naših zvezdnikov šele druga najbolj nadležna stvar, bolj me moti, ko se delajo pametne! Zaradi tega izpade butec celo kdo, ki je po naključju tudi v resnici pameten.

  Kar se tiče fotografij, sem pa tudi jaz slišal za slovensko glasbeno zvezdnico, ki je šla na morje, sicer tja, kamor hodi masa Slovencev (že to se mi zdi absolutno nezvezdniško, ampak jebat ga), potem se je pa lepo nastavila, fotografiral jo je mož, čez en teden pa novička “Na morju smo v naš objektiv ujeli tointo…”

  Jasno, nima vsak od cenenih rumenih cajtengov denarja, da bo paparacom plačeval visoke honorarje, ki nastanejo zaradi avionskih kart in teh jajc.

 6. Dicky Hardy, - 27.2.08 | 09:23

  Dobro si ji dal tinte pit. Psihološko dodelano do tazadnje pike. Sam tisto z Murkom je blo pa kurbarija, te ne skrbi da bi te slavček, ki je srečen da je moški, tožil, ker omenjaš da ponuja svojo boljšo polovico. Sicer je pa možno da pobere tvojo idejo spremeni naziv v pimp-slavček

 7. mateja, - 27.2.08 | 10:36

  Predvsem se strinjam, da zvezdniki niso nič posebnega. Nekateri so prav zateženi in zaprti vase od “blišča” svoje slave, ki prinaša zraven tudi negativno plat. Ne vem, kako je biti v pozornosti medijev, pa me tudi ne zanima, vem pa, da zagotovo ni lahko prenašat škodoželjne časopisne trače. Potem se pa vsi sprašujejo…”Kaj se je pa z Jonasom zgodilo, da ga nikjer več ni..” :P Ah, ljudje še nikoli niso bili tako blizu zvezdam in tako daleč stran od sebe. Jamranje in pesimistični pogled, je nacionalni šport naše dežele. BDW: Ima kdo kakšnega muca za mene??? Nujno rabim nežno, kosmato bitje.

 8. mateja, - 27.2.08 | 10:40

  Joj, da pohvalim.Odličen prispevek. Sem dobila nasmeh na usnicah. Moti me edino, da gospodične, ki sprašuje sploh ne slišim dobro. Ujamem samo nekatere besede.

 9. Kristjan, - 27.2.08 | 10:40

  Smehaa :D “damjan murko ma tisto svojo…” :D Dobro si jih natrosu xD

 10. zimb, - 27.2.08 | 10:46

  dolgcajt.

 11. Ana, - 27.2.08 | 11:00

  smehhh!!!!

 12. nevarnokorenjeizvesolja, - 27.2.08 | 12:30

  bivši zvezdnik

 13. Dejan Kaloh, - 27.2.08 | 13:41

  Jonas, z dovoljenjem…

  http://kaloh.blog.siol.net/2007/11/02/ameriski-osli-z-denarjem-in-oni-slovenski-brez-njega/

  Insert: Po vsem tem kar vidim in slišim, sem to slovensko zabavljaško sceno že pred časom poimenoval – kisla smetana. Ja, takšna sesirjena sirotka v bistvu, ki ima za svoje glavno glasilo Novo in Direkt. V tem slovenskem buuuuwoodu se dogaja toliko neke brezvezne preserance in pozerstva, da to ni več res. Nekaj je zagotovo: bolj so ti pevci, igralci, voditelji, moderatorji, vedeževalci iz tako zvane turbo-rumenkaste scene, bolj so sami sebi pomembni in nastopaški. Pačijo in napravljajo se kot prave zvezde iz tujine, ki na leto dejansko obračajo na desetine milijonov zelencev; te jaz vsaj poskušam razumeti v njihovih javnih ekscesih in ekstravagantnostih, za razliko od naših burkežev, ki še živijo pri mamah ali po enosobnih stanovanjih in nimajo niti za burek…

 14. jonas, - 27.2.08 | 14:08

  Žel se moram kar strinjati.

 15. pet-in-g-seks, - 27.2.08 | 14:18

  hehe. kul, jonas. tako kot (skorajda) zmeraj …

 16. guinness, - 27.2.08 | 14:30

  Najbolj medijski slovenski zvezdnik je stoprocentno Martin Strel. Ni gasilske veselice brez njega…

  Glede fotkanj, filmckov itd. pa take stvari po mojem mnenju obstajajo povsod, še sploh pa v Zda.

 17. Dicky Hardy, - 27.2.08 | 16:03

  Zvezda je Jonas, kdo drug pa lahko še pr nas nardi tak pokeraški fris kot on med intervjujem.

 18. King, - 27.2.08 | 16:24

  Damjan Murko bi ga lahko! :)

 19. Dicky Hardy, - 27.2.08 | 16:31

  He,he,he….hi,hi,hi…s tisto prečko sred glave….hi,ho,ho,hi..

 20. tohate, - 27.2.08 | 16:47

  jonas – ne razumem zakaj se razhuduješ (v primeru Drnačke) za posnetek? Potem takem morajo vsi fotografi in snemalci ter vse druge hiše, ki se ukvarjajo s to pridobitveno dejavnostjo oz umetnostjo svoje delo (če ne gre s prošnjo pa zahtevo) razdeliti med “objekte snemanja”? Ne vidim zakonske podlage za to, sorry.

 21. davidpelko, - 27.2.08 | 20:02

  Jaz ne razumem, zakaj se je Drnačka sploh upirala. Posnetek sam po sebi ni “sporen” za navezo Požar-Drnač, tako da itak brez veze.

 22. Tečka, - 27.2.08 | 20:14

  Spet nakladaš (posnetek)

 23. simonarebolj, - 27.2.08 | 21:23

  Jaz pa razumem, zakaj Jonas teži. Tisti izsek posnetka je izpadel precej drugače. Ves cinizem in ironija sta se porazgubila. Izpadlo je, kot da Jonas pač ni povedal nič omembe vrednega, čeprav je hotel nekaj povedat. V celotnem kontekstu izpade drugače. In glede na to, da ima Jonas dobro obiskan blog, kjer lahko to pokaže … Jah!

 24. Tolsti Grof, - 27.2.08 | 21:41

  Zdi se mi, da je tale post spet novo jamranje. Ti godrnjavček ti.

 25. NoniBoy, - 27.2.08 | 22:12

  Aloha Jonas,

  ti si car, POKER ;)

  poglej se moj blog mal, pa mi daj kak nasvet kako do Iphone, pa kaj bi si ti začel, če bi bil na mojem mestu v USA 14 dni ;) hvala ti… lp

  ps. aja pa povej, če rabiš kaj iz Amerike;)

 26. jonas, - 27.2.08 | 23:13

  @tohate Na zakon se jaz nisem skliceval, sem premalo podkovan. Če pa že vprašaš, lahko povem tisto, kar vem. Mediji so dolžni hraniti vse posnetke 8 dni, če bi jih kdo od vpletenih potreboval. Kdo vse jih ima pravico zahtevati, ne vem, naj me kdo dopolni.

  Ponavljam, jaz se na zakon nisem skliceval. Jaz sem šel in od Drnačeve posnetke zahteval kot nekdo, ki si je vzel pet minut časa, da je pred kamero odgovarjal na bedasta vprašanja, naj si pet minut vzamejo tudi na popteveju, da mi zadevo presnamejo.

  Pošteno? Pošteno!

 27. jonas, - 27.2.08 | 23:20

  @simonarebolj Upal sem, da bo kdo opazil, ja. Poptevejevske škarje so neverjetno spretne, še vsakič, ponavljam, VSAKIČ so me zrezali do neprepoznavnosti. Rado prirežejo odgovore, da bolj poudarijo (vnaprej določeno) poanto oddaje – v tem primeru, da je zvezdništvo muka. Iz mojih izjav so zato morali izrezati praktično vse, ker (skozi sarkazem) razlagam ravno nasprotno.

 28. branko, - 27.2.08 | 23:51

  jonas, za kolk mi zdilaš WSOP pulover?:)

 29. markopigac, - 28.2.08 | 01:52

  jonas – saj te nihce ne sili v odgovore, nasprotno, lahko se celo dogovoris (z izjavo), da te ne rezejo. sicer pa – ti je potrebno odgovarjati? ;)

 30. Swizec, - 28.2.08 | 02:29

  Najbolj zanimivo se mi zdi kako novinarka kar nekako ne dojame, da gre za satiro.

 31. TurboMan, - 28.2.08 | 02:37

  ž svaka čast hahaha :D

 32. lukav, - 28.2.08 | 09:23

  Sodeč po vseh tv reklamah, predvidevam, da je levo .. Bo pa k, če bodo koncert snemali .. Verjetno bo samo ena kamera …

 33. simonarebolj, - 28.2.08 | 15:11

  @Jonas: Enkrat sem te videla v bližini tržnice in me je prijelo, da bi te malo nadlegovala, mogoče vsaj vprašala, koliko je ura, pa mi je postalo kar nerodno in sem raje preusmerila pogled nekam proti solati. Vam, zvezdam, je v naši deželi res lepo in marsikaj prihranjeno. Se strinjam … hehe …

  @markopigac: Pri nas je res problem, se strinjam s tabo. Večina novinarjev za tovrstne prispevke postavlja tako prozorno trapasta vprašanja in tako post festum manipulirajo z izpraševanim, da je za vse odmevnejše osebnosti, ki imajo celo res kaj za povedat, morda celo na zanimiv način, bolje, da se odrečejo vsakemu medijskemu izpostavljanju, kot da antiprofesionalni wannabe novinarji vztrajno delajo budale iz njih, da bi prikrili svojo nesposobnost in pritlehnost pri opravljanju zelo vplivnega poklica. In še plačani so za to.

  Torej naj rečem, fej bodi vse, ki sploh odgovarjajo, bodo pa Murkoti prevzeli njihovo vlogo še kako radi. Važno, da se novinarski blefokljukci obdržijo v fohu. Saj to se že dogaja, veš … zato pa vidimo na malih ekranih tako malo omembe vrednih person, ker se raje skrijejo v kakšne rovte in odgovarjajo samemu sebi na svoja vprašanja … hehe …

 34. nevenka, - 28.2.08 | 19:26

  NO, PA SI MALO POJAMRAL…presneta Drnačka, ane. Po jamranju malce odleže, da človek lažje prenaša nesmisle naprej… :-(

 35. danila, - 29.2.08 | 09:47

  Jonas, samo jamraš. Kdaj boš odrasel…

 36. davidpelko, - 29.2.08 | 15:25

  Danila, NIKOLI. In prav je tako. Problemi nastanejo, ko odrastemo.

 37. Prodigy, - 29.2.08 | 19:56

  Jonas, zakaj potem sploh še sodeluješ v prispevkih / oddajah POP TV, če te vedno razsekajo dokler ne dobijo tistega, za kar so mislili da bodo dobili. Jaz se sicer v medijih ne pojavljam, me pa razpizdi če nekdo preobrača moje besede po svojem okusu. Na tvojem mestu bi sodeloval samo še v oddajah, ki so v živo. No, samo moje mnenje.

 38. jože, - 1.3.08 | 17:12

  ti si enostavno prevelka faca za slovenijo-zvezdnik svetovnega kova in brezhibno podkovan v vseh nedvoumno frajerskih veščinah: spreten pokeraš, divji motorist, hladnokrven jebač, precizen biljardist, brihtnež in duhovitež. Rad te mam že od nekdaj.

 39. nevarnokorenjeizvesolja, - 1.3.08 | 21:09

  Jonas, kako gre? Pritisk je ok? Kolki so v redu? Sej bo, sej bo, sam če bo zdravje… dej si drugič še škrnicl na glavo, bo delovalo kot pomnoževalni faktor pr ostrini tvoje satire XD

 40. igor, - 2.3.08 | 16:26

  zgledas kot unabomber–phil laak

 41. djubre, - 3.3.08 | 01:00

  Zavidam ti, kako znaš ohranjati resen obraz, ob takšnih satiričnih domislicah.. Jaz bi se 3x razjokal od smeha pri tem..

  Nedvomno je zločin kar ti novinarji počnejo.. To je kor kruh in maslo, kadar namažeš maslo na kruh, masro postrgajo dol in nam dajo samo tvoj kruh, mi pa si mislimo, kaj nam bo kruh..

 42. danila, - 3.3.08 | 20:43

  Jonas je res revček, samo jamra.

 43. Vilč, - 4.3.08 | 12:14

  A prav sklepam, da zbiraš vse svoje posnetke s TV? Če imaš tudi svojo “Šolo biljarda” (Videošpon iz prejšnjega tisočletja), bi jih tu objavil in obudil v življenje.

  Včasih sem namreč dobr igral biljard, ker sem upošteval tvoje nauke! Zdaj, ko se mi po dooolgem neigranju obeta ena tekma, bi moral malo obnovit znanje!

  Če zmagam, bi v zahvalo omenil tvojo “pomoč”, če pa ne bom, pa mogoče tud ;-)

 44. alma, - 5.3.08 | 20:54

  jamranje je zabavno, jamranje je art, poglej complaints choire na you tube, zdaj prihajajo tudi v slovenijo!

 45. Svizec, - 18.3.08 | 21:04

  Hehe, dobra kostumografija v stilu Phila Laaka.

 46. Biba, - 19.3.08 | 08:21

  Jonas, predlagam (če se sme), da objaviš še originalen posnetek v celoti. Da uzremo razliko med katom in dejanskimi izjavami :)) Bi bilo zabavno..

 47. mateja, - 30.1.09 | 08:11

  men si ti jonas car in glih tku moji mami, gledam te že od mejhnga-bla sm namreč otrok k si vodu videošpon…ful si mi u redu ker se ne preseravaš in se ne pretvarjaš kukr eni(večina njih)…uživej in nared še dost takih prispevkov. čaw

 48. Pero, - 29.3.09 | 14:35

  @simonarebolj- kaj pa pričakuješ od FDV-jevcev.

Na voljo je Markdown za oblikovanje besedila.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !